Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Korrekt táblagépet dobott össze a Motorola
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Obliterátor
tag
válasz
Albigator #5298 üzenetére
Régóta figyelemmel követem a kálváriádat, de most jött el a pillanat hogy közbeszóljak.
B350 prime plus tulaj vagyok , 2017.08 elején vettem egy sima 1600-al. Főleg biosból Oc-tam, igaz volt R.Masteres kitérő is de végül a classic mód volt a jobb választás erre több tuningban jártas személy (pl Subaru) is rávilágított.
Én is szomorúan konstatáltam hogy amíg Cpu órajelet meg lehet adni addig V-coret bizony csak offsettel lehet állítani. Fontos hogy utána olvasás után Soc-nak High , Cpu-nak Normal LLC-t adtam meg. Nekem a Qvl alapján választott ramok 1.17V Soc mellett mindig stabilan tudták a 3200Mhz-et. Normal LLC azt eredményezte hogy az offset emelgetések után mindig következetesen nőttek a Vcore értékek és stabilan tartották is magukat.
Nem volt golden chipem sőt , másnak a topikba ment 1.3V körül a 3.9 Ghz, nekem ehhez 1.36V kellett. A hűtőm egy sima Mugen 1 ventivel. Gépházam nincs. Viszont ha akartam a Proci tudta a 4.0Ghz- is stabilan, igaz ehhez már 1.43V -ra volt szüksége. Erről töltöttem is fel képet a másik topicba. 4.1-en már csak pár program futott le, nem is vártam el hogy stabil legyen egy 15k-s hűtővel...
Később váltottam 2200G-re de az is kitűnően húzható a maga nemében. Tudja a 4.0Ghz/1600mhz GFX/3200Ram kombót.
Biztos vagyok benne hogy a B350 vonalon vannak jobb deszkák, az etalonnak mondott Tomahawk B450-es verziója pl gyári Qvl-be támogat 3466Mhz-es ramokat. (anno majd nem az elődjét választottam de sok a negatív élményem az msi lapokkal..)
Nyilván ha egy Asus C6-ot vagy Asrock Taichi-választasz akkor borítékolható a siker de ahogy az előző hozzászólók is írták Vcore-t bizony addni kell a Cpu-nak még akkor is hogy 6 fokos vízzel hűtöd. Az hogy ezt offsettel kellett megoldanom nem vont le kevesebbet a tuning potenciálból.
-
Albigator
őstag
válasz
Feriboy2 #5296 üzenetére
Megfogadtam h nem tuningolok többet miután negatív offsettelés (csak 2 lépcső volt) után nem bootolt a gép és BIOS resetet kellett csináljak. Tudom írtátok már többen a Ryzenmastert de még most se vagyok híve a progiból való tuningnak. Majd lehet egyszer kipróbálom.
És igaz h a X-es proci mellé nem is ajánlatos inkább az OC. Főleg nem ezzel a lappal. Jó az XFR+ PBO a 2600 X mellé.
(#5297) SECTORnooB
Igen ez a 24/7-es a lightos tuning, alulfeszelés stb, de ennél a lapnál nem látom értelmét mert idle alatt nem nagyon veszi vissza a feszt (pontosabban vannak kisebb minimumok egy pillanatra de alapvetően a 2.2 Ghz-hez is 1.3V-1.4 V-ot kér), így hiába nincsenek 1.5V-os maxok az átlag akkor 1.3 és 1.4V között lesz valahol. Ugyebár attól függ h is lesz belőve. Nekem meg pl most 0.86V-os az átlag feszem általános felhasználás mellett XFR+PBO-val.
Többször kérdeztem de csak egy fórumtárs adott arra választ mi a jobb a kisebb átlag fesz magasabb maxokkal, vagy a nagyobb átlag fesz kisebb maxxal. Ő az előbbit mondta. Még egy pozitívum és ezért megmarad az egymagos turbo 4.25 GHz-re, így én is emellett döntöttem. Egyedül csak hőmérsékletben bukok egy kicsit, kb 2-3 fokot h így használom.De emlékszem te is ezt javasoltad nekem, h hagyjam úgy ahogy van.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Albigator #5295 üzenetére
Szerintem kicsit elbeszélünk egymás mellett, az úr akinek a kérdésére, igényére válaszoltam az nyilván nem, vagy nem jelentette ki, hogy kiélezett tuningot szeretne, és egy 24/7 lazább setupra bőven megfelel a szóban forgó lap, ha már a felebarátnak is stabil 1,34 feszkó mellett. Nyilván a te céljaid eléréséhez acélosabb lapot kell választani.
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
Albigator #5292 üzenetére
nekem úgy rémlik, hogy nem adtál túl sok feszt a procinak.
a techpowerup-nak 1.4 volt kellett a stabil 4.1 ghz-hez x470-es alaplapban [link]offsetelés helyett tedd már fel a ryzenmastert állítsd 1.4 voltra meg 4.1 ghzre kíváncsi vagyok mi lenne
el kell fogadni, hogy a legtöbb proci nem tud ennél többel all core, akinek megy a 4.2 ghz az kifogott egy arany csipet. (bár sokan sztem ki se tesztelik rendesen a 4.2 ghz-et)
ha meg jön valaki a topikba, aki X-es procihoz keres tuninglapot, azt egyszerűen le kell beszélni a tuningról, mert a gyári beállítások már kihoznak mindent a prociból -
Albigator
őstag
válasz
ScomComputer #5294 üzenetére
Nem veszekszünk, csak vitázunk. Ami szükséges a fórumra. Tudom amúgy, hogy ő az okosabb, vagyis sokkal hozzáértőbb mint én de nincs személyes tapasztalata a szóban forgó komponensekkel.
Házat kéne vegyek inkább a többi cuccommal elégedett vagyok egyébként. Csak szerelni kéne ehhez megtanuljak. Úgyhogy ez felejtős egyenlőre. Majd talán 1-2 év múlva a Zen2 legjobb Ryzen 5-ét még beletuszkolom ebbe a lapba. Elvileg ez még lehetséges lesz. De igazából felesleges is lenne ez nekem. Kövi lépés fejhallgató és hangkártya után egy 144 Hz-es monitor lesz
-
Albigator
őstag
válasz
Albigator #5292 üzenetére
De látom a kezdetektől 2600X-ed volt, visszakerestem. Sorry.
Azt elhiszem h te kifogtál egy rosszabb példányt ahogy lehet én is, de mindenki akinek olyan lapja van mint nekem, azok is? Kicsit valószínűtlen.
De várok ennek a megcáfolására most már. Azért is remélem a kérdező ilyen lapot vesz és kíváncsi leszek milyen eredményeket ér el vele. -
Albigator
őstag
válasz
SECTORnooB #5291 üzenetére
2600-od volt sokáig az adatlapod szerint. Legalábbis arra emlékszem. Azt hittem először h arról beszéltél.
Vicc volt az Asus munkatársos dolog...
Szakmai topic és én nem csak személyes tapasztalataimat osztottam meg, hanem másét is ha visszaolvastál volna.
Te viszont semmi olyat nem mondtál, ami érintette volna ténylegesen az adott kérdést. Asus Prime B450 Plus-ról volt szó és a 2600X-ről. Ja és az OC-ről.(" Egy kis OC is lenne későbbiekben (2600X lenne valószínűleg, Dark Rock 4 társaságában). Melyik az a best buy lap, ami az OCt is bírja stabilan? Msi, Asrock, Asus lapokban gondolkodom, B450es, olyan 35K-ig.")
Mi fedi csak részben az igazságot? H az all core 4. GHz-nek nincs nagyon értelme? V mi a problémád? Még most se értem.
Ellen példára azóta is várok de hiába. -
SECTORnooB
addikt
válasz
Albigator #5290 üzenetére
Előrendelő voltam, talán a topikban nekem volt meg először, de ez miben is releváns?
Elvagy tévedve, ha azt hiszed, hogy önjelölt Asus marketinges vagyok.
Azért írtam le a fentieket, mert ez egy szakmai topik és félre vezetheti a potenciális vásárlókat az, ha tényként állítanak be olyan dolgokat, amelyek csak részben fedik a valóságot. -
Albigator
őstag
válasz
SECTORnooB #5289 üzenetére
Nem válaszoltál h mióta van X-ed.
De a lényeg csak mutass az én lapommal 1-et akinek meg volt a 4.1 vagy 4.15 GHz atom stabilan.
Mint írtam és tartom is magam ahhoz h a 4GHznek nem látom értelmét és szerintem a kérdező se ezt szeretné.Az elég gáz h van olyan nonX-es ami jobb vmelyik X-nél 15 ezerrel olcsóbban.
Pedig azt hitem már h Asus munkatárs vagy.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Albigator #5286 üzenetére
Én még first day buyerként kezdtem a Ryzent 1600-assal Tomahawk lappal 2017 április közepén,számtalan riget raktam össze Ryzennel azért egy kis tapasztalatot gyűjtöttem már.
"Válogatott" vagy sem ez csak és kizárólag a PR-nak tesz jót, ugyan úgy ki lehet fogni a shittet X-be mint nonX-be, sajnos nem szentírás.
Nem várható el itt semmi, Summit Ridge-plafon 4Ghz-volt,goldenek esetében 4.1,de ehhez már fortuna kegyeltjének kell/kellett lenni.
Nudli vagy nem nudli a 4Ghz, ezvan, lehet bajnok lapod,ha nem jó kockát fogtál ki...szerte szét nézel az interneten találni sok olyan usert aki 10x fapadosabb lappal jobb eredményt ért el sima 2600-al mint én az X-el.
És azért itt még a téma margójára megjegyezném,hogy nem a Prime Plus mellett lobbizom,mert evidens ha valaki élére állított OC-t akar akkor nem ez az ajánlott lap,de egy 24/7-es lazább OC-ra bőven elég. -
Nelman
tag
válasz
ScomComputer #5281 üzenetére
Mivel hűtöd, hogy all core 4.3 Ghz?
Nálam fix sebességen terhelve baromira melegszik, pedig vízzel hűtöm.
-
Albigator
őstag
válasz
SECTORnooB #5285 üzenetére
De neked eddig "csak" 2600-od volt nem? Most látom az adatlapodon, hogy 2600X. Mióta? Melyikre írtad akkor most ezeket az infókat?
A X-es változatok állítólag pedig válogatott példányok. Mindenesetre egy 4.1-4.15 vagy akár a 4.2 GHz is elvárható lenne a 2600 X-től szerintem. A 4 GHz nudli szilícium lottó ide vagy oda.
Mint írtam korábban, idéztem és linkeltem ez az Asus Prime B450 Plus lap nem ajánlott OC-ra. Akármilyen kockát raksz is bele. De várom az ellenpéldákat.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Albigator #5284 üzenetére
"Aki OC-zni akar egy 2600X-et nem hiszem h elégedett lenne egy all core 4 GHz-el mert kb semmi értelme mikor ez szinte meg van* az XFR+PBO-val is. Ha csak nem a kisebb hő és max feszek miatt teszi ezt."
Tisztázzuk,hogy a processzor tuningolhatósága legnagyobb részt a processzoron múlik, ez tény.
Ha nem nyer a user a lottón, akkor nem lesz stabil 4.1-4.2Ghz. Az all core processzortuning esetében az elérhető legmagasabb freki mindíg a leggyengébb mag maximuma.
Nekem X470 Prime Pro-m van és a hajamra kenhetem az egészet akkor sem lesz meg a 4.2Ghz 1.42-1.43Vcore alatt,4.3Ghz 1.55Vcore ig nem is bootolt. -
Albigator
őstag
válasz
SECTORnooB #5280 üzenetére
Én is értelek, csak ezzel a lappal és a 2600 vagy 2600X-el én még itt a fórumon nem találkoztam h jó lett volna valakinek is 4 GHz fölött. Ne úgy, hogy elinduljon hanem h rendes stress tesztek és CPU gyilkos játékokban ne bukjon meg. De ha van ilyen kérek képeket.
Ha egy 1600X megy 3.9 GHz-et ebben a lapban akkor sztem elvárható lenne az újabb procitól h ne csak 100 MHz-el tudjon többet amikor 40%-al többe kerül. Na ezért gondolom és más is h nem a CPU itt a gond...
Aki OC-zni akar egy 2600X-et nem hiszem h elégedett lenne egy all core 4 GHz-el mert kb semmi értelme mikor ez szinte meg van* az XFR+PBO-val is. Ha csak nem a kisebb hő és max feszek miatt teszi ezt.*Stress tesztekben nincs meg, játékokban mikor nem 99-100%-os terhelés van minden szálon viszont simán
#5281 scomcomputer
Próbálok figyelni.
Azért az a 9900K egy bestia, megértelek. Nekem is jó lenne egy ilyen ajándékba egy lappal és házzal karöltve. Utóbbiból már nagyon elegem van egyébként.
-
Dyingsoul
veterán
Aki hozzám hasonlóan arra spekulált volna, hogy jövőre az AMD 7nm-en esélyes lesz DDR5-tel jönni az elvetheti a dolgot.
2020 lesz belőle, 7nm+ al fog jönni. -
ScomComputer
veterán
Na azért,mert dádá lesz....
Jó kis lap,itt még több info van róla és van bios mode is amivel még több beállítást tud a bios...pl a venti dc-ben is szabályozható 60% alá,stb,stb.....#5275) Albigator:
Köszi,látom te figyelsz,mások helyett is....Bár nemsokára eladom a jó kis all core 4.3ghz-s 2700X-et,meg a lapomat,mert kipróbáljuk a 9900K-t....
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Albigator #5279 üzenetére
Értelek, én azokat a lapokat ajánlom ami a környezetemben megelégedéssel használnak és vagy én építettem, vagy itt a fórumon bevált.Az a kérdés, hogy az ember milyen feszültségen járatja az adott kockát az 1600X 3.9Ghz mellett kábé 1.34-en ketyeg nem egy hálás jószág. 2600X-2600 1.3Vcore alatt megszokott lenni 4Ghz társaságában.
-
Albigator
őstag
válasz
SECTORnooB #5278 üzenetére
Ja érdekes. Csak ez a párosítás nekem kicsit fura volt. Ha már kivárja az ember a B450-es lapot akkor azt hittem 2***(X)-et pakol bele. De ha Zen2 később a cél akkor persze érthető.
Ez itt nem szubjektív szerintem. Az egy dolog hogy neki az 1600X-el jól működik 3.9 GHz-en nem tudom milyen offsettel de 2600X-el a 4-4.05 GHz ami stabilnak mondható, amit nem csak én állítok. Ez a lap nem igazán OC-ra való. Ennyi.
-
korren
aktív tag
válasz
Albigator #5275 üzenetére
Ja értem, akkor sry így. Szóval az Asus X370 Prime-Pro jó kis tuning lap, brutál VRM, sokféle BIOS beállítás, azonban az hogy D.O.C.P - vel nem hajlandó vinni a memóriaimat az több mint kiábrándító... Az ASRock X370 Fatal1ty Gaming-ITX szó nélkül vitte.
Minden esetre a Ryzen 2600-at 4.2 GHz-en viszi, bár szintetikus teszteken el-elhasal, de napi használatban hibátlan -
Albigator
őstag
-
korren
aktív tag
válasz
ScomComputer #4460 üzenetére
Például az Asus X370 Prime-Pro - n van manuális fesz. "szar" - nak meg végképp nem lehet nevezni. Sőt. Nem is értem miért kapta a B450-es a Prime elnevezést, megtévesztő lehet akár. Bár a Z370-es kínálatukban is van Prime-A és Prime-P, felszereltségben jelentős különbséggel. Nekem a Prime-A van és azért is vettem AMD alá az X370 Prime-Pro - t, de nem is gondoltam volna hogy a B450-esben ilyen korlátozottak a lehetőségek.
Például a Z370 Prime-A - ban egy kattintás és 5 GHz-en hajtja a 8700k-t.
-
shapphire
aktív tag
Sziasztok!
Új gép beüzemelésnél (Ryzen 2600, Msi 450 Bazooka, Hyperx 3000 támogatott típus) a memória alapból 3000-en fog menni vagy állítani kell valamit? Bios írja majd az aktuális értéket? Köszi! -
Albigator
őstag
válasz
SECTORnooB #5271 üzenetére
Gondolom az akkor 350-es lap, mondjuk ott is csak offset van. De az 1600X nem 2600X.
Mindegy is én viszont meg pl panaszkodtam rá. Alaplapos topicban sem véletlenül van megcsillagozva és scomcomputer utána nézett orosz oldalon:
[link1][link2]Én most ezt találtam hirtelen az overclock3dn, egy összegzés a 450es "Prime" Plusról:
"All in all the B450 Prime Plus is a little bit of a mixed bag in performance terms, lacking in manual overclocking options and best suited for a simple setup with a single GPU, minimum peripherals and the like. However, if you are looking to take your first step onto the AM4 ladder and don't want to overclock or render lengthy videos with it, then the ASUS B450 Prime Plus provides a half decent initial dabble into the AMD Zen world. We cant help but think that this shouldnt have been called a 'Prime' though and that this really should have been one of the lower end boards, thats a big statement when we normally go out of our way to make sure we test them for launch."
-
Albigator
őstag
válasz
SECTORnooB #5269 üzenetére
Az Asus B450 Prime Plus nem ajánlott lap OC-ra.
-
subaruwrc
félisten
válasz
TylerDurden #5259 üzenetére
milyen tápod van ?
-
subaruwrc
félisten
válasz
micafighter #5263 üzenetére
felejtsük már el azt a hulladék ai suiteot
minek az ? -
micafighter
nagyúr
válasz
TylerDurden #5261 üzenetére
Amikor legközelebb ilyet csinál, meg kéne nézni utána az esemény naplót, látsz e valami furcsa dolgot. Nekem Asus lapnál pl a gyári Asus AI suite egyszer csak bekattant és az okozott hasonló hibát, az esemenynaplobol jöttem rá hogy azzal van a gond. Letöröltem, többet nem volt ilyen gondom.
Csak mellesleg megjegyzem, hogy a giga x470 lapomnal a gyári app center app okozhatta, hogy a hwinfo folyton crashelt és lefagyott. Újra raktam a gépet, ugyanúgy mindent, annyi különbséggel, hogy a giga gyári programjait kihagytam, azóta tökéletesen megy pöccre a hwinfo.
-
nemeth989
senior tag
Üdv.
Gép frissítésen agyalok és nem tudok dönteni, milyen alaplapot vegyek hozzá. Egy kis OC is lenne későbbiekben (2600X lenne valószínűleg, Dark Rock 4 társaságában). Melyik az a best buy lap, ami az OCt is bírja stabilan? Msi, Asrock, Asus lapokban gondolkodom, B450es, olyan 35K-ig.
Tudnátok segíteni a döntésben? -
TylerDurden
tag
válasz
micafighter #5260 üzenetére
Nem nagyon van esélyem megnézni. Egyszer csak gondol egyet, ventik felpörögnek, kép elmegy. Utoljára csak a böngésző ment és akkor szállt el.
-
micafighter
nagyúr
válasz
TylerDurden #5259 üzenetére
Feladatkezeloben nem nézted mitől pörög fel a proci?
-
TylerDurden
tag
válasz
TylerDurden #5258 üzenetére
Még jobb a helyzet azóta. Már akkor is felpörög plusz elmegy a kép, ha autora van állítva a PBO.
-
Atla
senior tag
válasz
Silεncε #5248 üzenetére
Működni fog. Én ugyanígy vettem ugyanezt a RAM-ot, majd két hónap múlva a másikat, és működik tökéletesen. Picit lassabb a single channel miatt a rendszer meg egy két játék, de nem használhatatlan. Ott van a két RAM az előző hozzászólásomban valahol összehasonlítva keresd ki. Sajnos nekem se volt pénzem kitre.
-
szatyor1972
tag
Sziasztok!
A véleményeteket kérném ezzel a lappal kapcsoltban:MSI B450-A PRO
-
L4mie
veterán
válasz
Melorin #5231 üzenetére
Az enyém még alakulóban
-
pRoject22
őstag
válasz
TylerDurden #5241 üzenetére
Nekem nagyon jól működik, PBO leveszi a feszt és a proci órajelét mikor csak windowsban vagyok, szépen lemegy a hőfok is 32 fokra, szóval nekem teljesen jó
-
Silεncε
őstag
válasz
SECTORnooB #5250 üzenetére
Értem, csak ha később (1-2 hónapon belül) úgyis bővíteni fogom (még 8gigával), akkor most fölösleges megvennem a 2*4gigát. Értem, hogy rosszabb lesz a teljesítmény, de alapvetően nem is játékra veszem, és mint mondtam, bővítve lesz.
-
Nelman
tag
válasz
SECTORnooB #5247 üzenetére
1-10. (19. lapon) oldalon ott van, hogy az A2-es slotba kell tenni, ha single-ben használja. Mennie kell.
[link]
-
Silεncε
őstag
válasz
SECTORnooB #5247 üzenetére
Sajnos egyelőre nincs lóvé egy teljes kitre. Azt majd később. Működni fog attól vele? Most az, hogy -10% teljesítmény, annyira nem fog érdekelni, mert később bővíteni fogom
-
Silεncε
őstag
Na, újra kapható volt a boltban a 2600, így berendeltem
2600 + Asus B450 Prime Plus + Kingston 8GB DDR4 3000MHz HyperX Predator XMP HX430C15PB3/8 (benne volt a QVL-ben, mennie kéne vele). Egyedül a RAM-on vacilláltam, hogy jó lesz-e, de QVL-ben benne van, 3000Mhz, szval elvileg nem kéne bajnak lennie.
mondjuk az ára nagyon fájt, de a következő 5 évre leosztva igazából megéri
-
Sifre
senior tag
válasz
TylerDurden #5241 üzenetére
És mi történik ha a gyári Windows kiegyensúlyozott sémát használod?
-
zzola
titán
MSI B450 TOMAHAWK-hoz új bios jött ki:
Version
7C02v12
Release Date
2018-09-26
File Size
10.7 MBDescription
- Improve compatibility for AMD Athlon 200GE processor with RADEON VEGA GRAPHICS -
pRoject22
őstag
válasz
TylerDurden #5236 üzenetére
Na sikerült megoldást találni; biosban kikapcsolod a core performance boost ot és a PBO-t majd elinditod a win-t és belépsz az energiagazdálkodásba ott kiválasztod az amd optimalizált sémát majd azon belül a speciális beállításoknál a processzor minimális teljesítményét lekell venni 20%-ra. Majd vissza bios core performance boost on és pbo on majd win start, várni kell pár percet mire szépen vissza veszi a win a teljesitményt és láss csodát mindjárt jó minden
-
pRoject22
őstag
Sziasztok!
Az EDC miért pörög 100%-on bekapcsolt PBO-val? MSI B450 Tomahawk és 2700x, viszont egy erősebb fajta vízhűtés van rajta.
Tudtok valami okosságot mondani ,hogy mit állítsak máshogy?
Köszi előre is
-
Albigator
őstag
válasz
Beretvás #5227 üzenetére
Mind2-vel játszok, pontosabban játszottam. Maradtam az XFR+PBO-nál, elég az...
scomcomputer fórumtárs írta nekem ezt az én alaplapomra legalábbis, amit csak offsettel lehet belőni. ([link1] ; [link2])
Hiába a teszt utána játékban hasalt el....A 4.1 GHz nálam +0.18125V offsettel se volt már stabil, IBT Very High 10 kör lement, Maxon pedig figyelmeztetett és leállította a tesztet az IBT instabilitásra hivatkozva, azt írta vegyem vissza az OC-t vagy nézzem meg a hűtési rendszerem. (Pedig csak 79.9 foknál jártam abban a pillanatban)
-
korren
aktív tag
válasz
Beretvás #5227 üzenetére
Ezt én is így látom, ebben egyetértünk!
Max én személy szerint azért aggódom, hogy ha nem a megfelelő feszt kapja - legyen túl kevés vagy túl sok - károsodhat (?) a CPU, ezért tesztelnék, ha stabil, logikusan arra következtetek, hogy megfelelően működik.
Bár van 3 év gari, gondolom az AMD se hülye, ha fizikai kárt okozna a tuning, egyrészt szorzózár lenne, másrészt nem ennyi garit vállalna.
Vagy rosszul gondolom?
-
Albigator
őstag
Nem vagyok egy tuning mester, én is kezdő vagyok ezen a téren de amíg a 4.1 GHz nincs letesztelve normálisan addig én nem mennék tovább.
avx-es IBT Very High 10 kör legalább. Viszont nálam is volt, hogy ez lement, viszont Maximumon elhasalt 1 kör után.
Prime 95 Small FFT pár óra az is.És lehet úgy van, hogy ha ezek a tesztek nem mennek le de általános felhasználás mellett még pont elég és nem fagy ki, de én így nem használnám a saját rendszerem legalábbis. Az a vicc, hogy a sikeres tesztek se garantálják 100%-osan a stabilitást.
-
korren
aktív tag
Sziasztok!
Azoktól kérdezném, akik Ryzen 5 2600-at használnak tuning mellett,hogy ezek az értékek milyenek:
4.1 GHz-en, 1.4 V Vcore-al csináltam IBT very high 2 kört meg CB R15-t, amik lementek. (tudom nem sok, de időm ennyi volt most, majd ma Prime95 meg AIDA64)
Ugyanez 4.2 GHz-en IBT-vel elhasalt, de pl. 2-3 óra Diablo 3. 4k-n (szálanként 70-85%-os terheléssel) gond nélkül ment.
4.2 GHz-re milyen beállításokat javasolnátok?
Sok, kevés ez a fesz, offset (nem tudom mit csinál), tk. ma kezdtem a Ryzen tuningot.
bq! Dark Rock Pro 4 hűti.Előre is köszönöm!
-
Albigator
őstag
válasz
Silεncε #5220 üzenetére
Ha jól értettem a 70ezret a 2600X-re értetted, erre reagálok először:
Az X-es procikhoz is jár már hűtő, így a 2600X-hez is, ami icipicivel jobb is mint a 2600-é.
Pont az X-es CPU-t nem érdemes húzni, a sima változatot szokták inkább, ekkor meg is közelítik vagy el is érik akár az X teljesítményét egy jó hűtéssel all core. De véleményem szerint sem éri meg azt az ár difit az X. Talán még ha tovább drágul a 2600.Alaplap QVL-jét ha megnézed és onnan választasz akkor nagy eséllyel nem lesz gondod, csak a DOCP-t kell átállítsd a BIOS-ban és megy majd a garantált sebességen. (Nálam így volt, ezzel az alaplappal 2400->3200 MHz-re állás pár kattintás. Csak mivel nem tetszett az alap timing ezért manuálisan finomhangoltam egy kicsit.)
-
blackmacs
senior tag
válasz
hokuszpk #5221 üzenetére
Na most ugyanebbe a helyzetbe vagyok én is.2600-at akartam venni de jól felnyomták az árát,így most kivárok,talán tudok venni 2600X-et a 2600 közeli áron ha már nem lesz közöttük 15k különbség jobb vétel lesz a 2600X.Vagy visszaesik a 2600 ára.Majd eldől,valamit úgyis vennem kell.
Valszeg a 2600x nem úgy fogyott mint a 2600 így most abból nagyobb a készlet.Gondolom így akarják rávenni a usereket hogy a 2600x-eket is vigyék. -
Silεncε
őstag
Pont rendeltem volna már az 2600-at, erre egy csomó boltból eltűnt, ahol meg van, vicces az ára. Ennyire rákaptak volna a népek a Ryzenre, hogy most nincs Intel?
Más: valakinek itt a topicban nincs véletlenül Asus B450 Prime Pluslapja 2600-al meg 8Giga RAM-al? Olyat akarnék venni, ami 110% kompatibilis a lappal meg a procival, nincs időm ide-oda küldözgetni, ha nem kompatibilis
hokuszpk: az már nem fér bele a keretbe. A 2600 a maga 50-53k-s árával még pont tűrhető lett volna, viszont 70k-t nem adok egy prociért, főleg, hogy számomra semmi előnyt sem ad (nem fogom húzni) + ahhoz kéne még hűtőt is venni, az meg már pláne nem fér bele
-
hokuszpk
nagyúr
volt egy arucikk, hddkeret raidtombbe. mindenhol ki volt plakatolva, hogy kaphato.
vettem 5 darabot ugyanott, ahol a memoriat. es masnap az osszes shopbol eltunt. az Iponbol es a Pcxbol is.
es azota sem kaphato, pedig kellene meg 5, hogy ne kelljen szerelgetni a diszkeket, amit porgetek a mentesekhez.levezetem : ezek a boltok kb. ugyanabbol a nagykerbol -- vagy ugyanazokbol a nagykerekbol -- szerzik be az arut. A legtobb helyen nincs vagy minimalis a keszlet, amikor megrendeled, akkor befoglaljak a nagykerben, es kb. ennyi.
-
micafighter
nagyúr
Azt a giga lapot x-es procihoz ajánlanám neked, a 2xxx szériából, tehát pl 2600x-hez vagy 2700xhez.
Ha nem x-eset akarsz venni, akkor msi sokkal jobb vétel lenne (x470 gaming plus vagy megjobb a pro carbon).
Ha ragaszkodsz a non-xhez, de később lehet játszik proci csere x-re, akkor Asus x470 prime pro ebben az arkategoriaban.
-
p2pp
őstag
GIGABYTE X470 AORUS ULTRA GAMING lapot tervezek majd 1700 vagy 2700-al.
NVME 960 EVO M.2 256GB már megvan.
De lehet érdemes lenne még egy ugyanilyet venni a Raid miatt.
Videókártya még nincsen, de tervben van.Kérdésem az lenne: - az 1700 elég lenne hozzá vagy inkább legyen 2700 hozzá?
- sávok, szálak elég lenne a 2db M.2-re és a videókarira max-on kihajtani? -
jovás
aktív tag
válasz
SECTORnooB #5205 üzenetére
-
Nelman
tag
válasz
SECTORnooB #5210 üzenetére
Ez a szerencse. Kicsit tartottam attól, hogy babrálni kell majd a beállításokban először, hogy normális működésre lehessen bírni.
-
Nelman
tag
Én egy ilyet tettem az x470 Taichi lapba a 2700x mellé és tökéletesen működik vele, pedig Hynix chip van benne.
[link] -
csul1
tag
válasz
SECTORnooB #5205 üzenetére
Ja nem csak, ugyan úgy predator : https://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/kingston/hyperx-predator-16gb-2x8gb-ddr4-3000mhz-hx430c15pb3k2-16-p339979894/
Az oké, hogy 3600 Mhz ugye jóval gyorsabb de időzítésen veszít elég sokat ez így megéri?
-
micafighter
nagyúr
Ha már ram a téma: az egyik gamers nexus vagy hardware unboxed videóban említették, hogy a ryzen jobban csípi a 2es kitet, mint a 4es kitet, tehát pl. 2x16GB-vel jobban megy, mint 4x8GB-vel. Erről esetleg tudtok valami bővebb infót?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 102 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 dokkoló (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest