Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaddeNNNN
őstag
válasz papafater197 #38915 üzenetére
Melyik memtest? Lehet nem fogalmaztam pontosan. Én is a hokuszpk által említett TM5 memtestre gondoltam. Azon belül is a config gombnál az 1usmus és az Anta Extreme preseteket érdemes egyszer-egyszer végig hagyni.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz papafater197 #38912 üzenetére
maga a windows nálam is jól futott. játékokban voltak kilépések és fagyások. futtass egy memtestet, színte biztos hogy fog hibákat dobni.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz papafater197 #38910 üzenetére
Biztosan ram lesz, nálam ugyan ez volt csak nekem rossz tuning miatt. Valamelyik időzítést nem bírja a lapod vagy a ramok.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz zolee0307 #38876 üzenetére
4 modulnál sokkal nagyobb terhelés éri a cpu IMC-jét így nagyobb a lehetősége hogy nem fog a megadott xmp értékeken menni. plusz alaplap függő is (t topológiás lapok jobban szeretik a 4 modult mint a daisy chain, viszont a legtöbb lap daisy chaines)
-
MaddeNNNN
őstag
Azzal nyernél ha lenne légáramlat a házadban, amihez egyfelől kell egy bemenet, másfelől egy kimenet. Bemeneten a mesh előlap sokat segít, kimeneten pedig a hátul és fent elhelyezett venti dobna. Bár a természetes konvekció miatt így is megy felül ki valamennyi levegő, de egy direkt oda helyezett venti nagyobb áramlást tesz lehetővé. Ha pedig a meleg levegő gyorsabban áramlik akkor hidegebb lesz ami hűti a cpu lamellákat, vrm-et és talán a ramokat is.
-
MaddeNNNN
őstag
Grat hozzá, jó kis hűtő. Majd játék alatt derül ki ha a vga-tól is kapja a meleg levegőt. De nyilván egy ekkora kockának 7 réz csővel nem fog gondot okozni a processzorod.
Mondjuk azért valami nem kerek nálad, hogy böngészés alatt ilyen meleg. Nekem az 5800X3D 31-36 fok egy 24 fokos szobában játékvízzel.
Bár a zárt előlapos házad sokat visszafog rajta.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
Szvsz egy ilyen "olcsóbb", keveset fogyasztó ez által kevés hőt termelő cpu-ra overkillnek érzem a 25-30 ezer forintos nagy toronyhűtőket és a vizet is, de természetesen azt raksz rá amit szeretnél.
ID-Coolingnak vannak jó toronyhűtői 10-17 ezer forintig akár sima feketében akár ARGB-s kivitelben. Ugyan ez az Alpenföhn-nél is megvan vagy ott vannak még az Arctic hűtői szintén ebben az árkategóriában.
20k körül indulnak a BQ! hűtők amik egy polccal feljebb vannak minőségben és teljesítményben.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz #32839680 #38736 üzenetére
El is felejtettem itt a nagy izgalomban csinálni a 3700x-szel. De úgy rémlik 4.4ghz all core oc-n 5200 körül kapott CB R20 multiban. Az 5800x3D out of the box 5700 pont.
R23-ban pedig 14800 a multi score.
Játékokban viszont elég komoly. Hitman 3-ban 113 átlag fps-ből lett 148, a legújabb nv driverrel és bekapcsolt ReBAR-ral pedig 166. Ez 43% javulás. De AC: Origins is 113-ról 126 átlag fps így.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz Biga123 #38708 üzenetére
Azt nem tudom, hogy hivatalosan kell-e támogatnia vagy sem, de biztosan támogatja. Játékonként változó hogy ez mennyit hoz. Nálad egy jó 5-8%-ot hozott mindegyik fps értékben ahogy nézem Cyberpunkban
-
MaddeNNNN
őstag
Ha a fogyasztás miatt aggódsz, akkor nem kell. Attól hogy a frekvenciát nem veszi vissza fölösleges energiát nem használ.
Az én 3700X-em all core 4300mhz 1.225V és netezés közben 30W-ot fogyaszt, ez melett 33-37 fokos.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
6 mag alatt teljesen megfelelő a Prism, sőt nekem a 3700x-et hűtötte all core 4.2ghz-en amíg le nem váltottam az EKWB AIO-ra. USB kábelt használd az RGB-hez.
Ha nagyon van kedved vele játszani, ez egy hasznos videó.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz tibcsi0407 #38156 üzenetére
Grat a házhoz!
Terhelve mik a hőmérsékletek? Pumpa csatlakozója be lett kötve? Forog is?(fogd meg a csövét, érezned kell benne a víz áramlását)
Első körben tegyél mindent alap beállításra(cpu,ram) és úgy csinálj teszteket. Ha ott hibázik, akkor vagy az összeszereléssel lesz baj. Ha nem hibázik, akkor viszont a tuninggal.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz tibcsi0407 #37992 üzenetére
-
MaddeNNNN
őstag
válasz carl18 #37953 üzenetére
Üresjáratban a magas feszültség (1.1V pont nem az) nem probléma, mivel a cpu nincs terhelve így fogyasztása sincs. A hőmérsékleti értékeidnek ezt tükröznie kell, ha nem tükrözi akkor van valami elállítva, vagy gyengébb szellőzésű a házad, gyengébb a hűtőd.
[ Szerkesztve ]
-
MaddeNNNN
őstag
félig off
Április közepén-végén állítólag ezek az új zen 3-as processzorok jönnek ki. Kíváncsi leszek majd a tesztekre.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
pbo vs. all core történethez az én 2 centem:
próbáltam a PBO-t, 4350mhz volt a legnagyobb, amit 1 szálon láttam és azt is csak rövid ideig többin 4100-4200 de inkább 4100 alja. Mindezt offsettel, állított limitekkel és egy 240-es AIO-val egy jól szellőző házban.
Illetve amit nem értek miért, de random újraindult a gép amikor éjszakára úgy hagytam bányászni. Stressz teszteken átment hiba nélkül órákon át, de valamiért amikor nem volt terhelve újraindult mindig.
Úgyhogy visszaraktam 4300mhz all core-ra 1,25V-on. Ha majd egyszer váltok zen 3-ra, vagy zen 4-re akkor kipróbálom a PBO-t, de nekem itt jobb az all core oc.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
hm így tünetekre elsőre a ram vagy a tárhely lehet a ludas, bios talán azért nem mert ha nem támogatná a processzort el sem indulna a gép de ha a cpu debug led világít lehet mégis. egy frissítés annak sem árthat.
tápod több, mint elég ennek a gépnek.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz ScomComputer #37700 üzenetére
van az a mondás, hogy: "ha nem megy erővel, akkor mégtöbb erővel."
-
MaddeNNNN
őstag
Gondolkodtam én is, kis ráfizetéssel egy 5800x nem lenne gond. Most van a gépben egy 3700x, 32gm 3600-as ram és egy 3060Ti. Én ezzel nagyon boldog vagyok most FHD felbontáson. Ha legközelebb fejlesztek az már új platform lesz teljesen. Vagy AM5 vagy Intel, ez majd kiderül pár év múlva. Kiköltekeztem magam egy időre
-
MaddeNNNN
őstag
válasz tibike8 #37577 üzenetére
próbáld meg azt, hogy mindent lehúzol a gépről, ház összes csatlakozóját is. legyen benne a proci a lapban, meg kapjon áramot. csavarhuzoval power gomb. nézd meg így mit csinál.
de tényleg semmi ne legyen rákötve, se ventilátor, hdd, ssd, ram, vga, egér, bill semmi. csak a lap benne a processzorral meg legyen bedugva az alaplapi csati és a processzoré a tápból. ha működik akkor egyesével rakosgathatod vissza a többit.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz zolee0307 #37290 üzenetére
attól függ mivel játszol, de annak az 1070-nek elég a 3600-is. én jelenleg a helyedben nem vennék nagyobb processzort csak azért hogy legyen, amíg nem veszel új vga-t.
nem tudom mennyi ramod van, de ha 16 akkor esetleg válthatsz 32-re.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
Hát nem tudom, 8 magból 5-ön 4400mhz 1.475-1.494 V-on, azért oda kell hűtés és légáramlás.
Nálam fix all core 4.3ghz 1.265V-on, szvsz az a 100mhz nem ér meg + 0.2 V-ot. De persze ez is szilikon kérdése.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz jilian #37103 üzenetére
Itt a fórumtárs konkretumokra volt kíváncsi, pl hogy mire használod, milyen hardver van mellette (felbontas, vga, ram). nyilván mindenkinek az az elvarasa hogy jobb legyen, kérdés hogy megéri e váltani és ezért kellene információ a kommersz válasz helyett
Dehat ha te ennyire komolyan veszed akkor mi miért vegyük komolyan?To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz Chaser #36997 üzenetére
Próbáltam 1.4V-on 3800mhz-en, el sem indult.
vddg feszeket levettem 1 voltra, így most ment majd 1 óra tm5-t meg 1 óra prime95 small fft-t is hiba nélkül. Marad így 24/7-re. Így is jobb, mint a 3200 cl16-os gyári értékeken, főleg amennyiért sikerült hozzá jutnom.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz regener #36991 üzenetére
próbáltam persze, de cl16 sok neki. csak elem kivétellel kel újra életre.
bár most 18-19-19-19-36-on ment 10 percet próba képpen hiba nélkül tm5 1usmussal.
sztem kb ez a vége max még a subtimingokkal lehetne játszani.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz F e Z o #36985 üzenetére
#36988Chaser
lejjebb vettem, dobott 6 hibát 5 kör alatt. visszavettem lement hibátlanul.
esetleg gdm disabled, vagy procODT-n változtassak?szerk: gdm disabled F9-el megfekszik.
[ Szerkesztve ]
-
MaddeNNNN
őstag
Sziasztok!
Nemrég bővítettem 32GB ramra egy G.Skill Triden Z Neo 3200mhz cl16 kittel, kíváncsiságból megnéztem mit tud. Eddig jutottam vele. Tudom a 3600 cl18 nem acélos, de ezt eddig stabilan hozza. Esetleg ránézésre valami, amin még állíthatnék?
Köszi a segítséget.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz 85Slaci265DC #36973 üzenetére
Milyen felbontásban? Milyen játékban? Milyen frissítéssel? Mi hűti?
-
MaddeNNNN
őstag
válasz Rabbitf_24 #36489 üzenetére
ne csak fps-ben gondolkodj. egy újabb generációs 8 magos 16 szálas processzor sokkal simább élményt fog nyújtani, mint egy 6 mag 12 szálas. nem lesznek röccenések, akadások. gyorsabbak lesznek a váltások játékon belül pl. ha megnyitsz egy térképet. hidd el ha fpsben nem is lesz látványos, magában a játékmenetben biztosan észre fogod menni. plusz időtálóbb mint egy 6 magos processzort venni 2021 vége felé.
-
-
MaddeNNNN
őstag
válasz Nuada herceg #35003 üzenetére
Minden chip más, ezt el kell fogadni sajnos. Nekem az előző 2 procim (1600x->2700) eléggé gyenguszok voltak, úgy látszik ezzel végre szerencsém van. Azt hiszem ha auto PBO-n hagyod, akkor csak a legjobb mag kapja meg azt az 1.49V feszt, a többi talán kevesebbet. De ebben nem vagyok biztos, ha valaki jobban tudja majd kijavít.
Én most 4.2 all core -on használam a gyári wraith prism hűtővel ezen az 1.875V-on, teljesen jó hőfokai vannak Warzone közben. Úgyhogy egyelőre le is teszek a vízhűtésről. Nem ér annyit az a +200mhz. Helyette inkább lesz új alaplap és ram, hogy abból kihozzam a legtöbbet. Jelenlegi ramjaim sajnos a lap miatt még a gyári órajelen sem mennek.@ #35006 hokuszpk
Nekem a vége 4375mhz volt 1.4v fölött, úgy azt hiszem 50 ponttal kaptam kevesebbet mint a tiéd, de ott már eléggé belenyaldosott a thermal throttlingba. Lehet egy jobb hűtővel és jobb vrm-mel elmenne többet is.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz Nuada herceg #34943 üzenetére
5020 környéke, +- 10 pont attól függően milyen kedve van. De dúrva, hogy +200mhz all core az 1.1875-->1.4 V feszültség. Ennyit nem ér az a 4400mhz all core.
-
MaddeNNNN
őstag
Igen, egyébként meglepően hatékony "hétköznapi" használatra. A mostani házam nem a legjobb szellőzésű, de a jelenlegi 4200mhz all core OC-t 1.2V-on játékok alatt megfogja 70 fok körül. Egy gyári hűtőtől úgy gondolom ez teljesen jó.
-
MaddeNNNN
őstag
válasz CJ4567 #34907 üzenetére
Tudom, csak 3 kör erejéig volt ennyin. Egyelőre beállítottam 4.200mhz @ 1,1875V-ra, így teljesen tűrhetőek a hőmérsékletek.
Alpi.: Értem, köszönöm. Nem igazán bíztam eddig a PBO-ban, bár lehet csak az előző generáció képességei miatt. Amint lesz új ház és hűtés rászánom magam, hogy kísérletezzek vele.
-
MaddeNNNN
őstag
Gyári hűtővel azt hiszem itt a vége.
Egyébként azt a CPU EDC Limitet, ami 90 ampernél tetőzik nem lehet valahogy kitolni? Biosban már fejlebb tettem de nem nagyon akar megmozdulni. Vagy az csak engedélyezett PBO-val működik?
-
MaddeNNNN
őstag
Sziasztok.
Egy 3700x-szel csatlakoznék egy r7 2700-ról. Tudom ez nem a leg logikusabb feljebblépés de nagyon jó áron sikerült hozzájutni és ha minden jól megy akkor 20k pénzembe lesz az upgrade.
Egyelőre az r7 2700-as tapasztalataim alapján kapott egy szolid 4.3ghz all core OC-t 1.275-ön LLC3-al.CB R20-ban 5139 pontot kapott így, nem tudom ez mennyire számít jónak. Magasabb órajelen már hibázik, de több feszt nem nagyon szeretnék egyelőre adni nek mert így több kör után már közelített a 80 fokhoz a gyári hűtővel. Jövő hónapban kap új házat és vizet.
Ment egy kört PBO+offsettel is, de úgy lényegesen alacsonyabb órajelen volt mint így a fix oc-val.
Esetleg ha van valami tanács, mit csináljak másként mint az előző generációnál azt szívesen fogadom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest