Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
válasz Speed® #37999 üzenetére
Anno az E2160-E5200 is igazán tunningot processzor volt.E5200 könnyen ment 2500-ról 3500 mhz-re gond nélkül.
Az E2160 meg 1600-ról gond nélkül ment nagy részük 3200 mhz-t.
Akkár hogy nézzük ez 100%-os Overlock!
Manapság azért nincs ilyen nagy tunning pottenciál a mai procikban, nagy részük majd nem a végletekig ki van hatjva.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
MaddeNNNN
őstag
válasz tibcsi0407 #37992 üzenetére
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
aginor
veterán
A melegedésen kívül az ég világon nem volt semmi baj a Phenomokkal (az első kiadást leszámítva)..
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Mr.Csizmás
titán
a fűnyírózott cache-al ennek sincsenek annyival jobb kilátásai
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
tibcsi0407
félisten
-
Mr.Csizmás
titán
válasz tibcsi0407 #37990 üzenetére
sima apu-s athlonok már vannak, lehetne phenom család
-
carl18
addikt
Zen 2 utolsó lehelete még piacra kerül idén, ennyire cache vágotan azért nem lesz túl versenyképes.
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
-
Biga123
addikt
válasz Mr.Csizmás #37984 üzenetére
Az én 3600 am PBO val kb 4100 ig ment . Allcore oc meg 4400 1.25V mellett.
Én rápróbálnék az AC OC re ha nem jobb, még mindíg visszamehetsz PBO ra.
De amúgy a 4.2 is elég[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
regener
veterán
válasz Mr.Csizmás #37984 üzenetére
Az én példányom CCX0 4250Mhz, CCX1 4200Mhz amit tud allcore OC-val, többet nagyobb fesszel sem bírt tartani.
Allcore nélkül pedig ment a PBO 4450-et is.[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
köszi a válaszokat, délután átszereltem, bütyköltem, most a 3600X 4.2Ghz-t tud bios alap beállításokkal (auto), meg a ram 3733-on megy rendesen (Patriot Viper Steel 16GB (2x8GB) DDR4 3733MHz PVS416G373C7K) van feljebb a 4.2-től, vagy elég ez? CM MA610P hűtővel.
-
tibcsi0407
félisten
válasz regener #37973 üzenetére
Az LLC már a legalacsonyabb, a Taichi-nál az LLC5-ös. -0,0825 V offset van. Kisebb offset esetén már a Windows újraindul magától, ha sokáig terheletlen a gép. Terhelve stabil a -0.1 is. Érdekes. Lehet ennek is köze volt a magas EDC-hez, majd még játszok a feszültségekkel is.
Eléggé sokat kell vele mókolni, hogy a legtöbbet kisajtoljam belőle.
Most telepítettem 1usmus power plan-t is, kíváncsi leszek rá.utdetailing.hu
-
palfitom
félisten
válasz Mr.Csizmás #37974 üzenetére
Ha mérhető különbség létezhet is a két foglalat között, a felhasználás miatt totál mindegy.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
nagyúr
válasz fudi2002 #37977 üzenetére
B550M Mortar-ban az A2000-esemre nem mértem rá a 2 db M2-es slot közötti difire, mindegyikben használtam, blikkre semmi difi. Eredetileg az alsó M2_2-ben használtam, de házcsere után a 200mm-es VGA riser kábelem rövidnek bizonyult és a 2. x16-os slotba kellett csatlakoztassam, ennél a lapnál viszont a 2. x16 (x4 bekötésre) ütközik az M2_2-vel, így az SSD-t dutzzogva felraktam az M2_1-be, érzetre nem lett gyorsabb.
Időközben beszereztem egy 300mm-es VGA riser kábelt, de még lusta voltam kicserélni, a GTX 1070-nek elég a 4 3.0-ás sáv is - itt se tűnt fel játéknál hogy 4 sáv vs 16 sáv a VGA csatolása.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
fudi2002
veterán
válasz jokeph #37975 üzenetére
Öö kis kiegészítés. Elvileg mind1, gyakorlatilag a kc2500am B550 toma alaplap m2esben azért nem hozta a gyári értékeket. A procihoz kötött m2ben lényegesen jobb értékeket produkált. Persze valós felhasználásban ez nem feltétlen érződik, de..
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #37974 üzenetére
Üdv !
Mindegy ez esetben, amelyik szimpatikus.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
TUF GAMING B550M-PLUS+3600X platformra szerelnék át, system+game külön m.2 ssd-n. számít a sebességnél, hogy a game ssd-t a cpu-hoz közelibe teszem, vagy mindegy? pcie3.0 mindkettő.
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz tibcsi0407 #37972 üzenetére
Magasabb EDC mellett kissebb LLC sem segít ezen?
-
tibcsi0407
félisten
válasz FollowTheORI #37971 üzenetére
Aham, teszi ezt mindezt a - offset ellenére is. Így már értem.
170-175 körüli érték tűnik a legjobbnak. Vicces, hogy a motherboard beállítás 640, hála a 16 fázisú VRM-nek. De ott hamar esik az órajel.
Lassan csak sikerül megtalálnom az aranyközéputat. Legutóbbi Cinebench R20 több szálon 9623-at gurított a finomhangolt PBO-val.utdetailing.hu
-
nagyúr
válasz tibcsi0407 #37970 üzenetére
Túl nagy feszültség/áram alakul ki és hamarabb túlmelegszik emiatt, így visszaveszi a boost-ot.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
tibcsi0407
félisten
Van rajtam kívül 3950X tulaj, aki játszik a PBO értékekkel?
Nagyon érdekes, hogy az EDC, ha 185 fölé van lőve, akkor alacsonyabb órajelekre boost-ol a processzor.
Ez mitől lehet?utdetailing.hu
-
fanti
addikt
Skacok, ma jött az AMD-től új chipset driver Windowsokhoz!
-
nagyúr
válasz Baryka007 #37966 üzenetére
Itt az MSI AIO lesz sanszosan a hunyó.
Ha ez a típus van neki, RMA gyanús.A 3300X-em léggel nem fűt ennyire be (Thermalright Le Grand Macho RT).
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Baryka007
őstag
Üdv!
Kicsit átnézek hozzátok egy kérdéssel ha nem baj, hogy a kékektől itt bóklászik valaki
Egy ismerősömnek B450 Tomahawk Maxban egy Ryzen 3 3100 @ valami MSI 360 as radi kombója van... egy 3800 as bdie corsair rammal...
A CPU nem sokára cserélve lesz 5600x re... De amíg ezt használja, gondoltuk meghúzzuk, ha már ilyen hűtés van felette, meg a lap se sz*r...
Szóval 1,3v @ 4,2ghz és p95 ben 75w ot eszik, ami jó...
A rossz viszont az, hogy 93°C fokra felkúszik a hőmérséklet.... Ami nagyon nem jó ilyen fogyasztásnál...
Csak összehasonlítás képett... nekem 5,2ghz en a 8086k 188w ot zabál... A cpu delidelve volt, és réz polírozott kupak került rá, majd folyékonyfémmel lett egy be quiet dark rock4 el összekenve... És az megy fel 188w nál 82°C ra....
Ennél a bqdr4 től viszont, egy akármilyen 360 as radinak többet kéne tudnia... nem hogy 100w al lejjebb..
Szóval a kérdés, az R3 3100X az pasztázott kupakos proci? Vagy mitől jöhet ez a meleg ? -
jeni
félisten
válasz Grampy #37962 üzenetére
AMD gyári oldal
infó#6 · Jan 3, 2021 Re-Size BAR Support even works on Ryzen 4650G & RX VEGA 64 combo that I can see on my system with latest BIOS for Gigabyte.
[ Szerkesztve ]
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Meg tudnátok nekem mondani, hogy a Ryzen 5 Pro 4650G támogatja-e a Smart Access Memory-t? Vagy csak a 3000-es és 5000-es sorozat?
Gigabyte B550i Aorus Pro AX lapban van. -
carl18
addikt
válasz Dragon3000 #37959 üzenetére
A FIx 4200 mhz-et több feszültségen próbáltam! 1.3 volt a kezdet, és szép lassan haladtam lefele. Végül a 1.16 volt-al megállapodtam, órajelet se vesztek és melegedés is jelentösen csökkent.
Redditen olvastam, volt pár mázlita aki 1.1 volt mellet is működésre bírta a 4200 mhz-t.
Gyárilag 3550 pontot guritot R20-ban, aztán a finomhangolás után boom 3800. Én teljesen elégedett vagyok, így egy pár évig biztosan kiszolgál.[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
válasz Dragon3000 #37956 üzenetére
A Turbo boost 4.2 ghz /CCD A Boostot én löttem be, úgy voltam a +100-200 mhz nem éri meg a nagyobb feszültséget. A Terv az volt hogy 4,200 mhz mellet alul feszelem, aztán meg mehet majd a végtelenbe.
Manual Voltage mellet elsőnek 1.3-al kezdtem, aztán láttam jelentösen kevesebből is elmegy.
Végül 1.2 volt alá jutottam aminek nagyon örültem, főleg ilyen órajel mellet.
Az Offset Voltage-mellet sajnos nem jutottam -0.2 volt már nem ment mert kifagyott a gép.
Így hogy manuálisan adtam meg a feszültséget sokkal hidegebb a gép mint Offset voltage mellet. Ott az utolsó stabil beállítás a -1,5 volt, de úgy is a végeredmény 1.2 volt felett volt, terhelés alatt.
Bár nekem a 4200 mhz All Core bőven elég mindenre!
#37957Alpi.
Igen, már leszűrtem hogy ha Fixálom a feszültséget akkor nem fogja lejebb váltani.
Az órajel nincs fixálva, csak be lehetett írni biosba a CCD/maximum boost clockot.
Bár lekopogom, így is meglepetés a Zen 2. A Ryzen 5 1600-ból nehéz volt több órajelet kisajtolni, és az már jelentösen melegedett 3800 all core mellet is.
140 wattot is kért 3800 mhz 1.325 volt mellet, így mondhatjuk tudott éhes lenni.Azért meglepett magasabb órajel ilyen kis feszültség mellet is kijött belöle.
Kicsit jobban melegszik mint amennyit ír a program, nyilván biztos kevés a érintkezési felület a chip és a kupak között. De ennyi baj legyen, így is bőven a biztonságos részen van.
-
Alpi.
addikt
válasz carl18 #37953 üzenetére
Fixálod a feszültséget és az órajelet. Nem fog visszaváltani.
C states is csak akkor működik, ha nincs fixálva sem az órajel, sem a fesz. (legalábbis a "visszavevős" -ek)
Egyébként nem baj, mert a magok lekapcsolnak (szintén c state), de visszavenni nem fog, ha kézzel írsz be értékeket.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
carl18
addikt
válasz MaddeNNNN #37954 üzenetére
Persze, gond nincs mert minden atom hűvös! Melegedéssel nincs bajom, csak meglepődtem hogy a feszültség nem vált le 1 volt alá.
Gyári feszültségeken Cinebench R20 alatt 65 fokra ment fel, így manuális feszültségen 60 fokon tetőzik. A kérdés főként azért raktam fel, mert még friss Zen 2 tulajdonos vagyok és nem ismertem a platform határait.
De ez a 4.2 ghz 65 wattból kegyetlen jó, meglepődtem nagyobb órajelet tud ilyes kis feszültség mellet.
Gyárilag csak 4000-4100-et tudott minden magon, de így hogy meg van a 4.2 kis feszültségem nincs panaszom.
60 fok a teteje, és majd 4000 pontot gurit R20 alatt.[ Szerkesztve ]
-
MaddeNNNN
őstag
válasz carl18 #37953 üzenetére
Üresjáratban a magas feszültség (1.1V pont nem az) nem probléma, mivel a cpu nincs terhelve így fogyasztása sincs. A hőmérsékleti értékeidnek ezt tükröznie kell, ha nem tükrözi akkor van valami elállítva, vagy gyengébb szellőzésű a házad, gyengébb a hűtőd.
[ Szerkesztve ]
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
carl18
addikt
Üdv!
Sikerült vásárolni egy Ryzen 5 3600-at így én is csatlakozok a tagokhoz.Hát alap beállitáson, gyári feszültség 1.4 Peak volt ami szerintem kicsit sok.
4,2 ghz All Core Turbot állitottam be, manuálisan adta meg a feszültséget kíváncsi voltam mi a vége.1.16 volt mellet 4,2 all core turbo 60 watt Cinebench R20 alatt.
Egy első generációs Ryzen 5 1600-at váltott, annak 3400 mhz ment hatékonyan.Egy dologra vagyok kíváncsi, szóval mikor manuálisan állítom be a feszültséget akkor fix 1.162 volt megy a cpu-ba és nem vált vissza kisebb feszültégre.
Global C-State is be van kapcsolva, de örülnék ha üres járatba nem tartaná meg fixen a magasabb feszültséget( 1.16 volt) Ha ezt lehet magasnak nevezni.[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
Agesa 1.0.2.6b bios már nem beta asusnál.
-
MaddeNNNN
őstag
félig off
Április közepén-végén állítólag ezek az új zen 3-as processzorok jönnek ki. Kíváncsi leszek majd a tesztekre.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
fanti
addikt
Szerintem az 1.2.0.5-ös Agesa eddig a legnyerőbb Agesa.
A többi az túltol mindent, a feszt, a frekit, hőt. De minek? Hogy nagyjából 1% sebesség többletet érjen el a "mindegymilyenáron" elvén, üveghangon járatva.
Nyilván ezeket vissza lehet szabályozni, na de pont az a jó az 1.2.0.5-ben, hogy alapon nem kínozza fölöslegesen sem az alaplap VRM részét, sem a processzort. Aztán meg ha valaki annyira hajt a maximális pontokra, akkor ezt is ugyanúgy lehet feljebb tekerni.Három gépünk van idehaza a Családban.
B450 + 3800X
B450 + 5600G
B550 + 5950X
És mindegyik nagyon szépen működik mostmár több hete az 1.2.0.5-el, sehol semmi anomália, vagy üresbenujraindulás, vagy ilyesmi. -
Biga123
addikt
válasz lenoma #37944 üzenetére
Akkor nincs más hátra mint előre az alacsony feszes allcore oc irányába.
Mert PBO val nem lesz hűvösebb.Bár a "hő" nek nincs hangja, leljjebb tekerheted a ventit nem lesz melegebb, feleslegesen pörögnek, nem lehet hűteni rendesen a 3600 at . és 95 fok ig jó vagy AMD szerint.
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
lenoma
aktív tag
-
nagyúr
válasz Biga123 #37940 üzenetére
Nagyon max be szoktam érni IBT/LinX-el.
-
lenoma
aktív tag
válasz #25954560 #37939 üzenetére
Igen így értettem, illetve ezért csak fele a ram írási sebessége mint az olvasás.
Most tesztelgettem és állítgattam az LLC, PPC, PBO, CCV értékeket mindig kékhalál kivéve ha gyári a beállítás.
A tippem szoftveres lesz mert különféle kernel meg driver hibákra hivatkozik a kék képernyőn és eléggé szét van konfigurálv a gépem.
Illetve ami még lehet az agesa 1.2.0.x biosokra sok a panasz.
Még nincs hozzá új chipset driver, már több mint négy hónapos az utolsó amd driver,
és ugye utána még elképzelhető, hogy kell hozzá egy windows update is ha olyat állítgatott az AMD. -
Biga123
addikt
válasz tibcsi0407 #37935 üzenetére
Érdekes kütyü
De ez csak az "akasztós" hűtőkhöz jójokeph : Prime az alap
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lenoma #37934 üzenetére
CCX vs CCD.
CCX = core complex, ok a fizikai negymagos blokkok, itt lehet letiltva egy (vagy ketto) mag, mig az L3 cache-uk megmarad, erre gondoltal.
CCD = core chiplet die, amit te hivsz 'lap'-nak, de azon ket CCX van egymas mellett, tehat 8 fizikai mag. mindket CCX-en egy-egy mag le van tiltva, igy lesz hatmagos a 3600.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tibcsi0407 #37928 üzenetére
probaltad csak a CPU v FPU tesztet kivalasztva is az AIDA-t h akkor nem 100%-e a prociterheles?
-
nagyúr
válasz Biga123 #37929 üzenetére
Az a vicc, hogy az AIDA stressz tesztje nagyobb PPT-t és összfogyasztást produkált 5-10W-al mint a CB23 multi tesztje (HWINFO64 és külső konnektoros mérő alapján).
-
tibcsi0407
félisten
válasz Biga123 #37933 üzenetére
Nyilván, de most nem a teljesítményről, hanem a hőfokokról van szó. Mindkettő Zen2 magokkal van megpakolva, így akár releváns is lehet egy összehasonlítás.
Furcsa, de mindegy is. Néztem delid videót, pár fok különbséget jelentett, viszont ez egy érdekes kütyü: LINKItt elég jó visszajelzéseket írnak: [link]
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
lenoma
aktív tag
válasz Biga123 #37933 üzenetére
A Hűtő egy Be Quiet Dark rock Slim
viszont a ház Be Quiet Pure Base 600, az eleje nem rácsos, csak az eleje oldalán van két kis rácsos csik talán max 200 cm2 méretben de mögötte 2 db 14cm-es hűtő.
Lehet kevés a levegő befele?
Számomra mindennél fontosabb a halk működés, ez az elsődleges!
Az R5 3600-ban nem 2db 4 magos lap van 1-1 mag letíltással? -
Biga123
addikt
válasz tibcsi0407 #37932 üzenetére
Almát az almával
-
beef
őstag
válasz tibcsi0407 #37930 üzenetére
A 3950X kettő különálló magból áll, dupla akkora felületed van hőleadásra, nem egy pici pontra összpontosul minden.
Tény, hogy többet is fogyaszt, de jobban is hűthető. -
tibcsi0407
félisten
válasz Biga123 #37929 üzenetére
Jó, nem azon a 4%-on van a hangsúly, hanem a felvett TDP-n, hiszen az alakul hővé.
A paszta nekem is Kryonaut, a hűtő pedig Masterliquid 240. Már 4 éves darab, de kapott két Noctua NF-F12-t.Szerintem is valami kupak alatti probléma lehet, mert ez nagyon nem normális.
[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
Biga123
addikt
válasz tibcsi0407 #37928 üzenetére
A képeden is látszik h 96 % a terhelés , szal az aida csak koca tesztre jó,bár a wattok tényleg magasabbak jóval, nekem az összehasonlítás miatt volt érdekes a hűtőcserénél.
Nyertem 7 fokot.
Inkább a hőátadás lehet a ludas a 3600 nál.(kupakon belül)
(AC freezer II 240 amúgy , Kryonaut pasztával)[ Szerkesztve ]
-
-
Biga123
addikt
válasz lenoma #37925 üzenetére
Nincs itt semmi meglepő.
PB + ez a hűtő ennyit tud. (bár nem írtad mi van rajta) az h BQ nem jelent semmit.
Példának :
120-as aio + 3600 (all core OC val, alacsony fesszel)
UA setup 240 es AIO val :[ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
válasz tibcsi0407 #37923 üzenetére
Most pasztáztam újra a gyári Be Quiet paszta után MX5-el változás nem történt.
-
Dragon3000
veterán
-
lenoma
aktív tag
válasz Dragon3000 #37918 üzenetére
A gondom, hogy szerintem magas a CPU dióda hőmérséklete.
Pedig mind a 3 házhűtő és a CPU hűtő is maxon megy 4db 12-14 cm-es venti, de minden Be QUIET még a ház és a táp is, hogy 16-18 dB alatt legyen terhelve is, idle 8-10 dB max.
A CPU hűtő 180W TDP-s, hogy halk legyen ezen a CPU-n.
A GPU-n is 1,5 kg-os 3090 borda van 3 ventivel gyárilag pedig csak 3060.
Bios gyári beállításokon, csak az XMP, Resize Bar és a virtualizáció van bekapcsolva.Ja a feszültség össze vissza ugrál, tippre az új agesa 1.2.0.x a ludas sokféle problémára panaszkodnak vele kapcsolatban, még nem jött ki driver hozzá, remélem az megoldja, itt pl 2,1V a CPU!:
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
-
lenoma
aktív tag
válasz hokuszpk #37916 üzenetére
Akkor megnézem ezt az LLC-t.
Legalább egy évig ment hiba nélkül -0,175V offset voltage beállítással, aztán nem kicsit szétkonfiguráltam a rendszert IT képzés alatt 4 virtuális hálókártya, 3 különféle virtuális szerver és párszár powershell script kikisérletezésével, utána visszatettem a CPU feszültséget gyári állapotra játék miatt, majd rátettem a két utolsó Biost és tettem bele egy jobb videókártyát. Utána megpróbáltam -0,075 offset voltage beállítást de már kékhalálózott. Pedig az utóbbi fesz csökkentés már 0,1V-vel kevesebb is mint amit korábban hiba nélkül bírt.
Bízom benne csak szoftveresen konfiguráltam szét, hamarosan majd ujratelepítem, csak még nem vágom, hogy kb 100 belépési kódot mivel tudok automatán lementeni.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz lenoma #37915 üzenetére
nem, az LLC arrol szol, hogy mennyire engedje esni a feszt a lap.
legvonalban : ketyeg a proci x frekin , amikor terhelest kap, akkor megno az aramfelvetele, mert tobb tranzisztor kezd el dolgozni, ( még frekit nem valtottunk ) ezert esik a feszultseg. Na az LLC arrol szol, hogy mennyire probalja kompenzalni a lap az ilyenkor fellepo feszultsegesest.
ha terheletlenul van kekhalal, akkor az a problema, hogy a visszavett orajelhez tartozo feszultseg - offset mar keves neki.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
lenoma
aktív tag
válasz tibcsi0407 #37914 üzenetére
Ez plusz feszültséged adhat a boosthoz? Vagy feszültséget vehet el vele?
Most gyári beállításokkal r5 3600 all core full load 1,406V és 3950 mhz jó így aida stress teszt alatt?[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz lenoma #37912 üzenetére
A sebesség mindenképpen csökkenni fog ha nem terheled abban az esetben, ha az energiagazdálkodását nem tiltod le a processzornak.
És igen, a lapgyártók tényleg gyárilag emelik a feszt, hogy kihajtsák még a szuszt is a procikból, de a legújabb AGESA verzió (Hivatalosan : 1.2.0.5) elég ésszerűen szabályozza a feszt és a PBO is kicsit lazább alapban, azaz nem lövi annyira meg a boostot.
Pl. nálam az 1.2.0.5 az 50.5x szorzót állít max a preferált legjobb magoknak (5950X), az előző esetében volt 51.5x szorzó is, de ugye mint tudjuk ezek ilyen pár tized vagy századmásodperces peak-ek, azaz lényegében gyakorlati haszna az elég minimális, max. jól mutat a nagyobb szám a frekvenciáknál. -
lenoma
aktív tag
Most is néha kap a CPU gyári beállítások ellenére 1,45-1,465.
Korábban ment a -0,175 offset voltage beállítás is vagy 1 évig
Annyit kihagytam, hogy nem terhelve kékhalálozik feszültség csökkentés esetén.
A lapgyártók gyárilag emelik a feszt, hogy jobb eredményt érjenek el a teszteken.Ha hagyom a gyári feszt akkor megemelhetem a boost órajelét, úgy hogy nem terhelve is magától csökkenjen a sebessége?
Ha igen akkor ezt hogyan tegyem a biosban?[ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
R5 3600 offset voltage állításától kékhalálozik a rendszer.
Csak lefele, most próbálgattam -0,075 és -0,084 beállítását, de kékhalál egy idő után a Windows 10 alatt.
Korábban egy évig ment -0,175 offset voltage értékkel hibátlanul.
Aztán kikapcsoltam, hogy teszteljek egy új videokártyát, közben mindenféle virtuális rendszerekkel meg windows főverzió frissítéssel szétkonfiguráltam a gépet.
Aztán próbáltam újra csökkenteni az alaplap által beállított gyári 1,45V-ot, de kékhalál.
mi és hol lehet a gond?
Hűtés rendben, 1 hónap múlva megpróbálom újratelepítéssel orvosolni.
Az utolsó 2 friss bios feltétele után akartam újra csökkenteni a feszültséget. -
Atla
senior tag
Asrock se kapkodja el.B450-re 2021.8.17. Update AMD AM4 AGESA Combo V2 PI 1.2.0.3 Patch C
Ez az utolsó. -
őstag
B450M DS3H
F63a
Update AMD AGESA V2 1.2.0.6 B
Reappear the option of Max CPU Boost Clock Override for VermeerEz alapján valszeg az 1.2.0.6 B Agesás biosokban vissza fog kerülni a boost opció
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Adobe Photoshop
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- LEGO klub
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest