Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Korrekt táblagépet dobott össze a Motorola
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #5998 üzenetére
iPonban 49-ért mérik a 2666 CL13-as Predator kitet, van valakinek tapasztalata vele esetleg?
-
AAAgold
senior tag
válasz
Sayiid919 #5996 üzenetére
az ajánlott, meg a ténylegesen szükséges nem egészen ugyanaz szerintem
az ajánlottnál igyekeznek figyelembe venni olyan lehetőségeket is, amikor futnak más hétköznapi dolgok is a gépen, nem csak maga a játék
egy adott játéknál meg szerintem az alacsonyabb fps-nél látványosabb dolgot eredményez, ha kevés a ram
én pld. meguntam, hogy windows állandóan feldobta a figyelemztető ablakait, hogy ezt meg azt csukjam be, mert kifogytam a keretből, így új konfignál már 16gigára váltottam
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
wwenigma #5994 üzenetére
56 ezerbe kerültek, ami egyébként nagyon jó ár értük. Van már egy NVME SSD-m (240GB Kingston A1000), arról megy minden, igaz, kezdek kicsit helyszűkében lenni, így gondolkodom egy olcsó 240-es SATA-s páron (az SSD-s topikban már kaptam útmutatást). Az a baj a RAM-okkal, hogy számít a kinézetük és a buildembe nagyon nem illenek a Patriotok, hiába olcsók
A Predatorokból meg 2x8GB már 52 ezer forint, ami meg elhanyagolható különbség a Corsairekhez képest.
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Alvin_ti4200 #5993 üzenetére
44e körül kapható 2*8G 3000es ram (meg ugye 46e a 3200as Patriot), nem tudom mennyi a difi az RGB cuccod és e között de 30ert inkább pattintanek a lapba egy 512es NVMe ssd-t...
-
AAAgold
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #5989 üzenetére
szvsz legtöbb dologra még mindig elég 8gb ram, akkor lehet gond, ha többminden megy egyszerre, háttérben ramzabáló böngészők sok lappal, stream, stb
ha meg dolgozik valaki a géppel, akkor semennyi se elég
-
subaruwrc
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #5989 üzenetére
Más IC lehet a corsairen amit jobban chip a lap biosa. Btw en se vettem észre különbséget 8 vs 16g ram között. Amire nekem kell bőség a 8 is.
-
Alvin_ti4200
félisten
Hát skacok, dögöljek meg (ne!), de én semmi különbséget nem veszek észre 8 és 16 GB memória között - még Forza Horizon 4-ben sem, aminek a minimuma az előbbi, ajánlott pedig az utóbbi. Ráadásul az RGB Fusion szoftver néha visszaállítja pirosra a Corsair Vengeance RGB RAM-ok színét, még rá kell jönnöm, miért. Ha nem viszik el jövő héten a Predatorokat, lehet, visszaviszem a Corsair-eket, mert ez a plusz kis világítás nekem lehet, nem éri meg a bő 30 ezres diffit
By the way, hibátlanul mennek XMP-vel 3000 MHz-en a lapomban (Gigabyte AORUS B450 I Pro WIFI), amiben a Predatorok instabilak 2800 felett - hátha fontos infó ez valakinek.
-
Lorqi
csendes tag
Sziasztok!
Intelröl tervezek váltani AMD-re.
Összefoglaló alapján ami biztos:
- Ryzen 5 2600
- Asus B450 Prime PlusViszont ami még képlékeny:
-HyperX 8GB Predator DDR4 3000MHz CL15 KIT HX430C15PB3K2/8alaplap qvl lista szerint HX430C15PB3K sorozatszám okés, csak a kit-ben van eltérés.
Esetleg valakinek tapasztalat/tipp ezzel kapcsolatban?
Jelenleg max 8gb fér a büdzsébe,idővel szeretném majd duplázniui.: ez a konfig megfelelően kitudna használni 1 meglévő ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 GeForce GTX 970 4GB GDDR5 OC PCIE vga-t?
Köszönöm előre is a helpet
-
apa111
aktív tag
-
Atla
senior tag
Felraktam én is az uj ASSRock biost 1.40. Eltűnt egy menüpont.
A képen bekarikáztam.
Eddig OC mode ugye és lehetett választani
Asrock Settings
AMD settingsSzóval Perfomace Boost lett helyette,és ki lehet választani :
Auto,
Cinebech R15,
Cinebech R11,
Geekbench, -
hokuszpk
nagyúr
válasz
#45997568 #5975 üzenetére
kollega !
szinten az Arcadian tolja ? -
AAAgold
senior tag
válasz
micafighter #5973 üzenetére
az így érdekes lehet, mert ha nem kapcsolja be az ember az "XFR"-t ezeknél a lapoknál, akkor mégis milyen üzemmódban megy a proci? default manual clock-on?
-
AAAgold
senior tag
válasz
micafighter #5971 üzenetére
mit jelent az, hogy "XFR engedélyezése" ?
amit írsz, az alapján úgy tűnik, hogy a default auto mellett létezik külön XFR mód?
-
micafighter
nagyúr
válasz
#45997568 #5965 üzenetére
Következő kérdés akkor, hogy mi a célod? Kicsi tuning, vagy nagy tuning? Kicsire elég lehet csak simán az XFR engedélyezése, ha nagyobb tuningot akarsz, akkor első körben a szorzóállítást próbálnám a helyedben. CPU Vcore a processzor feszültsége, az LLC (loadline calibration) segít a feszültség stabilizálásában, a cpu clock ratio pedig a szorzót állítja, ezeket kell megkeresni és piszkálni a biosban.
Itt #4573 leirtam részletesebben képekkel, mondjuk ez Giga lap bios, igy a Taichiben neked lehet picit máshogy lesznek ezek irva. Kiindulási alapnak a (#5969) Doink által irtak jók lesznek
-
ScomComputer
veterán
Hunt Showdown új pálya teszt..2700X-el...
Még dolgozik a yt-rajta... -
beldeczki
aktív tag
Üdv,
Adott egy teljesen új ryzen-es gépezet. Alaplap egy B450M Pro4, proci pedig egy ryzen 5 2600. Összeraktam a gépet, bekapcsol, képet nem ad, megy egy 15 másodpercig kb, kikapcsol, újra bekapcsol, 15s múlva megint kikapcsol és ez megy tovább, sípolás nincsen.
Minden kábel a helyén van, VGA tesztelve másik gépben, RAM-okkal is játszottam, ha egy sincs benne akkor sincs semmi sípolás, ha van benne akkor sincs semmi.
Alaplap/CPU lehet gyári hibás talán?
-
törölt tag
válasz
micafighter #5964 üzenetére
X nelkul
-
AAAgold
senior tag
-
AAAgold
senior tag
válasz
#45997568 #5960 üzenetére
én korábban sehogy, 3,8 volt a vége, de ahhoz is 1.35 kellett
ma felraktam bios update-t az asrock laphoz, 3,9-en ment 1.3V mellett, de hát melegszik mint az állat a gyári hűtő alatt, cinebench gyorsan lefut, de simán eléri a 90 fokot közben, úgyhogy amíg nincs valami combos hűtőm hozzá, addig auto-n hagyom, nem nézegetem hol lehet a vége
így is elég mindenre
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
micafighter #5941 üzenetére
Alaplap: Gigabyte B450 I AORUS PRO WIFI (BIOS: F2)
CPU Vcore:
- Auto
- Normal (ekkor elérhetővé válik a Dynamic Vcore(DVID) alatta)
- 1.00000V - 1.50000V között szabadon apró lépésekbenDynamic Vcore(DVID):
- Auto
- Normal
- -0.13750V-tól +0.20000V-ig szabadon apró lépésekbenCPU Vcore Loadline Calibration:
- Auto
- Normal
- Standard
- Low
- Medium
- High
- Turbo
- Extreme -
törölt tag
Haho,
2700-at milyen feszultsegekkel tudtatok 4GHz-en jaratni, illetve 4.1-en
A hetvegen megneznem hoz-E egyaltalan valamit.
Taichiban jaratom.
Miket erdemes allitgatni a BIOS-ban?
elore is koszi
-
csul1
tag
Nem rég jött egy új bios 1.4 az Asrock Fatal1ty B450 Gaming K4 lapomhoz. Eddig 3200Mhz cl 15-17-17-17-36 -on ment stabilan a gyári 3000Mhz-es cl15-ös predator. Most 3200Mhz cl 14-15-15-30 időzítéssel és sebességgel pár rövid teszt futtatása után úgy tűnik stabil. Azt hiszem elég jó ramokat sikerült kifognom, ez tetszik
-
Albigator
őstag
válasz
grabber #5954 üzenetére
Na zsír.
(#5955) AAAgold
Még ha véletlen nincs is papír alapon semmi akkor legalább érdemes megkeresni a neten a user manualt és megnézni h hova érdemes pakolni a RAM-okat és az M.2-es SSD-ket ha több hely is van erre a célra. Utóbbi is okozott már galibát valakinek és időbe telt még rájött a fórumtárs, hogy ez volt a gond és ezért voltak sokszor bootolási problémái.
-
AAAgold
senior tag
válasz
Stukker1987 #5953 üzenetére
mondjuk valószínűleg én is megszívtam volna, ha nem lett volna külön egy papír legfelülre berakva, hogy az A2/B2 -t kell használni
-
válasz
Albigator #5936 üzenetére
Zavart még pár dolog a gépen,inkább átszereltem. Igazad volt. Jobb így. Én is ezt képzeltem el,hogy hátulra még egy ventit,de olyat vennem kell majd.
Egyrészt mivel bele fújja a levegőt a hűtőbe,felül már kifelé megy a hő. A ház teteje szabad,így a hűtőből felfelé szabadon mehet a meleg levegő kifelé. Míg ez szívó hatásnál pont fordítva volt
Elől az első ventikből egyet feljebb szereltem. Így keresztbe pont a VGA felett végigfúj és az SSD is 4-5 fokkal hűvősebb. -
Stukker1987
senior tag
-
Alvin_ti4200
félisten
A kör bezárult, elkészült az új kedvenc masinám
Holnap világosban csinálok rendes fotósorozatot a DSLR-rel, a világítást így is a telefonommal tudtam csak extrém alacsony expóval úgy megörökíteni, hogy a valósághoz legközelebbi színeket adja vissza (ennél jóval világosabb a környezet persze, de akkor már kiégett volna a LED-ek miatt a lényeg). Még egy apró tereprendezés lesz a fotózás előtt, az átlátszó (ATX) kábelrendezőket előre hozom és szebben "eldolgozom"
-
AAAgold
senior tag
válasz
Stukker1987 #5942 üzenetére
nekem ugyanez a ram van egy asrock b450 pro4 lapban, kapásból ment az xmp-ből betöltött profillal 3000-en, dram kalkulátorral meg 3200-n is (egy hétig, aztán meg nem, de nem kisérleteztem vele tovább)
esetleg próbáld meg, hogy betöltöd az xmp profilt, ekkor beállítja az 1.35V-ot a ramnak és azt picit emelni
meg lehet, az új 1.4 bios javít a dolgon, nálam még az 1.3-as van
update: látom már megy - a te lapodnál nem volt külön papír berakva a dobozba legfelülre arról, melyik slotokba kell tenni a ramot?
-
S_x96x_S
addikt
válasz
v2.
>Pici segítségre lenne szükségem:
>Asrock Fatal1ty B450 Gaming K4
>Mit kellene megpróbálnom?valakinek itt a memória átrakása oldotta meg a problémát ( ugyanez a RAM + Asrock AB350 Pro4 + XMP + Reboot )
"The tip to swap the RAM from A1/B1 to A2/B2 solved it, XMP works flawlessly now"hátha.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
>Pici segítségre lenne szükségem:
>Asrock Fatal1ty B450 Gaming K4
>Mit kellene megpróbálnom?mintha a BIOS tegnap frissült volna.
* 1.40 2018/11/1
https://www.asrock.com/MB/AMD/Fatal1ty%20B450%20Gaming%20K4/index.asp#BIOS -
zzola
titán
válasz
3000 nem fog menni, csak 2933.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
"Mit kellene megpróbálnom?"
a 2933 -at
)
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
fischnek #5916 üzenetére
"Ez a try it pontosan hogyan működik?"
beallitod, aztan ha nemsikerul a beallitott frekin/idozitesekkel elindulnia a retry counban meghatarozott kiserleten belul, akkor alap ramfrekivel indul.
azert jo, mert nem kell a clear cmost allitani ha elkefeled, aztan mindent ujra kimatekozni."Próbáltam, párszor újra indul a gép, de végül nem látok semmi "eredményt" hogy pl. Jó lesz vagy nem lesz jó."
ha elindult, akkor azt mar neked kell kitesztelni, hogy betonstabil-e a beallitas vagy sem.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
micafighter #5941 üzenetére
De van ám
Küldök kicsit később.
-
Stukker1987
senior tag
Sziasztok
Pici segítségre lenne szükségem:
G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 KIT F4-3000C16D-16GISB
Asrock Fatal1ty B450 Gaming K4
R5 2600Ez lenne az összeállítás
A köv bajom van:
A memória nem hajlandó XMP 2.0-val 3000-en menni,ha beállítom pár újraindulás és 3-as sípolások után a gép kép nélkül indul,majd reset gomb után visszaáll 2133mhz-re.
Mit kellene megpróbálnom?
-
micafighter
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #5937 üzenetére
Küldesz majd képet a biosról? Akkor lehet van fix vcore is.
-
Albigator
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #5938 üzenetére
Az 5.30 alattiak a "rosszak".
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
micafighter #5935 üzenetére
Van LLC beállítás a BIOS-ban, csak még nem nyúltam hozzá
-
Albigator
őstag
válasz
grabber #5930 üzenetére
Nem a memória felé, hanem onnan fúj hátra felé, át az egész hűtőn és kifelé távozik. Egy ház venti hátul ezt még jobban elősegítené.
Alapjáraton hogy hány fokos a proci az nagyon változó azt nem is érdemes nézni. De ha ráeresztenél egy IBT Very Highet kb 10-12 perc abból láthatnád mennyire is megy fel. Ezt javasolnám h próbáld ki azért, úgy hogy elöl vagy hátul van a venti és mikor jönnek ki a kedvezőbb hőfokok.Kerestem néhány képet erre a hűtőre és mind csak ilyet találtam, h elöl vannak a RAM-oknál:
De ezt csak kíváncsiságból kérdeztem olyan nagy jelentősége tényleg nincs amúgy.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #5880 üzenetére
Nem akarlak elszomoritani de az a lap lehet nem a legjobb választás volt a 2600hoz. Nekem x470es giga van, és a fix vcore valamint az llc-t erről is lesporoltak a biosbol. Attól persze XFRel megy gond nélkül 3,9ig a proci. Ha viszont nem akarsz tuningolni semmit akkor ez nem szempont
Ha mégis szeretnél tuningolni, és nem akarsz lapot cserélni, akkor esetleg megér egy próbát a ryzen master, mert ott fogsz tudni fix vcore-t állítani valószínűleg.
-
South Velen
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #5927 üzenetére
Nálam volt a PH legjobb Q6600-a, de nekem csak annyi volt a lényeg, h 3,2-t alulfeszelve menjen (1,13V körül), Bagira01-nek adtam el, akinél 3.6GHz-t ment 1,26V-tal. Ő asszem 1,4V körül a 4GHz-t is elérte vele. Akkoriban ezek az értékek nagyon jónak számítottak. Szép idők voltak. Ráadásul faék egyszerűségű volt tuningolni őket, bár a szilikon lottó nagyon bejátszott.
Volt E5300-am, ami 3,2 fölé csak brutál feszekkel ment, másnál meg 3,6GHz alapfeszen megvolt.a ryzenben nincs ekkora szórás, dehát eleve nincs is bennük akkora potenciál. meg bonyolultabb is a tuning jóval, ezért is vettem 2600X-et inkább..
-
subaruwrc
félisten
Hát sokáig nem jutottam a 3200 c14 flare teszteléssel mert az egyik memtest hibás ...
-
válasz
Albigator #5924 üzenetére
Ramok annyin mennek. Azt még nem húztam. Nem tudom mit bírnának.
Igen még ott hagytam. Ha vennék hátra ventit még egyet,akkor átraknám. De így nem látom értelmét. Meg utánaolvastam és volt hogy ha szív a venti akkor jött ki jobb hőmérsékleti eredmény. Van akinél meg ha fúj,de akkor is csak 1-2 fok eltéréssel. Gyári honlapon is ez van:
-
válasz
Alvin_ti4200 #5923 üzenetére
4,2-öt nem hinném,hogy elérem,próbáltam 1,4V-al is.
Az enyém ráadásul többet kapott a tiednél. 1,375 plusz LLC néha 1,4V is lehetett. Akárhogy számolom 3%-os frekvencia emeléssel 1,7%-os gyorsulást értem el. Amiért nem éri meg húzni. Bezzeg a Q6600-nál 2,4->3,0 Az már 25%-ot javított és volt akinek 3,2-ön is ment. Azért már megérteMost se megy maxon a proci ha értelmesen használom. Csak a teszt programok hajtják meg. Majd megnézek egy két kép konvertálást stb. De nem szenvedek most a tuninngal. Nincs időm sem,fontosabb a stabil/halk működés. Bőven elég ez a teljesítmény
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
grabber #5922 üzenetére
Én tegnap próbálgattam a 2600-asomat és 4 GHz egy pár perces AIDA64 stress test szerint stabil volt 1.3V-on, az a Te eredményed alapján jónak számít, ha jól látom
Terhelésre nem is nagyon kapott annál többet, néha 1.32-őt láttam HWinfo-ban, de jellemzően 1.3-1.32 között mozgott. 1440p-ben mondjuk sok értelme nincs egy GTX 1070 mellett annak, hogy rommá hajtsam szerintem
-
-
jeni
félisten
Ryzen 7-2700 AMD proci bontatlan az aprón 75000Ft áron!
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Alvin_ti4200 #5912 üzenetére
Az XMP profiljaban 1.35 van. Tobbunknek ilyen van.
3000en
-
Alvin_ti4200
félisten
Az MSI honlapja szerint 2933 MHz-en fogod tudni használni az említett procival, a feszültséget lehet, hogy kézzel be kell majd állítani 1.35V-ra.
-
Susi
csendes tag
Sziasztok,
a köv. confighoz:
- Ryzen 5 2600
- msi b450m mortarpasszol ez a ram:
G.SKILL 16GB / 3000MHZ AEGIS KIT F4-3000C16D-16GISB
Köszi a segítséget!
-
Dyingsoul
veterán
válasz
MaxxDamage #5909 üzenetére
Grat a bögréhez!
-
-
surgyi
senior tag
válasz
micafighter #5890 üzenetére
Aham,köszi! Akkor a chipset driver is amd oldaláról? OK
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #5900 üzenetére
a modulon. a nagy CE felirat elott picivel.
ez pl. egy V5.39 -es. -
válasz
Alvin_ti4200 #5903 üzenetére
Nekem még megvan. Arról váltottam
-
válasz
Alvin_ti4200 #5880 üzenetére
Szia!
Neked is,nem Q6600-od volt? Mert 1 hete lettem Ryzenes egy 2600-al
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra i9 285K - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- AMD A8 7680 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e / 9070XT 340e / RTX 4070Ti S 405e / 5070 280e / 5070Ti 400e / 5080 540e
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- HP szerverek áron alul
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest