-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martin66
senior tag
válasz sarasota123 #14550 üzenetére
Nyugodtan. Az a B350 Prime Plus Asus jó alaplap. Nyugodtan húzhatod benne az 1700-as CPU-t is akár 3,6-3,8-ig is, majd kiteszteled. De az biztos, hogy emiatt nem kell új lapot venned. Valaki máshogy gondolaj?
Szerk:
Ha tuningolsz, akkor ne vegyél X-eset. 1600 vagy 1700-at vegyél.[ Szerkesztve ]
-
Pokesz007
senior tag
Szia
Elnézést,hogy beleszólok.
Te is mazsolázd ezeket a magánvéleményeket,szerintem nincs gond az alaplappal.
Kedves fórumtársak gyűjtik ezeket össze.
Nagy mazsola martin66 közreműködésével[ Szerkesztve ]
️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
ati3x
senior tag
Beléptem a klubba, egy 1700-el. Egy asus prime 350-es mtx-es lappal, és 16Gb corsair 3000-es memoval. Tegnap összeraktam, elindult. Még a win is, pedig az elözö cucc alatt volt. Persze a lehetö leghamarabb újra húzom. Azé elég gonosz làtvàny a 16 szàl a feladatkezelöben...
-
SSJPiotr
csendes tag
Nálam is dettó ugyanez a helyzet egy Asrock ab350m pro4 alaplappal, megoldást még nem találtam rá, órajelet se lehet állítani, biosba beveszi, de mire windowsba jut, megint beáll az "alap" 3.4 ghz-re és windows alóli tuning progik se tudnak rajta változtatni. Ha találsz megoldást, írd meg pls
-
Apucy01
őstag
válasz OutSider17 #14519 üzenetére
Szia!
a helyzet tegnap óta változatlan.. nem hiszem hogy bármi is nem lenne a helyén vagy nem lenne jó, a biosig el jut az magától jön be mintha első inditás lenne ott tudsz időzni úgy 10 másodpercet és kezdi előről amit látni lehet az alatt a kis idő alatt a proci hőfoka 27 fok.. sata direk nincs rajta csak egy m.2 ssd ami szintén vadi uj.. ahogy az egész konfig kivéva a vga t ami 4 honapos.. nem igazán tudom mi lehet vele
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
OutSider17
senior tag
válasz Apucy01 #14555 üzenetére
Én meg nézném az M2-es SSD nélkül azért. Ha úgy ís csinálja akkor a proci körül lesz valami. Olyan mintha le oldana valamelyik alkatrész túl melegedés miatt. Vagy sérült a bios esetleg és nem bír fel állni rendesen a rendszer ezért bootloop a vége. De ez mind csak tipp.
Zárlat szerintem tuti hogy kizárt. Akkor el sem indulna a gép.
[ Szerkesztve ]
Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
Törzsúr
senior tag
B350 Mortar Arctichoz van új bios (09.19.) AGESA 1.0.0.6b verziós.
Valakinek van vele tapasztalata esetleg? Én este vagy hétvégén pattintanám fel.
[ Szerkesztve ]
Steam: szedibatta | EA, Battlenet: Szedi90
-
Szinyák
őstag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Szinyák #14563 üzenetére
pedig egy próbát megérne a dolog. a sokat vitatott ph-s tesztben is látszik, hogy büntet a játék 8 szál fölött. akkoriban még fel is vetettem a teszt szerzőjének, hogy smt off is érdemes lett volna tesztelni, mert nv drivernél voltak gondok.
mondjuk én csak egy r5 1600-at használok gtx 1070 mellé, de érezhető a különbség smt off. mivel szinte csak gta 5-tel játszok, így nem vagyok a legjobb tesztalany. nálam véletlenszerű időközönként ledobta 40 környékére az fps-t vsync 70hz mellett, smt off-nál nincs ilyen jelenség. persze lehet placebo is, de érzetre nálam sokkal jobb lett.[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
MSI X370 GPC-hez is kijott az 1.0.0.6b-s BIOS. Most par napig nem tudom kiprobalni, de ha valaki megteszi, kivancsian varom a velemenyet. Azt irja Improved memory compatibility szokas szerint.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
-
vaakuum
addikt
válasz OutSider17 #14570 üzenetére
Nálam is, működik minden, úgyhogy pláne megvárom, mi lesz az eredmény, nehogy elcsesszem a hibamentes rendszert. Bár talán pont azért, mert a legutolsó verziót is így eltalálták, azt érzem, az MSI nem szokott tákolmány szoftvereket kiadni, tehát lehet kockázatmentes lenne a próba. De azért mégis
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
törölt tag
válasz OutSider17 #14570 üzenetére
Én az új Agesa kódig nem frissítek biost, pont azért, mert minden az elvárások azerint működik, ami jó az nem piszkálom. Ez a "b" jelölésű Agesa tudtommal eleve csak a Lunux crasht javítja. De ettől függetlenül érdekel, milyen változások lesznek a frissítéssel, majd várom a tapasztalatokat.
-
nkmedve
őstag
válasz Szinyák #14563 üzenetére
Már az első tesztekből is látszott, hogy játék alatt csak ront az SMT, szóval erre lehetett számítani (ahogy Intel-nél sokáig gond volt az SMT-vel) nálam alső nap ki lett kapcsolva. Szóval ha valaki elsődlegesen játszik akkor ajánlott a Ryzen 7-en kikapcsolni az SMT-t (nem hiszem, hogy létezik játék egyelőre ami profitálna 8-nál több szálból, szóval értelme semmi).
Azért ne felejtsük el, hogy az SMT leginkább csak egy trükk (és némi extra tranzisztor) amivel próbálják növelni a magok kihasználtságát, és a gyakrolatban inkább kevés magnál (2-4) hoz érezhető gyorsulást. Minél több a mag annál kevésbé segít az SMT, azt a rengeteg szálat mind etetni kell adattal (két memóriacsatornával nem olyan egyszerű az), és nagyon megnövekszik a CCX-ek közti kommuniáció is. Szerintem BF-nél is ez lehet a gond, ha 16 szál áll rendelkezésre akkor sokkal gyakrabban kell adatokat küldözgetni a CCX-ek között, az pedig lassú.
Még ha nem csak a játékokat vesszük alapul hanem más app-okat, akkor is érdemesebb lehet kikapcsolni az SMT-t. Nálam pl. Lightroom alatt érezhető visszaesés van SMT-vel (nagyon gyors RAM-nál talán megfordulhat ez), Handbrake képes valamennyit profitálni, de az sem sokat (kb. 10%).
-
OutSider17
senior tag
Hát kicsit érdekes az új bios....... Beállítok neki egy fix feszültséget, de picivel főlé lövi.
Pl 1.1 voltra állítottam a procit 3.6Ghz mellett és 1.125 -1.136 voltott add neki.
Szóval szerintem én is most pakolom is vissza az előző biost!Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
Apucy01
őstag
válasz OutSider17 #14569 üzenetére
Az a helyzet hogy tegnap mikor ott voltam a havernál nem vettem észre hogy a net kábel csatlakoztatva van...
Ha azt kihúzom mint ahogy tettem ma akkor gyönyörüen tovább megy a win 10 is fölszaladt pillanatok alatt, de abban a pillanatban ha a netet vissza dugom ujraindul be a biosba és kezdődik minden előről még igy op rendszerrel is..Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
törölt tag
válasz nkmedve #14574 üzenetére
Részben megcáfolnám:
Be-ki kapcsolgattam egymás után sokszor és mértem az időt hogy melyik állásban tudok hamarabb végezni egy kicsi zegzugos pályarészen 10 ellenféllel.
Egyedül annyi hátrányát vettem észre, hogy egy nagyon picivel de lassabban reagál az egérmozdulatokra SMT on esetén, egyébként sokkal-sokkal simább és haladósabb vele, jóval kevesebbszer öltek meg.Szerintem beállítás függő hogy rossz-e.
[ Szerkesztve ]
-
-
Apucy01
őstag
válasz OutSider17 #14581 üzenetére
nincs bekapcsolva... ha letiltja a lant teljesen akkor is megy minden tökéletesen de ha engedélyzve van és kábel figyel benne akkor vége van! másik kábellel is tesztelve ugyan ez van.
-
bandika0626
senior tag
A lap maradjon nyugodtan. Nekem is megy simán benne az 1700. Csak az én procim nagyon éhes, valószínű még az első darabokból való azért is csak 3600-on megy. Meg számomra elég is. Még menne 3700-et is de felesleges.
Úgyhogy astól a laptól ne válj meg mert szerintem az egyik legjobb lap a B350-ek közül vagy lehet, hogy a legjobb.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
Apucy01
őstag
válasz Walter_White #14584 üzenetére
a cmos reset sokadjára is megvolt ahogy az elem kivétel is.. max holnap frisitek neki egy biost de azt is csak úgy tudom ha viszem neki pendriven. viszont én asrock biost még sosem frisitettem és nem is szedtem le segitene valaki melyiket kell mert látom 1 biosbol két változat is van
-
Walter_White
senior tag
-
Leon77
őstag
válasz Apucy01 #14587 üzenetére
Szerintem próbáld meg azt, hogy letiltod biosból a lant, és úgy bedugod az utp kábelt. Ha akkor nincsen boot loop, akkor szerintem mehet bele egy mezei háló kártya és csókolom. Régi lapomnál (asus) szállt el hangvezérlő és lan is, de kártyákkal működött még utána sok-sok évig és úgy is adtam el.
Persze, csak, ha macerás a gariztatás.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
senior tag
válasz SECTORnooB #14529 üzenetére
Köszi szépen a segítséget és a tippet! Próbálkoztam a szorzókkal és a VCore-al, és az általad javasolt értékekkel. Rendben ment, de inkább a VCore-t visszatettem Auto-ra, és csak a szorzót állítottam 36x-re.
Mikor 37x-re raktam, akkor Prime95 hibát dobott egy-egy Thread-nél, és újraindult, ezért akkor marad a 36x a Core Performance Boost kikapcsolása mellett. Lehet itt már kellett volna valami fix VCore, de ennyire nem vagyok hardcore overclocker. Így most 1,200-1,250 V körül van és stabilnak tűnik. Max 73 fok volt 10 perc Prime95 után.Jah, és ezt már az új BIOS verzióval csináltam: MSI B350 GAMING PRO CARBON (7B00v16)
- Improved memory compatibility.
- Update AGESA Code 1.0.0.6b[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
36 os szorzó mellett tenném a Vcoret 1.23 ra így biztosan stabil lenne, 3.7 meg már (nekem) 1.272-őt kér és az már refkó hűtővel nekem meleg volt. Próbáld megtalálni a számodra azt a beállítást ahol a teljesítmény/fogyasztás mutató a legjobb. Prim95-öt nem 10 percig futtatunk én minimum egy órát javasolok...de a core userek éjjelen át tartó primtestet szoktak eszközölni ( leginkább én is ezt preferálom)
[ Szerkesztve ]
-
Apucy01
őstag
válasz SECTORnooB #14592 üzenetére
RE: ASROCK!!
sikerült mególdani bios frisitve a lertak szerint de nem ez volt a gond se nem a lan kártya!
Erre senki nem gondolt volna azthiszem a bűnös a digi nek a huavei ont je... fogtam elvitük az enyémet bekötötük jelszó ilyesmi és lőn müködés és net! holnap cserélik neki az ont t. ezt nem gondoltam volna soha hogy ez a gond!!! nem is értem hogy lehetett mivel az a gépe amit a ryzsa váltott tökéletesen üzemelt vele.Köszönöm a barátom nevében is a segitséget mindenkinek!!
-
360xbox360
tag
Kijött az PC Mate-hez is az 1.0.0.6b agesa bios. Az lenne kérdésem ha már beállítottam a venti profilokat + a tuning dolgokat, akkor frissítés után ezeket újra kell állítani (mert akkor lefotózom őket)?
-
SECTORnooB
addikt
válasz 360xbox360 #14594 üzenetére
igen, elfognak tűnni, célszerű dokumentálni
-
pipo112
őstag
Igen
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
360xbox360
tag
Köszi mindkettőtöknek
-
ovics
aktív tag
válasz 360xbox360 #14597 üzenetére
majd egy kis beszámolót írhatnál róla hogy milyen lett, mi változott.
-
Leon77
őstag
Azt a lapot nem ismerem, de nekem asus-nál van oc profilemenu, ahol az aktuális beállítást ki tudom menteni pendrive-ra és be tudom tölteni bios update után, illetve az összes beállítást ki tudom menteni txt file-ba szintén pendroidra.
[ Szerkesztve ]
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest