Új hozzászólás Aktív témák

• <Adamsky>

nagyúr

Realme Pad első benyomások.
    Szülőknek netezésre, videó nézésre, zenehallgatásra bőven tökéletes. Igazából nekem is megfelelne (ha szükségem lenne most tablet-re), mivel játszani abszolút nem játszok.
    Az előd egy Huawei MediaPad T5 10.1, ami igazából azért lett leváltva, mert a bluetooth eszközökkel (hangszóró és egy szerintem bluetooth LE-t használó ECG) nem volt "kibékülve" (sajnos ez Huawei betegség bizonyos Emui verziók esetén ...).
    Szóval ezzel itt nincs gond. Szépen kapcsolódik a WIWE-hoz, és az Édesanyám által használt kis bt.-s hangszóró esetén is működik a bt. absolute volume.
    A készülék egyébként nagyon szép, letisztult a kijelző is rendben van (én mondjuk nem vagyok barátja a sarkok lekerekítésének ...).
    Két dolog zavar picit. Az egyik, hogy a navigációs gombok sorrendjét nem lehet megváltoztatni (naná, hogy a Huawei-en pont az ellenkező (bal) oldalon volt a vissza), így az némi meg-, ill. átszokást igényel.
    A másik, hogy a hozzá vásárolt elvileg "smart" tok nem kapcsolja ki-be a készüléket. Arra még nem sikerült rájönnöm, hogy ez a tok hibája-e, vagy a tablet nem tudja igazából ezt a funkciót. Nagyon kevés (értsd: nulla) infót találtam eddig ezzel kapcsolatban.
    Szerencsére van "dupla koppos" ébresztés, és szoftveresen (kitettem Anyumnak egy gombot a home screen-re) pedig ki tudjuk kapcsolni, szóval a power gombhoz ritkán kell majd nyúlni.
    Amit még kíváncsiságból meg fogok nézni az az OTG (pl. milyen fájlrendszert támogat).
    Maga a rendszer egyébként egészen "stock droid like". Minimális a bloatware-ek száma, és azok közül is a döntő többségük eltávolítható (a maradék tiltható). Az egyetlen "extra", amit idáig felfedeztem az "dolby" hangzásjavító. Viszont ez nem olyan szofisztikált, mint mondjuk egyes Lenovo tablet-ek esetén (nincs pl. custom EQ).
    Mindent egybevéve, nem bántam meg. A célnak (Édesanyámnak) tökéletesen megfelel, ár/teljesítmény viszonyban hibátlan. A fent említett "hibák" ismeretében másnak is bátran ajánlom.

Új hozzászólás Aktív témák