- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- TCL LCD és LED TV-k
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
-
-
törölt tag
Ettől még nem jön minden monitor freesync támogatással hanem továbbra is egy extra funkció amit szintén a drágább modellek kapnak meg (azok is valami silány megvalósításban).
"a 144hz panel 30-90hz freesync ranggel jogos, en sem ertem. ilyenem van, de 1 perc alatt at lehet allitani CRU-val 58-144-re es megy."
Attól, hogy a te példányoddal megy még nem garantált, hogy minddel fog, máskülönben out of the box így lenne konfigolva...
Érdemes megnézni a 4K felhozatalt is [link], 40-60 Hz mind, + egy db 35-60-as, még a 30-60 se sikerült 2 év alatt megcsinálni. -
törölt tag
"VESA szabvany + ingyen van"
Ha ez igaz lenne akkor minden 2015/16 után kiadott monitorban alapból benne lenne (kezdve a belépő 30k-s kategóriától) és nem lenne továbbra is extraként kezelve. A szidás meg abból a szempontból jogos, hogy botrányos az a tartomány amivel az első generációs freesync monitorokat kiadták, meg a trükközések is, hogy OC-t kap a panel amiről semmi infó nincs, de azzal a magasabb refresh rate-tel hirdetik, vagy 144 Hz-es panel, de Freesync mellett már csak 90 és hasonlók...
-
törölt tag
Mint pl. te Fury X-hez.
A 970-hez én is FC4-et kaptam (Unity meg Crew volt még választható).
Amikor még az AMD is adott valamit réges-régen még egy laptophoz is küldtek SIlver kupont, amivel az akkor még jónak számító Sniper Elite III is választható volt, most meg BF Deluxe olcsósító kuponnal szúrják ki a szemed(#26028) cyberkind: Igen ez volt az az összevont promó amikor 3 játékot is adtak, 2015 májusában kb. Előtte ősszel volt a Ubisoftos (FC4, Unity, Crew) promó AMD-nél Alien Isolation, utána télen a Dying Light Nv-től és egy időben adtak GTA V-t AMD/nV kártyákhoz is, amihez amúgy is járt az AK és a W3.
-
törölt tag
"Rendesen" többnyire megy a 480, 1060 is, ahogy van ahol a FX/1070 sem elég - nem ez alapján hasonlították össze. A két kártya közül egyértelműen a 1070 jobban megy még így is.
De Pl. Doomot, Rise of the tomb raidert, Mirrors Edge-et, Deus Ex-et nem vinné akadás nélkül (még 1080p-n se) ha a textúra maxon lenne ahogy az új RE-vel is gondjai vannak. A FX-et a min, FPS-ekkel és a Frametimeokkal lehet megfogni, előbbit lemérték és látszik is mennyivel, utóbbi még tartogatna meglepetéseket. -
TTomax
félisten
Mégis mi?A doom egy kávédarálon elmegy,nem mindegy hogy 156 vagy 187fpsed van?De most komolyan?A Doom nagyon rossz példa,hogy lám az jól meg van irva,részint mert nincs DX leképzö,részint mert egy csöjáték...de akkor mit mondasz a maffia3ra?Mert ott szinte 1070 teljesitmény,az is jól meg van irva?Ugye ugye...
(#25987) Szaby59
Haha,ez talált! -
-
HSM
félisten
Mikor kijött a Mantle patch, utána kb. fél év volt, mire négymagos proci+win7-re kijavították. i7-ekkel HT-val és win8-on viszont jó volt ahogy írod, már 3-4 hét után is. Nekem sajnos akkoriban még kellett a win7 és csak i5-öm volt, szval maradt addig a DX11. De mikor megcsinálták végre, nem kicsit lett frankó a Mantle. Ma is azzal játszom, príma.
-
HSM
félisten
+1, csak nálam 290/290X-ekkel. Még 2 éve kb. volt egy ideig, hogy win7-en laggolt, addig toltam csak DX11-el, de aztán az is meg lett csinálva.
Amúgy a 7870XT-m nem szerette, stabil volt, de azon jobban hasított a DX11 mód. Elvileg szűkös volt Mantle-nek azon a kártyán a 2GB. -
keIdor
titán
Hát igen, kivehették volna a V-Sync-et, mert így pont nem lehet megsaccolni semmit. Mivel nem tudjuk, hogy mit fognak tudni a Ryzen-ek, ezért a 3.4GHz-ről se tudjuk még, hogy az most jónak számít-e vagy rossznak. Az se biztos, hogy sokkal többet fog menni tuningal, de az is lehet, hogy 5GHz air pletykák lesznek igazak.
Remélem ez ma kiderül, meg az is, hogy Broadwell-E-t meg tudja-e verni vagy sem azonos órajelen. -
törölt tag
Modanak dolgokat Aztán majd meglátjuk ebböl mi lesz igaz
-
Ren Hoek
veterán
Szerintem technikai szinten jön a Volta ellen. Nyers erőben csak attól függ minden, hogy 14 nm-en mennyi SP-t tudtak belepakolni, és mennyire férnek bele a 250 Watt körüli fogyasztásba.
Lehet, sőt biztos, hogy technikai szinten sokkal előrébb jár mint a Pascal, de hogy nyers erőben pl DX11-ben és alap DX12-ben simán lehet, hogy jóval lemarad a TPX-től. Erre szokta Abu azt mondani, hogy már nem fognak tesztelni DX11-ben innentől, és ez nem egy DX11-es arch
Az Ashes-t meg elvileg NV-re is jól kioptimalizálták, szóval lehet egy Deus Ex-ben és Doom Vulkanban otthagyja majd az 1080 Ti-t is, de a többiben meg lemarad. Most akkor erős lett, vagy nem...
minden csak attól függ, milyen játékokat válogatnak be a tesztcsomagba. Erősorrendeket pedig kukázni lehet kb, mert akkora szórás lesz...
Szerintem elégedett lehet mindenki, ha átlagban kijön egy 1070-1080 perf, új játékokban meg 1080 felett bőven. 150-200K között kb ez az amit még átlag emberek is kitudnak perkálni.
-
Amikor az indycar2 megjelent, és lehetett 640x480-ban játszani, akkor még a 10-15 fps is elég volt, nemhogy a 30, annyira jó volt ránézni a szokásos 320x200-as játékok után. De azóta eltelt két évtized, a 200 1080-ra nőtt, és hozzá képest az 1440 nem olyan nagy szám, hogy ezt elfogadjam. 20-30 fps? Nem, kösz, nem.
-
Sinesol
veterán
Jó játékot sikerült választaniuk a célra, hiszen közismerten szereti az egyszálas erőt, látványosan skálázódik. Ha itt jó eredményt ér el a Zen, akkor tuti, hogy egy igen ütős architektúrát tett le az asztalra az AMD.
cain69:
4mag+4szál <5% pluszért.
De akkor vajon min dolgozhat az a sok szorgos mag/szál, vajh mi terheli le őket? -
Vagy kevesebben férnek oda az egyre kisebb fazékhoz lakomázni.
(#24402) gyiku
Az a HD2000 akkora fail volt, hogy utána már sose tudták kiheverni...
No meg kb onnantól jött be ez az integráljuk a CPU mellé, a computing fontosabb, mint a grafika vonal is.
Emlékszem akkor is ment a nagy csodavárás, hogy majd a Shader így meg úgy... meg gyorsabban ugrottak is DX10.1-re a 3870-el... meg is kajáltam akkor, hogy majd jó lesz, persze aztán semmi nem lett belőle és a Geforce 8/9 szarrá verte "butábban" ugyanígy, mint most a Maxwell/Pascal.Aztán meg a Maxwell lett túl jó, az volt a másik szög. (Pontosabban az hogy az AMD a HBM-el túl sokat tökölt és nem fejlesztett addig semmit sem a termékportfolión.)
NV-nél ugye az egyetlen nagy fail az Geforce 5 / 5xxx széria volt, az látszik is...
A 480 fiaskó után elég gyorsan jött ahhoz az 580, hogy ne legyen nagy visszaesés. Emlékszem az volt az egyik legrövidedd életciklusú termékük (kevesebb, mint 1 éven belül lecserélték)... vagy fordítva sose hoztak még ki olyan gyorsan új terméket. Persze a gyártástech akkor még elég gyorsan fejlődött ehhez. -
Yutani
nagyúr
Úgy látszik, ők pont benne voltak abban a 10% piacrészben, amit az NV elbukott az AMD-vel szemben az elmúlt 2-3 negyedév alatt...
Ja és érdekes volt megtudni, hogy holland központú volt a POV. Én azt hittem, ez is észak-amerikai, mint az EVGA.
#24399 wjbhbdux: Igen, a PNY is amerikai, de az Quadrokat gyárt. Kifejezetten a POV-ról gondoltam azt, hogy amerikai.
#24398 Szaby59: Inkább viccként kell értelmezni, de matematikailag lehet rá esély, hogy úgy történt. Az AMD-nél úgy tűnik, megoldották a gyártók.
-
-
proci985
MODERÁTOR
nem eri meg valtani.
enthusiast szinten vannak azok akik kepesek 20% teljesitmenyert felkonfigot cserelni, b verzio meg az, hogy en egy lassan 5 eves procin nem erzem, hogy barmiben lassu lenne. mondjuk nekem nem a jatekok amik igazan megterheloek (jo, threadlimiteseknel jo lenne +100% de az nem nagyon van), hanem a virtualizacio.
megallt a fejlodes.
VGAt meg az idei PCs AAA felhozatal utan en nem ujitanek.
-
Malibutomi
nagyúr
Szoval a steamchart alapjan nagyon ottlevo, nagyon fogyo 1060-1070-1080, es steamen nem is latszo, senkinek sem kello 470-480 eladasok oriasi kulonbsegebol sikerult az NV-nek 0.9%-ot visszaszereznie.
Ismet meggyozodtem hogy ennyit er a steam felmerese.
Tudom-tudom, mindjart meg lesz magyarazva mint a multkor, hogy a piacelemzo cegek semmit sem ernek, a steam mutatoja a valos es kesz.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- Windows 11
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Intel Core i5-9500 / i5-9500T / i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest