-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spileraaa
senior tag
Pocophone F1 vagy Xiaomi Redmi Note 7 (ha lesz global)
melyik strapabíróbb? főleg képernyő terén ?
-
Somatom
veterán
Nem csak a hardver. Azonos hardveren is régiótól függően eltérőek a ROM -ok. A Samu három betűvel jelöli a régiót. Nekünk a XEH, XEU ROM -ok jók. Persze, független készülék esetén, mert a szolgáltatós ROM -oknak más betüjeleik vannak. A hardver itt csak annyiban lényeges, hogy arm -nél ugyebár portolni kell a vasra. Ha van egy Exynosos Sx Samu, arra sanszos, hogy találunk XEH, XEU ROM -ot. De, egy Snapishoz nem hiszem, mivel nem szállították a mi régiónkba.
-
válasz
borat26 #138094 üzenetére
Huawei P20-at használok, ami kamerán kívül csak apróságokban tér el a Honor 10-től (H10-et vettem volna, ha é olyan lett volna a kamera, mint a P20-é).
Bt-on állandóan korábban egy MIband 2, majd Honor band 4 megy, valamint egy Martian Notifier, + gyakran egy meizu ep52 lite, állandó mobilnettel, amin spotify vagy yt vance megy, néha soundcloud. Rengeteg levelezés, sok telefon (normál és voip), gyakran dokumentumok, minden nap egy kis kindle és Biblia olvasás is megy rajta, dokumentumokat gyakran nézek meg a onedrive-ban telefonon laptop helyett. Szóval munkagépként üzemel sokat két SIM-mel, így az akkuidőt alig érzem gyengébbnek, mint a Redmi Note 5 esetén volt.
Remélem jó támpont -
borat26
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket.
Jelenleg Honor 8-at használok, de hamarosan cserélni szeretném.
Alapvetően meg vagyok vele elégedve, csak az üzemideje kicsit karcsú. Ezt úgy értem, hogy nap végére simán lemerül, ha nem figyelek oda a használatra. Helyette néztem a Honor 10-et, mert mindenhol az olvasható, hogy hosszú üzemidővel rebdelkezik. Mivel két szimet használok és magas az kijelző időm, emellett sokat hallgatok zenét bt-n keresztül, így azt kérdezném, hogy jó választás lenne-e a Honor 10? Vagy van jobb alternatíva ebben az ársávban helyette?
Alapvetően T-Home- ban vásarolnék, de ha van jobb teló ilyen árkategóriában, akkor szívesen olvasom véleményeteket.Segítaégeteket előre is köszönöm!
-
Ájvé
veterán
válasz
Somatom #138085 üzenetére
Hát szerintem szoftver azt engedi ami adott, MIUI-n sose volt különbség egyes ROM-okban ilyen tekintetben. Ha kínai, ha Global ha EU ROM volt rajta ugyan azok a frekvenciák működtek.
De ha neked van ilyen irányú konkrét tapasztalatod, vagyis bizonyos ROM-on egyes frekvenciák nem működtek, akkor rendben, nem vitatom. -
Somatom
veterán
Így van. Az összes frekvenciára vonatkozik, beleértve a B20 -at is. Ugyanúgy, ahogy a netes stickeknél, a modem szoftverében vannak definiálva a frekvenciák. Az pedig a firmware része. Nyilván alapfeltétel, hogy a hardver tudja, de ettől még a régiós korlátozás szoftveres.
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Első próbálkozás rossz lukba ment
Szóval.
Megpróbálok rövid lenni.
120-180k között lenne a keret
Új telefon, telekom vagy hivatalos forrásból.
Jelenleg xiaomi note 5 pro-t használok, ez a méret még pont jó.
Főleg mail, telefon, web, fotózás, játék minimális.
(Legalább Xiaomi note 5 pro kamerás képességek.)
Lehetőleg repülőgép módban működjön az FM rádió.
Samsungok annó ezt nem tudták.
Rendszeres frissítés gyártó részéről.
Szintén Samsung példa, még S3,S4 időkből, amikor max a szemed közé kaphattál.
Nem szeretnék főzött romokkal szenvedni, hogy működjön rendesen.Amikkel szemezgetek. Samsung S9.(T-nél olcsóbb, mint az S8)
Asus Z5 6/64
Huawei volt több is, P20 pro tetszik, de most nem ezt a gyártót preferálnám.Előre is köszönöm.
-
spileraaa
senior tag
A xiaomit akarnám lecserélni mert mar nem bírja reggeltől estig töltés nélkül
A nokia 8 meg ér ennyit? [link]
Románia 80 794 Ftvagy hasonló árban milyen más alternatíva van?
főleg zenét hallgatnék rajta reggel 8 tol délután 5 ig
a redmi 3 s kb reggeltől délután 3 óráig bírja jelenleg
-
citkar
addikt
válasz
svgyula #138069 üzenetére
"Hát azért van abban valami igazság, hogy a rádiófrekvenciás sugárzás nem csak közvetlen közelről káros"
Ezt ki firtatja? A különböző sugárzások (bár itt csak elektromágneses sugárzásokról van szó) hatnak az emberre, csak azt írtam, amennyi rám hat, az valószínűleg nem számottevő. Azt tudod, hogy a bolygónkon is van háttérsugárzás, sőt van ahol nem is kevés, mégis emberek élnek. Továbbá a sugárzás emberre való káros hatását nem lehet önmagában lemérni azzal, hogy milyen intenzitású a sugárzás, ez több tényezős dolog. Létezik nagy energiájú sugárzás, mely egyszerűen nem lép kapcsolatba az ember molekuláival/atomjaival, így reakció híján hatása sincs.Ez a "biztosan megzavarja az idegrendszer" szöveg alatt nehéz elképzelni mire gondolsz, mert egy pohár sör is megzavarja (többek közt) az idegrendszert. Van aki érzékeny bizonyos elektromágneses hullámokra, mint pl a WiFi sugárzása, bár nagyon kevesen, a többség bemagyarázza magának.
De, ha azt nézzük a dohányzás és az alkohol legális, továbbá Európa legkövérebb nemzete vagyunk, akkor ezek mellett szinte eltörpülnek az ilyen apróságok.
-
svgyula
addikt
válasz
citkar #138068 üzenetére
Szia! Hát azért van abban valami igazság, hogy a rádiófrekvenciás sugárzás nem csak közvetlen közelről káros. Nálam amíg a wifi router bent volt a szobában nem tudtam rendesen aludni nagyon sokáig. Aztán egyik
alkalommal véletlenül ki lett kapcsolva. Na akkor jöttem rá én is arra, hogy nem egészen úgy van az ahogy azt az "úriemberek" a laborban(lavórban az ujjukkal) lemérik. Igen is akár több méterről érkező gyenge rádiójelek is zavaróak! Nem azt mondom, hogy biztosan károsak mert ezt majd 20-30év múlva derülhet ki, de biztosan megzavarja az idegrendszert. A telefon pedig sajna nem pár méterre kommunikál ha nem adott esetben akár több km távolságra! Ugye azt senki nem hiszi el, hogy ha ilyen messzire el tud küldeni adatokat akkor egy-két méter távolságra levő az EM sugárzást nagyon elnyelni képes szervezetre egészséges.
Csak abból indulok ki, hogy a rádiós egeret(bármelyiket) mennyire képes vagyok leárnyékolni 3 méteren belüli kommunikáció esetén. Sajna az új telóknál már nincs olyan, hogy az akut ki lehessen venni éjszakára. De én alváskor mindenesetre kikapcsolom. Azt is tudom(sajnos) ez csak egy placebó mert nem teljes de legalább addig nem zavarnak amíg alszom.
Más!
Azt újabban felmerült adatlopással kapcsolatban egy érdekes információ. Pár napja a google fiókkal kapcsolatban a "biztonság" napján feljött egy ablak. Ellenőrizze eszközeit. Mindezt PC win 10 alól! Na gondoltam egye fene mit találsz?
Megdöbbentő volt! Először is kb 2mp és fehozott egy ablakot ahol azok az eszközeim voltak amiről beléptem.
Ezzel nincs is semmi gond. DE a honor 6-ra kiírta, hogy nem biztonságos mert nincs képernyőzár! Nos ez azért érdekes mert azt már hónapok óta nem kapcsoltam be csak tölteni szoktam mert ha kell akkor legyen tartalék!
Tehát meddig és hol tárolják az ilyen adatokat? Vajon miért is kellenek ezek nekik? Mert ugye ha ezt ki tudták ollózni a rendszerből akkor az egyéb személyes adatokat is simán magukévá tehetik. A gond az ezzel, hogy nem csak a telefonon hanem minden egyéb eszközön(ről) is információkat szerezhetnek amin van gmail fiók.
Ez simán nyílt lopása az személyes adatoknak még akkor is ha jelen pillanatban nem nyilvános.
Na és ezzel csak azt szeretném mondani, hogy aki más szemében meglátja a szálkát a saját szemében a gerendát sem USA: GOOGLE WINDOWS APPLE v. HUAWEISenki nem is figyelt fel arra, hogy ezek szépen maguk alá rendelték a világ informatikai adatait kisebb-nagyobb eltéréssel. Itt azért megjegyezném, hogy nincs összeesküvés elméletem.
-
citkar
addikt
válasz
asdf_ #138067 üzenetére
Rosszul gondolod.
A sugárzás mértéke a távolság négyzetével arányosan csökken, ráadásul hasznos lenne tudni, hogy mennyi telefonálás közben és mennyi ezen kívül, de erről nincs pontos információ. Továbbá mivel sem a nadrág zsebébe nem szoktam tenni (nem fér el), sem ragasztom magamra, így szerintem ez a kis sugárzás már számomra elhanyagolható, főleg, ha az időfaktort is nézem. Általában a kabát belső zsebében hordom (a mellkasban nincs olyan sugárzás érzékeny szövet, mint az ivarmirigyek), amíg leérek a kocsihoz, de az idő döntő többségében autóban/munkahelyeken/otthon távolabb van: asztalon, vagy tartóban.
Érdekesebb lenne, ha azt figyelnék mennyi most a természetes sugárterhelés mellett a mesterséges, mint pl a telefon és egyéb eszközök GSM frekvencia által keltett sugárzása, a mobilinterneté, a GPS-é, a WiFi-é, meg mit tudom én mi minden van még. Bár szerintem átlagos felhasználó esetében még így együtt sem sok, csak, ha valaki egész nap a fejéhez ragasztja a telefont, vagy egy működő antennán ül, de a többség számára nem számottevő.
-
-
asdf_
veterán
válasz
citkar #138063 üzenetére
Miert, ugy gondolod, hogy telefonalashoz meg internetezeshez eltero energiaszintet hasznal a keszulek? Ugyanannak a bitnek kell eljutnia ugyanoda, csak az egyik csomagban hang utazik, a masikban internetes adatbit. Abba meg mar bele sem megyek, hogy a csak telefonalos telefon az kb. LAC valtaskor beszelgetett a cellaval, meg 2-3 orankent LAC update-kor, amugy csak hallgatozott (ertelemszeruen telefonalaskor persze igen), az internet viszont always on-ban van a telefonodon velhetoen, es akkor az osszes socialmedia, meg a guglimaps, meg a mittomen orrba-szajba kuldozgeti az adatot a hatterben.
-
attiati
veterán
legjobban sugárzó telefonok listaja
Neztetek?
-
GIJoe
addikt
a válaszokat, a helyzet az hogy MX4 elhunyt és szerettem volna vmi jót gyorsba nem volt időm olvasgatni Redmi Note 6 pro lett merthogy milyen jó a kamerája, 1 rakás szamóca úgyhogy adom el 1 hónapos, vagy 15 (225$) lesz vagy az a 30-40$ megéri a 16ért a felárat, kép videó a fontos, babáimat dokumentálni, a 710ben az isp sokkal jobb elvileg, 14-bit Spectra 250 ISP vs Spectra 160 ISP csak kérdés ér e annyit...
-
-
GIJoe
addikt
Van vkinek Meizu 15-e? Kamera érdekelne, meg a videózás jó e?
-
Somatom
veterán
válasz
svgyula #138055 üzenetére
Én Puppylinuxot használok, aminek az alapértelmezett üzemmódja a frugal, vagyis a telepítés nélküli mód. Nemrég próbáltam egy 64 bites Xenialpup verziót. Abban van vmi segédszoftver Androidos teló csatlakoztatásához. Nem tudom, hogy ez pontosan mit takar, mert nem szoktam a telóimat USB -n géphez csatlakoztatni.
-
svgyula
addikt
válasz
ans1980 #138054 üzenetére
Miért kell meghajtóként? Mindent elérsz rajta, tudsz róla és rá is másolni. DE a 6-os droid óta egyiket sem látja külön meghajtóként főleg a belső tárat. Talán a win7 még úgy látta de emlékeim szerint már az sem(?). A win 10 pedig biztosan nem látja másképpen SŐT a home és az "N" verzió sehogy. Esetleg egy Linux amit pendrive-ről indítasz. Van belőle mobil verzió. Sajna ebben nem vagyok otthon. Talán más tud segíteni ebben.
-
ans1980
tag
válasz
asdf_ #138050 üzenetére
Nah, mégsem tudom használni USB-ként. Az miért lehet hogy ha csatlakoztatom USB háttértárként, akkor a windows nem látja, de a total commanderben megjelenik cserélhető merevlemezes meghajtóként, de ha rákattintok akkor nem találja. Az a baj hogy az általad ajánlott program sem látja. Ha médiaeszközként csatlakoztatom akkor látja a windows, fel is ismeri a típusát. Ilyenkor tudok még valamit tenni, vagy adjam fel. A linuxos megoldás az nagyon magas nekem
-
-
ans1980
tag
USB-kébt fel lehet csatlakoztatni, de ezt a pboterec dolgot el tudnád mondani részletesebben, mert fogalmam sincs mi az, googlen sem találok róla semmit.
linuxos gép sajnos nincs a közelemben...
-
ans1980
tag
Sziasztok!
Van egy Cubot S550 telefonom, kb 2 éve szépen működik. Tegnap viszont bénáztam és letöröltem az összes fényképemet, kb 1300 darabot. Nagyon szeretném visszaszerezni őket, de minden program ami vissza tudná állítani, csak root-tal működik. A baj az hogy nagyon nem értek ehhez a részéhez a dolognak, és nem szeretném elcseszni még a telefont is. Tudtok ajánlani valamilyen Egyszerű programot rootoláshoz? A lényeg hogy egyszerű legyen a használata és biztonságos legyen. Amit eddig találtam az a Kingroot (erre sok helyen írják hogy vírusos) és a one click root. Ezekkel érdemes lenne megpróbálnom? Vagy valami más megoldást tudtok ajánlani? -
Belmondo
kezdő
Sziasztok!
Jól gondolom hogy a Telenoros Mate 20 Lite két sim kártya fogadója közül az egyik csak Telenoros kártyát
fogad el a másik viszont független? A neten sajnos nemigen találtam infót erre.
Köszönöm.
-
janakbacsi
őstag
válasz
janakbacsi #138036 üzenetére
EU stabil rom-ot feltettem rá, és az megoldotta. Így már ébreszt kikapcsolt állapotból is.
-
pècsimunkás
addikt
-
Ryoo
senior tag
válasz
asdf_ #138022 üzenetére
Az SD előbb fog gallyra menni, mint a telefon, illetve, ha a telefon úszik egyet, akkor az SD is megy a levesbe. De, aki meg nem met a felhőbe, az már bocsánat., de megérdemli, hisz ez egy ingyenes, erőfeszítés nélküli hasznos funkció. Édesanyámnak és édesapámnak is belőttem azonnal a onedrive-ot a telefonjaikon, hogy bármit fényképeznek, az később is meglegyen, ha a teló bedöglik. Ennyit minden valamire való informatikához kicsit is konyító gyerek megtehet a szüleiért, ezzel a folyamatos képlementést is megspórolja a telefonról.
-
asdf_
veterán
válasz
janakbacsi #138031 üzenetére
Ne kapcsold ki, bőven elég 2-3-4 hetente újraindítani. Repülő mód és némítás. Reggel meg ezek vissza.
-
Ájvé
veterán
válasz
janakbacsi #138034 üzenetére
Ja hát ez custom ROM, vagyis nem hivatalos, így akármi lehetne a neve, már érthető.
-
citkar
addikt
válasz
janakbacsi #138034 üzenetére
Aha, régen csak MIUI Eu-t használtam gyárin kívül, így viszont olyan emberre van szükséged, aki nem csak ilyen készüléket, de ilyen ROM-t is használ, mindkettőnek támogatnia kell ezt a funkciót. Szerintem Mi 6-n működnie kéne, de csak abból gondolom, hogy nem olyan régi a készülék. Gyári ROM-mal sem működött?
-
Ájvé
veterán
válasz
Hát MIUI-ból én is csak Global vagy kínai illetve stabil és fejlesztőiről hallottam. Esetleg Redmi Pro készüléked lehet ami MIUI-t futtat.
Ha Redmi Pro készüléked van akkor tényleg lehet nem ébreszt kikapcsolt állapotban, régebbi készülékekben nem volt még ilyen funkció.(#138030) citkar:
Legnevesebb a Xiaomi ami kb. 42000-ből 32 GB ROM-ot kínál, a többi 2-3. vonalas kínai márka nagyjából. Van Samsung J4+ is GSM garanciával S425-el, viszont dedikált micro SD slottal, szóval igazad van. -
citkar
addikt
válasz
konkrét telefon típust kellene mondj, akkor hozzá tud talán egy illetékes szólni. Bár az utóbbi időben nem használtam ezt a funkciót, szerintem már a legtöbb telefon tudja. MIUI PRO-ról meg nem is hallottam még.
-
janakbacsi
őstag
Miui t futtató telefonok nem képesek kikapcsolt állapotban ébresztésre? Az én készülékemen miui pro van de nem ébreszt ha kikapcsolom.
-
citkar
addikt
Kicsit nehezen értem mit is szerettél volna írni. Minden esetre hiába megy tönkre a gyártó, a bolt ad garanciát, de amúgy is jók a tapasztalatok vele, reálisabb példa, mint a 16 GB-os telefonok. De 150 USD körül hemzsegnek a 32 GB-os készülékek, akár a legnevesebb gyártóknál is.
-
citkar
addikt
Hozhatsz irreális példákat, de 150 USD alatt kaphatsz 64 GB-os telefont. LEECO-bol még alig több, mint 100 USD. Miről beszélünk akkor? 60 USD-s telefonról?
(#138026) asdf_ Mondjuk a sok telefon közül, amit láttam egynél volt ilyen probléma, de USB-n adott esetben ha úgy van beállítva, akkor tapi nélkül is mehet az adatmentés.
-
asdf_
veterán
válasz
citkar #138023 üzenetére
Nem is a telefon memoriajanak megdoglesere gondolok, hanem pl. leejtesz egy 3 eves telefont, kijelzo betorik, szart se latsz rajta es a touch sem mukodik. Normalis esetben vennel egy uj telefont es kesz, de itt ahhoz, hogy kiszedd az adataidat, eloszor bele kell gyogyitani egy uj kijelzot (meg ha esetlegesen ideiglenesen is). Vagy siman csak bedoglik a telefon es az egyik nap nem kapcsol be. Vagy egy jo kis bootloop, egy felresikerult flasheles es megint integetos a tortenet (jo, ez utobbi csak atlagpistinel, en bootolok egy linuxot, felmountolom es masolok).
De mondjuk en olyat is el tudok kepzelni, hogy van egy 64-es telefon, abbol mndjuk 40-et hasznalhat is a juzer, es nem akarja mondjuk ennek felet, harmadat arra elcseszni, hogy azon tarolja a lossless zeneit, berak egy 64-es kartyat, meg gyorsnak sem kell lennie, es akkor azon vannaka zenei, a telefon tarhelyet meg hasznalja normalisan (tudom, a mostani streamelos vilagban ez meglehetosen erdekesen hangozhat, de en pl. meg az eletben nem streameltem semmit, sanszosan amugy nem is fogok, eleve hatalmas eroforraspazarlasnak tartom, meg nincs is akkora adatcsomagom)
-
svgyula
addikt
válasz
asdf_ #138022 üzenetére
Szia! Te még nem láttál "fosbukhuszárokat"? Én sajnos igen sokat! Ez ma már elérte a betegség szintjét!
Volt olyan kolléga aki a szó szoros értelmében remegett amikor olyan helyen dolgoztunk ahol nem volt megengedett a mobiltelefon használat, vagy nem volt elérhető net! Olyan is volt aki még a saját
születésnapján az asztalnál is csak addig tette le a telefont amíg a poharat emelte fel............
Az ott folytatott témákat, stílusait, nyelvtani megnyilvánulásai pedig olyan szinten érnek el mint a shoder klub.
De ezeknek létkérdés, hogy egy fingot is megtudjanak osztani. Ezért kell a dual sim mert az egyik net a másik pedig a fontos hívás. De mivel nagy részük az 1bit-es kategória így ha egy egy apk hibára fut egyből jönnek sírni valamelyik fórumra. Emlékeim szerint szinte minden telefonom fórumán voltak/vannak síró-rívó fosbuk, twitter, stb "rajongók" hogy szépen is kifejezzem csodálatomat irántuk -
citkar
addikt
válasz
asdf_ #138022 üzenetére
Ha belegondolsz rájössz ez nem indok. Hisz ha megdöglik az SD ugyanott vagy, megy minden a levesbe.
Arról nem is beszélve, hogy a több tucat telefon közül, amit én vagy az ismerőseim használtak, egynek se ment tönkre a memóriája. Nyilván elvileg lehetséges, de nagyon ritka. Aki meg fontos adatot tárol rajta...hát akkor az a tanulópénz volt. -
asdf_
veterán
válasz
smithsys #138016 üzenetére
Kell neki egy rakas hely (amibol amugy nincs, mert allitolag egy nyamvadt 3.5-es jack aljzat is csak a helyet viszi), es teljesen marginalis az igeny ra. En amugy mindig filozom rajta, hogy ki olyan uberfontos, hogy folyamatosan vonalban van es pont ekozben meg bejovo hivasa is van, es ezek a hivasok mind olyan fontosak, hogy nem birjak ki azt az x percet, amig az aktualisat lerakja.
@ (#138021) citkar : szerintem faek egyszerusegu a tortenet, ha megdoglik a telefon, ami nincs felhoben, annak mind lehet integetni, elveszett. A masik esetben meg kipattintom az sd kartyat, es megvan minden.
-
Ájvé
veterán
válasz
citkar #138014 üzenetére
Pedig ott hasznos, felső kategóriában meg minek, pont erre szoktak hivatkozni amit írtál, de ez inkább csak kifogás. Mert rontja a felszámolói élményt, de ez csak süketelés, soha nem vállalt egyik gyártó sem garanciát saját termékein kívül más tartozékra, szóval régen is magasról tettek a nem gyári tartozékkal kapcsolatos felhasználói élményre.
svgyula:
Ahogy írták előttem eSIM, rá kellett keresnem mi ez és hogy működik, hát érdekes, egy személy (készülék) egy szám lesz ezek szerint. -
svgyula
addikt
Hát a tárhelybővítésre rossz hírem van. Épp tegnap olvastam, hogy most a trendi lesz a tapis oldalú telefon vagyis se gomb se semmi. A tárhelybővítést eleve kilőtték a cikk szerint . Arra nem tértek ki, hogy hova vagy hogyan teszik be a sim kártyát?
-
smithsys
aktív tag
Ezzel maximálisan egyetértek. Számtalan kollégámmal ( simple user ) előfordultak adatvesztések, laggok a trágya minőségű sd kártyák miatt.
Mert ugye az egyszeri felhasználó bemegy a bótba oszt megveszi a legolcsóbb sd-t amit majd a fia, lánya vagy a sógora beletesz a telefonba mert azt sem tudja melyik nyílásba dugja, aztán rövidesen jön hogy haldoklik a telefonja. -
Ájvé
veterán
válasz
svgyula #138006 üzenetére
Ez az olcsó telefon kérdés azért nem olyan egyszerű. Huawei is eljutott a Samsung szintjére árazásban és semmi más nem történt csak drágább lett, vagyis ez már nettó nyereség. Xiaomi még olcsó, kérdés hogy meddig persze, mert eddig piacot szerzett ezzel a stratégiával, de lassan eléri a célját.
(#138008) citkar:
Tárhely sosem elég, vagy mindig jó ha több van. Ez szimpla lustaság, nem akarnak külön kártya bemenetet beépíteni, mert a 3 slotos már mennyivel nehezebb beépíteni, meg mennyivel egyszerűbb a 2. SIM helyére tenni és akkor van is meg nincs is, döntsd el mit szeretnél. Utolsó két telefonom mentes volt a micro SD kártyától, de ha lett volna lehetőségem valószínűleg élek vele. Így viszont nem volt min gondolkodni se, megvagyok e nélkül is. OTG azért elég hasznos egyébként. -
viktorhu
veterán
válasz
svgyula #138006 üzenetére
Az "olcsón nem az elvárásaimnak mindenben megfelelőt vettem" helyzetnél már csak a "drágán nem jót vettem" a rosszabb
Azért halt el a fórum, mert a xiaomi letarolta a piacot az olcsó kategóriában, így már szinte csak mainstream telefonok vannak saját pörgő topicokkal. Minden árkategóriában lehet megbízható telefont venni, amit nem kell normál használathoz rootolni meg romolni.
Ha a a xiaomi elszáll az áraival, akkor majd megint lesz pörgés a topicon, de már az nem fog visszajönni, amikor a google alkalmazások flasheléséhez le kellett cserélni a gyári recoveryt twrp-re (meg kellett keresnem most a nevét, olyan régen használtam).
A márkák visszaszorulásával kapcsolatban meg annyit, hogy amikor 2012-ben telefont vettem, akkor a csúcson három androidos készülék közül lehetett választani - egy Samsung, egy LG, és egy HTC. Körülnéztem még a Sonyknál is.
A Sony már akkor túl volt a csúcson, a többiek épp kezdtek megérkezni. A Samsung megerősödött, az LG még mindig ott van, a HTC helyére bejött a Huawei. Nem csökkent a választék, kegyetlenül drága lett a csúcskategória, de a középkategóriával is már jól lehet dolgozni, és a régiek helyére mindig jönnek újak.
-
svgyula
addikt
válasz
ANOka #138004 üzenetére
Hát nem is tudom. Én a honor 6-al is és most a honor 9-el is meg vagyok elégedve. A fórumán idézem egyik
fórumtárs hozzászólását
"Én meg annak örülök, hogy olyan kiváló telefonunk van, hogy gondok, meg nyavajgás helyett ráérunk itt fingot reszelgetni a topikban"Ott a legnagyobb "gond" az, hogy mikor jön az új droid.
Tehát azért nem nem minden telefon "azonos kaptafára" készül. Én inkább ott látom a nagy problémát, hogy a kiválasztásjelent nagy gondot! Még mindig sokan hisznek a mesékben és bebeszélik maguknak azt, hogy occón is lehet az igényeiknek !megfelelő! telefont venni! Csakhogy azzal szinte egyik luzer sincs tisztába, hogy az igényeinek megfelelő telefon mennyibe kerül! Megfordítva a kiválasztás lényegét. Mert occó pénzért is lehet
mindent venni de az nem ugyan az mint amit elképzeltünk. Azt viszont tényleg sajnálatos dolog, hogy a dual sim telóknál már nem lehet dual acktive telefont találni. Azért annak megvolt a varázsa mondhat bárki bármit. -
Ájvé
veterán
válasz
Somatom #138003 üzenetére
HTC eddig is csak vegetált, szóval attól el tudom képzelni hogy eladja a mobil részleget. Viszont a Sony és LG teljesen más. Sony azért elég sok lábon áll, bőven nyereséges a mobil részleg gyengesége mellett is és nem fogja ezt megszüntetni. Japánban népszerű mivel ott előnyben van a hazai termék, de Európában is népszerű még. Nem hiszem hogy ezt hagyja a Sony és kiszállna.
LG is több lábon áll, neki is érdeke a mobil piacon a részvétel. Ők azért még top 10-ben is benne vannak még ha jól tudom szóval elég nagy a piaci részesedésük.
5G átállás még idő egyébként. Huaweiel szembeni eljárások is lassítják a bevezetését. Szóval van idő ezen finomítani, de egyik felsorolt gyártó sem gyárt saját SoC-ot vagyis ők csak megveszik a technikát, fejlesztés ARM, Qualcomm, MTK, Huawei és más cégek kezében van. Ha nem jó az 5G technológia még mindig maradhatnak a 4G mellett (ami mondjuk még jó néhány évig reálisabb). Magában én nem látok akkora potenciált az 5G-ben hogy csak ezen múljon ezeknek a cégeknek a túlélése. Persze nem vagyok szakértő, de ez is egy spekuláció csak. Huawei támadásából meg még bármi lehet, ha Európában is kizárják az 5G-ből akkor nagy változások lehetnek, mint ahogy mobil piacon is megtámadhatják, sőt ki tudja hova vezet ez a kereskedelmi háború. -
Somatom
veterán
válasz
svgyula #138002 üzenetére
Van ennek árnyoldala is. Nemrég olvastam olyan véleményt, ami szerint az 5G következményei szűkíthetik a piac résztvevőinek körét. Ez nem jó nekünk, meg a topiknak.
-
svgyula
addikt
Üdvözletem az Uraknak! Végre lesz új vitatéma
Persze csak akkor ha ez a fórum megéri mert a telefonok minőségének javulásával, szelektálásával, kicsit ellaposodott. Remélem azért valami újra feldobja az érdeklődést és feléled újra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest