Hirdetés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi belépő szinten
- Mini-ITX
- Autós kamerák
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raggie
őstag
válasz
Blue Thunder #40196 üzenetére
Nem ugyan az!
Amiről te beszélsz az nem előre kiszámolt képkocka! Az a fix FPS limit! Az csak annyit tesz, hogy az itt beállított képkocka/másodperc feletti képkockákat inkább nem számolja ki a hardver. De semmit sem csinál előre emiatt.Amiről deadwing kolléga kérdez az a Crossfire-nél az előre kiszámított képkockák száma. Ez biztosan nem lesz 55-60 körüli!
Max 1-5 között szokott állítható lenni.
-
Raggie
őstag
válasz
colossal89 #40194 üzenetére
Ugyanarról beszéltek.
(egér lag = input lag = latency lag =/= lag )
-
colossal89
tag
válasz
deadwing #40193 üzenetére
"Vsync pedig egér lagot okoz, sosem használom." Csak akkor laggol ha beesik a monitor képfrissítési sebessége alá az előállított képkockák száma. Viszont latency növekedést okoz engem csak az zavar benne, később reagál a kép az egér mozgásra, picike időről beszélünk de számomra mindig is olyan volt mintha vontatott lenne a kép Pl reflex shooter-nél. Van aki észre sem veszi én igen és zavaró is, ezért csak azoknál a játékoknál kapcsolom be ahol nagyon látványosan rontja a játékélményt a tearing, és a késleltetés sem számít számottevően pl RTS nél.
-
deadwing
addikt
válasz
Blue Thunder #40192 üzenetére
Ez nem az sajnos.
Az előre kiszámolt képkockák száma kellene, ami 1-től 5-ig állítható nvidia driverben.
Ezt keresném...Vsync pedig egér lagot okoz, sosem használom.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
deadwing #40191 üzenetére
Megnyitod a radeon beállításokat, bal első JÁTÉK azután van olyan hogy globális beállítás illetve amik fel vannak telepítve játékok ott külön is be tudod állítani, legalsó sor ott állítod amire neked szükséged van...illetve még például nekem FC!-nél bekapcsoltam a beállításoknál a V-Sync-et az is sokat javított
-
deadwing
addikt
válasz
Blue Thunder #40190 üzenetére
Nem találok ilyen opciót.
-
deadwing
addikt
Segítséget kérek.
390 CF van most. Hol tudok hozzáférni az előre renderelt képkockák beállításához? Lehet itt a baj.
Nvidia alatt megvolt, alkalmazásvezérelt volt a legjobb, ami kb 4. AMD alatt úgy tudom, hogy ez 1.
Anno kipróbáltam nvidiával az 1-et és kicsit nekem röcögős volt. Most kb ugyan az, illetve sokkal rosszabb. Úgy szaggat a BF1 mint a picsa. A 2 gpu usage összevissza mozog, van hogy 10-20%-ra leesik az egyik.
980 Ti volt eddig, sokkal jobban ment. Össze se lehet hasonlítani. -
GAbre
veterán
válasz
Blue Thunder #40186 üzenetére
Gondoltam,h abban van,cf-et nem szoktak tuningolni.
De nem tudtam,h később lett még1,vagy nem,vagy nézted-e.
Minden esetre köszönöm információid. -
Blue Thunder
senior tag
-
GAbre
veterán
válasz
Blue Thunder #40184 üzenetére
Köszi.
Tuningot mennyire tudják ezek(gpu),ahogy néztem sapphire +100 vagy több mhz-et is tud menni?
Viszont asus annyira nem,bár nem is sok találat volt rá. -
GAbre
veterán
Nem nagyon szeretem asus-t.
De több garit ad,és jó áron tudok szerezni.
Asus strix r9 390x-e van-e esetleg valakinek?
Nekem jobban tetszett a trix hűtése,mint direct cu I és II.
Vajon a 3 milyen? -
MrChris
nagyúr
Ez jó hír, eddig azt az infót kaptam, hogy ilyen filmet a 380-assal tudom nézni, mert az R9 390 nem tudja a hw-es gyorsítást h264-ben.
Talán legegyszerűbb ha leírom mire is kéne, hátha tud valaki megfelelőt ajánlani, vagy hol kérdezzem. Keretem kártyára ~30-50ropi. 4k h264 filmlejátszás egyenlőre fhd monitoron, de majd cserélem nagyobbra, valamint Vegas videószerkesztőben editálnék és azt kéne gyorsítani. Aminél elsősorban a hangsúly az editálás (timeline-on) van, nem a renderingen. Nem a maximálist keresem, nv660ti már viszonylag jól vitte, 750ti viszont gyenge erre. Valszeg a pixel shaderek szám a fontos, nem az ilyen-olyan játék látvány technológiák. Vagyis onkább a shader szám legyen nagyobb, mint a frekvencia. Vramból ritkán megy 1GB fölé a Vegas a gpu-z szerint. -
MrChris
nagyúr
Kártyát keresgélek és lenne egy kérdésem, hogy az R9 390 4k-s h264 kódolású filmet le tud játszani? Azaz van benne erre hardveres támogatás?
-
GAbre
veterán
-
GAbre
veterán
Van valakinek sapphire nitro kártyája 390x?
Tuningra vagyok kiváncsi,esetleg intel procival 3dmark time spyra pl.
Illetve,hogy ez is szenved kicsit zörgéstől,mint a tri-x vagy valami másik bajtól? -
törölt tag
válasz
ricshard444 #40164 üzenetére
nekem csak az fura, hogy a vevői értékelései nagy részét hibás vga vásárlásért kapta az eladó...
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #40163 üzenetére
Amikor ki voltam centizve anyagilag, egy Sapphire 7870 XT-t vettem, gari nélkül, 30K-ért, mert tudtam, hogy ha be is szarik, ennyit le tudok nyelni. 290X-ből viszont nekem feltétel volt a gari, pedig ennyiért lehetett volna egy fullos nyálcsorgatós Vapor-X-em is gari nélkül, de inkább vettem ezt a kotvány DC2 Asus-t még másfél év garival... Ez már fájna, ha kimúlna, így pedig még sokáig nyugodt lehetek.
(#40164) ricshard444: Hát sajnálom a dolgokat!
Mielőbbi talpraállást kívánok!
-
GAbre
veterán
válasz
ricshard444 #40164 üzenetére
Javítás esetleg?Anno lecnek volt valami ismerőse,és azt hiszem volt még 1 szaki itt ph-n.
-
válasz
GeneraL_XTX #40163 üzenetére
Így van, sajnos nem volt keretem garisra (+20% lett volna a felár...)
Nem gond, ismerem HSM kollégát, megértem az álláspontját. Csak nem jókor jött ez mikor minden a nyakamba szakadt (magánélet, pénzügyek, tartozások...) és így eléggé rosszul érint ez a VGA halál.
Vajon mennyiért lehetne így eladni?
-
HSM
félisten
válasz
GeneraL_XTX #40161 üzenetére
Talán mégis egyszer hasznára válik a tanácsom... Nem kioktatásnak szántam. Már másodszor szívja meg VGA-val...
-
HSM
félisten
válasz
Blue Thunder #40159 üzenetére
X58-nál nem a prociban van a PCI-E vezérlő, ha valamelyik lábnak baja lenne, másnak is minden baja lenne.
Sőt, integrált VGA sincs benne, dedikált VGA nélkül tesztelni.De ja, érdemes lenne más gépben is kitesztelni, bár sok reményt nem fűzök hozzá.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
ricshard444 #40157 üzenetére
Én azért tennék egy próbát...rakd bele másik gépbe ha lehet a vga-d hogy mit reagál. És ha netán jó akkor a következő lépésem az alaplap illetve azon belül a proci foglalatot nézném meg, nincs e véletlen láb elhajlás vagy törés. Illetve vedd ki a karit és nézd meg hogy akkor csinálja e ezt.
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444 #40157 üzenetére
Megbízható tagoktól kell megbízható, lehetőleg garis cuccokat venni....
Főleg ha anyagilag nincs sok szórnivaló. A VGA ráadásul az egyik legkönnyebben bekrepáló alkatrész, ha nem megfelelően van használva.
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
ricshard444 #40155 üzenetére
Pedig ez nagyon memóriahibának tűnik,nekem is van egy 4830-om ami ezt a felkiáltójeles hibát produkálja,igaz megfejeli néha egy-egy pikk jellel is.
-
Sziasztok!
Ma végre letudtam ülni játszani, sikerült 2 órát tolni és egyszercsak fekete képernyő volt. Bekapcsolás után ilyen dolgok fogadtak:
Azután csökkentett módban elindítottam, DDU-val letöröltem a VGA driver-t, bekapcs rendesen, majd indítom a VGA driver telepítőt és amikor teszi az illesztőprogramot "szürke / fekete halált" dob és csonttá fagy a gép. Jelenleg csökkentett módban írok nektek, így megy, de ahogy felpróbálom tenni a drivert kifagy a gép. Alig használtam a VGA-t amit egy R9 290X Tri-X. A konfig pedig: Foxconn X58 Bloodrage, 16GB RAM, i7 980X
Miért vannak ilyen felkiáltójelek? Az alaplapi BIOS-szal is gondok vannak vagy VGA memória gondok lehetnek? Most vettem a kártyát 1 hónapja és csak próbagari volt rá, de nem volt vele gond.
Várom a véleményeket!
-
GAbre
veterán
Kicsit gondolkozok most,hogy melyik a jobb,ha a táp és a vga szembe vannak 1mással,és a táp kiviszi a meleg levegőt,vagy ugyebár mind2 szívóhatást gyakorol,ezáltal rontva a házban a légáramlást?
Zalman z3 plusz+sappire trix -
GAbre
veterán
Ugy ertem,ha ,h a gorbe labak,miatt,nehezebben tudja vezerelni vagy valami(Mert szivtam vele,h nem mind1ik memoria slot volt jo,vagy nem akart elindulni gep,ha 2000 felett volt memoria),ès jobban megterheli alaplapot,axem kartya alatt a deli hid van,bar az nem vezerel se feszelosztast,se cpu-t vagy memoria-t ha jol tudom.
Eddig -0.125val ment 4Ghz-en proci.
Most 4,2ön -0.060al.
4,4 hez +60 kell kb,de ott sincs kulonbseg csak magok mennek fel 90-100fokra.
Sapphire trix-nek az 1ik legjobb hutese van,meg ugy altalaban sapphire-nak,ahogy tapasztaltam.
Viszont vrm-ek nagyon jo huvosek -
HSM
félisten
válasz
Raggie #40151 üzenetére
Igen. És nem is szeretik a memóriák a 80 fok körüli üzemi hőfokot.
Bár problémát nem okozott, de látványosan elkezdenek HWiNFO-ban is szaporodni a memory error-ok, ha 80 fok fölé engedem....Persze, a javított hibákat is jelzi, de azért látványos, hogy míg hűvösebb kártyánál alig vannak, ha hagyom gyárilag, akkor a nagyon sokszorosa....
Persze, ez BF4, ami nagyon memóriaintenzív játék, de a lényeget jól mutatja....
Nem véletlen írtam, mindenki úgy süti meg a kártyáját 90 fokon, ahogy jólesik neki. -
Hunork
veterán
Nos, én arra értettem, hogy a Cryengine egy olyan "mókolt" motor, ahol, ha négy beállítást levesz az ember High-ra, semmilyen látványbeli különbség nincs, és mégis akár 15-20 fokot lehet vele nyerni. Lehet, csak AMD kártyákra igaz, nem tudom, mert GTX960-al meg sem mertem próbálni huzamosabban a Very High beállítást... A természetes szót így értettem.
Az Strix-el kapcsolatban meg az a természetes, legalábbis 390 esetében, hogy 50% rpm felett már van hangja.falijja: minden játék más. Far Cry 3 a mostani szereplő nálam (még nem játszottam végig soha
), és minden maximumon, Vsync on, és stabil 55-60 fps. Nekem single módra ez elég, a monitor is ennyit tud. Crysis 3: azt vettem észre, hogyha kikapcsolom a Vsync-et, akkor bár lesz 130 fps is, de néha akkor szaggat be, de érezhetően, és közben melegszik a GPU. Míg a fenti metódust alkalmazva pedig ott is stabil 50-60 fps van. És nem laggol, single módban ismét csak!
-
HSM
félisten
A görbe lábaknak kevéssé lehet hozzá köze. A komolyabb tuningnak (jobban meghajtott VGA), illetve annak, ha más játékokban próbálod, annak igencsak.
(#40144) Hunork: Az egy dolog, hogy a referencia 290-ek 94 fokra vannak belőve, de nem referencia felépítésű kártyáknál ez bár előfordul, de azért korántsem "teljesen természetes"... Főleg nem egy Tri-X-nél... Asus is bár csendes módban felengedi 94 fokig, az minden, csak nem egészséges és természetes üzemelése a kártyának.
Persze, mindenki úgy süti meg a 290(vagy 390)-es kártyáját, vagy úgy butítja hozzá a beállításokat (
) ahogy jólesik neki....
-
Hunork
veterán
Szia!
Ahogy javasolták az egyik legjobb választás az AC MX-4 paszta! Én azt használom már rég CPU/GPU esetén. És Crysis 3-at hogy tolod? Ha minden maximumon, akkor az R9 290X teljesen természetes módon megy 85-90 fokig. Erről én is írtam a cikkemben, nekem R9 390 van. A megoldás: pár feature-t leveszel High beállításra, bekapcsolod a Vsync-et, és láss csodát, max 75 fok. És az is természetes, hogy a VGA a leghangosabb elem venti ügyben, az R9 már csak ilyen...
(főleg Asus...
)
-
GAbre
veterán
válasz
Steven #40141 üzenetére
Koszi.
Az a baj,hogy nem tudom mi van socketembe volt/van 1-2 gorbe lab,es miota azzal szorakoztam,meg kicsit tobb tuningal.
Az. Ssd-m kartya alatt(hazam leirasban),felment 56 fokra.
Kartyam is elkezdte nyaldosni 80 fokot,es a hazam bal oldala is szepen meleg volt.(cpu okes nincs 80 fokosak max a magok,a cpu csak 60)
A kartya alatti kis borda melegszik alaplapon.
De,ezen kivul minden okesnak tunik.
Most,h lekapartam regi pasztat,crysis 3 alatt felmegy 85-90 fokra is,igaz tegnap raktam csak fel jatekot.
De a vga venti hangosabb sztem.
Lehet koze,ferde socket labnak hozza esetleg? -
Steven
addikt
-
HSM
félisten
Úgy értettem, a kártya a pasztától függetlenül be fog fűteni a házba.
Amúgy hővezető képességre az mx2 manapság nem éppen élboly, pl.az mx4 paszta emlékeim szerint a dupláját hozza műszaki adatai alapján. Ez lehet probléma az mx2-nél egy igen nagy teljesítménysűrűségű csipen, mint a hawaii. -
GAbre
veterán
Kicsit meleg volt a házam oldala,kártyám is iszonyat meleget fújt ki.
Gondoltam igy több,mint 2 év után pasztát cserélek.
Sajna az itteni vagy nem jó,vagy valami más baj van,mert most kb jó a hőmérséklete a háznak,de a kártya melegszik.
Még mindig az mx-2 az 1ik legjobb paszta? -
Rica
senior tag
válasz
odorgg #40128 üzenetére
Koszi szepen! En is ugy sejtettem, hogy szakira lesz szukseg. Remelem jovo heten lesz idom szetszedni. Elotte meg par masik dolgot is helyre kell rantani, mert a kep ugyan mar nem esik szet, de meg mindig bekoszon a kek halal, de ez mar nyilvan nem a vga hibaja, ha nincs is benne a gepben
En sajnos londoni szamuzott vagyok, de itt is meg fogom talalni a megfelelo szakembert, ha szukseg lesz ra, mint ahogy Akoska is csodat tett annak idejen a procimmal. -
falijja
őstag
Helló mindenki az asus dc2-es 390x em, egy bizonyos fordulatszámon elég érdekes hangot kezd kiadni.
Nem mondanám zavarónak és csak abban a bizonyos fordulatszámon,
Msi aftreben ez a 60% ot jelenti alap órajelen.
Gondolom ez nem jelent nagy gebaszt vagy igen.. -
odorgg
addikt
Ha elpattannak a golyóid, az fájni fog, nem kicsit, nagyon
Egyébként pl GPU/Mem forrasztási hibákat sehogy nem tudod megnézni, max röntgennel ha van otthon. Illetve biztosan ki is lehet méni műszerrel, csak fogalmad/fogalmunk sincs mit is merre kellene méricskélni.
"kondikon" El kell keserítselek, mert van ott még ellenállás, tranzisztor, dióda, és tekercsek tömkelege is. A forrasztási hibáik ezeknek akár szabad szemmel is kiszúrhatóak, de nem minden esetben. Szakavatott golyókra van szükség ehhez, csak ez esetben szem golyók kellenek!
Kérj tőle egy árajánlatot, vagy keress egy hasonló szakit, aki tudja mit csinál, és döntsd el meg éri e a javítatás.
-
Rica
senior tag
válasz
colossal89 #40112 üzenetére
Hagy lamazzak meg egy kicsit. Ha majd lessz idom szetszedni a kartyat, akkor valami ilyesmit fogok latni. Azt hogy tudom megnezni, hogy vannak-e elpattant golyoim?
Illetve, a kondikon mit figyeljek, ha csereset keresek?
Koszi szepen! -
GAbre
veterán
Valaki esetleg használ kártyája mellé nvidia kártyát,azaz hybrid physx-ezik?
Vagy ahogy jól látom(1-2 találatot leszámitva) még mindig,nem lehet megoldani? -
Steven
addikt
érdekes állat ez a power limit megnéztem 0-án 1100 en feszt nem adtam neki ... aztán néztem 10%-20-% stb
3dmark full ua azt a pontot tolta akármire állítottam a power limitet , viszont van ami változott, méghozzá a hőmérséklet ... 10%nál már 10 fokot számított...gpu mhz végig stabil 1100 maradt... szvl érdekes ...
néztem vissza fele is 50%on leveszi gpu-t 600-700mhz re
-20% nál kb 950-1000 között ugrál
-
HSM
félisten
válasz
Gtaati #40122 üzenetére
Az 50% power limitet felülbírálja a VGA BIOS-ában definiált maximális megengedett áramerősség.
Lehet, érdemes lenne kipróbálnod mondjuk 950/1500-as órajelen, mondjuk 20% power limittel, mit szól hozzá. Ha így jó, akkor sanszosan a VGA fogja meg a dolokat az áramerősség limittel.
-
Gtaati
őstag
Hello!
Koszi ismet a valaszt! Kikapcsolt V-sync mellett is ingadozik a gpu kihasznaltsag. Gpu-z-ben is csupa tuske a gpu load tehat fol le ossze vissza ugral. 0-100%-ig minden van es az atlag kijon vagy 60%-ra. Az i7 6700 nonK oc-val megy 4000Mhz-n de jarathatom 4500-on is mindegy. Amikor leesik monitorozas szerint a gpu hasznalat a proci akkor sem ugrik fel 20-50% kozott mozog. Tehat szerintem a cpu gond nelkul ki kell h tudja szolgalni a gpu-t. A jatek meg egy samsung sm951-s ssd-rol fut szoval nem tudom mire velni a dolgot. Nem ertem miert nem megy a vga rendesen. Gpu 50-55c vrm 60c korul tehat egyaltalan nem erolkodik a vga...
Koszi!
-
Steven
addikt
válasz
Gtaati #40117 üzenetére
Crysis is indokolatlanul szarul fut.... 2016 remek pl arra ,hogy mennyire számít az , hogy írnak meg egy
játékot.. lsd doom vulkán esete vagy maffia 3 esete ... indokolatlanul szarul vagy jól fut...És így utólag vissza nézve ... crysis nem akkora nagy szám , hogy doom hoz képest ilyen szarul fusson...
-
HSM
félisten
válasz
Gtaati #40117 üzenetére
Természetesen ilyen méréseknek csak kikapcsolt V-sync mellett van értelmük. Anélkül a képkockák között szinte mindig leáll kisebb nagyobb időkre a feldolgozás a VGA-n.
A VGA csak akkor fog 100%-on menni, ha a CPU (rendszer) tud neki adni elég feldolgoznivalót, és nincs V-sync ami miatt el kellene mennie pihenni.
-
Gtaati
őstag
-
HSM
félisten
válasz
#02119936 #40114 üzenetére
Amúgy én ilyen dolgokat nem írtam.
Nálam két Asus 290 DC2 OC is járt, egy sima, és egy X-es is, és azt kell mondjam, tuning nélkül, jól beállítva (gondolok elsősorban a ventilátor-profilra), megfelelő környezetben (gépház-szellőzés) a gyári órajelükön szépen (és viszonylag halkan) elboldogul velük a hűtés.Mindkettő gyári állapotú, megbontatlan hűtésű, a másodikról (az X-es, ami most is nálam dolgozik) azt is tudom, hogy bő másfél éves most.
Nem lettem rajongója ettől a kártyának, ne érts félre, nekem nagyon hiányzik a hűtés a VRAM csipekről továbbra is, illetve a hűtésből a tartalék, de ettől még el kell ismerjem, hogy mégis tud igen kellemesen működni.(#40115) Gtaati: Persze, simán lehet, hogy nem skálázódik jól 8 magra, így nem látsz 100%-os CPU használatot, csak a GPU használat eséséből látod, hogy gondok vannak.
Mutatok rá szemléletes példát BF4-ből és a hatmagos (+HT) procimmal, a "Total CPU usage" és "GPU utilization" diagrammokat nézd:
4Ghz proci: [link]
2,3Ghz proci: [link]
Mint látható, a lassabb procinál sem megy a proci 40% fölé, csak durván csökken a GPU-használat.Ja, igen, a 0%-os eséseknél természetesen háttérben zajló folyamatok is bezavarhatnak, bekapcsolt HT-val érzékenyek rá az Intel procik.
-
Gtaati
őstag
Hello Mindenki!
Segitseget szeretnek kerni abban, hogy Crysis3 alatt monitorozom a cput es vgat es sok esetben az R9 390-en nem megy 100%-on? Ingadozik 0-100% kozott mikozben a cpu is max 55-60%-ban van kihasznalva? Lehetnek meresi monitorozasi anomaliak msi ab-vel?
Koszonom!!
-
Rica
senior tag
válasz
colossal89 #40112 üzenetére
Koszi szepen!
Nagyon hasznos info.
-
colossal89
tag
Szia, "egy lama kerdes: mi az a reball?" újra golyózás a gpu vagy memória alatt. A gyakori hőtágulástól azokon a helyeken ahol gyengén kötött az olvadt fém golyó, elpattan és kontakt hibát eredményez ezért kell újra golyózni. Ezért szokták felvásárolni húgyért szarért aprón ezeket a gar nélküli felső kategóriás karikat 20k ért mert van golyózó szettjük és bga forrasztó gépük, javítás után vissza rakják apróra 3-4X annyiért mint a vétel ár volt.
-
Rica
senior tag
válasz
mpierre #40098 üzenetére
Sajnos korai volt az orom, ma elso bekapcsra kek halal. Masodikra meg semmi baja, es ami a lenyeg, az igp-vel nincs szetesve/csikozva a kep. Sztem eloszor felteszek egy friss bios-t. Jo lenne a windozt is ujra huzni, sajnos az most eppen nincs keznel. Drivert is nezek ujat, bar ami most egy eve fenn van, az eleg jonak tunt akkor, hozott 4-5 fps-t. Plusz bekerdezek a deszka topikjaba, hatha latott valaki hasonlot.
A kartya egyebkent tobb mint ket eves, nem garis mar, ugy hogy megnezek rajta mindent szepen sorjaban.Steven: egy lama kerdes: mi az a reball?
Raggie: Nem is kellett huznom, ez a kartya nem droppol, alapon, full hd siman vitte a Crysis 3-at 60+ atlag fsp-vel mindent maxra huzva. A ventiket allitottam jatek kozben egyedul 70 %-ra, azok is tettek rendesen a dolgukat. Ezert is verzik a szivem.
Koszonom szepen mindenkinek a tanacsokat!
Elindulok szep sorjaban.
-
Steven
addikt
válasz
Hunork #40105 üzenetére
Nem tudom mi volt rajta , azt viszont tudom , hogy alig bírtam le vakarni . Most mx4 van rajta 40-50 % a venti és 78-80 fok a gpu vrm cod alatt 80 c ... amit feljebb írtam: úgy van megírva a gyári bios ,hogy nem engedi 80 fok felett a hőmérsékletet .
Ránéztem a tuningra is simán viszi az 1100 at csak az a bajom vele hogy 430-450w eszik a gép
alapon meg 330 és jelenleg felesleges tuningolni ... 4k ba nem játszom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Spórolós topik
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nők, nőügyek (18+)
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Tovább csúszik az Apple okosotthon hardvere
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok