- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
vepe
őstag
Sziasztok
Nem tudom találkozott-e már valaki hasonló hibával, szóval alábbiakról mi a véleményetek, mi lehet a Tablet hibája?
Adott egy Samsung T560 Tab.
Unokaöcsém használta (netezgetés, játék, szóval a Tab szoftverét nem piszkálta), egyik pillanatról a másikra nem kapcsolt be. Amikor hozzám került gond nélkül feltettem rá a gyári androidot, viszont miután betölt a rendszer szinte mindig az a vége, hogy egy csík a képernyőn és újra bootol, vagy amikor nem, akkor pl.net közben jön hasonló elő.
Akkumulátort szépen tölti, szervizmenünél, vagy Odin módnál nincs ilyen jelenség.Mi lehet a probléma?
-
Hzi
aktív tag
Sziasztok!
Samu Tab S6 Lite 2022-t használ valaki?
Ha igen, mik a tapasztalatai? Főként az S pennel kapcsolatban.
Pár helyen eléggé lehúzták, mert gyorsan tönkrement, nem tartós. -
RedCactus
senior tag
válasz
Baga19830701 #88392 üzenetére
Egyszer hasonló problémába futottam bele. A lakatot sehogy sem tudtam feloldani egy másik programnál és nem tudtam kilőni a háttérből. Nagy nehezen az lett a megoldás, hogy függőleges helyzetbe állítottam a tabletet, Na, ekkor már engedte a lakatot feloldani és bezárni az alkalmazást. Hátha ez nálad is működik.
-
pelenka35
őstag
Xiaomi Pad 5 lehet másik ceruzát használni mert a saját márkás igen drága, köszönöm.
-
Baga19830701
csendes tag
Sziasztok. Találkozott már vki olyannal androidos tableten hogy bizonyos ablakot nem tud bezárni? Pl most a chrome-ot csuknám be, de egy zárt lakat van az oldal tetején..
-
törölt tag
Használtan filmnézésre, streamingre mit érdemes nézegetni szerintetek? 50-be jó lenne ha beleférne. Widevine L1 fontos a HD stream miatt, 9-10" és Full HD felbontás.
-
pelenka35
őstag
Sziasztok!
Olyan tabletet keresek amihez van ceruza. Nem láttam még ilyet a lányomnak kellene egyetemre .Letöltött jegyzetekbe szeretne bele írni ,jegyzetelni . Merre induljak keresésben .
Köszönöm -
78zolika
senior tag
válasz
cidalain #88384 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ
De tegnap lehetőségem volt kipróbálni a Samsung s6 lite v ipad 9 et és úgy vettem észre mintha a ipad gyorsabb , kellemesebben kezelhető mint a Samsung . Emagnál ( 119.900 Ft ) beruháztam egy ipad 9 re a fiamnak jó leszSöt már este be is lakta minden amit ö használ tökéletesen fut rajta ( játékok , Hbo max , Netflix stb ) .szerintem nem lesz gond vele ,ha igen 30 napom van rá hogy visszavigyem
.
-
cidalain
veterán
válasz
78zolika #88381 üzenetére
A Samu 3 évet biztosan támogatja a tabot, de inkább többet.
Főverzió upgrade-ek is szoktak lenni, de security patch-ek biztosan.*Update:
Most rágugliztam, a hivatalos álláspont szerint A12-vel jött ki, és "at least 2 major Android OS upgrade" lesz. Tehát A14-ig biztosan támogatják, és addig is folyamatosan jönnek security patchek, és még utána is egy darabig. -
78zolika
senior tag
Sziasztok !
köszönöm a válaszokat . Arra jutottam hogy ipad 9 netflixre nem igazán jó megoldás a felbontás miatt . Ami gondolkozom a Samsung s 6 lite 2022 . Kérdésem szerintetek jó választás lehet ? Kb meddig lesz támogatva szoftveresen a tab ?? Köszönöm -
bl4ze
veterán
válasz
Zoli-bácsi #88377 üzenetére
Ment pü. Nézz rá.
-
cidalain
veterán
válasz
Zoli-bácsi #88377 üzenetére
160 USD kuponnal, EU raktárból.
Ez durván 60k, +posta +biztosítás
(*update: van ingyen posta opció) -
Gabesz87
veterán
válasz
cidalain #88375 üzenetére
Az egész rendszer döcög, néha későn reagál, sokára indul, indulás után is kell egy kis időt hagyni, míg egy app-ot elindítok, mert van egy kis gondolkodási idő. Úgy voltam vele, hogy nem baj, ha nem egy erőgép a tablet, mesenézésre bármi jó, ezért nem akartam többet költeni rá, de a rendszer kezelhetősége ettől függetlenül nagy hatással van nálam a user experience-re. Zavar. Pláne úgy, hogy az 5 éves Lenovo tabletünk sokkal fluidabb az Android 6-al (vagy 7, most nem is tudom mi van rajta). VLC-ben is valahogy érezhető a lassúság, az ikonok megnyomása után. Aki megbírkózik ezzel, és nem zavarja, annak OK (egyetértek az összefoglalóval, miszerint tényleg csak az ára miatt ajánlott).
-
cidalain
veterán
válasz
Gabesz87 #88369 üzenetére
Értem én, hogy az Alldocube nem egy erőgép, de egy csak, és kizárólag mesenézős gépnek milyen használhatóságnak, és sebességnek kellene megfelelnie?
Szaggat a menüben lépkedve? lassan indul el a videolejátszó app? Egyszer kell elindítani a mesét, ami lehet hogy az esetlensége miatt 24 másodperccel tovább tart, de aztán? vagy a mese lejátszás közben is laggol? vagy akkor már oké, csak egyéb helyeken rossz?
Ki tudnád fejteni a tapasztalatodat, csak hogy mérlegelni lehessen a tabot? -
Gabesz87
veterán
Hol van rá akció? GShopper-en látom 149 EUR-ért. Nem tűnik rossznak, 6GB RAM-al, nagy akkuval, nagy felbontással, meg végül is a SoC is egész korrekt, ahogy látom (bár ahogy írtam, én már félek ezektől a típusoktól). De a Smile 1-től egész biztosan jobb. Lehet, hogy teszek vele egy próbát, köszi.
#88371 bostone:
árban egyébként ez lenne a tűréshatár, max. 60e. De még ez sem szívesen -
Gabesz87
veterán
válasz
aprokaroka87 #88368 üzenetére
Mármint az Alldocube, ugye!? Összefoglalóban szerepelt, igaz, hogy leginkább az ára miatt...én meg olcsón akartam egy tabletet, amin lehet mesét nézni, ennyi. De olcsó húsnak híg a leve...A T10s akkor jó lehet? Vagy esetleg külföldről nincs most valami akciós, jó áru Snapis gép?
-
Gabesz87
veterán
Vettünk pár hónapja BG-ról egy Alldocube Smile 1 tabletet. Nos, ez egy katasztrófa. A 2017-es Lenovo Tab3 8Plus-unk különb ettől, ami a használhatóságot, sebességet illeti. Úgyhogy arra gondoltam, ezt eladom, és veszek valami olyat, ami nem ilyen Unisoc, Tiger, Helio meg hasonlóan jól csengő SoC típusúak. Maradnék a bevált Snapdragon-nál, vagy akár a Kirin. Huawei MatePad T10 ill. a T10s hason árban van. Utóbbinak picit nagyobb a kijelzője, és nagyobb felbontású a kijelző. Igazából a szinte azonos ár miatt a T10-el gondolom nem is igazán van értelme foglalkozni ennek fényében. SZóval a T10s-ről mik a tapasztalatok? Gyerkőcök használják csak, autóban mesenézés, szög egyszerű játékok esetleg, meg néha a nagyobbik autós képeket néz neten. ELvileg erre szinte bármi jó volna - gondoltam én - de ez az Alldocube rettentő döcögős.
-
cidalain
veterán
válasz
sisi22 #88363 üzenetére
- legyen SIM kartya, mert vasarlasnal SMS-ben jonnek a biztonsagi kodok, ezeket kell tudni fogadni (kuldeni nem kell es telefonalni se kell);
Általában egy tabletbe csak mobilnet kártyát szoktak tenni, ami nem képes SMS-t fogadni. Ehhez neked egy teljes komplett (hang+adat) előfizetéses kártyát kéne beletenni, aminek magasabb a havidíja. Nem mellesleg a bank az elsődleges kontakt telszámra küld SMS-t, de ha nem cél a beszéd, akkor nem lehet ez az elsődleges kontakt telszámod, mert akkor a telefonos ügyintézésnek lőttek. Egyébként az SMS megerősítés a legtöbb banknál kiváltható a hivatalos App használatával, és appon belül kell megerősíteni a vásárlást.- lehessen vele szep kepeket es rovid videokat kesziteni kirandulaskor;
kizártnak tartom hogy egy szép nagy képernyős (ami igényed volt szintén, tehát 10-11") tabletet fogsz kirándulásra vinni, és azt előszedegetni fényképezéshez. ráadásul a tabletekben csak mutatóban van fényképezőgép, a sima 50 ezer forintos telóba is 63-szor jobb kamera van. minőségi fotó készítésére szerintem alkalmatlan egy tablet.Ahogy nézem a legfontosabb a kép/videokészítés lenne. Amire pont a legkevésbé alkalmas egy ilyen készülék. Nem tudom mennyibe kerül most használtan egy Tab S7+ billel és ceruzával, de 200 fölöttre tippelem. Egy olcsóbb tablet + egy jól fotózós teló kombó szerintem lehet jobb kombináció lenne.
-
sisi22
aktív tag
Udv,
egy Android 10-es tablet beszerzese merult fel az alabbiak miatt:
- hasznalt keszulek mar elerheto aron kaphato;
- legyen nagy kepernyo online keresesekre;
- legyen SIM kartya, mert vasarlasnal SMS-ben jonnek a biztonsagi kodok, ezeket kell tudni fogadni (kuldeni nem kell es telefonalni se kell);
- webes szolgaltatasok kezdik megszuntetni Android 6/7/8 tamogatasat, ezert merult fel, hogy a 10 lesz a megoldas;
- lehessen vele szep kepeket es rovid videokat kesziteni kirandulaskor;
- legyen PC-vel osszekotheto, (kepeket videokat lementeni, PC-n szerkeszteni, vegeredmenyt visszatolteni)idealis esetben legyen hozza elerheto aron billentyuzet, toll, esetleg eger, amivel rajzolni es kepet szerkeszteni, esetleg tablazatkezelot kezelni lehet
tavlati jovoben jo lenne olyan program, amivel a regi Basic nyelv alapjan valodi fuggvenyeket, grafikonokat lehet kirajzolni kepletek alapjan
Amire BIZTOSAN NINCS szukseg:
webes videok nezese, programozas, adatbazis kereles, csetteles, social media hasznalata, telefonalasMost egy Samsung Galaxy Tab S7+ kerult latoszogbe, de meg nem tudom, ez megfelelo lenne-e.
elore is koszonom a valaszokat.
-
cidalain
veterán
a memória azért van, hogy használjuk. ergó ha az eszköz használata során végig a memóriából 1-2 Gigányi szabad van, akkor feleslegesen költöttél extra memóriára. mivel átlagember nem használ olyan speciális programot, ami kapásból 2-3 GB-nyi anyagot cuccolna egyszerre a memóriába, ezért nem is szükséges extra nagy memóriás gépet venni. attól nem lesz gyorsabb az eszköz, ha 16 GB-nyi cucc, futó app, miegymás aktuális dolgait ott tároljuk. azt kell jól megoldani hogy a készülék operációs rendszere jól kezelje azt, hogy mit, mikor shiftel ki, és amikor szükség van akkor gyorsan töltse bele - nem az a jó megoldás a pikkpakk app indulásra, hogy 16GB-os eszközt veszünk és hetekig érleljük az appokat a memóriában, hogyha majd egyszer kell, akkor szempillantás alatt induljon, és ne 2 másodperc alatt.
tehát, ha a 3 GB memóriából általában 0,5-1 GB mindig szabad, akkor az bőven jó -
Hzi
aktív tag
válasz
78zolika #88358 üzenetére
Mi is nézegetjük a 9-es Ipad-et, de egyelőre a 3G memória eltántorít.
Kissé pofátlannak tartom.
A 3 éves proci még hagyján, akkor az csúcs volt, annyra gyenge most sem lehet.
Az akku kapacitás megadás meg a szokásos, nem mAh, hanem Wattóra, hogy az átlag polgár ne tudja összehasonlítani..Kérdés, hogy mi ebben a méltányosság?
-
78zolika
senior tag
Sziasztok !
9 éves fiamnak keresek tabletet .
Általános használat , cset a barátokal , netflix , játék minecraft . Amiket nézegetem Ipad 9 ( 64 GB ) , Samsung s 6 lite 2022 , Realmi pad ( 4 GB vagy 6 GB ) , Lenovo m 10 . Ha esetleg tudtok valmi jobbat ajánlani 130 ezer Ft ig . Köszönöm -
Pro!Petya
addikt
válasz
s4hu|SyD^ #88353 üzenetére
Nálam a gyerek néz rajta Disneyplus-on meséket és teljesen jó a minősége. Tényleg. Szemetet én se adok neki.
Ne úgy képzeld el mintha egy 360/480-as formátumot felnagyítasz 1080p-re és csak egy nagy masszát látsz.
Maga az alkalmazás (netflix, disney+ stb) berak alul felül kb ~1cm széles fekete csíkot a filmnél, plusz azért a tabletek többsége is csak 1080p szval így a minőségromlás nem tűnik fel annyira a szemnek nem úgy mintha 4K-ról váltasz 1080-ra vagy 720ra.Ez nem a streaming szolgáltató hibája hanem a tablet korlátozottsága, ezért olcsó.
-
s4hu|SyD^
addikt
Azért az kicsit érdekes és szomorú, hogy a Netflix nem támogatott SD feletti minőségben rengeteg tablet-en. M/T40 Pro teljes mértékben best buy-nak tűnik csak hát a Netflix támogatás hiányzik. Vagy én látok valamit rosszul?
Még a végén a 2022-es Samsung S6 Lite lesz csak akkor el kell titkolni az árát.
-
s4hu|SyD^
addikt
-
Neon
csendes tag
A kislányomnak lenne, a régi egy Teclas M40 Gaming tablet volt. Elkezdett hülyeségeket csinálni, és a cég visszaadta az árát. Ha már így alakult, most szeretnék venni neki egy jót/jobbat a lehetőségeken belül. M40 Pro 190 euró, a T40 Pro 230 euró. A Realme pedig szintén 230 euró, de ahhoz nincs asszem fólia gyárilag. Ez az összeg a plafon egyébként.
-
Neon
csendes tag
Sziasztok.
A következő három modell közül melyiket válasszam?
Teclas T40 Pro vagy Teclas M40 Pro vagy Realme Pad 6gb/128gb verzió?
Köszönöm szépen a segítséget előre is. Közel járok, de egy kis megerősítésnek örülnék. -
s4hu|SyD^
addikt
Szisztok!
Egy régebbi ASUS P027 tabletet szeretnék cserélni egy kicsit újabbra. Nálunk szinte minden Samsung, de nem tudom, hogy beleférne-e egy értelmes Samsung tablet a nagyon max 300 euros(120.000 Ft, van 30% céges Samsung kedvezmény), de inkább 200-as(80.000) keretbe. Sebesség, friss szoftver és Google appok számítanak. Gyerekek még kicsik szóval netezés, képek nézegetése, pár apró, egyszerűbb gyerekjáték meg Netflix amikre lenne használva.Nem kifejezetten bánnám ha lenne toll hozzá és mindenképp Wifis.
-
Hzi
aktív tag
Sziasztok!
Tabletet vásárolnánk.
Olyat, ami kezeli a tollat (esetleg jár is hozzá).
Samsung vagy Ipad a célpont.
A keret max 200k körül.
Látok itt PH-n S8-at hirdetve 210-ért, ami egynek szimpi.
Ipad-ből mit javasolnátok és miért? -
cidalain
veterán
válasz
seusopelso #88335 üzenetére
Szia. Ez már egy veszett régi gép, ha minden igaz, akkor Android 4.1 van rajta, ami már nem támogatott. Most az ezen lévő progik vagy mennek, vagy nem. Simán lehet, hogy az a Google kereső app is olyan régi, ami már nem használható.
Próbáld a gyári beépített böngészőt, az még hátha működik -
seusopelso
friss újonc
Sziasztok! ZEST D 740 táblagép rácsatlakozik a netre , de googleval hiába próbálok keresni a neten ez a funkció nem működik. Mi lehet a megoldás?
-
urobee
tag
Sziasztok!
Samsung Galaxy Tab S6 Lite vásárláson töröm a fejem.
Elsősorban jegyzetelésre szeretném használni az S-Pennel.
Akik használnak (-tak) ilyet, mit tapasztaltak, használható jegyzeteléshez?
Mennyire érzékeny a kijelző? Úgyértem rátehetem a kezem írás közben?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Startech
csendes tag
Helló... Volt egy mint kiderült tèves tab vételem ( pad5 csilli villi tokkal üvegfoliával, gyönyörű, erre a fiam rá se néz 🤔, csak a 8.4 es M3)
Tehát mosr keresek 9 collnál kisebb frankó tabletet.
Összefoglalóból az m6 tetszene, ha mókolós volnék ..vagy hogy kell keresni mókolós embereket?
Esetleg más alternativa kis méretű jo teljesítményű tabletre tudnátok ajánlani?
Robloxot s minecraftot játszik rajta.Köszönöm
-
wwhy
veterán
Srácok, pdf-ek széjegyzetelésére, + jegyzetelésre => utána szöveggé konvertálásra mit ajánlotok? Ipad és ebook vonalon már megkérdeztem, jó lenne egy droidos ajánlat is.
-
bostone
addikt
válasz
Somatom #88324 üzenetére
Túl sok paraméternek helyet kellett volna találnom.A Samsung “üvege” felületkezelés szempontjából jóval masszívabb, mint amit az iPad pro-nál alkalmaznak.
A realme pad viszont kifejezetten érzékeny, ha erről az oldalról nézem.Ha a GPS és a bővíthetőség nem elvárás, Xiaomi tabot használni kellemesebb élmény, mint a realme-t vagy a lenovo-t.
@cidalain:
Szerintem a realme a belépő kategóriához áll közelebb, a xiaomi pedig középre húz.Bár én mindenkinek azt javaslom, hogy próbálja ki az eszközt, mielőtt megrendeli.
-
-
78zolika
senior tag
Szia köszönöm a választ
Kérdésem a Realme nem gagyi .? ( nem ismerem a realme )
Lenovo az jobb választàs lehet .?
Nem 1 évre tervezem a vásárlást -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
78zolika #88319 üzenetére
Lenovo-ból inkább a P11 Plus.
Kicsit 120 felett a Xiaomi Pad 5 a best buy.
10,4" méretben, 90 ezer Ft-ért a Realme Pad jó vétel. -
78zolika
senior tag
Sziasztok !
Tablet vásàrlàson gondolkozom ( fiamnak ). Nézegetem Lenovo Tab M10 FHD Plus ,v , Lenovo Tab P11 . Átlagos hasznàlat Cset a osztálytársaival , YouTube , Játék , Minecraft , tank start , stb .Árban kb 120 ezer FT .Vagy mit ajánlotok ami jó lehet . Köszönöm -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
__Zs__ #88312 üzenetére
Természetesen kamu.
"This store has been open since Apr 25, 2022"
Kamu értékelések.
A bolt francia(?!?) és az egyik 5 csillagokat szóró (francia) vásárlójuk két napon belül vett több csúcskategóriás telefont és SSD-t is. De csak május 28 óta Aliexpress tag.
Hát így. -
__Zs__
tag
Sziasztok!
Elektronikus határidőnaplóként használni széndékozott (7-) 8"-os tableteket keresve az Aliexpressen futottam bele pl. ilyen hirdetésekbe:És ugyanennél a forgalmazónál ("Global Digital Communication Store") még millió nagyon olcsó, és igen nagy tudásúnak hirdetett tablet. Eleve gyanús, amit csak növel, hogy egyiknél sincsenek érdemben user visszajelzések.
Ez valami vicc, vagy egyértelmű beetetés/pénzlehúzás? Nem vagyok rendszeres AliE. használó, szóval bármilyen tanácsot az eladó megítélésének lehetőségeit illetően szívesen fogadok (azt látom, hogy nincs egyetlen vásárlói visszajelzése sem, illetve mindössze 48 követője van).
Visszajelzéseteke előre is köszönöm!
Üdv': __Zs__
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Twopac #88305 üzenetére
Vagy esetleg: [How to Turn Your Android Device Into a Media Server]
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Twopac #88305 üzenetére
Csak egy tipp:
Próbáld ki a Web Video Castert.
A tabletra ezt: WebVideoCast
Ha szükséges, akkor az LG tévére ezt: Web Video Caster Receiver -
Twopac
kezdő
Ez képernyőtükrözés, ezt ismerem. Teljesrn hulladék. Ha mozis virágárus cuccokat néznék jó lenne, de akkor minek ennyi drága cucc. Értem , hogy vegyek blueray lejátszót és vegyek cd-ket 8ezerért. Persze majd ha megszüntetik az oligarha rendszert nyugaton/mert ez nem keleti találmány. Majd akkor én is frankó leszek.
-
BluEyes
őstag
válasz
pècsimunkás #88235 üzenetére
Semmi nem kell, tudja magától.
Beállítások - Kisegítő lehetőségek - Kisegítő lehetőségek menüje - itt kapcsold be a nagyméretű menü kapcsolót. [link] -
Twopac
kezdő
válasz
tibor2010 #88299 üzenetére
Köszi. Azért elég vicces hogy egy napot vártam egy kamu válaszra az Lg Mo. -tól és ezt meg nem tudták. Szép kis csapat az is. Biztos jó sokat gondolkodhattak a válaszon.
Azért az fura hogy működik csak nem kerülhet "alvó" állapotba. Szal azt mondani hogy nem fut vagy nem működik szintén badarság az Lg részéről. Na mind1 úgy is jön a 3. WW hülye itt már mimdenki.
Köszi mégegyszer. -
meri
aktív tag
válasz
Twopac #88298 üzenetére
Próbáld meg a SmartView-t inkább, ahogy ezen a videón is szerepel (és pont S8 és LG TV párosa látható): https://www.youtube.com/watch?v=v6d9v3D3MYA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Samsung Galaxy Tab S7 Plus 5G
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Apple iPad 9 2021 64 GB Wifi, akku: 99,8%, ciklus: 23
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M2 / Ezüst / Wifi / 256GB / Garancia
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest