Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
veterán
válasz GIORGIONE76 #34049 üzenetére
"van nekem olyan stabil beállításom ami mindenben megállta a helyét, kivétel TM5"
Tehát stabil, ami nem stabil..Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Albigator #34048 üzenetére
Csak egy bajság van vele, egy tuning memóriát tuningolni szeretnék, annak semmi értelme ha húzok rajta 100 Mhz-et meg visszveszem a cl-t és megköpköd - ha szerencsém van- 1-200 hibával, akkor mi értelme van, volt/van nekem olyan stabil beállításom ami mindenben megállta a helyét, kivétel TM5, régesrég száműztem..
Albigator, csak annyit akartam "röviden" hogy sztem mem hiba...
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Albigator
őstag
válasz GIORGIONE76 #34044 üzenetére
Nem egészen értem mit akarsz ezzel mondani nekem.
Ez még tök alap állapot volt proci és RAM-nál is.(#34046) GIORGIONE76
Nem f@szság az. Egyik legjobb MEM tesztelő progi. Ha az hibát dob szar a beállításod. Nekem volt olyan h az is lefutott gond nélkül de Prime95 Large FFT alatt hwinfo WHEA errort mutatott. SOC fesszel voltak akkor gondok.Más:
Aki konyít a G-s procikhoz, kérem segítsen nekem itt, a 4650G-vel kapcsolatban.
Főleg a 3. kérdés lenne fontos.[ Szerkesztve ]
-
Sontir Fel
őstag
válasz Christoferus #34029 üzenetére
Most tettem rá egy új AIO-t, szerintem hűtésileg rendben vagyok.
Nem mélyedtem el a témában annyira, mint kellene, illetve úgy tűnik, hogy egy gyengébb darabot sikerült kifognom. Mind1, annyira nem panaszkodom, warzone közben stabil ez 4150/4200 a feszültség a cpuz szerint 1.312 és egy kicsit erősebb venti profillal (amit fülesben nem hallok) 58 fokos volt max a cpu, szóval ez is több mint a semmi, csak bosszant, hogy lehet több is lenne benneBFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Chaser #34045 üzenetére
A TM5 sztem egy fszsg, megcsináltam újra, 1148 hiba, mégis hová kellene visszamennem 3200/14ből, mondjuk 3000/18-ra Eddig az aida és az Y volt nekem a mérveadó, de az élet megmutatta mindig hogy tképpen semmi sem elég, egy metroidvania is kifektetheti
-
Chaser
legenda
válasz GIORGIONE76 #34044 üzenetére
tm5 időzítéseknek, large fft soc-imc ram fesznek nekem maximálisan bevált
tm5-öt talán fludi mondta nemrég, de magában kevésnek bizonyult
de külön-külön futtatva, ha tm5 lefut, large fft megy 10 percig nálam már valós alkalmzásban sem volt, játék-render-vágás-konvertálás, persze ha a cpu is stabil_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Albigator #34043 üzenetére
Elsőre szvsz mindig a memória, most én is csúcsrajáratom, addig finomítottam amíg aida le nem futott, na erre utána egy sima platformer alatt random újraindult pár perc után, szted mi volt? 5-el kellett feljebb tenni a trfc-t mert az már túl volt a csúcson
Ezért van hogy néha megírja valaki hogy neki még a dobozra írt xmp se jön össze aztán kapja a user errort de nem így van, elég pár század volt, vagy egy szem időzítés és megy a levesbe, pl nekem cpu oc miatt ilyen rndom újraindítás kevesebb volt, ezért tartom jónak a CTR teszteléseit mert ott is kijön ha instabil..https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
GIORGIONE76
őstag
Alpi, méghogy nincseeen? ott a CTR 2.0
Ja nem, mert pbo nincs, és nem is egyszerre müxik minden,
de azért szépen váltogatja a hybrid beállítás
Már várom a X profilt is de azt még most hegesztik, és lehet ahhoz már zen3 is kell, de egyelőre nekem a tuning után ez vált be...https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Albigator
őstag
Hali!
Mivel nincs Renoir topik még most se, csak 2***G/3***G-s így jelen esetben inkább ide írok, mivel "egy picit gyengébb 3600-ról van szó grafikus megjelenítővel" amit most nem teszteltem.
Beszereztem egy R5 Pro 4650G-t a másodlagos gépembe a 2600X helyett, mert kellett egy IGP a VGA "tehermentesítésére". Egy dupla ventis Mugen 5 Rev. B hűti:
CB R15:
Multi 1536p (max 61.6fok)
Single 191p (max 46.3fok)CB R20:
Multi 3603p (max 64.6fok)
Single 489p (max 49.5fok)CB R23:
Multi 9205p (max 65.4fok)
Single 1257p (max 48.9fok)Volt ugye nekem már 3600 és 3600X-em és ez a kis 4650G tényleg nem rossz proci teljesítményt nézve, ahhoz képest h egy APU-ról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
MrTwister
őstag
válasz Christoferus #34038 üzenetére
No igen. "Ha jól tovább viszik, ez aranyat fog érni." én is ebben reménykedem, hogy a játékok támogatni fogják és jól profitálnak majd belőle. Ha már 5-10 fps-t hoz a min fps-hez plusszba már megérte!
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
MrTwister
őstag
Szép csendben kijött a SAM a 3000-es sorozatra is! [link] AGESA V2 PI 1.2.0.1-vel. Márcsak Nvidiának kéne megheggesztenie a 3080-asok BIOS-át és mehet a ReSize BAR 3900x+EVGA 3080 kombómmal! Az Asus már ki is dobta a Hero 8-ra tegnapelőtt az AGESA V2 PI 1.2.0.1 BIOS-t. Akit érint: [link]
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
Christoferus
csendes tag
válasz CJ4567 #34033 üzenetére
Meglátjuk szerintem még a következő hónapokban, hogy ez több alaplap kategóriában is adott processzoroknál ténylegesen az adott szilicium szintje, vagy szofterikus is.
Az amd kommunikációja és változtatásai is sokat elárulnak az utóbbi hónapokban.
Nagyon látható, hogy minden eddigi chip-ben hagytak tartalékot, de az új intel generáció érkezésére szeretnék kicsit felhozni az 5000-esek mellett a 3000-eseket is, hogy "ízletesebbek" legyenek még inkább.
Ez válasz lehet arra is, hogy most az előző generációs i5-ök (és várhatóan a 11. genesek) nagyon csalogató ársávban mozognak. -
Alpi.
addikt
Kicsit lehet, rendezni kéne a dolgot ! Van itt boost, pbo, offset, CCX oc, vid, vcore említve egyszerre, de ennyi minden nem tud egyszerre történni. Vagy csak én vesztettem el a fonalat ?
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
CJ4567
nagyúr
válasz Christoferus #34029 üzenetére
"Az biztos, hogy ha az adott alaplap képes rá és jó a hűtés (no meg a ramok) akkor 4200-at simán kell vinnie 1,35V-on max. Csak a beállításokat kell megtalálni. (ez egyben a jó és a hátrány az amd cuccokban)."
Nagyon processzorfüggő, hogy kié mit tud. Enyém pl. 4,3GHz @ 1,25V (load feszültség) amit tud, viszont felette már sokkal többet kérne.No Sana No Life
-
Christoferus
csendes tag
válasz hokuszpk #34030 üzenetére
Azt elfelejtettem mondani, hogy 3 óra egyfolytában r23, 2óra aida tesztelésem van mind a 4400, 4500, 4600 órajelben, illetve minden fázisban a voltage-ben (1,22-1,26-1,3 a három fő fázis legoptimálisabbja).
Illetve természetesen kikapcsolódásként az összeset játékokban riva-val monitorozva (meg hwmonitor) -
Christoferus
csendes tag
válasz hokuszpk #34030 üzenetére
Arra reagáltam, hogy csak az elmúlt pár hónapban nagyon sok eszmecserét olvastam azzal kapcsolatban, hogy milyen órajelek és milyen pbo, kell-e gl state vagy se, kell e spread spectrum vagy se, stb., ilyen bios olyan bios, de túl sok volt az a megállapítás, hogy 1,3-1,35 alatt alatt nem stabilizálható 4,2-4,4 között egyszerű belövéssel.
Egyértelmű, hogy az újabb lapok és a legújabb bios nagyon sokat boost-ol az összes korábbi 3000-es procin is. (MSI és Asus 550-es legalábbis biztos.) -
hokuszpk
nagyúr
válasz Christoferus #34023 üzenetére
oke, de mi a kerdes ?
minel jobb hutest teszel ra, annal magasabbra boostol es / vagy tovabb tartja ki, de ezt mar az elso szeria ota tudjuk.
** azert azt a 4.6 -ot teszteld valami betyarosabbal is, ha mast nem, mondjuk parhuzamosan aida stressz + cpu-z stressz, ilyesmi. A CB az eleg lightos ilyen teren, y-cruncherre szoktuk mondani, hogyha abban megy par kort az 1-6-0 komboban, akkor stabil.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Christoferus
csendes tag
Amúgy végig teszteltem az összes fázist.
Az biztos, hogy ha az adott alaplap képes rá és jó a hűtés (no meg a ramok) akkor 4200-at simán kell vinnie 1,35V-on max. Csak a beállításokat kell megtalálni. (ez egyben a jó és a hátrány az amd cuccokban).
És én úgy tapasztaltam, hogy amúgy az alap is teljesen kiszolgál most is és még 1-2 évig (ha nem tartalomgyártó vagy, esetleg bármi videós/média alkotó).
Én is azért ruháztam be a régi konfig után új lapra és procira, mert hosszú távra időzítek optimálisan. Ez a proci már választáskor megfelelt mert alsó hangon hozza minden játékban az elvártat még jó ideig (videókártya már kérdésesebb).
Az alaplap meg pénztárca barát a jövőbiztosságához képest.
Viszont idővel, ha már így is úgyis kevéssé válna a 3600, akkor jöhet bele egy 5800x vagyt 5900x (5950x sose lesz olcsó és felesleges is), amik még az idei inteleket is veri, vagyis a mind intel mind amd új generáció előtti utolsó konfigjából a lehető legjobb teljesítményt sajtolhatom ki hosszú távon 6-7 évig úgy hogy max. majd egyszer még egy procit kell cserélnem.
Úgyhogy ne kapkodj semmit el és ne csüggedj. -
Sontir Fel
őstag
válasz Christoferus #34027 üzenetére
Az a 4.6 nagyon betyáros
Én kezdem elengedni a dolgot és a looserek fegyveréhez nyúlok lassan.
Veszek egy 5600xet vagy ha nagyon elgurul a gyógyszer, akkor 5800atBFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Christoferus
csendes tag
válasz Sontir Fel #34026 üzenetére
Részben igen, részben pedig saját tapasztalás és a reddit-en megosztott info-k alapján (meg végig olvastam itt is nagyon sokat az elmúlt egy évből).
-
Sontir Fel
őstag
válasz Christoferus #34025 üzenetére
b550m TUF, tény hogy nem a legfrisebb bios van, de nem is ezer éves, talán decemberi. RP's Lair videója alapján csináltad a beállítást?
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Christoferus
csendes tag
válasz Sontir Fel #34024 üzenetére
Szerintem alaplap/bios függő is, b550 tomahawk-om van és az új béta bios van fent.
-
Sontir Fel
őstag
válasz Christoferus #34023 üzenetére
Nekem ilyesmi offset beállítás mellett 4150/4200 lett
-
Christoferus
csendes tag
Hali, olvastam sokat itt kinek mi a tapasztalata.
Én az utóbbi 1 hétben "játszogatok" a 3600-as procimmal (1,5 hónapos).
Semmihez nem nyúlva 1,4-1,46V-ig ment fel és r23 alatt max 4000-ig ment az összes core (90fokon).
Lecseréltem gyári hűtőt múlthéten egy Arctic Freezer 34esports duo-ra és...
Ég és föld. Azonnal 4100 volt teszt alatt 1,4V-on és max. 60-64fok.
Nekiestem az OC-nak, CCX-enként felmásztam 4,6-ig offset +0,2.
Mindig stabil. r23 alatt is max. 71fokig megy fel és 1,3V atomstabilan (core-onként 1,069)
hwbot-on most a 3. r23-ban.
r20-ban most csináltam egy tesztet épp 4184. -
hokuszpk
nagyúr
válasz Dark KillerX #34018 üzenetére
azert egy 65W -s procival csak elketyeg.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
atillaahun
veterán
Hmm... érdekess.
Nekem amúgy az lett a megoldás az USB stick fel nem ismerésre (B450-en), hogy tiszta UEFI módból vissza kellett váltani UEFI + CSM-re.
Bár ha jól olvastam ennek csak a rendszer boot-hez kellene köze legyen, nem tudom miért befolyásolja egyáltalán az eszköz felismerést is. -
Chaser
legenda
válasz Dark KillerX #34018 üzenetére
ha fhd csillió hz a cél akkor 5600x, egyébként meg zömében elég a 3600
bár ha komolyan játszanék akkor 8 mag, és ez nem vga függvénye, jobb a frame time - simább a játék -
még egy 3100 is szépen kiszolgál akár egy 3070-et, játék függvénye mennyire szereti adott játék a cpu-t, meg ugye felbontás/frissítés, multi/nem multi kérdése is_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nagyúr
#34014Baryka007: nálam 5600X mene X470-es lapban (lásd aláírásomban), teszi a dolgát, PB-vel hajtom + ramok XMP-vel betöltve.
Annyi a szívfájdalmam mindössze, hogy a lapom szoftveréből semmit se tudok állogatni, merthogy általa nem támogatott az 5xxxx-es széria.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
Proci csere előtt állok , és nem tudom , hogyaz adatlapomon lévő lap mennyire lesz elég egy 3600-as proci alá? Tuning ha játszik is ,akkor is max minimális ,és kérdés egyben az is , hogy esetleg vga csere esetén , a proci elég lenne-e egy 6700Xt esetleg Rtx 3060 / 2080 vga alá?
[ Szerkesztve ]
-
Lendova
őstag
válasz zsintai1987 #34011 üzenetére
Sok függ attól, hogy mire kell vas és mik az igények. Nincs azzal semmi baj, ha téged kiszolgál stock+xmp kombóval.
All fiat goes to zero.
-
Chaser
legenda
néháyn %-ot hoz videós munkáknál a gyorsabb ram, if-et sem úgy vettem észre hogy világot vált meg ha 3200-es ram mellett 3200-n vagy 3600-on megy, 3600 ram és if is alig gyorsabb 3200-esnél ram/if-nél ilyenekben, játékban még nem néztem
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Baryka007
őstag
Üdv !
B450 X470 es lapok, szoktak dirigálni ha ötödik szériás procit rakok bele ? Úgyértem minden kompatibilitás megvan oldva ? Leginkább Asus ROG lapokra gondolok ...
Nyugodt szívvel rakhatok bele pl.: 5600X et vagy nem ajánlott az alá a chipset alá ? -
beef
őstag
Jön majd hibajavítás USB problémára, már akit érint (500).
https://www.guru3d.com/news-story/amd-is-investigating-usb-problems-with-500-series-
chipsets.htmlThis should resolve the following USB issues:
Failure of the USB connection
USB 2.0 audio crackling (e.g. DAC / AMP combos)
USB / PCIe Gen 4 exclusion. -
fanti
addikt
Micsoda eretnek...máglyára veled!
Nyugi, én a 3900x -nél csak PBO-t engedélyeztem és egy kis negatív offsetet állítottam a processzorvolthoz (-0.078v). Ja, meg a RAM ment föl a gyári 3200 CL 16 helyett 3600 CL 18-ra az IF szinkron miatt, de semmi több, és ez is csak azért, hogy a lelkem megnyugtassam, mert könnyen lehet ha mindebből semmit sem csinálok meg, akkor sem venném észre a difit...
-
zsintai1987
tag
Csak én vagyok az egyetlen aki mikor megvettem beleraktam a 3700xet a lapba (Asus prime 570), rárakták egy 360as aiot és megy alapon minden... Na jó a ramok mennek 3200 cl16 on de ennyi, még az IFet sem állítottam hozzá.
Pedig megy rajta Sony Vegas, unity, obs-el 1080pben streamelek slow presettel...3700x, ASUS 570prime, 2X16GbCorsair 3200 cl16 , ház:CM 500P fehér, Seasonic Focus+ 550W 80+ GOLD, rx 5700xt nitro+
-
Sontir Fel
őstag
válasz GIORGIONE76 #34009 üzenetére
Köszönöm.
Írok majd, az anyagiakat majd átvételkor rendezzük, nehogy nálam ragadjon valamiért a cucc, meg a pénz is[ Szerkesztve ]
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Sontir Fel #34008 üzenetére
Nem gond, PMben írd meg mennyi hova és a többit majd intézed amikor tudod! Jobbulást
És köszönjük az intézést!https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Sontir Fel
őstag
válasz GIORGIONE76 #34007 üzenetére
Megérkezett mind a 16 darab. A tranzakciónál 310 forintba váltottak nekem, tehát egy darab lefogató 465 jó magya forintba kerül, ehhez jön a posta, ami fejenként 485 forint.
Átvétellel kapcsolatban kérnék egy kis türelmet, van rá esély, hogy benyeltem a vírust, így most kicsit tanácstalan vagyok még a továbbiakat illetően. A feleségem belvárosi üzletét is zárták két hétre, így most az sem opció még pár napig.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Sontir Fel #34006 üzenetére
köszi, valamikor úgyis bontani kéazülök éa bepattintom
-
Sontir Fel
őstag
Megérkeztek az AM4 lefogatók. Holnap bontom a csomagot, küldök képeket. Kiszamolom mi mennyi, aztán egyeztetünk.
-
Bib
őstag
válasz atillaahun #34004 üzenetére
Én már többször rápróbáltam frissebbre, de mindig visszatértem a 37-hez, szerintem ez volt a legjobb a 3000-es szériához.
-
atillaahun
veterán
Vettem észre. Azt is csinálja még, hogy ha fan curve-nél kihúzod egérrel a kis bogyókat a grafikon területéről akkor fix ~90%-re reseteli vissza az összes ventit. Ja meg a PBO-t is 2 helyen lehet állítani és nincs szinkronban.
De nem akarok már downgrade-elni, mert a legutóbbi mutatványommal is majdnem tégláztam a lapot. Falura jóez.[ Szerkesztve ]
-
Bib
őstag
válasz atillaahun #34000 üzenetére
Nekem nem volt teljesen stabil ez a bios, úgyhogy ment vissza a 37-es.
-
Chaser
legenda
válasz atillaahun #34000 üzenetére
bios default megvolt?
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest