Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz s3toraph #1494 üzenetére

    Úgy szeretném megoldani a dolgot, hogy önálló rendszer legyen. Ne a PC tároljon, számoljon, mert ahhoz üzemelnie kell. Önállóan működjön az eszköz.

    Az a kérdés, mi az önálló működés. Ha a szenzorok kiolvasása, a feltételek szerinti beavatkozás, akkor önálló net nélkül is. Ha a megjelenítés is, akkor már jönnek a határok. Ha adatbázis is, akkor el se tudom képzelni. Sd-kártyára nyilván jó sok mérés elfér, de amíg abból egy szűrt megjelenítés lesz, ha egyáltalán ki tudja számolni, az egy fél óra. Pedig ebben még számolás sincs, csak végig kell olvasni az adatokat, és a feltételeknek megfelelőeket megjeleníteni.
    A max amit el tudok képzelni működőnek az a routeren át egy serverre fölmásolni, nem tudom hogy kell ezt megírni, én még csak az egyszerű html oldal példákat láttam.
    Ha egy hőfokot átszámolunk egy byte-ba, és 10 hőmérő van, 10 percenként mérünk, az napi 1440 byte. Egy év után ez 525600 byte, és ebből vagyunk kíváncsiak, hogy mikor volt valahol 17 foknál kevesebb, és Fahrenheitben kellene kijelezni. Ez sqlben kb 1 sor meg egy while a php scriptben, ami kinyomja táblázatos formában a weboldalra az eredményt, és mire fölengedjük az entert már ott van. Még a raspiről se tudok elképzelni elfogadható válaszidőt.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák