-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
válasz
Janos250 #16250 üzenetére
Ezen én is gondolkodtam, de arra jutottam, hogy a bázis pontnak ugyan úgy nem fogom tudni a pontos koordinátáit. Akkor meg hiába számolom bárminek a hibaértékeit.
Tehát ha most én kimegyek a mezőre, és állok 10 percig egy helyben akkor is vándorolni fog a GPS pozícióm, ezt én nem kezelhetem fix pontnak, nem számolhatok hozzá hibaértéketDe végül is mindegy, mert az a pontosság amit szólóban tudnak tökéletesen elég a feladatra.
Kérdés, hogy GNRMC és GPGGA NMEA üzenetekhez 5Hz-en elég-e a 9600 Baud ráta. Szívem szerint én csak az egyiket használnám, de ha jól látom az egyik GLONASS a másik GPS műholdakról származik. Egyáltalán mi történik ha kevés a baudráta? Egyáltalán nem működik, nem kapok kiértékelhető üzeneteket?
Létezik-e olyan, hogy működi a gps, majd a baud ráta hirtelen kevés lesz, aztán megint utoléri magát, majd megint kevés lesz?
Az iránytű már neccesebb téma, sajna nehéz eredeti HMC5883L-t beszerezni. A legtöbb gyártó ilyen néven árulja a QMC5883L-t is, így több helyen is kell próbavásárlást csinálni, hogy honnan jön tényleg az a chip. Egyébként úgy vettem észre, hogy a kerek GPS antennák, amiket Pixhawk-hoz is árulnak szinte mindegyikben HMC5883L van, így azokat próbálom inkább keresni.
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8G (GV-N4060EAGLE OC-8GD
- TP-Link Archer AX73 AX5400 Router
- ÚJ TP-Link Archer AX55 AX3000 Router
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged