-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
Már a Ryzen most nyitáskor is elég szépen szerepelt! I7 7700K 59 átlag és 45 minimum kép kocka Tombraider alatt.
R7 1800X 64 átlag és 48 minimum. Majd ha jönnek a szoftveres javítások majd meglátjuk mennyit gyorsulHiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
carl18
addikt
Majd meglátjuk ha a problémák elhárulnak javul-e valamit! R7 1800X inkább munkára való, ott jön ki az igazi ereje Játékra nem igazán éri megvenni szerintem, aki játszik az vesz egy procit max 110E-ért itt jön képbe a I7 6700K esetleg I7 7700K.
Játékra inkább a R5 1600X lesz a rávaló![ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Szinyák
őstag
nem trollkodás , de játékra még mindig 7700K/ 6700K a best . Ott csúnyán leszerepelt .
Nagyobb volt a füstje mint a lángja a ryzen megjelenésnek . Video renderelés stb ott jó ,de többi bench.-ben sem szerepelt a legjobban .
Munkára ideális a sok mag és az ára miatt .Szinyák
-
carl18
addikt
válasz Szinyák #1255 üzenetére
Cinebenchbe 11.5 többet kapott mint a 6950X nekem ez bizonyiték arra valóban durva proci!
Majd ha megoldodnák a szoftverek gondok meglátjuk mit tud, nem azért hogy védjem de nem ér ám csalni.
Ha megoldodnak a gondok és valóban nem javul akkor belátom ennyit tud játék alatt.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
-FLY->
őstag
IGP-ről hol találok bármit is (1700)? Mert tök jó ez a letisztult amd lap, de erről semmi. Vagy itt nincs ilyen vagy mi(bocs ha nagy hülyeséget kérdezek, de több mint tíz éve tiszta vagyok)?
[ Szerkesztve ]
-
-FLY->
őstag
válasz errorcode06 #1258 üzenetére
Akkor az csak az olcsóbbakban lesz?
-
.Ishi.
aktív tag
Egy kis érdekesség, ami megmagyarázhatja a különböző gaming bencheket.
Drastically higher performance with newer BIOS
Forrás: [link]
"In regards to gaming ASUS in particular, and MSI to some extent. It explains why reviewers such as Joker, Crit, UFDiciple, and TechDeals had far better gaming performance."
A német cikkből: "The MSI board was delivered with BIOS version 113, until last Friday a new one appeared.
Version 117, which is still up-to-date, improved speed and stability. If we were still able to count on sporadic Bluescreens with the older UEFI, the board is currently stable. Much more important, however, is the drastically higher performance in games and the real pack with 7-Zip. The release notes include, among other things, a fixed problem with the memory act and its timing as well as the voltage.
Compared to the original bios, the new UEFI increases the image rate in our game course between plus 4 and plus 26 percent, on the average even plus 17 percent!"
-
HavocS
senior tag
Ryzen HPET mizéria (biztos vótmá)
Azért szépen gyűlnek a szoftveres bakik, alakul a púpos gyerek. Vicces hogy a HPET-re pont gondoltam tegnap, FX-szel szoptam vele, ha ki van kapcsolva és Overdrive-ban húzom a BCLK-t eldobja az Aerot, játékban meg 600 napokat ugrik oda-vissza másodpercek alatt ... Win10 meg KO, mivel ott nem opció az aero kikapcsolása. Mindenesetre érdekes, ha egy i7-en mondjuk átlag 5%-ot gyorsít, a Ryzenen ugyanennyit lassít, akkor egy patch után jócskán gyorsíthat rajta.
A játékok alatti manuális core korlát viszont nekem eléggé WTF, oké hogy utoljára C64-en programoztam, de feltételeztem hogy legalább Win 7-től felfelé egy sor lekérdezni a fizikai / logikai magok számát...
A fentebb linkelt német tesztben amúgy örömmel látom hogy végre tesztelték a Fallout 4-gyel, mondjuk az eredmény nem túl meglepő: komplex kültéri helyszínen brutálisan terhel egy magot (FX-szel lazán 20 FPS köré esik még 4.8-ra húzva is), nem csoda hogy egy i5 szintig jutott csak. Na meg pont ez az egyik játék ami imádja a gyors RAM-ot, ez is könnyedén megfoghatja.
De megmondom őszintén, kicsit elkezdtem gondolkodni hogy nem járok-e jobban egy 7700k-val. Vagy csak álljak úgy hozzá, hogy most megveszem 105-ért az 1700-at, aztán másfél - két év múlva eladom 70k körül és majd a 2700 vagy valami hozza meg a teljes boldogságot... Legalább az AM4 időtállónak tűnik, az Intel vagyonát elvből nem szívesen gyarapítanám illetve inkább támogatnám az AMD-t... Eh, na mindegy, egyelőre B350-es tesztet se láttam, nemhogy egyáltalán bármilyen AM4 alaplapot itthon :-D
-
rambustibi
őstag
Úgy gondolom, hogy a HPET megoldásával, nem csak a játékok alatt lesz teljesítmény növekedés, hanem az egyéb programok alatt is, gondolok itt a render programokra is akár... ha nem is annyira látványosan fog emelkedni a teljesítmény, mint a játékok és multimédia programoknál, de biztos lesz emelkedés.
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
HavocS
senior tag
Nagyságrendileg elmondható hogy sokkal közelebb kerül 4 GHz-en egy 5.1-re húzott 7700k-hoz mint alapon mindkettő. Ráadásul játékokban (még az egyébként Ryzenre háklis GTAV -ben is) nagyon szépen teljesít még a jelenlegi optimalizáció (hiánya) mellett is. Remélhetőleg B350 lapokkal is meglesz a 4 GHz (tekintve hogy az érintett példány mindössze 0.125V-ot kért pluszba, ez nagyon szép eredmény).
Kérdés persze hogy a többi példány is bírni fogja-e ezt, de figyelembe véve hogy mennyire hangsúlyozta az AMD a húzhatóságot és ehhez képest az X-es nagytesókban mennyire nincs tartalék, nagyon remélem hogy általános lesz a sima 1700-asoknál. Ha igen, ez arányosan megfelel a jobb FX-eknél ezért 3.5 - > 4.6 GHz-nek, ami valóban egy nagyon korrekt tuning procivá teheti.
-
elfelejtette
veterán
válasz joysefke #1064 üzenetére
Ebben a tesztben az az érdekes, hogy játékokban DX11-ben van kb. az i7-ek szintjén, és DX12-re váltva eléugrik az i5, holott arról volt szó, hogy a DX12-ben jobban skálázódnak a többmagos procik...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz elfelejtette #1272 üzenetére
Jo esellyel arrol van szo, hogy itt nem megy normalisan az SMT a jatekokban, ergo egy alacsony frekis 8magosod van amit kompenzal a ring masik oldalán álló proci 4 magjának magas órajele és a 4 jól mukodo HT-ja. De az elkovetkező napokban hetekben mindenféleképpen ki fog derülni hogy ez vagy valami egyéb, esetleg architekturalis szűk keresztmetszet játszik-e szerepet.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
HavocS
senior tag
válasz Marcikapap #1274 üzenetére
Raven Ridge a neve, roadmap szerint 2017 második felében jön.
-
laychi
veterán
vett már valaki valamilyen ryzent?
1700x itt németben 439Eur, kb 135e huf, olcsóbb, mit otthon
1800x 559Eur
1700 359 Eur(erre várni kell kicsit, de megnézem másik boltban elérhető e)Ahogy nézem az egy szálú teljesítmény valahol a haswell és skylake közt van, ez most megint nem sikerült túl jól az amd-nek.
-
Valdez
őstag
válasz Marcikapap #1274 üzenetére
Valamikor most tavasszal kéne kiadniuk, mert az év második felében jön a zen alapú apu. De nem tudom lesz-e belőle valami (mármint a bristolból).
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Pont ezt igertek hogy kb Broadwell lesz az egyszalas teljesitmeny es azt is hoztak.
Ha megoldjak a kezdeti szoftver gondokat es jatek alatt is ugy megy ahogy kell, akkor szerintem bomba vetelek lesznek, foleg a kissebbek.
Egy intel i7 105-110.000ft, az AMD-tol ezt az 1400x fogja hozni 199$-ert, vagyis kb 2/3 aron.Szerintem legalabbis sokkal jobb vetel 2/3 aron egy csak par %-al lassabb proci.
[ Szerkesztve ]
-
lacafaca
addikt
válasz Malibutomi #1279 üzenetére
"Egy intel i7 105-110.000ft, az AMD-tol ezt az 1400x fogja hozni 199$-ert, vagyis kb 2/3 aron." és ezt honnan veszed? így lazán kijelentő módban...szerintetek a mai vérkapitalista világban megengednék a részvényesek egy cégnek, hogy az ellenféllel azonos szinten levő termékénél 1/3-ad rész profitot kidobjon az ablakon, mikor mindenhol a profit maximalizálás a cél? Tényleg ennyire naív itt a többség?
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz lacafaca #1281 üzenetére
Nincs naivitás. 1800x munkára használva nyaldossa 500$-ért egy 1600$-os intel teljesitmenyet. [link] [link]
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
-Solt-
veterán
Amikor piacszerzés a cél, akkor azonos teljesítmény esetén is kénytelen vagy árban alámenni a másiknak, ha meg még egy picivel lassabb is a terméked, akkor meg főleg... nagyobb arányban, mint amennyivel lassabb. Leggyorsabban így jönnek a vevők...
Amikor majd egyenletesebb lesz a piac felosztás, akkor közelebb lehet árazni a másikhoz. Egyébként meg az 1800X árazása a 6900K-hoz képest kb pont az amiről Malibutomi beszélt, és ez már itt van az orrod előtt!
www.smart-bus.hu
-
Vitka675
tag
Pontosan, hogy megengedték, sőt, az AMD azt nyilatkozta, hogy meg akarják zavarni a piacokat. Ronggyá beszéltük már ezt a témát más topikokban. A jelenlegi Intel árazás majdhogynem monopol árakat tartalmaz, okkal. Egy proci nem kerül ennyibe, az AMDnek meg nem is nagyon volt más választása. Egyébként ha már profitmaximalizálás, mikor keresel több pénzt? Akkor, ha drágán adsz mindent, és a 6 éve kutyának se kell CPUkat megint senki nem veszi meg, vagy betámadsz alacsonyan és vinni fogják, mint a cukrot? Egy 50szer akkora céggel nem nagyon lehet máshogy versenyezni.
-
wjbhbdux
veterán
válasz Malibutomi #1279 üzenetére
abból kiindulva hogy az r7 az i5 felé van game teljesítményben, r5 az i3 vetélytársa lesz az r3 meg a pentiumé. csodák nincsenek
/s
-
lacafaca
addikt
válasz wwenigma #1282 üzenetére
Igen, abban a szegmensben , ahol az eladásoknál annak a termékne van pár% részesedése. Viszont ahol az eladások jelentős része képződik és a profit keletkezik, ott ez nem fordulhat elő. Lehet álmodozni, csak fölösleges. Ahol kisebb az ár ott kisebb a telesítmény és erre mérget is vehettek.
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
-Solt-
veterán
válasz lacafaca #1288 üzenetére
Azt megértem, hogy amikor nincsenek konkrétumok, akkor fújja mindenki a magáét mint a pereces, mert igazságot tenni úgysem lehet... viszont amikor szilárd tények vannak, akkor nem igazán értem, hogy miért kell kötni az ebet a karóhoz.
Már csak annyi a dolgod, hogy megnézed az 1800X és a 6900K árát.
www.smart-bus.hu
-
lacafaca
addikt
Mit akarsz nekem bizonyítani? Azt, hogy számítási teljesítményben pariban van a megatúlárazott 69xx-as intellel a túlárazott 1800x-1700x ryzen? Most komolyan nem fogod, hogy melyik árszegmensről beszélek?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz lacafaca #1298 üzenetére
Mennyiért gondolnád "nem túlárazottnak" a most megjelent Ryzen 1800x-et és mi alapján lövöd be azt az árat, gondolod ugy hogy "annyit ér"?
[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
válasz lacafaca #1298 üzenetére
Az égvilágon semmit nem akarok neked bizonyítani... rendelkezésedre áll minden infó, ha ez sem elég, akkor én itt annyit érek mint halottnak a csók.
Döntsd el, hogy ez a kijelentésed mennyire van köszönőviszonyban a valósággal,
szerintetek a mai vérkapitalista világban megengednék a részvényesek egy cégnek, hogy az ellenféllel azonos szinten levő termékénél 1/3-ad rész profitot kidobjon az ablakon, mikor mindenhol a profit maximalizálás a cél? Tényleg ennyire naív itt a többség?
Innen indultunk, az, hogy ezt te menet közben milyen árszegmensre csavartad át, totálisan irreleváns. Részemről ezzel lezártam, érdemben nem tudom már mit hozzátenni.
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Politika
- Milyen monitort vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest