Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aryes

nagyúr

válasz Freeman007 #14462 üzenetére

Szia! Csak azért kérdeztem, mert mostanában többen is kerestek hasonló páraszenzoros megoldást penész miatt. :)

Az esp-t ugyanabban az arduino IDE-ben tudod programozni, egyszerűbb feladatoknál gyakorlatilag ugyanaz a kód változtatások nélkül lefordul, mint az UNO-ra. Annyi a különbség, hogy az esp-k 3,3V logikát használnak, tehát a kijelzőt, szenzorokat ehhez kell megválasztani vagy illeszteni, de ez sem szokott gondot okozni, főleg az esp8266-nál, aminek a bemenetei 5V toleránsak. Az oled/tft kijelzők többnyire eleve 3,3V-osak szoktak lenni, de használhatsz LCD vagy LED-es 7szegmensű kijelzőt is, ezekből van mindenféle.

Én azon a véleményen vagyok, hogy 3m távolságon ne erőltesd a vezeték nélküli kapcsolatot, hacsak nem szeretnéd okos otthonba illeszteni és távolról vezérelni. Érdemes inkább kiépíteni a vezetéket, hosszú távon meghálálja. :K

Azt nem is értem pontosan, hogy mit szeretnél mitől távol helyezni. Nem lehet egy egységgel megoldani úgy, hogy egy helyen lenne az arduino, a kijelző, a páramérő és a relé, a kapcsoló közelében, a ventilátor felé pedig amúgy is ki van építve már a vezetékezés?

A 9V elem pazarlás, mert az arduino 5V-ot csinál belőle, a többit elfűti, a relének is 5V kell, kb. 80mA-t vesz fel, a 9V elem egy hétig sem bírná. :N

Általában 18650 lítium ion akkumulátort érdemes ilyen cuccok táplálására használni, 2db-ot sorba kötve, vagy 4db AA ceruza elem/akkumulátor + nagyobb hatásfokú kapcsoló üzemű stepdown konverter; vagy egy 5V dugasztáp, vagy hasonló, állandó hálózati táplálásra.

Új hozzászólás Aktív témák