- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Androidos fejegységek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave0825
őstag
válasz
gyapo11 #1049 üzenetére
Tudom, hogy nem ugyanaz a kék és fehér led, de utánanéztem, kb. 0,4V eltérés van a kettő között, persze ez led-enként valamivel gondolom eltérhet.
Azt hittem, hogy attól függetlenül, hogy külön-külön 330 ohmos ellenállást kapnak a párhuzamosan kötött led-ek, attól még halványabban világít, de akkor köszi, most már tudom.
Na, átírtam úgy a programot, hogy a 6 sor helyett csak 1-et kapcsoljon be, így az folyamatosan világít (még 2s-os késleltetéssel is, tehát így folyamatosan bekapcsolva vannak a tranzisztorok), viszont sokkal erősebben világítanak így a led-ek, mintha az összes sort fölismerné, és úgy menne soronként a mátrixban.
Mindegy, mondom megmérem, mekkora áram folyik a led-eken, tehát a multit az egyik tranzisztor (amelyik a KILENC szó led-jeit vezérli) és az ellenállás-csomópont közé tettem. Ugyanaz van, mint tegnap: egy 1-est ír a multi, akárhova kapcsolom, viszont a méréshatár-váltással változik a led-ek fényereje, tehát gondolom oda kellene kapcsolni, ahol ugyanolyan erősen világít, mint az ÓRA és a PERC szavak led-jei.Én csinálok valamit rosszul, vagy nem jó a multi?
Máskor is mértem áramot, és akkor jó volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Elektronikai hulladékot vásárolok!
- Bambu Lab P1 Series Hardened Steel Upgrade Combo
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest