Hirdetés
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
tonermagus
üzenetére
"ezek szerint a software oldalon dől el, hogy RTK-s vagy sem?"
Igen. A bázisban szoftver kérdése, hogy ha tudod a pontos pozíciódat, akkor a holdról érkező jelek alapján eldöntsd az adott holdra vonatkozóan a légköri egyenetlenségből adódó hibát, órahibát, stb.
Ezeket, ha továbbítod a rovernek, akkor ő ezekkel korrigálni tud holdankét külön-külön, és így már elég pontos lesz a mérés.
Régebben valahol olvastam olyan ajánlást, hogy ha a két ugyanolyan chip ugyanúgy tiszta égbolt alatt van, egymástól nem száz kilométerekre, akkor általában ugyanazokat a holdakat használja, így ha a "bázis" H és V pozíciójának a hibáját méterben elküldöd a "rovernek", akkor ő egyszerűen hozzáadja a hibákat a saját méréseihez,
ami ugrásszerű javulást eredményez a pontosságban, de én ezt se próbáltam ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Billentyűzet-választó: mechanikus vs membrános – kinek melyik a jobb?
- A Samsung bemutatta a világ első 2 nanométeres mobilchipjét
- Philips LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Januártól igényelhető a kiskorúak tartalomvédelme a mobilszolgáltatóknál
- Facebook és Messenger
- Nem hiszed el, mi a Firefox új célja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Napelem
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Patriot Viper Venom 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Gari 2035.10.08. -ig -
- Apple iPhone SE 2022 64GB, Akku: 95%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Akku: 100%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB, Akku: 85%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
ekkold