- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
válasz
Laza... #101098 üzenetére
Nem titok, hogy kb. 50 ezer forintnál többet nem vagyok hajlandó telefonra költeni (de szeretek inkább 100 dollár alatt maradni). De miért lenne ez baj? Én ezeket az olcsó vackokat "tesztelem", míg mások a közép- vagy a felső kategóriát. Így a fórum olvasóinak szélesebb körben nyílik rálátásuk a kínálatra.
szerk.: Nem vagyok mindennel elégedett. A Lenovo A850+ például csalódás volt számomra (akár gyári volt a szoftvere, akár nem - engem csak az érdekel, hogy dobozból kivéve nem olyan volt a telefon, mint amit egy 8 magos Lenovo-tól vártam volna
).
-
kmisi99
addikt
Van egy Dooge DG280 telefonom, aminek az akksija furán viselkedik, mikor a telefon 15% körül jelez akkor valójában 0% körül van a telefon, emiatt 15% környékén egyszer csak kikapcsol mintha az akksit kirántanánk mert totál lemerül. Hogy tudnám kalibrálni, hogy tudja, hogy mekkora a valós töltöttsége?
-
válasz
janaman01 #101090 üzenetére
Sajnálom, hogy nem értesz meg, de természetesen elfogadom.
A leszűkít és kibővít fogalma azt gondoltam, hogy egyértelmű...
(magyarázat: leszűkít = csak az jó 4G képes készülék, amiben 800-as elérés is van. Ezzel egyből kiszűrted a készülékek egy részét, amiben nincs 800MHz, csak 1800 és 2600; de az attól még 4G képes lesz Magyarországon.)Nem akarlak rábeszélni egy olyan készülékre sem, ami neked nem megfelelő, nem is tettem eddig sem, így nekem nem okoz semmi problémát, ha csak olyan készüléket szeretnél megvenni, amiben 800MHz-es LTE is van. Sok örömöt a Kingzone N3 Plus-hoz, remélem, jó kis jószág lesz, és beválik.
Terentius #101091
M59 volt nálam utoljára. Nem volt meggyőző. Az összeszerelés nem volt pontos, a forma (másolat) elnagyolt volt. Hardveresen nem volt vele olyan probléma, hogy más proci vagy memória lett volna benne, de leginkább az látszott meg rajta, hogy gyorsan csináltak egy készüléket, nem pedig az, hogy most egy jól átgondolt telefont foghatok a kezemben. -
Terentius
őstag
Mlais M52-ről vagy magáról a márkáról van valakinek valami tapasztalata?Azokat a hozzászólásokat kérem ugorjuk át,hogy szokásos szita művek terméke stb.Olyan érdekel,akinek volt már vele tapasztalata vagy ismer olyat.
-
kobipeti
aktív tag
válasz
aytukabozs #101088 üzenetére
Basszus nem is néztem, nehogy megvegye valaki!
Bezzeg az 1GB-os az már idevaló, link -
KurtCobain
őstag
válasz
zolipapa66 #101078 üzenetére
Az a kamera. Pfejj...
-
junkpod
veterán
válasz
aytukabozs #101073 üzenetére
Mindegy mert amúgy be volt kalkulalva. Lottó nyereménynek fogom fel
-
aytukabozs
addikt
ehe , lehet 6572 az a 6582...
(#101084) junkpod
Hát akkor gratulálok hozzá,
ez még mindig jobb mint a fordítottja,
mert én meg a 10€-ós jogszabály miatt nem kalkuláltam most vele, oszt le is konyult a szám mikor a postás nem csak odaadta a csomit, hanem tartotta is a markát -
Zeki
nagyúr
válasz
cseroka #101075 üzenetére
Biztos hogy a klónodban az van benne, amit te gondolsz?
A klónok annyira agyon vannak szoftveresen manipulálva, hogy mindig mindenben jobban tűnnek, mint amilyenek.
Klón telefon topik -
Terentius
őstag
válasz
aytukabozs #101073 üzenetére
Gearbestről jött?
-
aytukabozs
addikt
válasz
zolipapa66 #101078 üzenetére
whooooaaaaaaaaah!!!!
Kulcsmomentum maradt ki!
Elhagyták végre a MI-től parafrazált logo-t!!!Nekem 1 UMI-m volt csak, egy S1 aminek még a formája is lopott volt, de én szerettem ...
-
zolipapa66
tag
Tudom az UMI-t sokan fikázzák, de ennyi pénzért nem lesz ez rossz.....talán.
130 dollár -
aytukabozs
addikt
válasz
Drbonci #101076 üzenetére
az a baj hogy a topiclátogatók 75%-a skippeli is a kérdést a "Ne legyen kínai" láttán.
egyrészt érdekelne mire nem volt elég a 3c, (azon kívül persze hogy snapi 800-tól és 3 giga ramtól ez visszalépés)
másrészt az hogy miből gondolod hogy ha ennek a gyártónak 1 modellje nem felelt meg az igényeidnek, az automatikusan azt jelenti hogy a többi gyártó közép vagy felső kategóriás modellje sem fog...? -
Drbonci
aktív tag
Sziasztok
Van jelenleg egy Note 3 am, és ez helyett kellene vmi dual simes készülék. Ár nem annyira számít viszont jó lenne ha méretileg kisebb lenne. Nézegettem a Samsung s5 duo t, de örülnék ha tudnátok vmi más készüléket is javasolni. Ne legyen kínai, próbáltam egy Huawei honor 3 (G750)de hiába 2gb ram meg stb. nem voltam vele megelégedve. Esetleg ha van vkinek eladó vagy csere is érdekli azt is várom.
Köszönöm előre is
-
cseroka
csendes tag
Sziasztok ! Nincs valakinek valami ötlete hogy mit tegyek hogy működjön a GPS.Műholdakat talál többet is de az oszlopok nullán állnak és úgy is maradnak.Note 4 klon MTK 6582 tipusu.
-
asdddsa
tag
válasz
aytukabozs #101067 üzenetére
Pm-be mehet?
-
junkpod
veterán
Annyit nem fizettem volna érte, bevallaltam. Talán az segített, hogy Hollandiából jött (keresztul)...
Azt viszont (elephone G4) bekapcsolasakor tapasztaltam, hogy qva hangos, előre lefogtam a hangszórót mert ismerem ezt a kínai hangos indulás maniat, de még így is brutális volt. -
trebrona
nagyúr
-
atee_13
őstag
Tegnap megérkezett a rendelt telefonom (Gionee E7) van rajta pár kínai cucc ami nem kellene, többek között olyan is, hogy MoboMarket ami mindig bedobál kínai appokat ha van net. Van valami progi amivel ezek kipucolhatóak?
-
válasz
wwenigma #101037 üzenetére
Nagylelkű vagyok, megbocsátok.
Tudom, hogy Pápa Magyarország fővárosa, így aki nem itt él, az mind vidéki
janaman01 #101039
Nem csak a 800MHz jelent 4G-t.
Olyan lesz ez a 800MHz itt a fórumban, mint a 900as voda-hálózat.
Az egyik előfizum Telenor, a másik Voda, de még nem akadtam problémába a 900-as hálózat hiányától, mikor olyan telefon volt nálam. Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne egyes helyeken hasznos a 800-as 4G hálózat, de nem csak ezen múlik, hogy 4G-t használhass.Az elmúlt egy hétben mentem 1200km-t, sok helyen volt lehetőségem kipróbálni a 4G-t sok helyen. A Balaton körül pl biztosan megy a "régi" hálózat is, egyébként jó volt ott is, nem csak a biztosan 4G-s területen, mint pl Celldömölk környékén.
A 4G is csak egy feature. Lehet, hogy valakinek a 800MHz-es hálózati elérés a legfontosabb, másnak a Bluetooth 4.0LE, mgint másnak a készülék formája, vagy épp a FHD, és sorolhatnám tovább. Leszűkíteni a 4G hálózat fogalmát a 800MHz-re kifejezetten szűklátókörűség lenne. Természetesen egyáltalán nem bánom, ha a készülékem a 800MHz-et is tudja, de ha egy felső kategóriás készüléket keresnék, biztosan nem esne ki emiatt a számításból az Mi Note.
Terentius #101044
A jack csatlakozó "válogatósságán" kívül nincs alapvető kifogás ellene, szerintem jó vétel a készülék. -
Lachani
újonc
válasz
aytukabozs #101051 üzenetére
Bocsi, ő lenne a kiszemelt... :
[link]
A linket is köszi ( Cappa72-nek is).
Így amit ott írnak,abból úgy veszem le,hogy ez talán nem hamisítvány,bár sok képet nem tudtam összehasonlítani. -
-
Lachani
újonc
Sziasztok! E-bayen kinéztem egy Lenovo S850 telefont, viszont nem vagyok benne biztos,hogy nem-e klón.
Elvégre ez is kínai,ezt is hamisítanák? Ezt honnan tudhatnám meg mielőtt megrendelem? Előre is köszi a választ! -
junkpod
veterán
Na meg jött az elephone G4
Kínában utazott kB 3 napot majd atadtak az ottani külszallitonak 03.26.delutan és ma 03.31.reggel kihozta a postás "erintetlenul"
telo+4gb kartya=25 MFt, szép dobozban, szép készülék.
4.4.2 android, szép a képe elsőre, további tesztek később, most el kellet rejtenem -
svgyula
addikt
válasz
junkpod #101018 üzenetére
Szia! Igazad van. Nem az LCD felbontást állítod hanem a megjelenítendő kép felbontását. Pont úgy mint a PC-nél ott sem a monitor mérete változik hanem a kép felbontsa! De pont ez az ami egy csomó + számolást igényel és ezzel energiát vesz el s rendszerből. A HONOR 6-nál is van két felbontás ami az ikonok méretében is látszik. A kijelző mérete ugyanakkora csak a "kép"-ből látsz kevesebbet és ezt a rendszenek nem is kell kiszámolni. Ennél ezért írják "képernyőkímélő " üzemnek és nem HD felbontásnak.
-
fcsabika1
tag
válasz
cappa72 #101002 üzenetére
Na kipróbáltam amit javasoltál.
Feltettem a full 4.4-et, aztán a 4.2 uboot-ját, így bebootolt a teló, de az előlapi kamera ugyanúgy nem működött.
Aztán a 4.2 boot.img-jét is feltettem rá, így már bootloop lett belőle.
Rátaláltam közben az SPMDT progira, amivel lehetne a ubootban változtatni a drivereket ha jól értem, próbálkoztam több verzióval is, de nem tudtam kiválasztani mert üres volt a lista mindegyiknél.
Esetleg más ötlet? -
-
Tifty
csendes tag
Sziasztok!
DOOGEE DG750 vagy DG850 van esetleg valakinek? Ha igen leírná a tapasztalatait?
-
-
válasz
janaman01 #101016 üzenetére
Tudok róla, na és? Nem csak 800-as hálózat lesz, és nem ez fogja számomra eldönteni, melyiket veszem. Most már csak 3db 4G-s telefon van itt nálam, a negyedik már nincs, emellett 4 HSPA+-os készülék. Nem omlok össze a 800MHz hiányától.
Már alig várom egyébként, hogy legyen nálam egy 800-asat nem tudó telefon, hogy kipróbáljam, hol van az, és hol 1800/2100-as. Elvileg felénk pont nem a 800-as van, de ez majd csak próba során lesz számomra kideríthető...Biluxzsolt
Ez jó hír. Persze mire megjelenik, lehet, hogy inkább a Mi Note mellett teszem le a voksot (csak meg kéne magam győzni, hogy van értelme ennyi pénzt kiadni egy olyan hardverért, amire nincs szükségem) -
gery2k14
tag
55körül áfával van jobb ajánlat elephone p6000-től?
-
junkpod
veterán
válasz
include777 #101031 üzenetére
nem dualsim, de van egy amlogic 4x1,3Ghz mediaplayerem ami JB-t futtat és KODI fullHD-ban játsza a filmeket vezetékes hálózaton NAS-ról és meg se döccen
Szóval nem értelek
xbmc felejtős, mert abban a 12-es verzióban még nem volt HW acceleration, csak softos, 13-tól ok, de 14.1-nél tartanak most (KODI), az rendben van szvsz. -
törölt tag
válasz
include777 #101031 üzenetére
Ebben érzek némi keveredést. Sztem Te a megjelenített videó felbontásáról írsz és annak a hw/sw dekódolásáról. De mi itt magának a rendszerképnek a natív megjelenítéséről diskurálunk, ami egy egész más dolog. Ez azért érdekes feature, mert értelmetlen plusz költség 1080 -as kijelzőt rakni egy telóba úgy, hogy aztán 720p rendszerképet toljunk rajta. Felhasználói szempontból viszont egy érdekes feature, csak eddig még nem hallottam telónál ilyenről. Eddig csak az Amoledes pixelkikapcsolást ismertem, de az is inkább csak az akkuidőre lehet hatással, mert a kikapcsolt képpontok is ugyanúgy leképződnek, csak nem kerülnek megjelenítésre. Szóval a GPU -n ugyanakkora terhelés marad. Ezzel a kernel módszerrel viszont nem és nem csak a médiamegjelenítést érinti a változás, hanem magát a rendszerképet és az alkalmazások, activity -jeit is.
-
include777
aktív tag
válasz
#79335424 #100984 üzenetére
Sajna a 4 magos 6582 kevés a fullhd-hez, a normál sd-t elbírja, de a fullhd látványosan belassítja.
(xbmc-vel nézek acestreames meccseket, és ami hd az sajna élvezhetetlen).
Mivel a 65xx-esek nem mennek csak a 12.3-as frodoval (ennél van kép és hang is), ezért nem lehet állítani, hogy hardveres dekódolás legyen, a 13-as és 14-es xbmc-nél már van ilyen opció, de sem 6572-őn sem 6582-őn nem tudtam beüzemelni, hogy legyen kép is, így maradt a régi változat.Tesztelve fullhd-s sd karin levő videóval, nem streamossal, az is sajna akadt rendesen.
-
Klara_
őstag
válasz
Biluxzsolt #101025 üzenetére
Ha ugy mint a Redmi 2-bol akkor sokra megyunk vele...
-
TayRol
nagyúr
válasz
aytukabozs #101023 üzenetére
Pár tulajt megkérdeztem, jó lesz.
-
TayRol
nagyúr
válasz
aytukabozs #101019 üzenetére
az mtk-val szemben inkább preferálom a qualcommot, illetve a 3c a tesztje alapján nagyon nem győzött meg.
-
janaman01
addikt
válasz
junkpod #101018 üzenetére
* TF SSTM Android Developers mode (faster mode on upon first boot)
OTA TF Android Developers Updates
* SSTM Mode (Super Speed Trick Mode):In order to switch modes, you have to go to settings/optimisation.
This mode improves graphics interface response as well as speed in games.
It basically works by reducing screen resolution so as to increase FPS and reduce the size of images and texts (frees up RAM) without taking away image quality.
There are three modes:
- Normal: Average resolution values of the device (1920×1080).
- Fast: Resolution values reduced to 1280×720 (increase to 5fps in 3D).
- Faster: Resolution values recuded to 960×540 (increase to 10fps in 3D). -
-
junkpod
veterán
válasz
janaman01 #100982 üzenetére
szerintem olyan nincs, hogy az LCD felbontását állítod, az akkor is annyi pixelt rajzol amennyit belehegesztettek. Max az androidnak más felbontást adsz meg, így máshogy rajzolja a képernyőt, de a kernelben lévő LCD driver fizikailag csak egy féle felbontást tud, szerintem.
-
-
Ez megdöbbentő! Végre kihozták a 4G+Dual SIM verziót az olcsó Note-ból, erre meg csak 1GB RAM-ot kapott. Totál nem értem őket
-
TayRol
nagyúr
A Honor 3C ajánlottabb a Zte v5-nél?
-
janaman01
addikt
ja a várost elhagyom
.......nade azé röhej, mindegy , felmondok, veszek egy kapát, és elmegyek napszámba...és örülök a 4g nek
-
ctibor
senior tag
Mindenkinek köszönöm a véleményét 5.5" képernyő-méret és 1280x720 felbontás ügyében!
-
aytukabozs
addikt
válasz
jayjay #101005 üzenetére
keresel hozzá való gapps csomagot, és recoveryből felflasheled.
de van itt pár s3 tulaj, majd jönnek és kiokosítanak
szerk.
Meg lassú is vagyok, cserébe viszont informatívabb mint a kollaga úr telóról
szerk.2
nem, már az sem vagyok
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
jayjay #101005 üzenetére
jiayu.es. el pl felraksz egy twrp-t és abból egy a romodnak megfelelő gapps csomagot, vagy flashtoolsal felraksz "W"-s romot abban már alapból benne van!
itt a topikja Janaman01 már leírta a menetét!
aytukabozs: Az semmi, hogy informatívabb vagy, de velem szemben még linkelni is megtanultál rendessen!! Én meg itt bénázok már 5 prece egy nyomorult linkkel!!!
-
jayjay
tag
Lehetőségem lenne egy Jiayu S3-as telefont venni, de sajnos nincs rajta Play Store. Milyen módon kell rávarázsolni ezeket a dolgokat? Mire kellene esetleg még ügyelni? Valakinek gyakorlati tapasztalata vele?
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
cappa72 #101002 üzenetére
Elég jól tippeltél szerintem is. A kollégának egy régebbi T11 e van. T11-re sokáig nem volt "hivatalos" 4.4. Ez is úgy lett meg, hogy az egyik websop pár hónapja el kezdte szórni a T11 eket 4.4 es firmware-el. Ebből vett egy ph-s kolléga, amit lementett és 105kacsa fejlesztette tovább . Tehát a felvetésed abszolút megállja a helyét.
-
-
fcsabika1
tag
válasz
cappa72 #101000 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Délután amikor hazaérek megpróbálom amit javasoltál, aztán megírom hogy megoldotta-e.
Csak nem értem hogy hogyan lehet ilyen problémám ha mások is 4.2-ről frissítettek 4.4-re, ugyanazzal a telefonnal és nekik minden rendben van. Valamit rosszul csinálhattam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged