-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
tonermagus #16236 üzenetére
Szakértő azért nem vagyok!
Csak nagyon-nagyon régen használtam u-blox chipet, ezért csak általánosságban tudok hozzászólni. Az M8N nem RTK alapú chip, vagyis elég nagy a pontatlansága. Minek akkor 5 másodpercenkénti olvasás? Meg kellene nézni, hogyan lehet állítani a bd-t, mit kell kiküldeni a porton a chipnek, és azt gyalog kiküldeni, mindenféle könyvtári funkciók helyett.
Azt se tudom, ha megváltoztatod a bd-t, (pl. így: https://www.navilock.com/service/fragen/gruppe_59_uCenter/beitrag/40_uBlox-and-Change-the-Baudrate.html)
megmarad-e kikapcsolás után is. Ha szerencséd van, igen.
Baudrate ügyében én a "puding próbája" elvet követem: ki kell próbálni.
Az én chipemmel nekem eddig nem voltak bd problémáim, igaz, másodpercenként egyszer olvasok. Inkább a bázisról a korrekciós adatoknak mobilneten a roverhez való továbbítása a szűk keresztmetszet.
(Azoknak, akik nem ismerik az RTK elvet:
Van egy ismert pozícióban lévő állomás, ez a bázis. Ez megadja az ismert pontos, és a mért hibás adatok alapján a hiba korrekcióját, amit a rovernek küldünk, és az korrigálja a saját méréseit. Persze azért nem ennyire egyszerű, mert műholdanként és típusonként kell a hibát számítani, és ugyanúgy kell korrekcióba venni.)
Terv, (a következő évezredben) egy GPS vezérlésű mobil eszköz irányítása, na ott majd kelleni fog a nagy frekvenciával való olvasás, hogy 5-10 cm alatt maradjon az eszköz pályán tartása során a követett pálya hibája.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest