- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Kiegészítette az öregedő professzionális Radeonokat az AMD
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Új hozzászólás Aktív témák
-
grosy
senior tag
Vettem egy Lenovo p11 plus-t az Alzánál (6+128) és így egy hét használat után tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Ha bármi kérdés lenne, akkor nyugodtan tegyétek fel.
-
biega
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 10 "-os Huawei tabletem és ehhez keresek fizikai billentyűzetet, tudnátok ajánlani esetleg olyat, ami bevált nálatok?
-
cidalain
veterán
válasz
tibor2010 #87795 üzenetére
Régebben a Samu biztosan a kijelzőbe tette a spéci réteget a tollhoz. Volt is olyan tabjuk, aminek két verziója volt: amelyikbe betették és tudott tollal menni, és amelyikből kihagyták, de ezt leszámítva hardverileg egyforma volt.
Lehet, hogy azóta változott. Én egy Samu Tab Active 2-t használok S-Pennel, és ennek a tolla biztosan passzív, nincs benne áramforrás. De a tableten megjelenik a toll hegye akkor is, ha 1 centire van a kijelzőtől, és van a tollon nyomógomb is, amivel egy rajzoló menüt lehet előhívni, de ez is csak akkor megy ha a toll nagyon közel van a kijelzőhöz.* UPDATE: És valóban. Induktív stylus az S-pen. A kijelzőnek van elektromágneses tere, ha közel viszed akkor ez ad energiát a stylusnak. Hasonló elven mint a vezeték nélküli töltés. De itt nem töltünk semmit, minimál energia kell a cerkának, és csak akkor, amikor használjuk. Szerintem a nyomásérzékenység továbbra is a kijelzőben van, így a cerka használat közben nem kommunikál az eszközzel. (Ezt ki fogom próbálni hétfőn)
@NGA
Rajzolni tök jól lehet a Samu S-Pennel is. De ha tervező rajzolásról van szó, akkor valóban jobb lehet az Apple, de nem a cerka, hanem a szoftverek miatt. -
NGA
addikt
válasz
cidalain #87792 üzenetére
Rajzoláshoz kell elsősorban.
OK, akkor az ipadot fogom javasolni. Nekem is az van, tökéletes rajzolásra a pencil.
Csak azt hittem 2022-re eljutottak oda az androidos tabletek, mint ahol 2018-ban tartott az ipad.
(utálom az összes apple cuccot, de sajnos az ipadnál jobb tablet nem létezik az appok miatt is) -
cidalain
veterán
Na itt a következő bibi, nézzük milyen tollak vannak:
1. A Samsung S-Pen képes nyomáserősséget átadni, de maga a toll egy passzív cucc. Náluk a kijelzőben van egy spéci nyomásérzékeny réteg (bár a passzivitás mondjuk nem 100%, mert pl egy gomb van rajta, de hogy tölteni nem kell, és szétszedni sem lehet elemet cserélni az biztos, mert most megnéztem)
2. Aztán van olyan is, akinek aktív a tolla, van benne elektronika, akku/elem, és a nagy truváj a tollban van, ami mondjuk BT-n keresztül küldi át a jelet a tabletnek (pl Apple pencil). De vannak off gyártóknak is ilyen cuccai, de azokhoz általában spéci SW is kell, a facebook messengerben nem fogsz tudni nyomásérzékenyen üzit írni (pl Wacom)
3. Aztán van a sima passzív bumszli végű toll (passzív kapacitív stylus), ami gyakorlatilag csak helyettesíti az ujjad, kisebb is annál, de azért vastag
4. Aztán van az aktív kapacitív toll, ami ugyanúgy csak bökni jó, de mivel van benne akku/elem sokkal vékonyabb heggyel is létre tudja hozni azt az elektromos mezőt, mint a bumszli, vagy az ujjad hegye.Szóval az a kérdés, hogy mit szeretnél csinálni a tollal: Milyen SW-ben, milyen feladatra használnád?
A 3. és a 4. verzió szerintem nem sokat ér. Ha van ujjad, akkor ingyen tudod ugyanazt saját kézzel.
Az 1. és 2. verzió általában gyártófüggő, jó párnak van saját megoldása, ami más-más elven működik. Samujé pl nem fog ceruzadőlésszöget érzékelni szerintem. De pl nem is látom hogy az mire lenne jó. De nyomást tud.Legolcsóbb ilyen komplett Androidos megoldás sincs 100 alatt. Összefoglalóban szuperül le van írva hogy melyik támogat tollat, de van ahol azt külön kell megvenni, alapból nem adják.
Samsung - S-Pen
Lenovo - Precision Pen
Huawei - M-Pen
Xiaomi - Smart Pen -
NGA
addikt
válasz
cidalain #87788 üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam. Nem kapacitiv toll kell, hanem olyan, ami tud dőlést, nyomásérzékelést stb. Azt hittem ezt hívják aktiv tollnak, azaz van benne elektronika, mi összekapcsolódik a tablettel.
What is the difference between an active and passive stylus?
Like the active stylus, you can tap or write directly on a screen with a passive stylus (also called a capacitive stylus). But unlike an active stylus, the passive/capacitive stylus doesn't have touch sensitivity or electronic components. There's no communication between the stylus and the device. -
NGA
addikt
Ipad 2021 kivételével létezik olyan tablet 100e alatt (tudom az ipad 100 felett van), ami aktiv tollal működik?
-
<Adamsky>
nagyúr
Nos: Realme egy kövér -1, GeeRic +1
Gugli fordítóval, mert annak ellenére, hogy angolul írtam (németül nem tudok), de mindig németül válaszoltak.
Szia, Sajnáljuk, hogy kellemetlen vásárlási élményeket okoztunk Önnek. Az Ön által feltett kérdéssel kapcsolatban, az üzemünkkel történt egyeztetést követően, A gyári visszajelzés szerint magának a Realme tabletnek nincs ébresztő funkciója. Így az sem fog működni, ha ébresztőmágnest adunk a tokhoz. Nagyon sajnáljuk, hogy címünk nem tért ki erre a részletre. Teljes visszatérítést adtunk Önnek, és nem kell visszaküldenie ezt a terméket. Remélem, hibáink nem okoztak kellemetlen érzéseket. Üdvözlettel. GeeRic... vagyis elvileg, ill. hamarosan kapok vissza 11 Eur-t.
Egyébként volt egy rossz érzésem, hogy nem a tokkal lesz gond. Az, ha nem is egy Louis Vuitton, de rendes iparosmunka, mágnesekkel. Ennek ellenére sem működött az auto on/off.
Szóval én elkönyveltem, hogy a Realme Pad-ben nincs "hall" érzékelő. És azt is, hogy bár - maga a készülék ennek ellenére nagyon rendben van - de gyári support (az EU-s legalábbis) egy kalap kaki, a szerviz (TMX) pedig hát ... lehet nem rossz, de a segítőkészséget hírből sem ismerik. -
modflow
veterán
Vettem egy Huawei MatePad T10s-t.
Beállítom időzónára Magyarországot, erre mindig visszaáll Kinára....Ezt hogy lehet megszüntetni???
-
cidalain
veterán
-
-
<Adamsky>
nagyúr
Én nem adom fel ilyen könnyen. Rohadjon meg a gyártó és/vagy a tok készítője. Sajnos a service.eu@realme.com -on hülyék ülnek. Legutóbbi levelemre, melyben azt kértem, hogy mutassanak "tuti tokot", azt a választ kaptam hogy forduljak a "nearest service center"-hez. Na, mondom, OK. Írtam a TMX-nek, ahonnan azt a választ kaptam, hogy ők csak szervizeléssel foglalkoznak és nem ismerik a tokokat. Mondom, OK, de akkor azt erősítsék meg, hogy egyáltalán van-e benne "hall" érzékelő. Csak ismerik már az általuk szervizelt terméket. Várom a választ ...
Sajnos videózni még nem volt időm, de majd küldöm az eladónak is, amit kért. -
Nimda
addikt
válasz
<Adamsky> #87774 üzenetére
Hát én már lemondtam arról, hogy a tok ki-be kapcsolja a kijelzőt. Gondolom a gyártó maga nem gyárt tokot hozzá, ez valami külső cég terméke lehet. Viszont azt nem értem, hogy egy realme tab kompatibilis tokot vettünk, mégis rossz helyen van a mágnes? Pedig valószínűleg nem lett volna nagy dolog a megfelelő helyre tervezni a mágneseket. Ezek szerint a tok gyártója sem tudja hol van a szenzor
-
Jarod1
veterán
Na kijött melyik Samu termékek kapják meg az Android 13 at ...TAB A7 lite benne van
-
cidalain
veterán
válasz
<Adamsky> #87777 üzenetére
persze, az a lényeg, hogy a mágnesnek ott kell lennie, ahol a szenzor van.
csak a szenzor nem látszik, ezért írtam, hogy gyakorlatilag a tablet szélén, élén végig kell vinni a mágnest, mert bárhol lehet: oldalsó él közepén, sarokban, akárhol, de akár a képernyő alatt is (de az nem valószínű) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cidalain #87776 üzenetére
Köszi!
Van egy TB-8703F -em, ami szépen működik a dolog. Mármint képes úgy zárni-nyitni, hogy nincs is a tokban, csak a tok előlapját ráteszem a kijelzőre (majd leveszem). Gondolom a mágnesek helye a (nagyon) nem mindegy. Mert ugyanezzel a tokkal (igaz sokkal kisebb: 8" vs. 10") nem tudom "altatni" a Realme-t, valamint a Realme tokjával (ill. annak tetejével) sem a Lenovo-t. Jó lenne valahogy rájönni, hogy ki kamuzik ...
Közben írtam a tok eladójának, és videót kér. Kíváncsi vagyok, hogy mit fog lépni, ha látja, hogy tényleg nem kapcsol ki-, ill. be vele a tab.
Kéne vm. app. ami legalább képes mutatni a hall sensor jelenlétét ... -
cidalain
veterán
válasz
<Adamsky> #87774 üzenetére
maga a mágnes a szenzor párja. nem csak azért felel hogy rápattanjon a tokra a fedél, hanem a hall szenzor is azt veszi észre. tehát ha a tablet élén huzogatsz egy mágnest (viszonylag erősebbet - pl HDD-ből bontott mágnest), és van benne Hall szenzor, akkor egy ponton be kéne zárnia a képernyőt.
-
törölt tag
válasz
cidalain #87773 üzenetére
Köszönöm!
Gondolom a droid verzió frissítés után nem lehet visszalépni (hivatalosan).?
Illetve ha lehet is , úgymond külső szoftverekkel kell vissza hegeszteni.
Ez nem az én asztalom.Ha jól gondolom , akkor marad így, ha lehet lépkedni , akkor megpróbálom , mert nincs mit veszteni.
-
<Adamsky>
nagyúr
Én írtam a Realme-nek. Érdekes választ kaptam.
Thank you for reaching out to us. We really appreciate your time and patience. In response to your above-mentioned query; we have escalated the same to our concerned team and we will revert you back within 24 to 48 business hours.
Please feel free to write us back on the same email for more information.
Warm Regards,
Team realme EuropeVagyis elsőre a robot / human droid nem tudta a választ. Aztán ...
Thank you for reaching out to us. We would like to apologize for the inconvenience caused to you.
In response to your above mentioned query , check with different original available case on realme OW if still not working then please reach out to nearby service center
Please feel free to write us back on the same email for more information.
Warm Regards,
Team realme EuropeCsak én nem értem, hogy ez alatt mire gondolt a költő?
" ... check with different original available case on realme OW ... "
Én ugyanis sehol sem talál gyári tokot. Link-et persze nem adtak. Írtam is nekik vissza, hogy ennek fussanak neki még egyszer, és küldjenek egy olyan link-et, ahol szerintük olyan tok van, ami tuti kompatibilis a tablet-el.@All
Egyúttal kérdezném, hogy van-e mód a "hall sensor" tesztelésére, ill. mi kell(het) egy tokba (a mágneses záron kívül) ahhoz, hogy működjön az "ébresztés/altatás"? -
cidalain
veterán
válasz
#46824192 #87772 üzenetére
Ez egy kb 3 éves gép, innen a fórumról nem valószínű hogy valaki vett volna 2/32 verziót, mert minek szivatná magát a 2GB rammal, ha van 3GB-os verziója is.
Hivatalosan A11 is van rá.
De, hogy mennyire akasztja ki az A10 vagy az A11 azt nem tudjuk megmondani. Külföldi tesztek, videók inkább a 3GB-osról lesznek, így nem nagyon releváns.A véleményem az, hogyha a jelenlegi A9-es rendszerrel vállalhatóan fut, akkor hagyd a fenébe a frissítést. Ha zavaróan döcög, akkor be lehet próbálni a frissebb Androidokat rá, rosszabb úgyse lehet felkiáltással. Aztán vagy jobb lesz, vagy nem
-
törölt tag
[Erre] esetleg valakinek van válasza?
Köszi!
-
troll81
addikt
sziasztok [link] erről mi a véleményetek?
-
cidalain
veterán
válasz
Beni2360 #87764 üzenetére
elvileg igen, de nagyon nehéz felszedni.
damil vagy cérna kell, sarkánál alátenni, és elhúzni keresztben. de egyből megpróbál visszatapadni. feszíteni nem szabad, eltörik. utána alaposan tisztítani kell megint az üveget is, meg a kijelzőt is. elég nagy vesződség, szerintem nem lesz olyan, mintha újat raknál fel, de adott esetben lehet próbálkozni. -
-
cidalain
veterán
válasz
#42308056 #87760 üzenetére
rossz a technikád:
1. leveszed az eszközről a tokot, szilikon védőt, mindent
2. tisztára kell törölni a kijelzőt, alkoholos cuccal (vagy adnak, vagy pl szemüvegtörlővel)
3. rápróbálod az üvegfóliát
4. papír alapú maszkoló ragasztószalaggal egyik oldalt rögzíted a hátuljára (szigszalag, cellux nem jó mert nyúlik)
5. addig maszatolsz, amíg fixen jó pozícióban van
6. felhajtod az üveget, ha van szösz áttörlöd mégegyszer a kijelzőt
7. leszeded a védőfóliát, majd rádöntöd a kijelzőre
8. középről szélirányba rásimítod, hogy kijöjjön a levegő -
Wolfskin
őstag
válasz
cidalain #87752 üzenetére
Köszi, ez volt a kérdés. Csak minden leírásban 8-ig megy. De végülis a 9-es rendben van, a note9-emre is azt tettem fel, mert ebben már van éjszakai mód. Így most szinkronban van a kettő. És megtaláltam a mappát is, köszi!
Nekem eddig az 1-es verziós tab volt, de főleg az s pen miatt váltottam 2-re, de minden tekintetben jobb, legalábbis gyorsabb. És kontrasztosabb a képe is.
-
cidalain
veterán
-
Wolfskin
őstag
válasz
tibor2010 #87750 üzenetére
Köszi! A hivatalos 9-et hol találtad?
Bocs, félreérthető voltam, nem a knox chip érdekelt, a Knox appot meg mér vagy 3 éve megszüntette a samsung, hanem a gyári "biztonságos mappa" alkalmazás, ami egyfajta utódja a Knox appnak (nemcsak adatokat, de appokat is lehet futtatni alatta)
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok,
vettem egy galaxy active tab2-t, amin android 9 fut.
Tudtommal ezt 7.1.1-el hozták ki és 8-ra lehetett frissíteni. vagy tévednék, azóta kijött rá a 9-es android? Vagy ezt csak valamelyik előző tulaj ráhegesztette?A lényeg, hogy minden hardver működik (régen jártam így, nem gyári androiddal, hogy nem vitte a gps-t és a wacomot), a kérdésem viszont az, hogy hogyan tudom csekkolni, hogy ez gyári megoldás-e és hogyan tudok gyári samsung eszközöket rá varázsolni? pl Knox konténert (vagy biztonságos mappát)?
-
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Melyik az a LEGOLCSÓBB 8" IPS tablet amire teljesülnek ezek a feltételek?
- legalább 2GB RAM
- Android 10
- 4 core SOC
- 16GB RAM
- Wifi, BT5.0
- SD Card bővíthetőségAmire lenne használva és csak erre: EBook olvasás PDF formátumokban vagy rendes ebookban, továbbá esetenként 1-1 filmet megnéznék rajta.
Játszani egyáltalán nem tervezek, ezért kellene a legolcsóbb.
Ja és újan, mert igényes vagyok
Egy LG GPad7-et váltana, mert a kijelzője megsérült, és azért jó lenne az a +1"
Köszi!
-
Beni2360
félisten
Lehet, hogy neked kicsi de kérdés, hogy az idős rokonnak nem lesz e nehéz az egy kézben tartás. Most is egy kézzel tartom és potyogok ide. Ezt már a 10" tablettel nem tudtam csinálni. Azért írtam, hogy 73 vagyok. Ő vele kleni kiprobaltatni. Én is nagyobra állítottam a betűket 8" tabon.
-
Troy.
addikt
válasz
Beni2360 #87717 üzenetére
Megnéztem a Samsung Galaxy Tab A7 Lite-ot Media Markt-ban. Nem rossz, böngésző nem akadozott ahogy a youtube sem. Viszont a mérete kicsi sajnos.
Samsung Galaxy Tab A7 T505 10.4 -ről mi a vélemény? Azt is megnyomkodtam, igazság szerint nem éreztem rossznak azt sem.
-
törölt tag
Sziasztok!
Kaptam egy ilyen tabletet:
[link]
2/32Gb verzió (talán a linken is az van)Nyilván nem várok el csodákat tőle...
Youtube , levelezés , hbomax , szóval ilyen "alapvető" dolgokra van használva.Tekintettel a kevés RAM -ra , illetve eltekintve a biztonsági frissítésektől , érdemes a 10-es frissítés ráengedni (vagy 11-et ha esetleg kijött erre) vagy maradjon a 9 ?
Esetleg néhány pro/kontra érvet is ha ír valaki azt előre is megköszönöm!
-
-
troll81
addikt
Sziasztok még keresek egy 10 col tablet az ár 85 k lenne max lenovo huawei...
4gb ram és egy normális kijelzo..
Létezik ilyen amit magyar boltból garival lehet rendelni? "köszönöm -
Bigemperor
senior tag
válasz
Bigemperor #87725 üzenetére
Most kb. 62e Ft-ért meg lehet venni,első tabletnek (volt régebben már egy belépő szintű,de hibás volt és visszaküldtem),a fent írt felhasználásra ajánlanátok?
-
<Adamsky>
nagyúr
"Szintén zenész." - kicsi a világ.
" ... már nagyon döcögős volt ... " - csak emiatt nem cseréltük volna (Anyum nem panaszkodott), de a bluetooth-os mizéria (előbb a hangszóróval és a fülessel, majd a WIWE-al) betette a kaput. A végén még talán valami olyasmi volt, hogy a gyári (!) theme alkalmazást nem volt képes frissíteni, mert kiírta, hogy ezzel az eszközzel már (?) nem kompatibilis az app."Szerintem nincs a tabletben hall sensor." - na, ezt nem tudtam, hogy ez az auto on/off mivel is van megoldva (milyen szenzort használ) ...
Hmm... itt az írják, hogy van benne. Sensors: Light Sensor, Acceleration Sensor, Hall Sensor, Gyro-meter. Te itthon vetted a tabot is és a tokot is? Az enyém amazon-os beszerzés, de most már Isten bizony írok az eladónak, hogy akkor most mi van. -
Nimda
addikt
válasz
<Adamsky> #87719 üzenetére
Szintén zenész. Ugyanezt a Huaweit váltotta nálam is (3/32GB) ami már nagyon döcögős volt + a saját freebuds pro fülesét hol érzékelte az Ai life, hol nem. Leragadt az android 8 -nál és már frissítéseket sem kap (mondjuk nem is vártam többet tőle).
A lekerekített sarkok nekem sem tetszenek, de nem is különösen zavaróak. Nekem is ilyen tokom van, de nálam sem kapcsolja ki-be a kijelzőt. Szerintem nincs a tabletben hall sensor.
A sebességre nincs panaszom, eleinte azért ez is akadozott itt-ott, de mára már kiindexelte magát. A hangja nekem több mint jó, a Huawei után különösen. Talán még a kamerája is szebb fotókat csinál, de ez engem nem érint.
Egyszóval valóban nagyon jó ár/érték arányú tablet a Realme. -
válasz
Mákdaráló #87734 üzenetére
A Xiaomi Pad 5 mellett ezeket nézd meg:
Lenovo Tab P11 Plus (TB-J616F) Helio G90T 4GB / 6GB RAM 128GB ROM 11" 2000x1200 7700 mAh Android 11 258.4*163*7.5mm 490 g
nincs jack
100 ezer FtSamsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 (SM-P610) Exynos 9611 10.4" 2000x1200 WiFi 4/64GB tablet 7040 mAh 244.5x154.3x7.0 mm 465 g
van jack
115 ezer Ft -
Mákdaráló
tag
Sziasztok!
Szüleimnek szeretnék venni egy tabletet. A régi ASUS (7 éves) mindig is lassú volt, már támogatás sincs hozzá, Android 4-es.
Kizárólag böngészés, youtube a lényeg, tehát relatív jó hangzás (tök jó lenne egy jack is), szép, jó felbontású kép, 11". Legyen friss az oprendszer, lehessen frissíteni. 120e forintig mennék el. Napokban volt akció Xiaomi tab 5re, az pont ennyi volt, de addig gondolkodtam rajta, míg elfogyott. Ott mondjuk nincs jack, de állítólag jól szól.. köszi!
-
Érdekes a P11 tulajdonsága miatt, pl. rendszerfrissítést letölt és frissít, de értesítésből kilátszik hogy indítsam újra ezt, hoppá volt rendszerfrissítés miközben facebookot használtam! Szuper, nem kell várni addig a rendszerfrissítésekkel!
Sajnos nem sokat írt a frissítésről, de furcsa áttűnést észleltem az applikációs ablak közötti lapozás közben.
-
HoTaZo
addikt
válasz
®abstract® #87728 üzenetére
Én is arra gondoltam. Azt, hogy kicserélik-e, ha nem jön be, azt nem tudom...
(#87727) Somatom: Pedig, szinte biztos voltam benne, hogy kipróbáltál egy androidost tableten és csak hánykódik az alkalmazásaid közt egy.
-
Bigemperor
senior tag
Skacok, többször felmerült már a Teclast M40, nyilván túl sok eltérés nem lehet,de ha esetleg van valakinek tapasztalata, mi a vélemény a Pro verzióról? Ár/érték arányban mennyire vállalható,a felhasználás főleg alap dolgok, némi játék gyereknek, videó nézés, netezés.
-
Somatom
veterán
válasz
HoTaZo #87723 üzenetére
Elvileg bármit, ami képes háttérben is futni. Hiába látsz két ablakot, az egyik mindíg háttérben van. Ezért záródik be a YT, vagy a TVGO. 10 -től van multi-resume, de azt az appnak is támogatnia kell.
-
HoTaZo
addikt
válasz
Somatom #87721 üzenetére
& (#87722) ®abstract®
Hát, úgy átlagos használatra, böngészés, chat, HBO max, fb, PH...
Lányom elvan a Lenovoval, ez a példány a GPS-es, SIM kártyás, a Samsungot nem ismerem.
A hangsúly azon van, hogy a Lenovót ingyen (" "), a Samsungot 15 ezerért el tudom hozni, a hűségnyilatkozataim megújításával.
Egy laptopot szeretnék kiváltani vele, mert macerás, öreg, lassú és akku szívó az inverterrel. Néha bevetném kiegészítő GPS*-nek, de nem mindennaposan.*Csak úgy mellékesen jut eszembe, ezek a készülékek képesek egyszerre futtatni, osztott kijelzőn, navigációt és Google térképet egyszerre?
-
®abstract®
őstag
válasz
HoTaZo #87720 üzenetére
A te döntésed. PDF tartalmak olvasására, képregény, receptek,vagy hírek nézésére alkalmas mindkettő.
Alkalmi videózásra jók lehetnek.
A böngészési élmény az lehet hogy nem lesz valami fényes, gyerekeknek való buta kis játékok elfutnak.
térkép nézéshez még jó lehet de navigációhoz lehet hogy alkalmatlan lesz mindkettő.
Gyenge a hardver ezekben, és túl is vannak árazva ennyit nem érnek. -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Na, megint terítékre került a tablet vásárlás számomra.
Most viszont szolgáltatón keresztül, ha van a boltban, akkor a készülék vásárlási kedvezményemmel ezt a két készülék jött szóba.
A Lenovót elhozhatom egy az egyben, a Samsungra ~15k-t kéne fizetnem.
Dr.NX-nek volt ez a javaslata, még az első készülék keresésemkor, gondolom, hogy az A8 frissebb, jobb ...
De, megéri-e az árát (3GB RAM, TFT kijelző, ...)? -
<Adamsky>
nagyúr
Realme Pad első benyomások.
Szülőknek netezésre, videó nézésre, zenehallgatásra bőven tökéletes. Igazából nekem is megfelelne (ha szükségem lenne most tablet-re), mivel játszani abszolút nem játszok.
Az előd egy Huawei MediaPad T5 10.1, ami igazából azért lett leváltva, mert a bluetooth eszközökkel (hangszóró és egy szerintem bluetooth LE-t használó ECG) nem volt "kibékülve" (sajnos ez Huawei betegség bizonyos Emui verziók esetén ...).
Szóval ezzel itt nincs gond. Szépen kapcsolódik a WIWE-hoz, és az Édesanyám által használt kis bt.-s hangszóró esetén is működik a bt. absolute volume.
A készülék egyébként nagyon szép, letisztult a kijelző is rendben van (én mondjuk nem vagyok barátja a sarkok lekerekítésének ...).
Két dolog zavar picit. Az egyik, hogy a navigációs gombok sorrendjét nem lehet megváltoztatni (naná, hogy a Huawei-en pont az ellenkező (bal) oldalon volt a vissza), így az némi meg-, ill. átszokást igényel.
A másik, hogy a hozzá vásárolt elvileg "smart" tok nem kapcsolja ki-be a készüléket. Arra még nem sikerült rájönnöm, hogy ez a tok hibája-e, vagy a tablet nem tudja igazából ezt a funkciót. Nagyon kevés (értsd: nulla) infót találtam eddig ezzel kapcsolatban.
Szerencsére van "dupla koppos" ébresztés, és szoftveresen (kitettem Anyumnak egy gombot a home screen-re) pedig ki tudjuk kapcsolni, szóval a power gombhoz ritkán kell majd nyúlni.
Amit még kíváncsiságból meg fogok nézni az az OTG (pl. milyen fájlrendszert támogat).
Maga a rendszer egyébként egészen "stock droid like". Minimális a bloatware-ek száma, és azok közül is a döntő többségük eltávolítható (a maradék tiltható). Az egyetlen "extra", amit idáig felfedeztem az "dolby" hangzásjavító. Viszont ez nem olyan szofisztikált, mint mondjuk egyes Lenovo tablet-ek esetén (nincs pl. custom EQ).
Mindent egybevéve, nem bántam meg. A célnak (Édesanyámnak) tökéletesen megfelel, ár/teljesítmény viszonyban hibátlan. A fent említett "hibák" ismeretében másnak is bátran ajánlom. -
Dreadloord
senior tag
Sziasztok,
samsung.hu-ra van valakinek ajánlói kedvezménye? (amikor mindkét fél kap 10% kedvezményt.) -
Beni2360
félisten
Pontosan a választék végett és mivel én mást vettem (HAUWEI 5, 8" lite 3/32 GB) kéz alatt azért írtam. hogy.....
Ezek nem hardver igényes játékok de nálam is csak ilyen himi humi játékok vannak de lényeges volt, hogy a kanapén hátra dőlve esetleg egy kézben tartva is tudjak böngészni, játszani, topikolni, chetelni, stb. A 10"-t már nem tudtam egy kézben kényelmesen tartani. -
Troy.
addikt
Sziasztok,
Idősebb rokonnak szeretnék egy tabletet venni tartalom fogyasztásra ( böngészés, youtube, esetleg játék) 9-10 col környékén. Olyan gépet keresnék, amit nem kínszenvedés használni a hardverei miatt.
Mit ajánlanátok?
Köszi.
-
Somatom
veterán
válasz
bvvitya #87711 üzenetére
Ez az FRP (Factory Reset Protection). A védelem nem a tabon van, hanem a Google szerverein. Mindaddig fennáll, amíg nem jelentkezel be egy korábban megadott fiókkal. Normál kikapcsolása a bejelentkezett tabon a fiók eltávolítása. Házi megkerülésére vonatkozó bármilyen segítség tiltott a PH -n. Hivatalos megoldás a Lenovo szervíz.
-
h146207
tag
Sziasztok!
Megjött nekem is ez a banggoodos lenovo p11: https://hu.banggood.com/Lenovo-P11-Snapdragon-662-Octa-Core-6GB-RAM-128GB-ROM-11-Inch-2000-x-1200-Android-10-OS-Tablet-p-1808476.htmla doboz kínai volt, de nem kellett semmit berhelni rajta, magyar, netflixes, sztem ők kiküldés előtt megcsinálják.
köszi mindenkinek az ajánlást!
-
bvvitya
aktív tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek!Lányomnak vettem a múlthéten egy LENOVO Tab P11 (TB-J606F) tabletet.
Sajnos sikerült neki úgy lekódolni hogy nem tudjuk felnyitni mivel el is felejtette mit adott meg meg hozott létre új email címet is nem is kell mondanom azt is elfelejtette(10 éves)
Gondoltam nincsen gond mert indítom a tabot "Recovery mode"-ba és törlök mindent.
Ez meg is történt.
Indult mintha új lenne a gép de felfigyeltem arra hogy bal felső sarokba van egy lakat jel és hiába adok meg új google fiókot rögtön vissza ugrik bejelentkezés után hogy a tulajdonosi legutolsó fiókkal jelentkezem be.Mi lenne a megoldás hogy ezt tudjam törölni belőle?
Előre is köszönöm!Üdv
Viktor -
Összefoglalóból:
Xiaomi Pad 5 Snapdragon 860 6GB RAM 128GB ROM 120HZ 2.5K 2560x1600 11" 8720 mAh Android 11 254*166*6.9 mm 511 g - 120 ezer Ft / 150 ezer Ft (HU) Smart Pen
Mobilarena teszt 2021-09-16
Ez most a legjobb ár-érték arányú ebben a sávban, de tollat külön kell venni hozzá.Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 (SM-P610) Exynos 9611 10.4" 2000x1200 WiFi 4/64GB
tablet 7040 mAh 244.5x154.3x7.0 mm 465 g - 120 ezer Ft S PEN (HU)
Mobilarena teszt 2020-05-21
Ez kicsit régebbi, az inkább 100 ezer Ft alatt érte meg.Ha külföldi rendelés is játszik, akkor esetleg Lenovo P11 Pro.
-
ezrrl
csendes tag
Üdv.!
Tabletet keresnék egyszerű tartalomfogyasztásra és rajzolásra. Keretem kb. 150ezer forint lenne. Mik lennének a legjobb ár-érték arányú készülékek? Válaszotokat előre köszönöm! -
törölt tag
válasz
®abstract® #87704 üzenetére
Kameralyuk. Tableten. Ujjnyi kávákkal.
-
NightLord
tag
válasz
blueye #87700 üzenetére
mire?
Google 12L GSI van fenn, ha nyitod a bootloadert, akkor flashelhető (ahogy egyéb GSI-k is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Bomba ár! HP ProBook 650 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest