- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
repvez #14435 üzenetére
Janos250 feszültségosztót javasolt, a GPS RX lábára, ami az arduino 5V-os kimenő jelét alakítja 3,3V-ra, így védi a GPS modult a túlfeszültségtől.
Amit én írtam, az felfelé húzza a GPS kimenő 3V-os jelét a TX lábon, 5V-ra, hogy az arduino tudja értelmezni, mert neki valószínűleg kevés a 3V ahhoz, hogy magas értéknek értelmezze, vagy pont elég, de egy kis külső zavar elég, hogy elrontsa a kommunikációt. A 10k felhúzza a vonalat 5V-ra, a 120Ω pedig védi a portot a visszafelé folyó áramtól.
A kétféle ellenállás kombinációt nem ugyanúgy kell bekötni!
Amit én írtam, nem elegáns/hivatalos/végleges megoldás, csak egyfajta dirty hack, hogy kiderüljön, az alacsony jelszint okozza-e a kommunikációs problémát, vagy más. Hivatalosan használhatsz helyette például CD4050 szintillesztő ic-t, de mivel ellenállás van otthon, gondoltam a teszthez elég lesz ez is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PocketBook Touch HD 3 (PB632) e-könyv olvasó, Spicy Copper színben, tokjában
- Legolcsóbban Bivaly érintőképernyős Dell 7430 (12.gen Core I7 16Gb 512Gb) laptopom eladó!!!
- Samsung Galaxy Watch Ultra + Trail Band
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest