- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Google ad-tech: a bíró szerint illegális monopólium, az USA feldarabolná
- Kibertámadás: rávették az IT-s ügyfélszolgálatot, hogy resetelje a jelszavakat
- Felfüggesztették a nemzetbiztonsági tanácsadó által választott üzenetküldőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabywap
tag
válasz
envagyok #6948 üzenetére
Szia! Köszönöm az információkat igy várok, de már a wetek akció már lejárt ugy tudom. Amugy melyik készülék az ami 905-as lenne majd? Az viszont jó ha lesz rá alternativ szoft, fóleg ha még lunix is menne ubuntu. Rendelkezem már kis készülékkel EVO Xfinity és Alien3-al csak kicsit erősebbet szeretnék mivel az alien3-at lenyulták a fiaim.
De LinuxMint skystar2 HD+tvheadend+kodi használom is ha van időm stb.
-
csabi63
senior tag
válasz
envagyok #6794 üzenetére
Nem nekem való a sok ficsőrrel. Bár nagyon erős, de nem annyira a lejátszásra van kihegyezve, mint a Himedia. Játék streamelés, alapcsomagban kontroller, etc. Kövezzetek meg, de nekem ez inkább tűnik egy jó médialejátszóval megpakolt konzolnak, mint lejátszónak. Én pedig még csak nem is játszom, szóval ezek a szuper dolgok nekem feleslegesek, és inkább plusz hibalehetőséget jelentenek.
A minimális kutatómunkát elvégeztem, elolvastam a Shield-ről is pár tesztet, és vagy 100 hsz-t. Bár a hozzászólók többsége mintha gyerek lenne, csak játékokról beszél. (De legalább már tudom mi az a GRID és az nVidia HUB.)
Kb. minden 20. hsz. szól a lejátszásról, még a "which is the best torrent client for android" is fontosabb téma. Nekem ez így inkább tűnik gazdag gyerekek trendi játékgépének, mint lejátszónak. Bár abban is nagyon jó, azt nem vitatom.
A Himedia mellett azért döntöttem, mert a lejátszás a fő profilja, jó a híre, és nagyon jó a támogatottsága. Ezek fontosak nekem, a többi csili-vili dolog nem érdekel. Pendrive bedug, hátradől. És ne kelljen foglalkoznom vele, hogy az most egy BD50 ISO, h.265 4k, vagy akármi.
(#6795) junkpod Már nem az enyém, kölcsönben van nálam.
Addig marad, amíg nem jön meg a Q5 Pro. Értesít a Futeko, amint előrendelhető lesz.
-
envagyok
veterán
válasz
envagyok #5644 üzenetére
Szóval teszt openelec developer beta for s905 Beelink MiniMX:
Visz mindent, de tényleg mindent: 10bit uhd hevc, uhd h.264,stb.stb.
Jellyfish 120mbit röhögve fut nasról
Passtrough dolby hd megy, dts-hd nem, de ha kikapcsolom a dts-hd-t,akkor dts-ben kiadja.
Fps switch megy, de itt van egy kis gubanc: 24.25.30.60 filmeknél nincs gond, de 23.976,59.97-nél elmegy a kép.
Ha kikapcsolom az fps váltást, és kézzel rakom 24 vagy 60 hz-re, akkor nincs gond.
Gyors, szuper, de vmiért csak 3 mag látszik.
CEC még nem megy.
Nincs UHD felbontás
Szerintem hamar ki fogják javítani a fenti pár problémát, és úgy érzem (MXQ,MXIII-G után) ez lesz az egyik, ha nem A legjobb player amlogic vonalon. -
törölt tag
válasz
envagyok #5609 üzenetére
Alapértelmezett működése az, hogy boot -nál a RAM -ba települ és onnan fut. Ezért piszok gyors és nem igényel az eszközön semmilyen tárhelyet. Létrehozható egy mentésfálj, ahova kilépéskor menti a beállításait. PC -n évek óta használom. A legrugalmasabb és legsokoldalúbb oprendszer, amivel valaha találkoztam. 160MB RAM -os laptopon már futtattam Puppy -t GUI -val, böngészővel.
-
envagyok
veterán
válasz
envagyok #5552 üzenetére
A laptopon az Intel vaapi egl openelec sem tökéletes.
Hd hangos filmek ritkán kihagynak, röccennek, és az élőtv M1hd tvheadend klienssel sem tökéletesen deinterlacinggelnem folyamatos a kép.
Ennél még az s805 mxq box is bőven jobb.
Annyi a hátránya, hogy a dts-hd dts-ként jön ki, a Dolby TrueHD pedig sztereó pcm.
Igaz az nem nagy baj, a hálóban csak 2.1 a hangrendszerem -
interstate76
addikt
válasz
envagyok #5554 üzenetére
Nem erről volt szó és nem is a mondandód ezen részébe kötöttem bele, hanem a DLNA-képességek fikázásába, miszerint minden akadozik a 6100-as samun.
"Az, hogy egy E szériás Samu BD Player nem játszik le DLNA-n keresztül semmit sem rendesen, az konkrétan ennek a topiknak az eddigi egyik legnagyobb hülyesége." - írtam korábban, és ezt tartom is.
Amúgy GO TO #5553.
-
interstate76
addikt
válasz
envagyok #5552 üzenetére
Az 5500-as elvileg ugyanazt tudja DLNA tekintetében, mint a 6100-as, szóval nálad egészen más baj lesz. Nem baj, ha nem vagy híve a BD playereken való médialejátszásnak, de a Samu bd playereinek pont a kadenciahelyes és a hálózati médialejátszás a nagy előnyük a bd playerek többségével szemben. Nem médiaplayerek, de nagyon közel állnak hozzájuk, jónéhány típus pedig simán megállja a helyét asztali médiaplayerként is (persze nyilván a saját árkategóriájában).
Nem próbáltam a 6100-ast, de még ha sz.r is lett az adott típus (ami nagyon meglepne), akkor is nyugodt szívvel ki merem jelenteni, hogy egy Samu BD Player (mondjuk egy új H5500-as vagy egy használt E8500-as) és pl. egy MK808B Plus mini PC együtt nagyon jó párost alkotnak. Azt is többször leírtam, hogy ezen a kombón is lehet lyukat találni, de a te példád mutatja a legjobban, hogy elég nehéz olyan rendszert összedobni, amin nem lehet.
-
interstate76
addikt
válasz
envagyok #5455 üzenetére
Azért a Samu BD playereit ajánlgatom, mert kadenciahelyesen visznek mindent, és van rájuk Plex is, ami egy elképesztően jó kis program. Én annak idején 20e Ft-ért vettem használtan egy merevlemezeset (kisebb tudással újban is vannak ennyiért), és - mivel volt benne dual dvb-t/c tuner - azon keresztül néztük a Mindig TV-t is. Ugyanaz a cucc új korában (2 évvel korábban) bőven 100e Ft felett volt, tehát nem belépő kategóriás leátszóról beszélünk. Szerinted melyik droidos ketyere tudja ugyanezt a színvonalat médialejátszás terén 15e Ft-ért?
Nekem a Wintelemen fut a PMS (még ez a kis gépecske is röhögve viszi, 0 erőforrásigény), és a külső vinyón lévő anyagok (filmek, sorozatok, családi képek és videók, vicces cuccok, zenék, rajzfilmek stb.) bárhonnan elérhetők, ahol van netem. Egy darab családi fotónak sem kell helyet szorítani sem a telón, sem más eszközön, csak mobilnet és/vagy wifi kell és mindent elérek, amit otthon tárolok. Nem kell továbbá a család más tagjai által készített képeket/videókat pendrive-on vinnem ide-oda, mert ki vannak okosítva, hogy melyik megosztott mappába másolják be a megőrzésre alkalmasnak tartott képeket és videókat, amiket - felmásolás után - a Plex azonnal meg is oszt mkivel, akinek hozzáférést adok/adunk. Na erről a szerverről érhetsz el mindent a Samu BD lejátszóddal is, mert ingyenes rá a Plex kliensprogi (androidra fizetős, ill. az ingyenesben korlátozások vannak).
Amit nem értek: miért kell "minden az egyben"-eszköz oly sokaknak, vagy ha az kell, akkor miért nincsenek tisztában vele, hogy kompromisszumokat kell kötni. Egy BD Player plusz egy olcsóbb mini PC sztem nagyon jó páros. Ha ki tudod egészíteni egy NAS-on vagy egy wines/linuxos (mini) PC-n futtatott PMS-sel, akkor pedig gyakorlatilag minden igényt kielégítő kombód lesz. Nyilván itt is lehet lyukat találni, de ennél olcsóbban nem igazán tudsz összerakni ilyen vagy hasonló tudású rendszert. Szerintem.
-
interstate76
addikt
válasz
envagyok #5385 üzenetére
Azért az nem kicsit másik kávéház. Xboxnál és PS-nél nem linkel sem a gyártó, sem a forgalmazó olyan szoftverfrissítést, amitől tégla lesz a készüléked, és akkor még csak karcolgattam a különbséget. De árban is másik kategória, tehát - szerintem - nincs is értelme összehasonlítani.
-
Lifeforce
őstag
válasz
envagyok #5310 üzenetére
Úgy szoktak ilyet tesztelni, hogy a recovery.img-t (ha van), a boot.img-t, és a bootloader.img-t kiveszik a csomagból és a scriptből is, a criptből pedig törölni kell az első 1 vagy két sort, attól függ milyen védelmet raktak bele.
less_than_int
és a getprop teljes sort kell törölni a scriptből.
De ilyet csak abban az esetben csinálunk, ha olyan alkalmazás van bele építve amihez a framework is kell.
Miért akarsz ilyet csinálni? (veszélyes is lehet a driverek miatt) -
interstate76
addikt
válasz
envagyok #4699 üzenetére
Felraktam innen a superceleron romot erre a kis masinára. Nem ment vele a táv, ami még nem lett volna nagy baj, de hiába tettem fel a GAPPS-et mindkét javasolt módon, a Play Store nem indult el, hanem betöltés közben fagyott. Szóval a superceleron rom tesztje - részemről legalábbis - elmarad, és holnap (vagy valamikor a hétvégén) keresek a kicsikéhez passzoló OpenELEC-et és megy az apróra.
-
xboxfreak
tag
válasz
envagyok #5126 üzenetére
Dehogy tudnak ezek kadenciahelyes lejátszást .... igazából nem arra valók, hogy fullos médialejátszóként kizárólag ezt használja az ember ... nekem 5 ilyen kütyüm volt fél év alatt ... egy mede8er lett a vége .. na az tényleg jó out of the box.... mondjuk nem lehet rajta asphalt 8-at játszani az is igaz
-
mrrr74
aktív tag
válasz
envagyok #5055 üzenetére
A legutolsó lépés az lenne, hogy kodiban feltelepítem a zip-et? Azt írja, hogy nem támogatott oprendszer. Az universal init.d-be beírtam a scriptet, su-ban beállítottam a bootolást, de az utolsó lépésnél elakadok. Mit rontok el?
Bár most épp nem él a link, hogy megnézzem újra. -
interstate76
addikt
válasz
envagyok #4924 üzenetére
Érdekes. Pedig én is gondolkoztam az S812-re történő váltáson, de akkor talán mégsem olyan nagy baj, hogy egy ilyen MXQ S805-öst (korábban ingyenes volt a szállítás) rendeltem az MK808B Plus helyére.
-
Janaboy
veterán
-
kezo0
addikt
válasz
envagyok #4723 üzenetére
Ha jól emlékszem, az egész úgy kezdődött, hogy valaki megkérdezte, melyik androidos lejátszóval lehet BD3D ISO-t lejátszani, valaki pedig azt felelte, hogy kadenciahelyesen egyikkel sem. Erre hoztam fel ellenpéldakent a HiMedia Q5-öt és Q10-et... De már itt sem vagyok, nem zavarom tovább a köreiteket. (Értem én, elfogytak az igazi érvek.
)
-
-
kezo0
addikt
válasz
envagyok #4716 üzenetére
"Csak a fejlesztő lejátszó szoftvere támogatja a speciális gyorsítást." --> Ezt nem tudom értelmezni. Először is, miféle gyorsítás? A kadenciahelyes lejátszás az valamiféle gyorsítás? De mindegy is, a lényeg az, hogy a box saját lejátszó szoftvere támogatja, mindenféle mókolás nélkül. Ahogy kibontod a csomagolást, bekapcsolod a boxot, és már működik is. Ha meg a Kodit akarod rajta futtatni, mert izgulsz rá, hogy a film szép színes borítójára kattintva induljon el a lejátszás, akkor tájékoztatlak, hogy a legújabb firmware előtelepítve tartalmazza a Kodi 15.2-t, ami a jelenleg elérhető legfrissebb stabil verzió, és az a bizonyos wrapper is előre telepítve van a boxra, tehát kb. annyi a "mókolás" - ha már ragaszkodunk ehhez a szóhoz -, hogy a Kodi legelső elindítása után egy kattintással "élesíteni" kell a wrappert.
"... akkor is szívás van, mert a kodi hiába látja a nas-t, a lejátszóprogram nem" --> A NAS-t a lejátszóprogram is látja, meg a Kodi is... Bár nekem Q10-esem van, amiben ugye van egy belső HDD-hely is, szóval olyan nagyon nem is szorulna rá a hálózati helyek eléréséhez, de simán tudok bármit lejátszani a router-emre dugott külső HDD-ről is, a hálózaton keresztül.
Tetszik, ahogy megpróbálsz meggyőzni engem arról, hogy mekkora szívás van az androidos lejátszómmal, csak az érveid egyszerűen nem állják meg a helyüket.
szerk.: látom, c4 gyorsabb volt.
-
c4
őstag
válasz
envagyok #4716 üzenetére
Ha a Himedia szériáról van szó, jelen pillanatban az új FW-el már simán látja a Kodi is a hálózati csatolási pontot. Nem kell már a Auto Mount Multimedia programot sem használni. A FW-be előtelepítette a gyár a wrapert is, csak be kell tallózni a Kodiban és aktiválni, ha kell. Ha valaki a Kodi szahar lejátszót szeretné használni, akkor nem is kell neki a wraper. Minek kéne hardvert gyorsítani, gond nélkül mennek nálam a BD iso-k hálózatról...
-
interstate76
addikt
válasz
envagyok #4699 üzenetére
Ha lesz időm hétvégén, akkor ránézek, de szinte kizárt. Talán a jövő hét végén. Mindenesetre kösz, hogy szóltál róla, érdekel a dolog. MXQ S805-re is feltehető, ugye? Nemsokára jön egy olyanom, ő fogja leváltani az MK808B Plus-t (amivel amúgy semmi bajom nincs, de az usb to lan és a hangkari elviszi mindkét usb bemenetet és ha nagyritkán eldobja a wifit, akkor nem tudom távirányítani semmivel, csak ha előkotorászom az igen szűk helyen lévő TV mögül és kihúzok belőle valamit, aztán beledugom egy usb-s táv vevőjét, majd újraindulás után vissza mindent a helyére, ami macerás, azt meg nem szeretjük, ahogy az usb hubokat sem
).
(#4700) coreska Én a 3D-s filmekről írtam, arról fogalmam sincs, hogy az .iso-kat mi tudja lejátszani a droidosak közül, és arról sem, hogy ezek - ha vannak ilyenek - hol vannak képminőségben pl. egy Medi8er MED600X3D-től, azaz megérik-e az árukat. Az utóbbi kis dobozka a vájtszeműek minden igényét is kielégíti, hibátlanul viszi az 50 Mb/s bitráta körüli anyagokat is, szóval én egészen biztosan nem adnék ki közel ugyanennyit egy androidos lejátszóért.
-
interstate76
addikt
válasz
envagyok #4407 üzenetére
Tudom, azért nem vettem RK3288-as eszközt. A Mali GPU-it nem értem. Pontosabban azt, hogy miért a régit használják a gyártók.
(#4410) Lifeforce Értem.
Más: az M8S-emre csak apk-ból tudtam alkalmazásokat telepíteni, mert a Google Play inkompatibilisnek látta szinte mindennel. Megírtam az eladónak, aki linkelt egy firmwaret, amivel odáig sikerült eljutni, hogy nincs kép a monitoromon. Letöltöttem a firmwaret, felmásoltam egy FAT32 filerendszerű SD kártyára, kikapcsoltam az M8S-t, gyufa be, áram be, logo megjelenik, gyufa elenged, kép nem sokkal ezután (vagy azonnal, ezt nem tudom) eltűnik és megjelenik a "nincs jel" felirat. Azóta se kép, se hang, csak a kék led világít.
Rossz firmwaret linkelt az alis csóka? Van tippetek, hogy lehet visszahozni a kis gépet? Kösz!
-
vlevi
nagyúr
válasz
envagyok #4386 üzenetére
Ez most komoly, hogy az S802-es SOC-ban 8magos Mali450 van (már akkor sem volt egy friss darab), az S905-ben pedig 5x Mali450? Jó, értem én, hogy a FullHD-t elviszi ez is, legalábbis filmetnézni elég, de azért itt vártam volna egy kis előrelépést. Hogy merik így ráírni, hogy 4K lejátszó? Persze a 4K még elég sok helyen csak mókusvakítás, és nekem sincs 4K-ra képes eszközöm, de azért mégis, ne már, hogy nem sikerült jobbat belerakni. Meg, hát ez az 1G RAM. Nekem 2G van az M8N-ben, és nem szívesen adnám alább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- VPN topic
- Energiaital topic
- Home server / házi szerver építése
- Milyen egeret válasszak?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Androidos fejegységek
- Elektromos autók - motorok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Gamer PC - i5 10400f, RTX 3070 és 16gb RAM + GARANCIA
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 250GB NVME , 500GB HDD
- Akciós!! PC , i3 9100 , RTX 2060 , 16 GB DDR4 , 250GB SSD , 500GB HDD
- Dell Precision 5820 WIN 11 kompatibilis munkaállomás, Xeon, W-2155, W2245 többféle, testre szabható
- GAMER PC - i5 12400f, RX 6800
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest