Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Janos250

őstag

"Definiáld globálisként, azaz a setup() és loop()-on kívül."
    Valóban ez a megoldás, ez nem tessék-lássék!
    Van egy szint, ami alatt ez nem érthető, de akkor azt kellene mondani, hogy bocs, srácok, most lezdek programozni, írjátok le szájbarágósabban, mit is jelent ez. Nem értem mi az, hogy globálisként a setupon és loopon kívül.
    "a kód konkrétan egy az egyben nem is működött amit írtál"
    A program kipróbálás nélkül általában nem működik. A környezetében kipróbáljuk, megkeressük a hibákat, és javítjuk. Kiváncsiságból megnéztem azt a kódot. Ránézésre én se találtam benne hibát. Konkrétan mi volt benne a hiba?
    "delay mint ahogy neve is adja meg úgy eleve mint mindenki tudja, egy az egyben megakaszt minden processt míg le nem jár, azaz nincs "szimulált" multitaskingra lehetőség, mert minden áll míg a delay le nem járt"
    Akkor mindenki rosszul tudja, mert ez kontroller, és a rajta futó szoftver függő. Az ESP32-nél például egyértelműen átadja a vezérlést e következő tasknak, és élünk is ezzel.
    "Most meg bedobod, hogy globál variable jellegbe csináljam... Tök jó, másképp hogy is tenném ?"
    Akkor meg mi volt a kérdés?
    Az utána írtakat meg nem sikerült értelmeznem, de majd próbálkozok.
    "Inkább tanulj" Ha elolvassuk a címzett eddigi hozzászólásaiból párat, akkor ezen csak ... na, mindegy.
    Szóval, Weiss barátunk, tanulgass, még egy kicsit! :-) :-)
    "képtelenek vagytok még egy Blink szintet is segíteni neki, csak az arcába dobjátok az embereknek, hogy milyen hülyék...
    Ha nem tudtok, nem akartok segíteni, akkor ne tegyétek... de ne szívassátok az embert !"
    Na, pont ez nem jellemző erre a topicra. Itt éppen nem divat az "olvasd el a specifikációt" válasz!

Új hozzászólás Aktív témák