- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
dave0825 #1570 üzenetére
Az én véleményem, hogy ha valami nem jó, akkor nem jó. Lehet még gányolni, szenvedni, de a vége, hogy előbb utóbb rendesen meg kell csinálni. Persze jobb az elején a jó úton járni, nem a legvégén a szinte kész projektet visszagörgetni, de ha egyszer így nem jó, akkor nem jó.
Mi változik? Csináltál egyedi nyákot? Az arduinot fixre beforrasztottad? Mi a tragédia? Más a kapcsolás? Na és? Még egy-két pár száz forintos shift register csak belefér. (3 láb felhasználásával a kimenetek száma gyakorlatilag sokszorosára növelhető, a shift registerek sorba köthetőek ugyanis). Szerintem amit át kell tervezz, hogy a tranzisztorok bázisait az arduino lábairól a shift regiszter lábaira kötöd át, a shift regiszternek megadod a bemenetet, aztán már csak kicsit kell módosítani a programodon.
A te projektednél sztem sokkal nehezebb egy kultúrált formába önteni az egészet, mint az elektronikát összehekkelni. Szerintem az alkatrészeket az asztalra szórva, pár óra alatt össze lehet forrasztani az egészet, saját egyedi nyákot csinálni, programot megirni. Ellenben azt megcsinálni, hogy ez kinézzen valahogy, na az jópár napba (hétbe) is beletelik, főleg ha úgy kell megkeresned, hogy ki marja ki, stb.
Ezt a részt nem kell elölről kezdeni, így hajrá..
(egyébként én voltam aki az egész óra projekted - ami neked tetszik- egy merő marhaságnak láttam/látom, de kitaláltad, hogy neked ilyen kell, már beleraktál egy csomó energiát, örömet okoz, így most mégis azt mondom, csináld már végig, kiváncsi vagyok a végeredményre...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mini-ITX
- RAM topik
- Napelem
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Honor 200 Pro - mobilportré
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest