Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
válasz
Janos250 #16250 üzenetére
Ezen én is gondolkodtam, de arra jutottam, hogy a bázis pontnak ugyan úgy nem fogom tudni a pontos koordinátáit. Akkor meg hiába számolom bárminek a hibaértékeit.
Tehát ha most én kimegyek a mezőre, és állok 10 percig egy helyben akkor is vándorolni fog a GPS pozícióm, ezt én nem kezelhetem fix pontnak, nem számolhatok hozzá hibaértéketDe végül is mindegy, mert az a pontosság amit szólóban tudnak tökéletesen elég a feladatra.
Kérdés, hogy GNRMC és GPGGA NMEA üzenetekhez 5Hz-en elég-e a 9600 Baud ráta. Szívem szerint én csak az egyiket használnám, de ha jól látom az egyik GLONASS a másik GPS műholdakról származik. Egyáltalán mi történik ha kevés a baudráta? Egyáltalán nem működik, nem kapok kiértékelhető üzeneteket?
Létezik-e olyan, hogy működi a gps, majd a baud ráta hirtelen kevés lesz, aztán megint utoléri magát, majd megint kevés lesz?
Az iránytű már neccesebb téma, sajna nehéz eredeti HMC5883L-t beszerezni. A legtöbb gyártó ilyen néven árulja a QMC5883L-t is, így több helyen is kell próbavásárlást csinálni, hogy honnan jön tényleg az a chip. Egyébként úgy vettem észre, hogy a kerek GPS antennák, amiket Pixhawk-hoz is árulnak szinte mindegyikben HMC5883L van, így azokat próbálom inkább keresni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Honor 200 Pro - mobilportré
- FOTÓS beárazás
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Playstation 5 Slim Disc Edition 1TB , 6 hó teljeskörű garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Realme GT Neo 3T Dragon Ball Limited Edition
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest