- Milyen egeret válasszak?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Apple asztali gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#45185024 #37471 üzenetére
"amit venne is a nép" - másfél hónapot kellett a kártyámra várni, nyilván azért mert senki se vette...
Nektek AMD-seknek amúgy a vegára majdnem duplázó 2080Ti fáj, vagy a népkártyaként terjedő új középkari 2070?A GDDR6, ha nem Pacmanes, elég egy ilyen kategóriájú grafikának. Ha nem lenne az, akkor a Titan V körbehugyozná a Turingokat - nem teszi.
Sajnálom, de úgy néz ki, ebben a körben is a "mocskos kapitalizmus" illetve a szokásos "mindjárt bejeltik az überbrutálnagyágyút" vesszőparipa. 4éve én is AMD-s voltam (290x), akkor tettek utoljára érdemit az asztalra.
-
-
-
-
válasz
#45185024 #37244 üzenetére
elméletileg 350 és 400 dollár között lesz és az 590 nél kb 25-30 % kal erősebbnek néz ki.590 pedig 280$ szóval.....
Tény hogy olcsó nem lesz illetve nem lesz olcsóbb a perf/$ mutatója mint a pascalnak. 1070 380$ ez kb 1070+ 10 % lesz.( már ha igazak a leaked infók)
nem raytracing miatt lesz benne tensor core hanem a DLSS miatt. -
-
válasz
#45185024 #37228 üzenetére
mivel Intelen kívül AMD és NV bérgyártat ez a waffer hatékonyság pénz kérdése. NV nek megéri akár drágább waffer áron is gyártatni nagyobb GPu-t jelenleg.
NV nek és Samsungnak pedig ARM lenne a nyerő, nem véletlenül. NV nek ARM betörése megváltás lenne a PC és PC gaming vonalra, mert a kártyáik akkor gyorsulnának a legtöbbet , működhetne a memóriamenedzsmentjük , X86 licenc kötöttségek nélkül, ráadásul IGP vonalon is ott lennének ahol kell.
Samsung gyártja a kisebb pascalokat Nv nek lehet Turing is ott fog készülni.Intelt várd ki az egy alvó és szemét oroszlán- attól, hogy most AMD IGP van némely CPU-ban ugyan úgy veszélyt jelent AMD re is. és gondolj bele, hogy ha egy ekkora gyártóra ilyen hatással lesz a VGA piacon( mint ahogy írtad NV 40%) akkor a kisebbekre milyen hatást gyakorol? gondolod NV től vesz el piacrészt? Nv től fog nehezebben elvenni, mert jelenleg gyorsabb és kevesebbet fogyasztó megoldásai neki vannak főleg a felsőházban ugye. AMD-t könnyebben be fogja húzni ilyen téren, már csak azért is mert Raja éppen ott dekkol Intelnél és mindent tud arról ,mit hogyan merre a vörösöknél.
Intel ugyan úgy veszélyes ilyen téren AMD re is, sőt IGP piac miatt még többet veszíthet AMD Intel miatt. -
-
válasz
#45185024 #37224 üzenetére
de jó is lenne nekünk ez, csupa öröm és derű.Évente/ 2 évente cserélhetnél alaplapot esetleg CPu-t mert VGA-t cserélsz. Főleg ha csak egy komponens szarik be és küld vissza gariztatni, addig meg nézheted a falat
ezek a megoldások csak az IGP kiváltására valók.
Hamar visszasírnád az NV-t a piacra, ebben biztos lehetsz. -
válasz
#45185024 #37143 üzenetére
Atyavilág....ezt nagyon nehéz kibírni. Mintha egy másik világban élnél.
ki válaszolna neked egy olyan kérdésre egy olyan kártyáról ami meg sem jelent? csoda várás ismét ezerrel.
valószínűleg pánik és rettegés van most mindenki szívében Nvidiánál.
Tensor magoknak van értelme 2060 ban, a DLSS miatt. de mindegy is.... -
válasz
#45185024 #37126 üzenetére
Na ez egy teljesen korrekt hozzászólás volt. Azt azért hozzá kell tenni, hogy az Nvidia részvények irreálisan, de tényleg baromira túl voltak árazva.
A Facebook részvényeit leverte mikor csúcson volt, persze ehhez hozzá kell tenni azt is, hogy ott a sok botrány miatt történt zuhanás, de anno ezt a zöldek nagyon ünnepelték, mikor FB részvények alattuk kevertek és mindeki szabadult meg tőle az övékére meg csak előjegyzések voltak de rengeteg.
Nvidiát zseniálisan vitték fel tőzsdére, ezt már többször leírtam. Tanítani lehetett volna. Mivel érdekel tőzsde alapból is, a cégben ahol dolgozom van befektetésem, elég sokat olvasok erről én is.
Anno a FT jelentetett meg cikket erről, hogy milyen arany tojást tojó tyúk NV hiszt volt olyan hogy extra osztalékot is osztottak, amire IT iparban nagyon nem volt példa. KB a részvények pillanatok alatt fogytak el. Tavaly limitált mennyiségben adtak ki új részvényeket, mikor szerződtek valami Kínai internet kávézó céggel ( persze olyan kínai számokban kell gondolkodni, Xszázezer gép) és gondoltam is, hogy ez meg fog látszani csökkenéssel a negyedéves árfolyamon. Hát meglátszott, nőttek 25 % -t
Mindkét cég most közelít oda ahol lennie kellene. Azzal azonban nem értek egyet hogy AMD nek itt kellene tartania a CPU részleg miatt sem. Úgy gondolom ilyen menő termékekkel minimum 40-50 $ lenne a cél nekik. Egyébként tragikus amit műveltek anno AMD vel, mikor negatívba voltak, mert úgy kerestek befektetőket, hogy adtak ki új részvényt és ez hatalmas hiba volt, most annak isszák a levét. -
-
válasz
#45185024 #37095 üzenetére
ott a cikkben az 1060 GDDR5x 250$ az 590 pedig 280 $. 10% kal lassabb de 15 % kal olcsóbb. Mindegyik túlárazott ennyiért. 200 dollár alatt kellene lenniük már mind az 590 nek mind az 1060 nak,semelyik nem jó vétel ennyiért.
Az 590 pedig nem jött be az 580 ársávjába az 580 78 K [link] ugyan ott. ajándék játékokkal. az 1060 szintén 79 K.[link] -
TTomax
félisten
válasz
#45185024 #37068 üzenetére
Értjük persze,azért mert 440ezer akkor már nincs is előny...waoo brilliáns logika,tőled nem is vártunk mást.Mint mindig,most is fordítva ülsz a lovon és ahová mész mi onnan jövünk.Tudom én is köcsög zöld szemüveges vagyok.A majom is azt hiszi a ketrecben hogy de rossz a világnak mert be van zárva.
-
Egon
nagyúr
válasz
#45185024 #37068 üzenetére
Zöld színű oldal, LOL, Hát igen, piros szemüvegen keresztül ez lehet hogy így látszik...
Végülis igazad van: valóban nem példa nélküli, hogy az egyik gyártó leggyorsabb kártyája, a másik gyártó középkategóriás kártyájával van csak versenyben: volt már ilyen, a rossz emlékű GeForce FX széria idején, 15 éve...
Mondjuk az is igaz, hogy mivel az ezres széria leggyorsabb kártyái ellen sem volt versenyzője az AMD-nek, lassan a "példátlan" jelző helyett a "realitás" szócskát kellene használni... -
válasz
#45185024 #37046 üzenetére
hát igen ez az ár nagyon kérdőjeles. Ugye az előzetes leakedek alapján szerintem a 2060 350 dollár körül lesz, jó esetben,de azért ismerve NV egoista hozzáállását sok minden függ mit jelent be AMD az év elején. ha megint DOOm videót mutogatnak mindenféle számok nélkül akkor nvidia beáraz nekünk elég rendesen.
Biztos vagyok benne hogy az AMD olcsóbb lesz ebben a kategóriában. Ami gond lehet, hogy megint nem lépnek túl ezen a szinten, marad az Rx 580 vega 56-64 teljesítményszint,de ha azt jó áron adják akkor garantált a siker, én nem bánom.
csak hát még sok a ha, mind AMD mind NV oldalon.ha a kinti árakat nézzük a Vega esetében, akkor annyit hozzátennék, a fenti 1050 TI- Rx 570 gondolatodra hogy az MSRP ára az 1050 TI nek 144€ az 570 nek meg 198 €, tehát reális mindkét kártya árazása és mindezeknek meg van a maga piaca. Ugye 1050 Ti lassabb, de cserébe kevesebbet eszik és olcsóbb kint , mint az 570.
Sajnos nekünk magyaroknak másfajta gondolkodást kell használnunk a piaci erőviszonyok feltérképezésére és ez magyarázatot is adhat fenti felvetésedre, hogy kint éppen miért visznek annyian 1050 Ti-t az 570 helyett. Más ligában játszanak. valamint azért felejtsd el hogy a bányászat miatt ez az állapot pár hónapja normalizálódott.
remélhetőleg nem lesz a 2060 170 K hisz a 2070 kerül annyiba már itthon is pls MSI 180 K Alzán. kint 499$ az EVGA megoldása ami azért elég felső kategóriás kártya. -
válasz
#45185024 #37041 üzenetére
ezek megint ilyen meglátjuk mi lesz. Egy APU nem dedikált VGA és az IGP is kérdőjeles mit fog hozni. Ugye a 2400 G nél is már be volt ígérve az 1050 teljesítményszint és küzd az 1030 kártyával.Ha ezt megduplázzák akkor lesz kb 1050 TI szint.
AKi nem kíván egész platformot, alaplapot processzort cserélni egy belépőkategóriás kártya miatt annak a 3600G nem fog jelenteni semmit, mint ahogy addigra remélhetőleg a 2050 TI is 1060 szintű lesz, azaz ha véletlenül eléri az 1060 szintjét ( nem fogja, szerintem 1050 TI szintű lesz ) akkor is egy kártyával fog konkurálni desktop vonalon Nvidiánál, míg AMD a saját kártyái közül kb 2 nek állít konkurenciát vele egyik az érkező legkisebb 3000 érkező kártyája ami az 580 helyett jön.azt azért ne felejtsd el, hogy AMD is VGA gyártó és nem igazán érdekelt a felső kategóriában ha RTX kártyákat vesszük alapul, max a Vega 64 karival. Úgy ahogy.
Időközben megjöttek az első infók a 2060 kártyákról.[link]
1920 CUDA cores: 30 Compute Units * 64 = 1920
tehát Turing alapon egy GTX 1070 TI lesz ami nagyon jó teljesítményt vetít előre főleg Dx 12 és Vulkan alatt, ez alapján a 2050 is ezt az elvet fogja követni, azaz simán 1060 szintű lesz hardverileg és a modern api-k miatt gyorsabb lesz annál.
Persze kérdés az ár. és nagyon jó lenne ha az IGP-k tényleg fejlődnének. -
törölt tag
válasz
#45185024 #37041 üzenetére
Az a helyzet, elég nyüanszosak az AMD karik. Persze, az árukat azért így messze megérik, de vannak esetek, amikor kompromisszumos megoldások vannak csak.
Pár napja írtam, hogy multi monitornál nálam milyen gondok jelentkeztek. Az megoldódott egy régebbi driverrel. De pl jelenleg is tolom a Van Helsinget, és ott is csomó textúra problémát észleltem.
Első világban pl a szalmakazlak átlátszóak, mintha hézagosak lennének bizonyos szögből.
De vannak "keresztben elhelyezett szántásnyomok is"Azt persze nem tudom, hogy nv esetében is előfordulnak e ezek a hibák. Nem tettem vissza az 1050Ti-t csak ezért. De nem emlékszem ilyesmire korábbról, bár az is igaz, ezt a játékot pont nem toltam vele.
ITT láthatod a textura illesztési hibákat.
-
válasz
#45185024 #36870 üzenetére
azért azt halkan megjegyezném, hogy az 1080 győzte le( előre) a Vega 64 kártyát és az 1080 előbb volt piacon majd egy évvel.Ezért van ennyire a végletekig kihegyezve minden kártyájuk AMD nek hogy tudja tartani a lépést az adott konkurens kártyával. Nézd meg RX 590 kártyát ami azért eszik annyit ,mert valahogy kell 10 % előrelépés az 580 ellen, hogy legyen miért újra eladni ugyanazt drágábban. Ugyan ez igaza Vegára, ha nincs szénné húzva sokkal kulturáltabban viselkedik, de lassul 5 % -t és ez szarul mutat a grafikonon , mert nem lehet 1080 ellen ajánlani. ( 1-2 kivételtől eltekintve ) 1080 Ti mai napig a csúcson csücsül a 2080 Ti vel és valószínűleg a 3080 ha jön akkor meg 3 kártya fog ott üldögélni .
Azt sem könnyű elfelejteni nekünk Nvidiásoknak ( nektek talán könnyebb) hogy az Rx kártyák jó ideig közelebb álltak a 200 ezres kategóriához mint a 100 hoz, tehát az hogy most ennyi az egy dolog, ráadásul nem is lehetett kapni őket nagyon.
Igazából ne vedd magadra de nem vicces az a dolog, hogy ennyire tudtok örülni egy 3. rókabőrnek 100 K-s kategóriában,. Hiába gyorsabb most mint az 1060 akkor se éri el az 1070 szintjét és az ára több, mint az RX 480 nak volt ezelőtt 3 éve.15-20 % tuning 3 év után és 100 k-s ár ugyan azért hát elég szomorú.
ilyenkor már ezeknek a kártyáknak 60 K körül kellene jönniük mindkét oldalon.
Hogy 3080 mennyi lesz meglátjuk. Pascal olcsóbb volt mint a 9xx széria ugye ott az 1060 a 980 ellen jött ami a debütálás pillanatában 150 K fölött volt míg az 1060 meg 100-120 K körül nyitott. Sok minden függ mennyire tudnak olcsón gyártatni,. mert még ha sokan kételkednek is benne, azért is ennyire drágák a Turing kártyák mert horribilis gyártási költségeik vannak, ráadásul maga a gyártó sor is lízingelésre került, átalakításra a TSMC nél. Szóval ha összejön a Samsung 8 nm akkor az olcsóbb is lesz, kisebb is lesz, gyorsabb is lesz. Mármint a gyártás. 2070 pedig már az 1080 szintjén áll ár / érték arány terén, még ha nem is jobb nála. -
válasz
#45185024 #36870 üzenetére
30%-ot szerintem rá tudnak tenni, ha akarják... de hogy olcsóbb nem lesz abban biztos lehetsz.
Egyébként meg ha az AMD túl jó ár/teljesítményt produkálna hozzájuk képest, akkor csak simán visszashiftelik a termékeket. Anno a 700-as sorozatnál simán meglépték, most is benne van.
De szerintem az AMD is felfelé fog árazni.
-
válasz
#45185024 #36806 üzenetére
Miért kellene gaming X be ? Kevesebb fogyasztás mellé ami az 1060 esetében 112 watt aztán kb a gaming X malmozik, de legalább halk.
Ezeknél a teszteknél az új kártyát tuningolják és összevetik az alapórajeles kártyákkal. DE Azokat is lehet húzni elég szépen.1060 ban is kb 10% van.
20 % kal el van maradva az alapórajeles 1070 től teljesítményben 1070 Oc ?Kb 10 %..
2060-t gondolom kivágják 2019 Q2 ben 1070 teljesítménnyel RTX nélkül 120 wattos fogyasztással 250-280 $ áron.Egyébként Rx 580 a legnagyobb konkurenciája az 590 nek 80 K alatti árával ami szerintem így jobb vétel, mint ez.
-
Petykemano
veterán
válasz
#45185024 #36758 üzenetére
szerintem hagyjuk már ezt a részvényárfolyamot. Azért bukott be, mert 7%-kal kisebb bevételt prognosztizáltak a következő negyedévre. De ez lényegében semmilyen hatással nem lesz a cégre, ez csupán spekuláció.
Spekuláció hogy ha jók a számok, akkor fogynak a részvények és mivel fogynek a részvények, ezért drágulnak is. (mohóság) Aztán jöttek ezek a hírek és nem azért esik a részvényárfolyam, mert baj van, hanem mert a rossz hírek miatt arra lehet spekulálni, hogy nem lesz kelendő a részvény, inkább eladni fogják a részvényt és beindul egy lefelé tartó spirál (pánik)
nem indikátora sem annak, hogy jó lesz-e a következő kártya, sem annak, hogy lesz-e verseny. csupán a spekulációs hangulatnak indikátora.
-
-
-
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#45185024 #35618 üzenetére
Köszöjöm a tesztet ezt még nem láttam...ezeket láttad?
A lényeg az,hogy megannyi teszt mind más más eredménnyel.
Anno emlékszem, hogy amikor a Vega 64 kijött és lehidaltam az árától..mennyi is volt...260 vagy több...minden esetre akkor azzal el volt intézve,hogy ez csak bevezető ár
Amúgy drága? Az.
Szépdolog? Nem.
Egyedi eset a pofátlan árazás? Nem.
Teljesítménye rendben? Igen.
Lapozzunk... 70 ropival olcsóbban vettem közel ilyen teljesítményt akinek van esze és lehetősége kihagyja ezt a szériát mert egy jó Pascalal simán ki lehet húzni a többit meg az idő eldönti.
Mondjuk találtam párat 220-230 között is az Alzán,de a lényegen sokat nem változtat. -
->Raizen<-
veterán
válasz
#45185024 #35004 üzenetére
Lehet hogy enni fog de cserebe majd 2x olyan eros lesz mint a vega 64 et legyozo 1080 gtx. 4k-ban. Ez bizony folenyes gyozelem lesz amire nem lesz valasza az amdnek decemberben sem 7nm-en. Lattam majdnem 2200 mhz-n jaro 2080 rtxet is szoval meg huzni is lehet majd oket nem is akarhogy. A fogyijat elszamoltad.
-
válasz
#45185024 #34966 üzenetére
Ez akkor lenne igaz, ha nem lenne nyers teljesítményben előrelépés, de úgy néz ki lesz, 30-55% közötti játékoktól függőben, ráadásul az új API-k alatt kiemelkedően jók lesznek.ami eddig Mantra volt API téren az AMD kártyának az a Turingnak is jó lesz.
Az hogy mennyi szilícium vagy hogy oldják ezt meg, engem, mint vevőt nem igazán érdekel.
Szerintem nincsenek kényszerhelyzetben, majd árat vágnak, ha kell,ha eladtak a Pascal készleteket vagy lesz konkurencia, csökken az eladás stb.Az a felmérés is érdekes mert vagy az első vagy a második kamu volt, ilyen nincs 1 hét alatt.
-
válasz
#45185024 #34936 üzenetére
RTCore + Tensor miatt nagyobbak az SM-ek. Elvileg ugye a TU104 és TU106 között csak 12 SM-nyi különbség van (36 vs 48). Tehát 12 SM mérete durván 100mm², ami pont egy GPC, 8.33 mm² egy Turing SM.
Nézzük a Pascal-t. A GP104 és GP106 viszonyával jól lehet számolni, hiszen utóbbiban 0.5x SM és 0.75 ROP van. Ebből lehet írni két egyenletet, hogy durván mekkora egy Pascal SM illetve ROP:
200 mm² = 10 SM + 48 ROP
314 mm² = 20 SM + 64 ROPAz első duplájából vonjuk ki a másodikat, így ez lesz:
86 mm² = 32 ROP
Ennek dupláját ha levonjuk a másodikból, akkor pedig kijön, hogy:
142 mm² = 20 SM
Azaz egy SM 7.1mm². De ugye egy Turing SM-ben 64, míg egy Pascal SM-ben 128 shader van, így:
1 SM = 3.55 mm²
Tehát a Turing esetén egy SM több mint felét az RTCore meg a Tensor foglalja el, s akkor még nem számoltam gyártástechnológiákkal meg az egyéb fix egységekkel.
Igazából hülyeség ez a számolgatás, mert rohadtul nem pontos, de én legalább jól szórakoztam.
De azért ellenőrizzünk:
Turingnál ha 100mm² egy GPC, akkor kiszámolható, hogy 64 ROP 12 nm-en az 145 mm². Ugyanez (eltekintve az arch különségekrtől) 16 nm-en 172 mm², tehát 17%-kal kisebb az új gyártástechnológia. Na persze.
-
-
válasz
#45185024 #34734 üzenetére
erről nekem az az összeesküvéselméletem, hogy az amd beküldte oda, hogy megnézze, érdemes-e felvásárolniuk azt a céget...
In its own words, Lattice Semiconductor "is a leader in smart connectivity solutions at the network edge, where the 'things' of IoT live. Our low power FPGA and video [application-specific standard part] products deliver edge intelligence, edge connectivity, and control solutions to the industrial, consumer, communications, compute, and automotive markets."
ez az amd számára kb. aranybányának hangzik, még akkor is, ha az ő megoldásaik nem skálázódnak datacenter méretekben. -
->Raizen<-
veterán
-
Egon
nagyúr
válasz
#45185024 #34371 üzenetére
Tutkó ez a DX12: az RX 580-on, ami ugyebár az egyik legalkalmasabb hardver erre az API-ra, 1080p-ben csak a min. fps jobb mint DX11 alatt (ott is mérési hibahatáron belül), míg 1440p-ben masszívan (-20%) kevesebb a min. fps mint DX11-ben...
Már nem először lősz hasonló öngólokat: csak így tovább, én élvezem... -
Petykemano
veterán
válasz
#45185024 #34371 üzenetére
Lárifári...
Ez még béta. Jó, most kapták meg a radeonokat, amihez van debug tool, belelátnak a belsejébe.
És? Majd ha ténylegesen kiadásra kerül, az nvidia driverből (már a 0. napon) korrigálja, és körbehuhuhu, és helyreáll rend, mindenki hazamenet Csádba. Addig meg tök fölösleges is lenne erőforrást pazarolni erre. Bütyköljék csak az Volta/Ampère/Turing/Hawking kártyákon.
Amúgy azt hallottam, hogy a következő, mármint a volta, Ampère, Turing, hawking utáni architektúra olyan energiahatékony lesz, hogy már termelni fogja az áramot (NvidiaGeforceDynamo), csak még nem döntötték el, hogy Faraday, Siemens vagy Jedlik legyen a neve -
cskamacska
addikt
válasz
#45185024 #34288 üzenetére
Akarod mondani beszéljünk már egy szót.. napokig csak erről
Szerintem meg beszéljünk egy szót a jelenlegi árakról, ez most közelről érint.
Barátomnak várhatóan kelleni fog egy GTX 1070/Vega 56 kaliberű videokártya a közeli jövőben 2560x1080-as monitorhoz, i5 8400 + 16GB DDR4 memória + SSD mellé. Lehetőleg újonnan boltból, rendes asztalcsapkodós garival. Éppen ezért lestem az árakat, de rettenet egyoldalúnak tűnik a meccs.Árukeresős GTX 1070 kínálat így néz ki: Compker 143870 forintért(bár valszeg inkább PCX, vagy Zóna lenne a 3 év gari miatt) már veszteget Zotac 1070 Mini-t, ami nem tűnik nagyon vészesnek sem árban, sem teljesítményben.(az sem baj ha nem 40 centi a kártya, sima midi házba lesz) De legrosszabb esetben is 160000 magasságában már lehet válogatni.
GTX 1070Ti(alias leheletnyit gyengített 1080 GDDR5 ramokkal) gyakorlatilag elvegyül a sima GTX 1070 árában, 160000-es minimálár felett már igen szépen lehet válogatni, legrosszabb esetben is 170 ezer környékén már mindenképp van korrektebb típus.(ezen belül a 165k-s Zotac Mini-t ill 170k-s Zotac AMP-ot néztem az talán még nem olyan hosszú)
És még hozzácsapom a 1080-at is, ha már 180k-ért kapható, 194 ezres MSI Gaming-ig bezárólag igen nagy a kínálat.Vega oldalról ott tartunk, hogy van két rend(Asus ROG Strix, Sapphire Pulse) Vega 56 181-185 minimummal, utána mind 205-220 ezer magasságában, majd egy Asus Mining Edition Vega 64 210-ért, egy Asus Gaming Vega 64 215 ezerért(nyilván mind léghűtéses), aztán utána nagy léptékekben a csillagos égig 230-250-260 ezer, párban az égbe csúszott ötvenhatosokkal.
Na akkor mit mondjak neki, laikusnak, miért érné meg 35-40k felárral a Vega, vajon az nVidia egyre szemetebb NDA policy-je jó érv lenne?
-
Petykemano
veterán
válasz
#45185024 #34029 üzenetére
Pletykalapok voltak és lesznek is. Sok esetben egy pletykát (nem feltétlenül csak IT körökben) az hitelesít, hogy több más (pletyka)lap is lehozza. Nyilván nem szenzációhajhász célból, hanem tárgyilagosan megfontolva a hír lehetséges igazságtartalmát.
Itt a prohardver fórumjaiban azt tanultam prominens személyiségektől, hogy nem az a hibáspletykát megírja, hanem az, aki a pletykát elhiszi, a pletykalapokat, pletykacikkeket lelkesen linkeli.
Te láttad Oliverdát a prohardveren linkelni azt a hwsw cikket?? -
keIdor
titán
válasz
#45185024 #33967 üzenetére
Az én tippem, nem fognak új GeForce-t bejelenteni.
Amíg a Vega 56/64 a GP104-el versenyzik és a GP102 ellenfél nélkül van, bevárják a 7nm-t, mert hosszabb távon azon több haszon lesz. Nem kell megtervezni a 12nm half node variánsokat.
De ez csak az én tippem, lehet tévedek, ma kiderül. -
smkb
őstag
válasz
#45185024 #31529 üzenetére
Höhö, tök vicces. Az agyonszajkózott a PC diszkrét vga piac a halálba lovagol, és csak az apu, csak a konzol, csak a platform mantrának az lett a végeredménye, hogy az NV annyi csak diszkrét gpu-t ad már el, mint 2010-ben a tomboló vga hőskorban összesen diszkrét vga+csipszet igp-t (akkor még futottak ki az utolsó csipszetek)
Úgy mindezt, hogy ezek mind szinte közép és felső kategóriás vga-k, magas profit hányaddal. A belépő szint a protfoliójában már csak futottak kategória, nem különösebben fókuszálnak rá. Nem véletlen a majdnem milliárdos profit.
A JPR eredetiben szerepel hogy 30%-al növelte a gpu eladás darabszámát az NV az előző negyedévhez képest. Elég brutál. Mindez a Vegák negyedévében... tényleg olyan, mintha a Vega első teszteredményeket látva, mindenki aki kivárt rohant volna NV vga-t venni.
-
Petykemano
veterán
-
do3om
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- BestBuy topik
- Path of Exile (ARPG)
- Horgász topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- OpenMediaVault
- Milyen egeret válasszak?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Posta, csomagküldés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- BMW topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest