- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorhu
veterán
Ez nem a képernyőzár, bár ugyanaz a jelszó, de korábban jön be.
Nem tudom, hogy ha beállított lemeztitkosítás mellett történt az upgrade a miui12-re, akkor megmarad-e a beállítás, vagy akkor is megszűnik, és tényleg csak a képernyőzár az, ami a screenshoton van. Utóbbi esetben még a fejlesztői beállítások segíthetnek.
De tényleg nincs jelentősége, az alap az, hogy ha kikapcsolok egy szolgáltatást (netet, gps-t, akármit), az nem fog újrainduláskor bekapcsolódni.
-
viktorhu
veterán
Nem, volt régebben egy opció (most már a developer options alá van száműzve, először a pixeleken dobták ki, mert megváltozott a titkosítás módja), amikor az adattár egyben volt titkosítva, ennek bekapcsolása esetén a tárhely feloldásához kellett a jelszó, de a direct boot meg a fájlszintű titkosítás bevezetése miatt ez már nem kompatibilis megoldás. Most azt csinálják, hogy amíg fel nem oldod a kijelzőt, csak a legalapvetőbb push üzeneteket + a hívásokat, riasztásokat engedi be.
-
svgyula
addikt
Szia! Ez azért van mert itt vettem észre először ezt a hiányosságot.
DE ha már itt is ilyen hiányosságok vannak akkor mi van üzem közben?
Nyilvánvaló az, hogy nem nézegetem menet közben a telefont meg az adatforgalmat. De volt már feltört fiókom és volt adathalászat is! Ma megnéztem és még a PC-hez is csatlakozik és azonnal előjön a virtuális CD rész. Ugye azt nem kell mondanom akkor amikor mindenhol az folyik a csapból is, hogy ilyen meg olyan adatvédelem meg android biztonsági rendszer frissítés akkor ezek az alapfunkciók hol vannak? Nálam menet közben soha nincs se mobilnet se WIFI bekapcsolva. Mobilon csak beszélek, ha hívnak és azzal készítem a munkáról a képeket. Ezeket is azonnal letöltöm itthon a PC-re és törlöm a telóról! -
Somatom
veterán
A kor azért nem volt ennyire elmaradott. Nekem van 65xx telóm (Zopo ZP999). Abban 3GB RAM van, NFC, LTE.
Ez a 6580 akkor is belépő szint volt, pl. az X5 -ös kutyusban volt ilyen, 1GB RAM -mal.
Ma már tényleg nevetséges. -
Cikkünkre válaszul a Huawei közölte, hogy "Függetlenül a döntéstől a Huawei továbbra is gyárthat és árusíthat olyan Google-licensszel rendelkező GMS-termékeket, melyek 2019. május 16. előtt kerültek kereskedelmi forgalomba. Ezek a termékek mind hozzáférnek a Google Play-hez, ahonnan alkalmazásokat tudnak letölteni és frissíteni."
"A Huawei továbbra is biztosítja a rendszer- és biztonsági frissítéseket. Vásárlóink a nyílt forráskódú közösségnek és a Huawei saját fejlett K+F képességeinek köszönhetően továbbra is megkapják a szoftverfrissítéseket és szolgáltatásokat. A Huawei az új Android-funkciókat és biztonsági frissítéseket az AOSP-n keresztül tudja elérni, és ezeket automatikusan ki is adja majd az eszközökre."
"A Huawei GMS-sel működő készülékei ugyancsak tovább használhatnak más, GMS-alapú alkalmazásokat. A GMS-es felhasználói élmény nem fog változni, mivel a Huawei a jövőbeli frissítésekkel garantálja az API-k kompatibilitását és következetességét."
-
Van, ahol ezt írják, máshol azt írták, hogy "csak" biutonsági frissítés nem jön majd rá, de az is számíthat.
Most ez még csak egy félhír, hogy legyen miről írni, de a kétkedőket jól megijesztheti. Akkor kell elkezdeni gondolkodni, mikor bármi konkrétum lesz.
Jelenleg azt látom, hogy 13-a után is jött frissítés, de persze rossz a bizonytalanság -
svgyula
addikt
Szia! Ez nagyon jó kérdés volt!
De van-e egyáltalán IMEI szám? Biztosan emlékszel te is anno' volt olyan TWRP amit ha elindítottál egy facktoy resettel, vége lett a telónak mint a botnak. Mert az utólag beírt IMEI is törlődött. Bár nem tudom ez mennyire lehetett mókolva.
A xiaomi 4(?) nem egy mai darab és azokat még nem globális ROM-al adták mindenhol és így ment a mókolás-romolás. -
nyisziati
veterán
Persze, ezeken az árakon az NFC-s verzió teljesen jó, de én a sima Note 8-at hasonlítottam a többihez. Az pedig lényegében semmi újat nem tartalmaz a Note 7-hez képest, max. a plusz kamerákat, és azokkal pár plusz funkciót.
Meg oké, a külön SD slotot. Ami azért 64 (vagy 128) giga mellett már nem olyan lényeges sokak szerint, ahogy látom manapság a tulajdonosi véleményeket.
A teljesítménye szinte ugyanannyi, SD665 ide vagy oda, aksi, fizikai méret ugyanannyi, BlueTooth-ban és SAR-ban viszont visszalépés a Note 8!!
Ezt se felejtsük el. -
citkar
addikt
Most volt akcióban, kuponnal Note 7 4/64-es 43-ért (nem szürke importos, gagyi gsm boltban, bár nemtom a Telefonkirály ilyen-e, de legalább viccesen hangzik
), plusz 5 ezer forintos, Xiaomi termékekre beváltható kupont is adtak mellé.
Ez átmeneti, de elég ütős ajánlat volt, szerintem sokan vettek így (többek közt én is), de most már nincs, így nem biztos, hogy ez alapján kell megítélni a jelenlegi árakat, de felmerül az emberben talán lesz még jó árban valamilyen akció keretében. -
SamSem58
aktív tag
Upo írta: "Persze, a G széria az belépő kategória. De vannak jobbak is." Nos, tudom, hogy vannak, illetve, hogy korábban is voltak professzionális készülékei a Motorolának. De amint azt írtam is, "kissé" átverés szagú az, mikor egy 59.990 Ft-os telefon helyett kapok egy eleve nem is kért - 1, a kutya sem kérdezte meg tőlem, hogy cserét, vagy pénzvisszafizetést kérek e! 2, és azt sem, hogy megfelel e nekem a cca. 44.000 Ft-ért már kapható Motorola moto g6 telefon! 3, a készülék kibontva üzemképtelen volt - hát ezek után fogadja el az aki akarja, de NE én!! 4, és az már csak hab a tortán, hogy nekem NAGYON nem tetszik a Motorola emblémája. Nos, hát így esett a "nagy eset"...és ez az ügy most már, tényleg lerágott csont.
Undo maestro, köszönöm a diskurzust! -
SamSem58
aktív tag
először is tisztázzuk azt, hogy tisztában vagyok azzal, hogy a Motorola már a Lenovo cég része! Mégsem akarok Motorola telefont, főleg olyat nem, ami közel 20.000 Ft-al olcsóbb, mint az én telefonom volt - ez ugye NEM lehet véletlen! - és már az első bekapcsolásnál hibás!! Kinek tetszik a Motorola, az nyugodtan vegye, vigye, de nekem NEM kell!
-
RVR400
veterán
Ha az AGM drága,akkor a CAT mi??
-
-
-
robi1979
aktív tag
Ezek szerint az összes strapa telefon kamu? Az AGM A9-ben snapdragon 450 van. Ez a konfig mire elég? Egy Asphalt elfut rajta? Xiaomi Mi A1 hez képest ez a konfig milyen? Az AGM X3 meg 500 dollárnál kezdődik. Bár elég jónak néz ki a Blackview 9600 pro, az meg 400 dollár...Szerintetek melyik telefonban érdemes gondolkodni ebben a kategóriában?
-
DJGABI
addikt
azért amikor kijött néztem gameplay-t, még egy note8 (vagy mi volt épp az ajánlott hozzá) azon is akadt... pubg mobile viszont még a kis snapi 435-ömön is tűrhetően fut, szal.... változó azért na. meg ahogy írták egy real racinghez pl elég bármi alsó-középkat cucc, a fortnite-féle gépigény a ritkább inkább
-
svgyula
addikt
Ez a játék biztosan hatalmas élvezetet ad annak aki játszik vele egy 5-6"-os kijelzőn
A játékélmény kb olyan mintha egy 30cm magas lánnyal akarna valaki szexelni
Lehet bármennyire szép és "jómunkás" akkor is csak 30cm..... Kb ennyit a telefonos játékélményről.
(#137435) Ájvé
A telóm 1,5 éves és már nem ajánlott H9......... Biztos tud valamit ez a játék. -
Ájvé
veterán
Első linken volt amit adtál, de engem nem érdekel. Kíváncsi lennék S660/S710 és hasonlókra, ha tényleg csak a leírt hardveren fut akkor utóbbi 2 év csúcsmobiljai jöhetnek csak szóba, ez elég nagy hiba lenne a fejlesztők részéről (szűkebb játékos kör). Persze ők tudják, nem mindegy. Ez egyébként ajánlott és nem minimum.
-
nyisziati
veterán
Ezzel azért kicsit vitába szállnék.
1) mostanság (inkább az elmúlt 1-2 évben) az okosteló ajánló topikban többen kerestek úgy "játékra" telót, hogy kiderült, igazából casual playerek és csak közepes (vagy alacsonyabb) igényű játékra kéne a készülék.
2) mint zeki leírta, a Minecraftra kellene a hardver nekik (meg talán hasonló cuccokra, feltételezem - amikre SZINTÉN nem kell csúcshardver). Ugye a Honor 8 126 e antutu pontot tud, mégsem szaggat be a progi - ez bőven nem csúcshardver. De ha leveszed a grafikát, akkor a Xiaomi-Meizu 75 ezres párosa is el fogja vinni a játékot tippem szerint.
Azt meg csak egész halkan írom ide (
) hogy szerintem zeki 40 ezernél többet nem szánna erre a célra, tehát hiába is ajánlgatnánk neki Black Sharkot, vagy Galaxy S9-et, esetleg iPhone XS-t.
-
nyisziati
veterán
-
punky10
addikt
Az EMUI-val egy bajom van csupán:nagyon sok widget nem frissül rendesen.Az alkalmazásokat nem zárja be,csak a widgeteket nem engedi rendesen frissülni.Ez főleg a naptár-,és hírolvasówidgetekre érvényes.Természetesen külső appok widgetjeiről beszélek,a gyáriakkal semmi baj.
-
Ájvé
veterán
Azt nem néztem vissza, bocs, csak láttam valaki a GSMArenat írta, annál a hivatalos oldal hitelesebb. Így mondjuk nem értem miért hozta fel ha már te linkelted a hivatalos oldalról az információt.
(#137370) bl4ze:
Tessék itt egy szűkített lista akkor. A két említett készüléknél én nem tudnék egyértelműen jobbat mondani, esetleg Moto Z vagy HTC U11 Life de mindkettőnek kicsi az akksija. -
Ájvé
veterán
Jó de alapvetően be lehet állítani, alapértelmezetten a hívást vagy valamilyen módon hívó számot kiválasztani.
Két kártyáról egy időben viszont nem igazán működik a net, csak akkor lehetne ha dual active lenne, de abból nem sok van.
Ezeknek utána lehet nézni, csak részlet kérdés. Viszont nincs két kártyán egy időben net, mindkét kártya alapból hálózaton van de ha az egyikre hívás érkezik akkor a másik nem elérhető.
Szóval inkább ezek a fő kérdések, mivel a többi csak beállítás vagy készülék kérdése (hogyan oldották meg).
Nálam eddig minden készülékben ki lehetett választani hívás előtt, hogy melyik kártyáról akarok hívni, de mondjuk nincs túl nagy tapasztalatom a témában. -
svgyula
addikt
Szia! Kártyafüggetlen a teló és új bontatlan csomagban vete 250$-ért. De ahogy én utánaolvastam kint nem az Európában használatos GSM és egyéb frekvenciák a szabványosak. Azért kérdeztem csak hátha(?) valaki rendelkezik ilyen jellegű infóval. Mert ha itthon nem használható akkor feleslegesen ne hozza haza hanem ott adja el és inkább vegyen egyet itthon.
-
Én már jártam így.
Vettem egy fél éves tabletet, amit mobilnettel vettek. Használtam pár hónapig, majd eladtam, mert vettem egy másikat. Úgy két hónap múlva jelezte a vevő, hogy nem megy a mobilnet része a gépnek, blokkolva van szolgáltató által.
Én égtem be a nekem eladó miatt. -
svgyula
addikt
Szia! Ez a kijelentés nagyon sántít! Csak egy ismert modellről van példám a honor 6 két sim-es verzióban nem az olyan rádió egység van mint a herélt Hl60 04-es verzióban. Igaz! utóbbi 1 sim-es de ezért tudja a falusi béhuszat. De mivel a többi dual aktív ezért azokba is tehették volna ugyanazt a "mindentudó"
egységet 2x hiszen hely van benne bőven. Ja és szoftver cserével, buherációval sem sikerült még senkinek feloldani. Az csak abban az esetben működik amit te írsz ha(?) szoftveres tiltással tesznek eleget a jogi hézagok befoltozására. A szoftveresen lekorlátozott esetleg pont így még eladható(kicsit szar de még jó) egységet veszik meg occón. Van aki nem ezen spórol mert nem célirányos a forgalmazás.
A gond a saominál az, hogy szerintem már ők sem képesek a verziók/verzióját értelmezni. Egy ekkora eladással rendelkező cég ezt nem engedhetné meg magánakEzért nekem(tudom ez nem számít semmit) soha nem lesz ilyen telóm. Esetleg akkor ha reggel kimegy és megfőzi a kávét, és be is hozza! Amíg a többi gyártó nagyjából típus szerint ad egy pontos leírást addig ezekből boltok szerint van egy-egy típus
Ez helyett egy normális modell/paraméter leírással rendet lehetne teremteni. Persze ehhez az is kell, hogy a webshopok ne buheráljanak bele és bárhol veszed meg az adott típust mindenhol ugyanazt kapod.
-
viktorhu
veterán
Úgy érted, hogy a Zs vonalas telefonok többféle frekvenciát támogatnak, mint a nevesebb készülékek, mivel őket nem zavarja annyira a licenckérdés?
Én pont az ellenkezőjét tapasztalom, az olcsó kínai telefonok pont belövik a célpiac kötelező frekvenciáit, és vége is, miközben a márkásabb készülékek jóval több sávon működnek. Szóval ez a találgatás valószínűleg nem állja meg a helyét, más okai lehetnek a dolognak, pl. hogy lehet, hogy annyira nem is akarják, hogy a hivatalos piacokon kívül terjedjenek a készülékek (szoftver, support), meg hát antenna is kell annak a frekvenciának, nem elég az soc-n bekapcsolni a dolgot.
-
Blizzardking
őstag
Fateless, Upo
Köszi mindkettőtöknek a segítséget. Látom hogy már inkább elvi szinten hasonlítjátok össze őket, de eredetileg Fateless az én hsz-emre javasolta a Meizut. Nekem meggyőződésem hogy hétköznapi használatra, amire nekünk kéne hót mindegy a sebesség, 60e-es antutu fölött kb minden különbség észrevehetetlen. A méret volt a lényeg, mivel a feleségemnek lenne. A Bluboo emiatt kiesett. A Meizu tényleg tetszik, de a MI8 SE-t mindenképpen megvárjuk, az is egy nagyon jó tipp volt, épp csak egy picit nagyobb. Az ár annyira nem fontos, ha lenne kicsike amoledes akármilyen soc-os gép, meg tudnánk venni.
Pont ezért jöttem ebbe a topikba, mert tudom hogy vagytok páran akik mindig naprakészek -
Valóban nem fiatal már a P25, ebben teljesen igazad van, 3 nappal korosabb is, mint a SD 625. Teljesítményben is elmerad 1-2 százalékkal attól, ha a GPU-t nem számoljuk (mert nincs rá szüksége valakinek). Amennyiben igen, akkor már 13% a különbség GPU-val együtt a SD javára.
Szóval tényleg koros a proci, csakúgy, mint a másik gyártóé. Viszont a fogyasztás terén kifejezetten jól álja a sarat, csakúgy, mint sebességben. És pontosan itt jön az a csapda, amibe beleesnek sokan, köztük most te is. Amikor ugyanis erre a hardverre gondolnak, akkor az általad is linkelt féle készülőkre gondolnak, ahol az optimalizáció teljes hiánya van jelen. Fognak egy hardvert, rákényszerítenek egy szoftvert, amitől dadogós lesz és rossz fogyasztású. Utána pedig az a koncepció, hogy ez a hardver ilyen, ennyit tud. Ugyanakkor ha mindezt egy olyan gyártó alkalmazza, mint pl a meizu, akkor a hardverhez a szoftver jól optimalizált, fluid szoftver a végeredmény, és teljesen más élmény fogad a végén.
Az általad linkelt féláras telefon (ami persze EU-n kívül van még, csakúgy, ahogy a garancia is kérdéses, kétséges, számlát sem fogsz kapni hozzá, ha kellene) pontosan ott bukik el, hogy bár csupán a hardvert nézve ugyanazt adja olcsóbban, de ahogy te is jól tudod, hatalmas a különbség a két készülék között.Én az mi A1-gyel tudom összevetni a készüléket (olyanom volt, ez a Bluboo nem), azzal számomra mindennapi használatban teljesen egy szinten említhető a meizu Pro 7. Amennyiben valaki inkább az Amoled kijelzőt preferálja, a kisebb méretet, az olyan különlegességet, mint az extra hátlapi kijelző, vagy a jobb hangzás, akkor pedig számomra nem is kérdés, hogy inkább a meizu-t ajánlanám a xiaomi ellenében ez esetben. Persze természetesen ha inkább a játék, a mindig friss OS, a nagyobb kijelző a fontosabb, akkor a másikat mondanám előbb.
A jó az egészben, hogy nem nekünk kell döntenünk a kérdésben
-
atee_13
őstag
Látom a nokia 3210 neked is kimaradt, anno én voda párti voltam és nála nem nagyon volt akkoriban, így nem neveztem be rá, pedig akkoriban az volt a nagy sláger.
Tök furcsa így visszagondolni, de szerintem nekem 2 nagy kedvencem volt egyik az ERICSSON T65 (apum még rengeteg ideig használta utánam) a másik a NOKIA 6131 nagyon tetszett.
Most egy axon 7 van, jó jó de valahogy nem kap el az az érzés mint az említett 2 nél
-
beg
veterán
Nem az 1 dolláros alkatrésszel spórolnak ilyenkor, hanem a frekvenciahasználati liszenszen.
Ha legyártasz több százezer B20 telefont, arra elég tetemes összeget kell fizetni pluszban a gyártónak "csak úgy" az egyéb költségeken felül. Lásd pl egy Xiaomi méretű cég sem mindegyik típusára veszi meg a B20 jogosítványt.Ja, és klafa már a MediaTek GPS vótmá?
-
citkar
addikt
Szerintem túlzás(ok)ba esel. Lehet, hogy valamikor egy számjegyű a különbség, de amely telefonokat én néztem pl ott kb 50 USD volt, ami nem elhanyagolható különbség, legalábbis számomra.
Véleményen szerint korrekten leírták, járjon utána, csak, hogy feleslegesen ne dobjon ki penzt, de olyat se vegyen, ami haszontalan. Szerintem a kolléga el is tudja dönteni ez alapján kell, vagy nem, ahogy értettem szüksége is lesz rá. -
citkar
addikt
Nem tudom hol milyen tornyok vannak, amik 4G mellett 3G-t is sugaraznak, de több éve B20 nélküli telefonjaim voltak és a személyes tapasztalatom az, hogy egyre több helyen lett 3G+ helyett 4G az évek alatt.
Persze ez nem vigasztalja azt, akinél pont csak B20-n van elérhető mobilnet és nyilván nem jártam be minden települést az országban, de van ahol a fejlesztések miatt annyira sem szükséges a B20, mint eddig. -
Ájvé
veterán
Én nem rendeltem egy darabot se, csak megemlítettem mivel tudom hogy sokan rendeltek (nem vagyok kárörvendő félre értés ne essék). Eustockról fogalmam sincs, de szerintem Spemallon nem lesz akkor Eustockon még úgy se (Eustockon mindig minden gyorsan elfogy és soká jön újra, spemallon meg általában azért szokott lenni, csak a magyar raktárba kérdéses mikor érkezik meg).
Nem úgy tűnik amúgy hogy lesz bármi is náluk:
"Termék beérkezések:
utolsó frissítés: 2018.04.23. hétfő 21:02
- Meizu M6 okostelefon - ezüst [várható beérkezés: 2018.04.24.]
- Meizu M6 Note okostelefon fekete, kék [várható beérkezés: 2018.04.24.]
- Tronsmart Element Mega hangszóró [várható beérkezés: 2018.04.24.]"
Persze lehet, régen frissítették már. -
Somatom
veterán
Ezeket miért teszitek OFF -ba? ON topik telókról van szó. Inkább a Play -t választottam. Abba a 625 -höz egy 3500 -as akkut raktak. Parádés SOT -okat tud. Ezzel szemben a Z -ben a 820 -hoz 2600 -ast társítottak. Hááát... További hátrány sztem, hogy a Z hibrid SIM tálcás és nincs rajta jack kimenet. Persze, Modokkal pótolhatók ezek a hiányosságok, de ha valaki nem gamer, az sztem jobban jár a Play -jel. Igaz, hogy két éves konstrukció mindkettő, viszont 6 -ról indult, most 7.1 -nél jár és egyes régiókban most kezdik kiadni a 8 -at.
-
Somatom
veterán
A hazai gari volt az egyik szempont, amiért itthon vásároltam. Na, ez nem jött be. Igazából azt mondtam magamnak, hogy soha többet Motorola -t, de ezek a mocskok kijöttek a Z3 Play -jel, ami sajnos, nagyon tetszik. Meg aztán van már két Modom, amik a Z3 sorozattal is kompatibilisek.
-
Primary92
senior tag
Ulefone és a BV maradt játékban.
Ismer valaki egy megbízható szervizt, ahol megjavítják az AGM X1-emet?
Lehet, hogy lemondok erről a strapaságról, mert a Defy óta egyik sem volt valami meggyőző.
Ez esetben mit javasoltok max. 100-110 ezerből?
A minél nagyobb akksi még mindig előny, de ugyanúgy előny a fejlett energia gazdálkodás is.
Ha 2 SIM mellé nem lehet sd-t rakni, akkor legalább 64 gb tárhely kell.
Szép FullHD (most az X1 OLED kijelzőjét nézem)
Legyen értelmes minőségű kamera.
NFC, B20, stabil BTAz azért nem lenne baj, ha fröccsenő vizet, meg nyári zivatarban elázást túlélné.
-
-
nimfas
addikt
Sajnos ezek az igények a többség részére, hát: Nesze hülye paraszt és Neked a divat mondja meg hogy ki vagy az idevágó dalok.
-
Carline
őstag
Persze nekem is a Mate8-on ott a két hívásindító gomb a tárcsázóban, de nem lehet különböző számokat a kártyához rendelni. Pedig lenne amit mindig csak az egyikkel hívok, míg másokat csak a másikkal.
Annyit lehet(ne) még, hogy fixen sim1 vagy sim2 legyen a hívó kártya, de az meg pláne nem megoldás.
Szóval ennek fényében írtam, hogy egy gyári tárcsázóba is benne lehetne tenni ezt a kérdésen funkciót és nem egy fizetős külsős appal megoldani. -
Nem azért off-os, mert 1 SIM-es, hanem azért, mert ez van írva a topik összefoglalójában:
Ezen a fórumon beszélgetünk minden dual SIM-es, Android operációs rendszert futtató telefonkészülékről, azonban kiemelten foglalkozunk kínai gyártók által készített mobilokkal, melyek leginkább a MediaTek processzorait használják.
A7 se nem kínai, se nem MTK procis
-
Ájvé
veterán
SoC terén sincs nagy változás, S636 lenne esetleg előre lépés de arról sincs sok info, 652/653 pedig nem jobb csak többet fogyaszt. S660 meg mint írtam inkább felső kategória alját képviseli, Mi Note 3 is oda lett belőve.
Szóval nem tudom mit vársz, talán a Qualcommnak kellene panaszkodnod hogy nem tudtak közép kategóriába beújítani.
Kinézet, képarány, meg kezelő gombok elhelyezése meg ízlés kérdése, ez az új trend (18:9 és minél nagyobb képernyő arány előlapon), ezzel pedig a felsorolt dolgok következnek. Ez is olyan mint a folyamatos telefon méret növekedés, régebben már 5" is nagynak számított, ma meg már alig akad készülék ebben a méretben.Ez se tetszik mindenkinek, de ez a trend. Vagy együtt élsz ezzel vagy nem és nem veszel ilyen készüléket, mást nem lehet erre mondani.
MIUI meg megint egy külön történet, launchert cseréltem Mi 3-on és gyorsabb lett a készülék több szabad RAM-al, tényleg elég rossz irányba haladnak. Nekem csak a Mi Mix 2 tetszik már a Xiaomi kínálatából, de lassan mindenki lemásolja ezt is, szóval lesz alternatíva. Ezt kellene stock androiddal kiadnia, tuti siker lenne EU/US régióban -
Ájvé
veterán
Akkor örülhetsz, nem kell váltanod. Nem jó RN4 már?
Egyébként 1920 vagy 2160 nem egy nagy különbség, valószínűleg kb ugyan olyan gyors mint sima FHD-n. Valamivel kisebb az üzemideje, de még így is bőven átlag feletti (104 óra lett gsmarenan a teszt üzemideje, RN4 pedig 119 órás, 15% kb a különbség ami nem olyan vészes).
Ha nem tetszik akkor nem tetszik, nem tudom miért kell ezen lovagolni. Van a Xiaomin túl is élet egyébként. -
Ájvé
veterán
Mi Note 3 S660-as, persze ez felső kategóriás, de S660 is felső kategóriás SoC. Szerintem nincs baj a S625-el, ha több ilyen készülék van akkor támogatást is könnyebb megoldani hiszen ugyan azok az alapok. Az meg a Qualcomm hibája hogy nincs semmi S625/630 és 660 között (hiába a számozás ez nem közép kategória). S652 meg nem lenne jobb amúgy, hiába erősebb gyakorlatba nem sokkal jobb, de sokkal többet fogyaszt.
Nem kötelező Xiaomi-t venni, én is meguntam 3 után és jól elvagyok MIUI nélkül, nem is hiányzik. -
citkar
addikt
A Redmi 3 (/note) sorozat túl jól sikerült, közeli ismerősöknél van még most is egy Note és több Redmi, de nem akarnak cserélni.
Teljesítményben valóban lehetne 625-nél kicsit feljebb menni, hát ők valamiért nem erre gyúrtak rá, biztos sokaknak elég ez is, de kétségtelen, hogy van alternatíva, lehet váltani -
citkar
addikt
Bizonyos esetekben, teljes képernyős alkalmazásoknál, játékoknál, filmezésnél stb mégis előnyös, (lehet nem láttál még ilyet, ugyanis ilyenkor a virtuális gomb eltűnik és a képernyő kihasználhatóvá válik) nem minden e pénisz attól, mert te nem tudod kihasználni, vagy nem tudod hogy működik.
-
-
Ájvé
veterán
International csak annyit jelent hogy több nyelvű ROM van rajta, Global amire gondolsz és általában tudja a B20-at, de már ez sem igaz. Szóval mindegy mit írnak, vagy tudja a B20-at vagy nem.
-
Ájvé
veterán
Nem mondtad hogy üzemidő is fontos, LeEco meg túléli, persze Vulcan támogatás ezek alapján ennél se biztos. Le Max 2-m van, letöltöttem Playről és azt írja Device alredy present in database, akkor most támogatja?
Azt se írtad hogy gyereknek kell, egyébként meg vigyázzon rá, majd ha ő veszi törheti
Devices részben konkrét készülékeket is írnak, illetve Android GPU-nál van egy szám, ez az api száma ami támogatja elvileg.
Mellesleg nem szépségverseny, amúgy meg szép készülék, főleg 150$, szerintem a legszebb most.
Nem dobálni kell a telefonokat, ha így veszed neki ahogy töri soha nem tanul belőle, na persze a te dolgod, én nem adnák neki másikat még meg nem tanulja hogy ezért dolgozni is kell. -
Ájvé
veterán
Hogyhogy nem kompatibilis? Itt van a listában ARM Mali 880. Android 7.0 eleve támogatja (bár Mi 3-ra megcsinálták Vulkan nélkül, de az nem hivatalos). Szóval nem értem, valaki itt kamuzik vagy nem ért hozzá.
Amúgy LeEco Le Pro 3 150$ Gearbesten kuponnal, de arra hivatalosan csak MM van, custom ROM-ok vannak persze és elvileg jön majd Nougat is. -
Upo
addikt
Jól elvagyok magammal...
BV8000 pro egyelőre kiesett, hiányzó vulkan api támogatás miatt.Figyelmembe ötlött a Doogee S60, [link].
Leírás alapján igen bíztató. Elkezdtem utána nézni kicsit.
Úgy néz ki, hogy a szokásos, fele hazugság. Wireless töltés nem megy, a "sztereó hangszóró" 1 lukból jön, 4g csatlakozási hibák, nfc és bluetooth problémás, akku gyanúsan gyorsan merül (eddig mindegyik telójukban hazudtak az akku kapacitásról), memória kártyákat nem nagyon ismeri fel, derékmagasságból leejtve porrá tört kijelző. Képernyő fakó, gyenge, kamera képe vacak. Gyári romban felugráló hirdetések. Fagyogat, bezárogat, újraindulgat sok embernek. Mondjuk ez a szokásos doogee, _NAGYON_ meglepődtem volna, ha nem így lenne... Abszolút kiesett a pakliból.Következő az Ulefone Armor 2. Hirtelen keresve az is azért ulefone-os, de állítólag ahhoz képest egész élhető. Utána nézek ennek is kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged