-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
the_mad #9654 üzenetére
Csak kérdeztem.
Az kellően jóminőségű táp, hogy kicsi legyen a valószínűsége, hogy ő legyen a hunyó. Persze, nem zárható ki. Azért ha összerakod az új gépet, mindenképp ellenőrizd a feszültségeket az elején.
(#9655) andro93: Lassulás, amiről írtam, villogó textúrák, kisebb/nagyobb képhibák.
-
szasanyi
félisten
válasz
the_mad #9631 üzenetére
Úgy értem, hogy a Lightning kimondottan nagy igénybevételre vagy gyártva, tehát - elvileg - ki lókell bírnia azt is amit egy átlagos és egyébként jóval olcsóbb VGA már nem tud. Sorry, ez valóban nagyon bosszantó dolog... amikor az ember egy valag pénzért problémát vesz élmény helyett.
-
szasanyi
félisten
válasz
the_mad #9629 üzenetére
Csodák nincsenek, se csoda kártyák de azért egy Lightning nem átlagos igénybevételre lett gyártva. Hogy sikerült kinyírni, vagy mitől döglött meg?
Kicsit azért érdekes a leírt jelenség, mert a topikjában emlékszem hasonlóra sem. míg itt sokkal több panasz, probléma merült fel a 290-esekkel kapcsolatban. Hozzáteszem, hogy olyan összeget egy VGA-ért akkor sem adnék ki, ha az utcán heverve találnám. -
norb55
őstag
válasz
the_mad #7734 üzenetére
Annak mi értelme volna ha jó kártyáról leszednék a jó hütést?
Videókártyát nem javít se a nagyker, se a kisker. Mert ami a másik kártyán volt hütés, azt meg rárakná a jó nyáklapra?
Gyár nem ad plusszba hütéseket a nagykernek, hé fiúk, ha csapágyas lesz egy ventilátor, csak cseréljétek ki.
Megy vissza a hibás kártya a gyárba, és ott talán kicserélik a hütést, újra becsomagolják, és megy újra eladásba. Ha rossza a nyák, megy szépen újrahasznosításba.
-
N.Ferry
senior tag
-
-Solt-
veterán
válasz
the_mad #7734 üzenetére
Az is gyári alkatrésznek számít, ami a hivatalos beszállítótól érkezik. Egy márkaszervizben például ilyen alkatrészeket használnak fel... nem csak az a gyári, amit a gyárban szerelnek be. Az utángyártott alkatrész az, amit a gyári alapján, nem a hivatalos beszállító készít.
Ahhoz, hogy egy kisker, vagy nagyker egy VGA-n hivatalosan javítást végezzen el, rendelkeznie kéne gyári alkatrészekkel, célszerszámokkal (ha kell), illetve azzal a képességgel, hogy gyári állapotba állítsa vissza a VGA-t.
Reálisnak érzed azt a képet, hogy egy nagykerben raktáron vannak a különböző gyártók, különböző termékeinek a pótalkatrészei, és rendelkeznek a gyártók jóváhagyásával arra, hogy ők hivatalosan javítást végezzenek el egy VGA-n? Mert megbontás után illik olyan állapotba hozni, hogy a továbbiakban is ellenőrizhető legyen, ha a júzer hozzápiszkál...
Példának ott a Logitech... eddig szó nélkül cserélték a cuccokat, ha elromlott valami, most már van egy magyarországi partnerük(!), aki a garanciális szervizelést hivatalosan elvégzi. Egy nagykernek erre sem kapacitása, sem felhatalmazása, sem alkatrész utánpótlása nincs...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
the_mad #7731 üzenetére
Ezt nem tudom honnan vetted.
Választhatsz utángyártottat, de márkaszervizben tuti nem árulnak/szerelnek be bontott alkatrészt.Csak hasonlatként mondtam az autós dolgot, hogy azért ne gondoljátok, hogy neki áll bárki forrasztgatni meg mittudomén mit csinálni a hardverekkel. 21 század már nem ilyen.
-
SimonYana
addikt
válasz
the_mad #7726 üzenetére
Hiába gyorsan ki kell elégíteni a bányász igényeket! Viszont nem tudom mekkora veszteség ezt a rengeteg gariztatást lebonyolítani! Biztos jól kertesnek a futár cégek is most!
Nálunk az egyik 290-es meg sem volt hajtva és pár hét alatt [moderálva]!
Itt is olvasni egyre több hibát és köztünk csak egy morzsa jutott az eddigi forgalomba lévő kártyákból!
[ Módosította: radi8tor ]
-
-
Walter_White
senior tag
válasz
the_mad #6391 üzenetére
Engem egyedül csak a 2 év gari tart vissza...
Anno egy Asus 8800GTS 320MB volt az első olyan kártya aminél elég sokat adtam ki 88.000FT (megjelenésekor vettem- 3évig tökéletes volt, mindennél.. az utolsó hónap elött meghalt szegény.. és helyette kis ráfizetéssel tudtam venni egy GTX 260-at), - és ez lesz a következő nagyobb (100K+) vásárlásom, aminél nemigen szeretnék 3 évnél alább adni, már csak az árát tekintve sem. Illetve eladásnál jól jöhet a gar. -
Drizzt
nagyúr
válasz
the_mad #6269 üzenetére
8 napon belül indoklás nélkül visszakérheted a pénzt a visszavitt kártyáért cserébe... Csináltam már ilyet náluk. Mondjuk nem fogják jó eséllyel azonnal visszafizetni, a törvény 30 napot bocsát a rendelkezésükre.
Egyébként ha alaposan leírja az ember a reprodukálás módját, akkor el fogják ismerni a hibát. Sebességükkel kapcsolatban tipikusan 1-2 hét rémlik.
-
adatfalo
senior tag
válasz
the_mad #6262 üzenetére
Több mint 1 éve nem volt újra rakva a win. Érezhetően lassabb, mint újkorában. Ha már teszteket akarok csinálni, akkor nem egy 80%-os rendszeren szeretném. Valamint igaz, hogy csak pár fps-el de a win 8.1 többet hoz mint a win 7. Ha nem lenne új kártya akkor is már nagyon megérett volna a win reinstall.
-
joca1
tag
válasz
the_mad #6023 üzenetére
Ahány tesztet láttam idáig,szerintem abszolút nincsenek nagy eltérések,ráadásul az msi hűtőjét is elég jónak mondták tehát a helyzet adott.
Na meg én biztos nem adnék a tri-x hűtésért több tizezerrel többet,kivéve ha tuning fan vagy és rommá akarod húzni meg feszelni a kártyát,de én csodálkoznék ha sokkal tovább birná.Azért a tri-x-nek is van hátránya az msi-vel szemben.Például hangosabb és csak 2 év gari jár hozzá. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest