- Vizsgálat indult, a Meta chatbot gyerekekkel folytatott romantikus beszélgetést
- Akkor is nehéz dolga lesz az Intelnek, ha részesedést vásárol benne az USA
- Megnyitotta kapuit a hardverpláza
- Megjöttek a Corsair Nautilus RS LCD sorozatú, készre szerelt vízhűtései
- Formabontó analóg klaviatúra a Sunder keze nyomán
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
ericdrawen74: "Egy gtx 1070-et hasznàlok a megjelenése óta és nem akarok visszatérni a màsik oldalra."
Azért gondolom van az az indok. Ha mondjuk az AMD 3 év múlva 75%-os áron adná ugyanazt a teljesítményt, mint az NVIDIA, akkor váltanál
Egyszer minden véget ér... az Intel is hogy összecsuklott.
-
Petykemano
veterán
Én se láttam, hogy kiválasztható lenne.
De ANY beállításon a COVID19 priorizált -
hokuszpk
nagyúr
"Szerk, nem szóltam, a GPU section arra van dedikálva... csak az meg nálam nem indul el "
nekem is igykezdte, meg nem talalt kompatibilis gpu -t , de aztan egy ido utan eccecsak megtalalta, azota megy.
ha valaki tud hazai projekhez klienst, akkor tenyleg jelezze, nekem mind1, hogy ki viszi el a kihasznalatlan gpukapacitasomat, ha az kozos erdekbol tortenik.
-
Kolbi_30
őstag
Mielott megvettem az első SSDmet mindenki istenitette mennyivel gyorsabb..15 mp volt HDDvel a windows betoltes..SSD ezt kb 2 mpvel csokkentette..A masik SSD jatekokat es par programot tartalmaz, jetekokban gyoprsabb a toltes, de sokkal nem jobb mint a HDD..Meg nem is fogja birni 10+ evig mint a most is 98% HDD amit 207ben vettem..
-
Ribi
nagyúr
Eredetileg nem stopperes mérést említett, hanem érzésre. Úgy pedig nem fogja észrevenni. Ebben az esetben "nincs szó tudományról".
Kötözködés vissza: 2 perces töltés esetén 1-2 mp-et nem veszel észre, csak stopperrel.
Na szerintem kár ezen rugózni, mindenki tujja ki mire gondol -
GeryFlash
veterán
Mit smafu? Erről beszéltem, anno 2013 Q3ban 295 ft volt az euró most 340. Ez 15%os romlás. Infláció nem tudom jön a képbe, jóhogy nem hozzuk fel egy termék áránál még a lakás bérleti díjakat is... De 7 év alatt volt kb 20-25% infláció. Bár irreleváns, de ezeket összeadva is ott vagy hogy reál értéket nézve nem drágább megvenni most egy 180 ezres konzolt mint 7 éve 125-ért.
Egyébkent mèg ha az is lenne akkor sem érdekel senkit se egy magyar méretű piac, a lényeg USA, Nyugat Európa, Japán...
-
szmörlock007
aktív tag
Én nagyon kíváncsi lennék, mihez kezdene az Ibm-el. Azért az Ibm még ma is nagyon nagy cég, 2018-ban nagyobb bevételük volt mint az intelnek aki rekordokat döntögetett. Kicsit ibm-et lenézik manapság, szerintem lehetne ott azért keresnivaló bőven.
Meg azért egy ekkora cégnél vezérigazgató lenni hatalmas tisztség. Az amd miatt széleskörben elég pozitív Su megitélése, ha az Ibm-et is elindítaná egy ilyen úton felfelé, akkor örökre az egyik legnagyobb Ceo-nak tartanák az iparágban. Szerintem ez a kihívás is vezérelheti.
-
Petykemano
veterán
Az intelnél az utóbbi hetekben-hónapokban elég sok infó jött ki, csudálatos tervekről, amikkel majd 1-2 év múlva megváltják a világot. Abu bevallása szerint ő a technogláért rajong és azért volt ennek eddig tárgya az amd, mert tárt karokkal szórta az ilyen anyagokat.
Most hogy az anyagokat már az intel szórja, Ti látjátok, hogy ugyanolyan lelkesedéssel viseltetne a csudálatos terveket felvonultató Intel felé?
Vagy van valami oka, amiért az Intel tervei nem annyira jók? -
Oliverda
félisten
Az AMD-nél az nem (csak) graphics revenue, a PC-s CPU-k is benne vannak Ryzenestől és Threadripperestől együtt.
(#38861) Raymond:
"and third, sales of certain high end GPUs using our new Turing architecture, including the GeForce RTX 2080 and 2070 were lower than we expected for the launch of a new architecture."
-
törölt tag
Azért az az előnye mindig megmarad hogy amíg egy átlag FPSt látsz kiírva valahol addig mindig lehet benne mikrolag az ember meg hisz a saját szemének...
Bár itt ugye az a lényeg hogy egy 440 ezres kártya és egy 240 ezres mennyi időt tölt el 5 FPS különbséggel és mennyit távolodik el egymástól... -
aha így érthető amit írsz a te szemszögedből.velem korrekt volt mindig,5 éve egy félgépet vettem megy GTX 960 karival és a kari 1 hétre( 5 napra) rá hogy lejárt az Ipon gari megadta magát. Iponba elhajtottak, Gianni meg elintézte a méltányossági garanciát 5 ezert forintért, ami a futár költség volt- oda vissza.
A Z170 deszkámban megkarcoltam a felületét amikor tettem bele egy VGA-t és elment a hátsó hangkivezetés plusz a LAN. Felhívtam, hogy sajnos szemmel látható a sérülés meg tudja e nekem oldania cserét. 2 hét alatt nálam volt az új deszka. Szóval én nem panaszkodhatok rá, de minden boltban vannak szélsőséges esetek aki agyon dicséri pl Ipont van aki szerint meg nem ajánlott.A te esetedben érhető az álláspontod, meg úgy gondlom az enyém is az szerintem természetesen.Mindegy nem akarok neki ingyen reklámot csinálni, bár már megtörtént. Szerencsére Alzá-n sem rossz az ára már az MSI Armornak, 188 K, azt viszont ne ismerem én sem. -
Petykemano
veterán
Arra tereli ,igen, pontosan akkor fog egy fancy feature alkalmazásba venni egy hardveres képességet, amikor az nvidia zöld lámpát ad, azért, mert már az ő hardvere is tudja. Egészen addig meg hagyja, hogy az amd hardverein kísérletezgessenek. És ha már okés a cucc, jöhet hozzá a hardver és mehet élesbe a szoftver.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az Apple mindenképpen így tervezte, de az AMD valószínűleg nem gondolta azt a nyáron, hogy be kell állítani egy harmadik tokozóüzemet is, hogy majd decemberben egyáltalán ki tudják szolgálni az Apple-t. Valószínűleg úgy számoltak, hogy két partner is tud majd elég Vega 10-et gyártani. Ez lehet, hogy az iMac Pro esetében nem érezteti a hatását, mert elég nagy megrendelő ahhoz az Apple, hogy az AMD ne packázzon velük, de más területeken visszavágta a terveket, lásd az egyedi Vegák.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Muszáj az új API-t használniuk, mert másképp nem lehetne 2nd gen Polarist és Vegát tuningolni.
Egyébként a probléma alapvetően az, hogy az új API sokban különbözik. Már maga az alapkoncepció más. Az AMD egyszerűen felkínál lehetőségeket a programnak, hogy hívja meg a meghajtó egyes funkcióit. Ezek ugye be vannak építve a Wattmanba. Az új API ilyen formában egy olyan megoldás, amivel a gyártók fel tudnak húzni egy alternatív felületet a Wattmanra. Na most nyilván a régi API-ra írt programokat erre lehetetlen portolni, mert az jóval komplexebb volt, nem csak abból állt, hogy a driverben már kész van az alapszolgáltatás, amire kvázi elég csak egy másik UI-t húzni, illetve betáplálni a megengedett paramétereket. Aki a régi kódját akarja portolni el fog bukni, de megértem, hogy egy csomó programozó ebből a régi kódból él, mert ezért fizet nekik xy gyártó, akiknek nincs okuk többet fizetni, ha már csak egy UI-t kell felhúzni.
-
-
Loha
veterán
Pár dolog a GloFlo meg az AMD közötti szerződésből:
- Az AMD 100M USD-t fizet a GloFlonak egy év alatt azért, hogy mással is gyártathasson.
- Az AMD minden egyes mással gyártatott wafer után büntetést fizet a GloFlonak.
- Az AMD azért is büntetést fizet a GloFlonak, ha nem veszik meg az előre megbeszélt számú wafert.
Ha olyan jó biznisz lenne az AMD-nek a GloFlonál gyártatni, akkor ezekre megkötésekre semmi szükség nem lenne, de ezen büntik mellett az AMD-nek tényleg olcsóbb lehet a GloFlo-nál gyártatni, mint gyártatni a TSMC-nél és benyelni mellé a büntiket.
-
Egon
nagyúr
Továbbra sem sikerült megértened, ez a felmérés így ebben a formályában csak a Steam felhasználók azon részére nézve reprezentatív, akik kitöltötték.
OMG...
1. "Formályában"...
2. Jó lenne, ha utánanéznél a "reprezentatív" fogalmának...Hint: ez a felmérés a Steam felhasználók azon része vonatkozásában, akik kitöltötték, nem reprezentatív, hanem teljes körű. Hiszen azok és csak azok adatait tartalmazza, akik kitöltötték.
A Steam felmérés eredménye azért lehet reprezentatív, mert akkora mintával dolgozik, ami segít elfedni a mintavétel nem reprezentatyv jellegét.
Ha végzel egy felmérést, hogy Magyarországon az emberek hány százaléka kékszemű, akkor az eredmény elég közel lesz akkor is a valósághoz, ha klasszikus reprezentatív mintavételi eljárással (pár ezer vagy pár tízezer fős mintán) vizsgálódsz, meg akkor is, ha mondjuk veszed a dunántúli régiót, és mindenkit megnézel: utóbbi esetben, mivel többmillió embert vizsgálsz, kicsi a valószínűsége annak, hogy az országos átlagtól eltérő eredményt kapjál (mivel semmi sem indokolja azt, hogy a Dunántúlon jelentősen több/kevesebb lenne a kékszeműek aránya az országos átlaghoz képest). -
s.bala31
őstag
Amit írsz hogy a "Steam felhasználók azon részére reprezentatív csak akik kitöltötték" igaz. De amit felsorolsz nagyobb halmazokat azokban ezek az egyének benne lehetnek vagy benne vannak. Vagyis biztos torzít a statisztika de az is lehet, ha most valaki csinálna egy olyat amiben az online gamereket megkérdeznék milyen VGA-t használnak ( pl 2000 fős mintavétellel) valami hasonló eredmény jönne ki, mivel azok a Steam felhasználók is benne vannak a megkérdezettek között. Végül is csak arra akartam kilyukadni, hogy ez a Steames statisztika attól azért sokkal informálisabb mintha egy NV-s reddit fórumon dobták volna fel azt a kérdést, milyen VGA-t használsz
-
Egon
nagyúr
Továbbra sem sikerült bizonyítanod a "szakmai érveid" (ROTFL) megalapozottságát.
Kezdetnek pl. bizonyítsd be, hogy "A survey-t engedélyezők aránya a teljes Steam-es bázishoz képest", miért térne el jelentősen a valós piaci aránytól (azaz pl. mi indokolná azt, hogy mondjuk az nV tulajok, sokkal nagyobb arányban engedélyeznék, mint az AMD-sek). Sok sikert! -
Megvan... meg ugye azis megvan, hogy van egy cég aki állítólag piacvezető (és jobb?) szerintetek és már kapcsolatban vagyunk, de tudjátok mit, prémium márka vagyunk, hagyjuk a piacvezetőt, kockáztassunk vegyünk emettől a cégtől próbaképp akinek alig van nulla részesedése a piacon (szerintetek), építsük rájuk inkább a jövőnket... wat???
Jah véletlenül sem lehet inkább az hogy a mostani partnereink között nincs megfelelő megoldás, ezért be kell vonnunk egy új céget akinek van.
-
Tehát azt akarod mondani, hogy egy jól bevált NXP partner cég pl az Audi (és úgy a legtöbb nagy autogyár) az NV-t választaná, ha lenne a már meglévő partnerei között megoldás erre?
Hát ez akkora hülyeség... de jó, ám legyen.Végülis AMD-t is vesznek páran, csak úgy hóbortból.
-
-
ÁdiBá
veterán
Csak úgy válaszoltam ahogy azt ő tette egy szakmai topikban. Mert ugye a kolléga feltett egy kérdést az AMD - vel kapcsolatban, erre írja, hogy menjen inkább éljen picit.
Mi ez már?! Tudjuk mi nagyon jól a választ, miért nincs készlet, miért nincs sehol a Vega, és sorolhatnám, illetve milyen bevételekkel dolgoznak a pirosak.
Ráadásul mikor kijött az új AMD processzor mindenki megmondta, hogy az Intelnek esélye sem lesz mert nincs semmi tartalékuk, új szériájuk, itt szakemberek mondták azt hogy az Intel közeljövőben nem fog tudni semmit lehozni a piacra.
Körbe néztetek?! Ti hisztek még a mesékben?!
Úgy hogy kettőnk között nem én élek álomvilágban, ha tetszik, ha nem. -
-
Loha
veterán
Oh elnézést, nem tudtam, hogy Abu85 kijelentése, miszerint az "AMD-t az önvezető autók piaca nem érdekli", csak és kizárólag a "vehicle-be rendelt vezérlés/hubok/linkek" -re vonatkozik, de az önvezető autókhoz kapcsolódó minden egyéb szegmens (ami nincs az autóba építve), nagyon is érdekli az AMD-t.
-
Egon
nagyúr
Egy szóval sem állítottam, hogy jelenleg magasan reprezentált lenne, ugyanakkor a megfizethető árú, értelmes képpontmérettel rendelkező monitorok a 27 col/1440p környékén mozognak, szvsz mostanság sokan veszik őket.
A 4K kijelzőket nehéz kihajtani, 24 col felett pedig már picit kicsi a fullhd felbontásnak (ugyanakkor 4K-ra célszerű legalább 32 colos monitort venni), ergo logikus "köztes" felbontást választani.
A linkelt stat alapján szinte csak a fullhd létezik. -
.LnB
titán
Persze. De én úgy gondoltam, hogy az AMD-nek az lenne a kifizetődő, ha több vásárlót szerezne magának, és így akár jó alternatívát kínálna a váltásra minden kategóriában. De erről úgy látom szó sincs igazán.
Lesz a RX480 (meg az 580), egy nagy űr, majd a 1070 és az annál erősebb és drágább Vega. Miért nem húznak egy merészet és csinálnak egy igazán bestbuy árazást? Csak én álmodom ilyenekről? Én nem vagyok elvakult NV-s, szívesen váltanék AMD-re ha van értelme, de így nem lesz nem?Milyen "fuck logic, right?"?! A 4850-re ugrott a nép mint légy a szarra anno, és megérte, és akkor az AMD pariban is volt. Hosszú távon nem lenne jobb stratégia?
-
TTomax
félisten
Nincs mit,azért FHDra elég sok játékban egyszerüen tul erös a Ti,nem jön ki az ereje,persze lehet tolni DSR-t meg 8xMSAAt,SSAA-t stb de azért nem jellemzö hogy valaki FHDra 1080nál erösebb vgat vesz jelenleg...A két vga között azért egy laza 30% megvan, picivel több mint anno a 980 és a 980Ti között ott olyan 25% volt.
(#27881) smc
Komoly érv...
-
Yutani
nagyúr
Ezt lapozd végig, több alkalommal még 1440-ben sem gyorsabb a custom 1080 Ti, mint a sima, de sok esetben már fHD-n is van különbség. Vegyes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ZOTAC RTX 3070 8GB GDDR6 Twin Edge OC Eladó!
- 2x ASUS Turbo RTX 2080 Ti (11 GB) / Frissen pasztázva / Igény esetén + EKWB vízesblokk.
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire PULSE RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte AORUS Radeon RX 6800 XT MASTER 16G
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3084, 95% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 87% akku
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest