Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gyapo11

őstag

válasz Janos250 #10325 üzenetére

Csak hw szinten nézve, én nem bízok eléggé a wifiben ahhoz, hogy pl. a riasztó szenzorait rábízzam. Néha a telefonok nem tudnak kapcsolódni a routerre, ilyenkor pc-n routerbe belép, wifi off, wifi on ls megint jó napokig/hetekig. Tlink router dd-wrt-vel. Egy fényforrást bekapcsolni OK, max nem kapcsol be, de egy vízaknában vízszint figyelő szenzor, egy füstjelző, vagy más kritikusabb szenzor jelét már nem akarnám, csak vezetéken. Egyik ismerősömnek befulladt több tízezer szál virágja a fóliába, mert kisütött a nap, és a megbízott lányka elfelejtette kinyitni a szellőzőnyílásokat. Ezt sem bíznám wifire pl.
    Nekem nagyon tetszik az RS-485 hibatűrése, igénytelensége, képessége a távolságra és eszközszámra, egyszerű használhatósága arduinoval és pc-vel egyaránt.
    Sokféle protokoll elképzelhető, szerintem alapnak jó a pollozás, amikor a központi egység lekérdezi ciklikusan a perifériákat akár olvassa akár írja őket, de lehet olyat is, hogy a periféria jelez egy plusz vezetéken, és akkor kérdezi le a központ, hogy ki volt az és mit akar, meg még sokféle elképzelhető. A lényeg, hogy az adat biztonságosan elérjen egyik pontról a másikra.
    A földhurokra meg a trafós táp biztos megoldás, a kis kapcsolóüzeműekről se tudom elképzelni, hogy galvanikus kapcsolatban lenne a kimenetük a 230 V-os hálózattal. Pc már érdekesebb, mert abba sokféle madzag megy.

Új hozzászólás Aktív témák