Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz razorbenke92 #16225 üzenetére

Na szóval belenéztem újra, átnéztem a vegyes kódot, meg kipróbáltam Tankblock legutóbbi tanácsait (amit ezúton is köszönök)

Íme a tapasztalataim:

- Kivettem a digitalWrite() / digitalRead() / pinMode() függvényeket, helyettesítettem őket regiszter piszkálással. Ez némi helyet felszabadított, nem világmegváltó, de közelebb vitt a célhoz.

- Átírtam FastLED-el a kódot - sajnos több helyet foglal. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy a FastLED gyárilag tud néhány színkezelési effektet, amivel helyettesíthetném a saját kódomat, de akkor lennék kb. ugyanott, mint a Neopixel könyvtárral.

- Ezután a ws2812b kezelését könyvtár helyett kiváltottam egy tömbbel ami a LED színeket tárolja, és egy eljárással, ami kibillegteti az outputra a dolgokat szabvány időzítés szerint.
    Ezzel a 4000 byte körüli overflowból lett 800 byte, szóval ez nagyot hozott.

- Ezután kivettem (kompletten, helyettesítés nélkül) az EEPROM kezelési műveleteket, és így sikerült befordítani a kódot színekkel, effektekkel.

- Ekkor átnéztem decompiled kódot, és kilóra bizony ennyi az annyi. Lehet még összevonni ismétléseket, meg is csináltam a nagyon nyilvánvalóakat, de minimális a csökkenés, és a további reszelés munka/nyereség aránya nem konvergál az elégséges kódcsökkenéshez.

Amivel tovább fogok menni:

- Újraírom az effekteket, az általam írt ws2812b kezelésre optimalizálva. Például dim esetén nem osztok szorzok, hanem meghatározok dim szinteket, amiket bitműveletekkel meg tudok oldani. Pl 50% esetén eltolás egy bittel. Áttűnések esetén bitmaszkokon keresztül összevagyolás, stb.

- Ha marad még hely, akkor visszaépítem a menürendszert

- Ha még mindig marad akkor pedig az EEPROM-ba mentést is visszarakom

- Ha az előző kettőnél valahol kifogyok a helyből, akkor felveszek sok effektet sok színnel, és szimplán csak végig lehet menni rajtok gombnyomással.

(Majd bedobom, ha sikerült megoldanom, hátha érdekel valakit)

Új hozzászólás Aktív témák