- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave0825
őstag
válasz
gyapo11 #1049 üzenetére
Tudom, hogy nem ugyanaz a kék és fehér led, de utánanéztem, kb. 0,4V eltérés van a kettő között, persze ez led-enként valamivel gondolom eltérhet.
Azt hittem, hogy attól függetlenül, hogy külön-külön 330 ohmos ellenállást kapnak a párhuzamosan kötött led-ek, attól még halványabban világít, de akkor köszi, most már tudom.
Na, átírtam úgy a programot, hogy a 6 sor helyett csak 1-et kapcsoljon be, így az folyamatosan világít (még 2s-os késleltetéssel is, tehát így folyamatosan bekapcsolva vannak a tranzisztorok), viszont sokkal erősebben világítanak így a led-ek, mintha az összes sort fölismerné, és úgy menne soronként a mátrixban.
Mindegy, mondom megmérem, mekkora áram folyik a led-eken, tehát a multit az egyik tranzisztor (amelyik a KILENC szó led-jeit vezérli) és az ellenállás-csomópont közé tettem. Ugyanaz van, mint tegnap: egy 1-est ír a multi, akárhova kapcsolom, viszont a méréshatár-váltással változik a led-ek fényereje, tehát gondolom oda kellene kapcsolni, ahol ugyanolyan erősen világít, mint az ÓRA és a PERC szavak led-jei.Én csinálok valamit rosszul, vagy nem jó a multi?
Máskor is mértem áramot, és akkor jó volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged