- Izmos, RTX-es NUC géppel jelentkezett az ASUS
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
Chuck Norris #90790 üzenetére
Egy hete még csak tok volt . De mar van solo ,dual es trio változatban. 9H.
-
válasz
this is life #90786 üzenetére
12" feletti tabletet keres, ezek mint az alattiak.
bigrob: Az S7 FE jó kis tablet, nekem is van.
Filmnézésre bőven elég a legolcsóbb.Honor Pad 8-ról túl sok tapasztalat nincs, mert kb. pár hete lehet kapni.
Azért tettem be az összefoglalóba, mert a legolcsóbb 12" tablet.
Tesztek alapján túl nagy baj nem lehet vele. -
Beni2360
félisten
válasz
Chuck Norris #90787 üzenetére
Van mar Alin edzett üveg es tok is hozzá .
-
válasz
bigrob #90785 üzenetére
Ezekre is rá nézhetsz:
-lenovo p11 pro gen2
-xiaomi pad 5
-lenovo p11 plus gen2
-redmi pad
-lenovo m10 gen3
Mindegyik bőven 200 alatt van árban.
A honor qsd 680-as soc-ot használ.
Lehetőleg azt a tabletet válaszd ami 6 giga ram-ot és kicsit időt állóbb hw-tartalmaz. PL.: helio g90-től felfelé. -
bigrob
őstag
Sziasztok!
Haldoklik a Teclast T10-em, keresem az utódját.
Ez abban merül ki hogy random van amikor nem reagál semmire és sokáig kell hosszan nyomni a bekapcs gombot mire egyszer csak elindul, persze többszöri próbálkozás és van amikor 5-10 percet játszok ezzel.
Kicsit meginogott a bizalmam az ilyen kínai noname tabok felé, de hátha tudtok valamit ajánlani a kiszemeltek helyett
(nagyon szeretnék ipadet venni igazából, de a 4:3 miatt nem lenne a legjobb választás arra amire 99%-ban használom...)Szinte csak és kizárólag Plexen nézem a NAS-on tárolt tartalmakat, Disney+, Netflix stb.
Leginkább újat szeretnék, de kínából rendelgetésben is benne vagyok ha sokkal jobban megéri, esetleg használt is szóba jöhet..
Keretnek lőjjünk be max 200k-t.
Kiszemeltek:
Szeretnék 12" vagy fölé menni, igazából 2 tabletet találtam egész árukeresőn ami az összefoglalóban is szerepel:
Samsung Galaxy Tab S7 FE 64gb (128-ast nem is találtam, lehet nincs is rá szükségem mivel csak streamelt tartalmat fogyasztanék rajta, esetleg valamiért megéri az 5g-st használni ha csak wifin lógna úgyis? Wifis: Snapi 778 vs 750G)
Honor Pad 8 128gbKöszi a tanácsokat!
-
válasz
RedCactus #90777 üzenetére
Az elődje Android 11-el jött ki és Android 12-re frissült. És kész. Ahogy mondtam nagyon jó gép, de a frissítés nem az erőssége a Lenovonak.
Szerk.: Közben megtaláltam ezt: linkSzóval a gen2-es Lenovo P11-ek Android 12-vel jöttek ki és két főverzió frissítést fognak kapni. Legalábbis ez várható. Android 14 is jönni fog.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
fcbarca #90772 üzenetére
Nekem tab S8 Plus-om van, méretben ugyanaz, mint amit te néztél ki. Nem mondom, hogy nem volt fura megszokni a méretét és a súlyát, de egy kategóriával jobb rajta filmezni, mint a kisebb kijelzőkön. Meg a Samsungot amúgy is megbízhatóbb, időtálóbb választásnak tartom, mint a Lenovo-t, pláne, ha ugyanannyiért tudod elhozni.
Meg azt is vedd figyelembe, hogy a Lenovo egy polccal a Tab S7 alatt van. Azonos áron nem kérdés, hogy a Samut válaszd, ha meg tudsz barátkozni a méretével.
-
-
Optika01
tag
válasz
fcbarca #90770 üzenetére
Szia!
Én a Lenovot használom streamingre, YouTubera, böngészésre. Nagyon elégedett vagyok vele: gyönyörű kijelző, szép hang. Elvileg 3 fő verzió frissítést ígértek rá, most.
Mindezt úgy, hogy szeretem a Samu termékeket, telefonom is az, de nem bántam meg.
A méret, súly kényelmes ágyban használatra. -
válasz
fcbarca #90772 üzenetére
A Samura több frissítést fogsz kapni, viszont nekem biztos nagy lenne a 12,4 col. Én az általad említett lenovo elődjét használom már egy ideje, annak is az 5g verzióját, amiben a snapi 750g-s proci van, 8 Gb rammal és 256 Gb tárhellyel és nagyon elégedett vagyok vele. Ez még nem oled, de a kijelző is korrekt. Viszont Android 12-nél nem lesz rajta újabb, mert egy főverziót frissült. Igaz még ezzel is ellehetek évekig. Amúgy meg egy nagyon jó tablet. Gyors, fluid. A rendszer is jó.
Mondom ezt úgy, hogy amúgy a Samuk is nagy kedvenceim, telefonok és tablet is van a családban. Szóval neked kell eldöntened. -
fcbarca
őstag
Sziasztok. Majdnem azonos áron lenne egy használt samsung tab s7 plus és egy lenovo tab 11 pro 2.gen. Samsung 12.4 inch, lenovo 11.2 inch.
Ki melyiket ajánlja youtube, tiktok, böngészésre? Félek hogy a Samsung túl nagy lenne, asztalon, tokba nem használnám -
válasz
galervin93 #90767 üzenetére
Csak a 2022-es verziót vedd, amiben már a Snapdragon 720g proci van.
A linken lévő stimmel. -
luciferk
senior tag
Valaki használ ilyen tabletetett, N-one npad S, negatív-pozitív infó róla?
-
A Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB elég jó árban van most az emagnál, 79 ezer Ft.
A Realme Pad 6/128 4G sem rossz 90-ért. -
Chrys_
addikt
válasz
Des1gnR #90754 üzenetére
Ez van jelenleg, és ez a jobbik. Tab S8 Ultra. Az S7 FE-vel még nem próbáltam, van az is, de ritkán használjuk.
Az Ultra 45W töltést tud, de ez is csak max. 12W-t küld neki, azt is csak akkor, ha a gyorstöltés aktiválva van az Android rendszerben. Szerintem a Samsung töltési protokollját nem ismeri. -
válasz
galervin93 #90760 üzenetére
A barátőd a Samsung S6 Lite-ot keresi.
-
galervin93
addikt
Barátőm szeretne tabletet. Amire használná, fontossági sorrendben: e-könyv olvasás, írás (de csak rövid jegyzetek, feljegyzések) és rajzolgatás (nem nagy művészkedés, csak egy kis unaloműzés) tollal, film/videónézés, és valamennyire azért legyen kényelmesen hordozható, súlyra gondolok elsősorban.
Fogalmam sincs ezek mit igényelnek...
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? - ~10 coll
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? - új, itthon
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? - 100ezer a teteje -
-
Justgab12
csendes újonc
Sziasztok! Tesóm még múlt év elején rendelt egy BMAX MaxPad I10 Pro tabletet Kínából, ajándékba. Aztán végül máshogy alakultak a dolgok és nem adta oda. Most "jutott eszébe", hogy még ott van a tablet, így most bontottuk ki.
Sajnos a szerkezet nem akar elindulni gombnyomásra. Ha rárakjuk töltőre akkor 1-2 másodpercre megjelenik a BMAX felirat, de utána kis kattanással leáll majd újraindul (jön a felirat - aztán "katt"...) és ezt csinálja folyamatosan amíg a töltőn van. Próbáltuk azt is hogy hosszabb időre a töltőn hagyjuk, de az sem segített. Van egy "reset" gomb is rajta, azt is próbáltuk, de nem történt semmit.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond és mit lehet vele kezdeni? Sajnos mivel már több mint egy éve lett vásárolva így az eladóval nem jutottunk semmire.
Köszönöm előre a segítséget! -
Somatom
veterán
válasz
Des1gnR #90748 üzenetére
Lehetséges. Meg, gyenge töltés is. Én bementem az Alza -hoz a tablettel, töltővel, 4G routerrel és a készleten levő replikátorokat addig cserélgettem elállási joggal, amíg az egyiken működött rendesen a töltés, meg a Lan.
Baseus 9 in 1 lett a győztes, de ez is HDMI 1.4 (4K 30Hz). Nekem 1080p a tévém, úgyhogy tök mindegy. -
Öcsielvtárs
aktív tag
Én ilyet használok, böngészés gyors, HBO Maxom van, az sima liba, (L1-et tudja,kép szép, hangja nagyon jó), egyéb filmezés is hiba nélküli, játszani csak az Infinite lagrange nevű űrstratégiéval szórakozom, akksi jó, és elvileg idén megkapja a 13 andoridot... (de arra figyelj, hogy SD680 és G80-al is kapható) Van hozzá tok, fólia dögivel, toll is, csak azt húzós utólag megvenni. SIM-el nem próbáltam még, de a lehetőség adott.
-
Sziasztok,
A S7 és S7 FE topikok elég halottak, így ide írok, hátha más készülék is érintett.
Az S7 FE tabletemhez vásároltam egy Belkin USB-C to Ethernet + Charge Adaptert.
Megy vele a net, azzal nincs baj, viszont a töltésnél csak megjelenik a töltés ikon, valójában nem tölt a tablet.
Találkoztatok már ilyennel? Samsung specifikus probléma? Esetleg valaki tud ajánlani olyan eszközt amivel ez működhet? Sajnos szükségem van állandó kábelre, nem tipikus tabletként van használva. -
Erő sorrend szerint:
-xiaomi pad 5
-lenovo p11 plus gen2 helio g99
-redmi pad helio g99
-lenovo m10 gen3 qsd680
-honor 8 qsd680
-realme pad helio g80
A nokia t20 nem tudja a widevine L1-et (az utód igen).
Nem kell félni a miui-tól, a híre rosszabb mint maga a rendszer (a OneUi-tól jobban irtózok mint a miui-tól, de ez igaz a stock droidra is). Viszont érdekes módon, a gyerkőc lenovo m10 plus gen2 tabletjének a felületével nincs semmi gondom. -
Köszi és neked is this is life.
100K körül átlagos felhasználásra (Netflix, Disney, HBO, böngészés, youtube, közösségi média és egyszerűbb játékok) jó választás a Lenovo Tab M10 Plus (3rd Gen) 4/64?
Használt garis is jó hardverapróról.
Ezek esetleg?
- Honor Pad 8: nincs benne az összefoglalóban
- Realmi Pad: gyengébb elvileg, mint a többi
- Nokia T20: gyengébb elvileg, mint a többi
- Lenovo Tab P11 Plus (TB-J616F)
- Redmi pad: miui van, nem szeretem, de ha jó jöhet
- Xiaomi Pad 5: miui van, nem szeretem, de ha jó jöhet -
Beni2360
félisten
válasz
kopi72 #90742 üzenetére
Nekem a minit 30.-ra ígérték a szállítást. Be is indult a folyamat. En kezdetek ota vásárolok tőlük volt egy media boxom ami a 30.napon halt meg, videót küldtem a hibarol és kuldtek egy új boxot. Nyertem toluk a 3 centes jatekon 7 termeket köztük egy Red N 8 proot, okos órát, nyak madzirozot, stb. Nalam eddig 5*
-
kopi72
aktív tag
válasz
Beni2360 #90733 üzenetére
hat mostmar azzal az emaillel amivel preordereltem a tabletet (es ahova jott a visszaigazolas toluk), letre tudtam hozni a geekbuyingon egy uj accountot :-))) De a rendelesek menujeben nincs semmi.. Dehat bizom benne, h nem atveres / csalas aldozata vagyok valami false link-el, a paypal azt irta nekem emailben, h a order_payment@geekbuying.com reszere fizettem.. Ha nem jon meg a tablet, akkor majd felveszem veluk a kapcsolatot..
Amugy ha valaki erdekel meg, itt olcsobban van mint a masikon es meg 4 napig lehet preorderezni (es akinek kicsi a 8 col) : https://www.geekbuying.com/item/Alldocube-iPlay-50-Pro-2K-Tablet-MediaTek-MT6789-Octa-core-CPU-519933.html?utm_medium=sysedm&utm_source=PaypalPaidCounpon
-
válasz
Öcsielvtárs #90740 üzenetére
Nv ram-ot és egyéb box nélkül elérhetetlen memória területet kell írni, amihez eszköze csak kevés embernek van. Szakszervízben esélyes, hogy össze hozható, de onnét elhajtanák egy ilyen kívánsággal az embert.
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
this is life #90739 üzenetére
Köszi a választ, meg sem próbáltam volna, csak technikailag érdekel, miért nem működik ez a látszatra jó megoldás.
-
válasz
Öcsielvtárs #90737 üzenetére
Fel éppen fel varázsolhatod, de attól nem lesz gyári megoldás, bl sem lesz vissza zárható a bootloop miatt. Földi halandó megfelelő eszközök nélkül nem tud full fw cserélni, egy sima rom cserével pedig nem lehet célt érni.
-
válasz
Öcsielvtárs #90737 üzenetére
Valószínűleg nem ennyire egyszerű, különben nyilván megcsinálták volna.
Ketten is linkeltük az XDA fórumot, ott a ROM-olásról van szó.
A kínai eladók tesznek rá valamilyen global ROM-ot, de azzal mégsincs L1. -
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
this is life #90732 üzenetére
Csak egy kérdés: ilyen esetben, ha fullra ugyanaz a a két gép, nem lehet a hivatalos, Mo-on kapható verzióról valahogy átvarázsolni, vagy valhonnan letölteni a ROM-ot?
-
Megelőztek.
Elvileg a widevine L1 meg lehet, a tablet belpiacos darab módosított globál rommal az L1-hez cn zenUi romot kell flashelni rá és vagy zárni kell a bl-t vagy magisk hide-ra van szükség. Ha stock rom-al érkezik akkor elég vpn mögül egy frissítés a gooogle playt és egyebeket külön kell telepíteni rá. Európai nevén m10 plus gen 3.
Egy kis how to [link] -
Jó ár, máshol is ennyi kb.
Ez a global verziója: Lenovo Tab M10 Plus (3rd Gen)
Én nem venném meg ha streamre is kell, mivel mókolni kell a CN/Global ROM-mal, hogy legyen Widevine L1 certi, aztán vagy működik vagy nem.
https://forum.xda-developers.com/t/lenovo-xiaoxin-pad-2022.4465085/page-3#post-87819851
Így beleolvasgatva inkább nem. -
kopi72
aktív tag
válasz
cidalain #90726 üzenetére
Szia, tisztaban vagyok vele, hogy ők nyertek, ez van majus 15 ota ragum a fuluket.. Viszont ami furi, h geekbuyingtol megrendeltem preorderben, viszont nem latom a bejelentkezett pagemen azt, pedig kifizettem pay-pallal.
Nincs az oldalakony nyoma, h vettem ilyent toluk es kifizettem, pedig kifizettem :-) jott is rola toluk email -
Szia.
Tomtop-on, eu raktárból 170 USD (kb 59 000 Ft) a Lenovo xiaoxin Tablet 2022, 4/64.
Ez elég korrekt ár, mennyire ajánlott alap/átlagos felhasználásra (Netflix, Disney, HBO, SkyShowtime, böngészés, youtube, közösségi média és egyszerűbb játékok) ?
Illetve melyik a global változata? -
kopi72
aktív tag
most kertem a bangoodtol full refund-ot a
ALLDOCUBE iPlay 50 Pro -re, mivel a 2. -ra beigert idore sem shippingeltek a tabletet.. :-( Es nem eloszor jatsza mar ezt el ez a ceg, ha megdragul valami, hirtelen elfogy :-)
$184 -ert vettem volna Cseh raktarbol, es most $224 -nal jarok mar a geek-nel,de naluk is ennyi mar.. Mikozben megjott a tok mic fejhallgato es usbA konverters i kulon kinabol(!) 4e ft-ert hozza...
Majus 15-re igerte amugy bangood... Hat most nekem ez a ceg felejtos lesz egy ideig :-( Pegig eleg sok tabletet rendeltem toluk :-(Szoval ha valaminek felmegy az ara, azonnal nem fogjak kikuldeni, hanem elapad :-( Hazug nepseg ...
-
kobuki123
csendes tag
És vajon az S8-as Samsung és egy Apple iPad Air 5 2022 10.9 64GB között milyen minőségi, használhatósági különbség lehet? Mert ahogy olvasgatom, az Apple azért még mindig az élvonalat képviseli a tabletekben, M1-es procival gyors és árban kb a Samu S8-as közelében van (Alzanál 260e)
-
cidalain
veterán
válasz
kobuki123 #90720 üzenetére
Csodálom, hogy a drágább Samukat nem nézted, pedig a keretbe belefér az S7 FE, sőt az S8 is, ha elcsípsz egy akciót (most épp van) Ha a hosszú sw támogatás kell, akkor ezt a gyártótól megkapod a Samunál, Applenél. Xiaomi esetében nem valószínű, viszont ott valószínűleg lesznek alternatív romok (mondjuk ez Samura is igaz)
-
kobuki123
csendes tag
Sziasztok, tablet választásban kérném segítségeteket. Szempontok (legfontosabb elöl, a hátul levők nem muszáj, h teljesüljenek), költségkeret 100-300e között.
- 10" körül
- Hosszú szoftertámogatási időszak, jó lenne ha lenne hozzá utána is ROM
- Kijelző fényereje jó tartományban állítható (sötétben illetve világosban nézés)
- Jó szelfi kamera (rokonokkal webcamezés)
- Sztereó hangszóró
- Annyi RAM, h hosszabb távon is megállja a helyét
- Tárhelyből jobb lenne a több, de 64GB is akár jó lehet, csak a képeknek, videóknak kell a hely
- TV csatlakoztatási lehetőség (HDMI kimenet)
- Szervízelhető legyen későbbiekbenEzeket nézegettem:
Xiaomi Pad 5 11 128GB 6GB RAM
Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2022) P619 128GB 4GB RAM 4G
Apple iPad Air 5 2022 10.9 64GB
Apple iPad 10.9 2022 256GBA Xiaomi-val kapcsolatban a félelmem, hogy ez a MIUI-t még sose használtam, illetve, h kinai termékként nem-e lesz gond később a Google Play-el v hasonlókkal. Apple-m még sose volt, így ott csak tippelek, hogy jó lehet-e. Köszönök szépen mindenféle tanácsot.
-
válasz
newmoonlight #90717 üzenetére
P610-et ne vegyél, az nem éri már meg.
P615 az újabb modell, jobb processzorral.
A többi kérdésre nagyrészt választ találhatsz az összefoglalóban. -
newmoonlight
senior tag
Szemezek a Samsung Galaxy Tab S6 Lite-tal [link] , (eléggé bezuhant az ára) de annyiféle Samsung tablet van, hogy nem tudok eligazodni. (Ráguglizva sem találtam.) Röviden felvilágosítanátok, hogy:
1. Mi a "Lite" változat?
2. Mi a típusjelben az a "P610"?
3. Mi a különbség az "S" és az "A" típus-előjel közt?
4. Hogyan viszonyulnak egymáshoz az "S6", "S7", "S8" változatok?
5. Mi az "FE" változat?
6. Érdemi különbség van (gyorsaságban) a (lecserélendő) Galaxy Tab 6 SM-T580 (2016) és a (vásárlandó) Galaxy Tab S6 Lite P610 között? -
Beni2360
félisten
Köszönöm mindenkinek feltettem és már azon gépelek.
Valahogyan kikerült a látó körömből.
-
cidalain
veterán
válasz
#42308056 #90698 üzenetére
A kijelzőhöz nem tudok hozzászólni.
Persze, írtam is hogy más ennyiért többet ad (vagy hasonlót olcsóbban), de azt gondolom hogy a Samu nem fog ez, és az aktuális A széria közé betenni még egy gépet.
Mondjuk ebbe is elférne 6 GB ram ennyi pénzért, illetve az A szériába is be lehetne pakolni 4-et (mondjuk itt nem ma volt frissítés, remélhetőleg kidobnak ide is egy újabb cuccot 100 alatt 4 GB rammal)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Izmos, RTX-es NUC géppel jelentkezett az ASUS
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SSD kibeszélő
- Spórolós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Apple iPad Pro 11 (2021) (használt, Független, 128 GB, 8 GB RAM, ezüst)
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- MacSzerez.com - iPad / 8. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi + Cellular / Garancia!
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPad Pro 12,9 hüvelykes128gb wi-fi (4. generációs)+ üvegfólia
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest