Hirdetés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi belépő szinten
- Mini-ITX
- Autós kamerák
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubbaka
tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, lehetséges e, hogy a Chieftec CFT 650 14CS tápom kevés egy R9 290X/ i5 4690K-alá mert újraindulgat játékok közben a gép. Próbáltam egy XFX PRO650-el az meg lazán viszi az egészet. Sőt még egy Chieftec CTG-500 P80-al is elvolt a gép, kicsit melegedett, de ment
Arra gyanakszom, hogy kevés a 12V-os ágankénti 18A a kártyának vagy esetleg haldoklik a táp!? -
falijja
őstag
válasz
subaruwrc #41696 üzenetére
Akkor X es, hú de rosszul esett most ez nekem..
, hoppácska az a régi kártyámé, ez a mostani.[link]
HSM.: Igen én nagyon hangosra számítottam, de ez simán vállalható.
Alapjáraton ( film, böngészés.stb) nincs is hangja, de fur mark alatt sem mondanám, hogy hú de hangos.
Az Asushoz képest halkabb is, főleg a sima 290 hez képest, de én azzal is simán elvoltam.
Pozitívan csalódtam benne eddig. -
falijja
őstag
Hi mindenkinek, na 3. ra is vissza tértem a szörnyhöz..
Ez esetben is sikerült az egyik legjobb hűtésűt kifognom, egy 290 Gigabytet..
Egy gyors Time Spy.. [link] csak én látom rosszul vagy ez tényleg az x es változat.(gpuZ szerint is Hawaii) Csak mer én a simát rendeltem a sráctól, de aszem kibírom valahogy
10 perces furmark [link] 83°C ami aszem átlag ezeknél a gigáknál,Tyme spy 75°, Vmr 75°C, hangja a 2 asus után, egy kicsit még halkabb is. -
-Gabesz-
senior tag
válasz
nyulnyulu #41682 üzenetére
Ha 100Hz feletti a monitorod, vagy több monitorod is van, akkor a ram órajelet nem veszi vissza a VGA és akkor idle lehet olyan 60-65 fokos. Viszont game alatt a giga 390x 85 fok fölé nem megy nálam. Igaz akkor már teker szépen a 2 db venti rajta. Mondjuk mx4 van alatta.
-
Raggie
őstag
válasz
nyulnyulu #41684 üzenetére
Ha valóban terhelés nélkül volt ilyen magas a hőfok, akkor tényleg lehet cserélik, de kétesélyes.
Az a baj, hogy önmagában az, hogy "meleg és nagyon hangos" nem hiszem, hogy garanciális csere alap, mert amíg magát a dolgát hiba mentesen végzi, addig igazából "működik" a termék.Ha már van színhiba is, akkor az már teljesen más tészta, mert az azt is jelenti, hogy hibázik a chip. Ez már teljesen okot ad a garanciális cserére, csak ezt eddig nem említetted.
-
nyulnyulu
senior tag
válasz
Raggie #41683 üzenetére
2 gépben is ki lettek próbálva,nincs virus,és olyan hangja van hogy fel akar szállni a gép az asztalról,és sötét részeknél pixelesedik,ilyen lilás szinre.Boltban azt mondták mindenféle képpen történni fog valami,vagy javítás vagy csere,csak nem tudom mire cserélnék,nem vagyok otthon a piros oldalon.kihasználtságot néztük,nem emlékszem pontosan de nem volt magasszázalékban használva.Ha jól tudom ennek a vga nakmagas a hőfoka 80-85 fok elfogadott,de terhelés nélkül?
-
Raggie
őstag
válasz
nyulnyulu #41682 üzenetére
Nézted a VGA kihasználtságot idle állapotban? Simán lehet, hogy csak egy miner vírus van a gépeden és a VGA-knak semmi bajuk csak az járatja őket akkor is ha nincs feladat.
Szerintem magas hőfokra, amíg játék alatt sincs throttling, nem fognak cserélni semmit. Egyszerűen csak magas hőfokon üzemel a kártya. Majd gari idő után kipurcan azt annyi.
Egyébként nem ismerem a Gigabyte R9 390-eseket, de ha jól emlékszem nem a legjobb a hűtőjük azoknak. -
nyulnyulu
senior tag
Elküldtem 2 db giga r9 390 g1 gaming vgat gariztatni a hardverkerbe,hőfok és hűtő,venti problémával,ujrapasztázták de nem lett sokkal jobb,visszavittem,kiküldik a gigabytnak bevizsgálásra,szerintetek mire lehet számítani?cserélik?akkor mire?javítják?brutál hőfokokat produkált,asztalon idle állapotban 70-80 fok 70% Ventiprofillal.szerintetek?
-
Speed®
titán
válasz
szabadoslac #41679 üzenetére
Biztos, hogy nem. Mi a baj? Vastag, ill. nem is olyan effektív, mint a paszta. A levegő kiszorítása a cél, arra vékony kence az ideális.
-
Speed®
titán
válasz
szabadoslac #41676 üzenetére
Gap-pad a pontos neve és eszedbe se jusson GPUra rakni, nem arra való.
Thermal Grizzly Kryonaut vagy ha extrémkednél, Condactonaut mehet rá..
Utóbbi folyékony fém, szintén nem szárad ki, de vigyázni kell vele nagyon.VGYke
Márkahűség ide vagy oda, jobban jártál volna vele, WQHDban meg pláne.
A Freesync jó dolog, de nem pótolja az FPSeket, amikor elfogy a kártya :S
130 körül még Strix is elérhető éppen belőle, ha nagyon ASUS fanság van. -
szabadoslac
tag
válasz
szabadoslac #41676 üzenetére
Most néztem utánna BGA hővezető lapka ez a pontos neve.
Így megtalálható a neten is. Sokkal jobb a hővezetése és soha nem szárad ki egy örök darab. És nem is drága.
-
-
VGYke
addikt
válasz
Speed® #41671 üzenetére
Az ASUS MG279Q FreeSync monitor és a márkahűség!
-
Speed®
titán
válasz
szabadoslac #41673 üzenetére
Attól függ kivel/mivel..egy Kryonautos kenés biztos javítana rajta.
-
szabadoslac
tag
Sziasztok
Szerintetek megéri újra pasztáztatni egy ilyen régi darabot?
Változtat a hőmérsékleten vagy nem jelentős?
Köszi -
VGYke
addikt
Búcsúzom a csoportból, akár hogy is próbáltatok lebeszélni, megléptem egy hülyeséget: ilyen volt, 60eFt ráfizetéssel zsír újban ilyen lett
Köszönök mindent! -
VGYke
addikt
Aki belefutna driver telepítési problémákba: Catalyst fórumban egy lehetséges ok!
-
Speed®
titán
válasz
perfegor17 #41659 üzenetére
Megértem, de ha gazdasági csőd, inkább kis plusz macera szvsz. Nem piskóta azért a hűtésmod sem, anyagilag az is ~15k alaphangon, apróról is (pl. Morpheus 10k, 2 venti rá, mPWM átalakító, gap-padok, stb.). Mellé egy jobb 500as táp hasonló összeg.
-
Speed®
titán
válasz
perfegor17 #41657 üzenetére
Ilyen célra kicsit overkill setup..rendszer szinten kb. 150W, VGAra lehet számolni 300at, olyan táp javasolt, ami 12V ágon 40A leadására képes tartósan.
Hűtő..ha csendet akarsz, az zsebbenyúlós, AF Peter2, RT Morpheus légen pl., érdemes a ref. hűtőt szétszedni és a moddolt alappemezre építeni a VRM/RAM részleg okán.
Lehet jobban járnál ha lecserélnéd egy frissebb darabraÁrban kb. ugyanott lennél egy 1060/3Gvel pl.
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok szeretnék össze rakni egy gépet netezésre, régebbi játékokra.Ami van egy asus r9 290 ref hűtős,intel xeon l5638 4Ghz. Mekkora tápot ajánlanátok ehhez a pároshoz lesz egy ssd,hdd,shadow rock hűtő. És milyen hűtés vegyek a kártyára mert így elég zajos a kicsike
-
VGYke
addikt
Legfeljebb az admin törli: szerintetek mennyit ér ez: Asus R9 290X-DC2OC-4GD5?
-
válasz
DrTechnoid #41648 üzenetére
A legjobb szerintem a GPU-Z. Kompakt, mindent mutat, korrekt kis program.
-
Steven
addikt
Ha engedélyezve van a freesync az mindent felül ír játékokba... pl tolom az új wolfit v-sync off ... akkor megy azért a freesync?
-
mpierre
veterán
válasz
DrTechnoid #41648 üzenetére
Aida64, hwinfo64, talán még gpu-z is kiírja, illetve az AB.
-
DrTechnoid
őstag
Mivel lehet gpu hőt nézegetni? Egy MSI 390x gaming kártyám van.
-
Speed®
titán
válasz
flash- #41644 üzenetére
Sajnos a WF3 alulméretezett a kinézete ellenére ekkora TDPhez. Ha még nem volt bontva, érdemes lenne minőségi kencével újrakenni (Kryonaut pl), emellett kipróbálhatod utána, bírja-e az alulfeszt. Nálam pl. 10°Ct hoz -50mV az MSIvel, de ami fontosabb számomra, csendesebb is egyúttal.
-
flash-
veterán
válasz
Speed® #41643 üzenetére
okés köszi a szakszerű infót
ezeket se tudtam
windforce a kártya, különben megoldottam a gondot - legalábbis ennél a jáéknál
vsync be, a winben a monitor képrissitését pedig 75hz ről 60ra raktam, így már sokkal jobbde akkor nem adom fel ezt a venti dolgot, lehet hogy valami erősebb kéne a coolink swft2 nél
-
Speed®
titán
válasz
flash- #41640 üzenetére
Melyik kivitel, ref. blower vagy WF3? Egy pasztázás/ganajolás sose árt, ill. alulfesz, az jelentősen javíthat a hőfokon. Nomeg friss levegő minden szinten.
A házzal nincs nagy gond, tele lehet aggatni ventikkel elöl-hátul-felül-oldalt, igazából azon múlik, hol érdemes, milyen pontosan a VGA. Ref. blowernek pl. előlről-oldalról is mehet a friss levegő, hátrafelé szellőzik, WF3nak az a legjobb, ha alulról kap friss luftot (na itt nincs lehetőséget modding nélkül ugye) és oldalt elszívást.
-
flash-
veterán
válasz
Raggie #41641 üzenetére
igen, ez a házam...
volt hogy 2 COOLINK SWiF2-t is bedobdam(egyik oldalt másik felül, de nem csökkentek a hőfokok..
most vagy a szenzor rossz, vagy a ház eleve..
mondjuk sose tartozott ez a ház az ajánlott jól szellőző házak közé..hány fokon lehet ezt a vga-t járatni minden gond nélkül? vagy ne féljek, lekapcsol majd ha már kezd para lenni a helyzet,
-
flash-
veterán
R9 290 oc vga kártyám 87 fokon megy Wolfenstein 2 alatt..
kíváncsi vagoyk mikor száll el a kártya
(meg a PC) -
Gh00st
tag
Köszi srácok... még régebben csináltam és itt is volt róla szó (talán SpeedR vagy Habugi kolléga beszélgetett erről ), de akkor valszeg régebbi driverrel működött.
Talán benchmarkoltunk és azért kellett kiakasztani, hogy az átvezetéseknél is fullon menjen.
Próbálkozom akkor🙂 -
Raggie
őstag
válasz
Gh00st #41635 üzenetére
Szervusz, nem igazán tudsz állandó gpu clock-ot beállítani úgy, mint a 7000-es sorozatnál. Itt folyton föl - le állítgat az órajelen a kártya. Az órajel érték amit emelsz az csak a max érték. Ha megfelelően nagy terhelést raksz a kártyára akkor szépen felmegy arra és ott is marad.
-
Gh00st
tag
Sziasztok,
Lc segítsetek(kissé megkoptak az emlékeim-régen használtam már), MSI Afterburnerben hogy állítom be az állandó óra jelet "kiakasztani" ?
Emelem a GPU clockot és ulps vagy without pp ?
Vmiért nem megy....a wattman hibát észlelt és leállt (pláne hogy nincs bekapcsolva)Előre is köszi
-
ragehu
csendes tag
Szeretnék segítséget kérni abban, hogy tegnap óta gond van a gépemmel.
A játékok indításakor amikor feketére vált a képernyő, s el kellene indulniuk, a monitorról eltűnik a jel,.majd a gép resetel. Mindegy, hogy a játék új vagy régi.
A win10 naprakész, a vga driver a legújabb, pont megjelent egy új, feltettem,.hátha segít, de nem segített.Arra rájöttem, hogyha a játékok ini vagy cfg filejában be tudom állítani, hogy window vagy borderless window módban induljon, akkor gond nélkül elindul, s hibátlanul fut.
Csak a full screenben indítástól resetel,.de akkor minden és mindig.
Mi okozhat ilyet? Okozhatja a vga kártya?
R9 270XKöszönöm!
-
Speed®
titán
válasz
ricsi8800gt #41628 üzenetére
Arról nem tehetek, hogy a keresőt nem tudod használni. Így, hogy írta, újonnan lenne 127k, asszem túl is ragoztuk, én ennyiért tuti 1070 körül szaglásznék..
-
VGYke
addikt
Mindenkinek köszönöm a választ! Lényeg amit leszűrtem: most felejtős Asus ROG-STRIX-RX580-T8G-GAMING vásárlása nem használtan hanem újonnan, 126.900 Ft-ért, a jelenlegi Asus R9290X-DC2OC-4GD5 helyett, várni kell a Vega jóárasítására.
Érdekes ám, hogy az Asus lapján még nem is létezik a Vega... A referencia Vega 56 meg ki tudja milyen, de drága. -
válasz
ricsi8800gt #41628 üzenetére
Nincs fent sehol Rx580/8G 85e Ft-ért. Rx480/8G-k mennek ennyiért. De szvsz az sem jó üzlet.
-
Speed®
titán
válasz
ricsi8800gt #41625 üzenetére
Miért kell ferdíteni? 95 a legolcsóbb 580/8G aprón, amit ő kérdezett, 100. Nem a legolcsóbb /4GBost írta. Az 1070 110 körül meglenne és 1.5X gyorsabb.
VGYke
Cseszheti az ember a FreeSyncet, ha nincs elég FPS. 2560x1440ben az 1070el legalább lenne elég erő..FPS limitálás megoldható azzal is. -
Speed®
titán
válasz
ricsi8800gt #41622 üzenetére
Legyen, ~15. TDP 180 vs. 275..az nálam ~100. Ezért cserébe a 290X 50 körül eladható, az RX580 közel a duplája. Miről beszélünk..?
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Van egy Asus R9290X-DC2OC-4GD5 kártyám.
Szerintetek érdemes lenne kicserélni Asus ROG-STRIX-RX580-T8G-GAMING kártyára?
Monitorom 2560x1440 144Hz., CPU: Core™i7-4820K
Mit nyernék a cserével? Valamit biztos, mert 4GB vs. 8GB, magasabb órajelek...
Mennyi Ft különbözetet érne meg a csere?
Minden választ köszönök! -
odorgg
addikt
válasz
Bigemperor #41616 üzenetére
A noname 750-es tápok, általában a szelektív hulladékgyűjtő helyen való elhelyezésre jók.
Amikor eladtam a 290-eket, mindig megkérdeztem mivel lesz majd hajtva, hogy elkerüljem az ilyen eseteket. -
HSM
félisten
válasz
Bigemperor #41616 üzenetére
Noname névlegesen 750W-os táp, főleg ha esetleg koros is, szvsz teljesen alkalmatlan ilyen kaliberű kártyát meghajtani.
-
Bigemperor
senior tag
Srácok, talán valaki tud segíteni, a következő a problémám.
Nálam eddig hibátlanul- legalábbis én nem tapasztaltam gondot- futott egy Msi R9 390 kari. Most próbálom eladni, a gépet szétkaptam, egy vevőjelölt tesztelni akarta,de a valley és egy játék közben lelőtte a gépét, a 3d Mark viszont simán lefutott. A gépben egy noname névleg 750-es táp van,ez nem tudom érdekes-e, állítása szerint a driverek is jók. Egyenlőre tanácstalan vagyok, hétfőn azért megpróbálom teszteltetni,a pcx-nel 12+24 hó garis,nem tudom erről van-e tapasztalata valakinek,elmúlt 2 éves.Hálás köszönet. -
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
Hátha Ti tudjátok mi a megoldás?
Van a gépben egy Asus R9 290 kártya. A hátulján 2 HDMI, meg 2 DVI kimenet. Dugdosás előtt kikapcsolom az eszközöket.Amikor a HDMI-re kötök egy monitort, akkor az működik.
Amikor a DVI-ra kötök egy monitort, akkor az működik.
Amikor mindkét HDMI-re kötök kijelzőt (monitor, TV), akkor az működik.
Amikor az egyik HDMI-re rá van kötve egy monitor, és utána bedugnék még egy monitort valamelyik DVI-ra, akkor nincs kép sehol.
Amikort az egyik HDMI-re rá van kötve egy monitor, és utána bedugnék még egy monitort a másik HDMI-re DVI átalakítóval, akkor nincs kép sehol.Hogyan tudnék rákötni még egy monitort?
Az elsődleges monitor HDMI bemenettel rendelkezik (HDMI kábellel van kötve).
A második monitoron DVI, és DSub bemenet van (DVI kábellel lenne kötve, ha működne).Köszi!
-
Speed®
titán
Ha már lapos téma..
Vettem a lowcost P67 helyére egy Z77 Pro-M lapot. A VGA MSI R9-290 OC.
Átpakoltam a motyót az új lapba, de a 290 nem látszik BIOS szinten, mintha nem érzékelné. P67ben tökéletesen működik, a Z77ben a tartalékos R7-250 szintén, tehát a 290 hibátlan, ill. a Z77 is, de együtt KO.
Hogy ne legyen egyszerű: R7-250 az x16 slotban, R9-290 az x4 slotba helyezve látszik/működik! R7-250 nélkül magában viszont egyik slotban (x4/x8/x16) sem.Bármi ötlet/javaslat?
Lapon az egyetlen "legfrissebb" BIOS, 13'07.25 keltezésű, az ATX nagytesónál szintén, ugyanakkor a problémára keresve volt, aki annak idején hasonlót tapasztalt és egy kiadáskori bétával megoldotta..namost ennél a verziónál ilyesmi nem elérhető.
Az előző tulaj 3770K+GTX770el használta, egyéb hibát én sem tapasztalok, stabilan teszi a dolgát ezen kívül. Nyilván ezzel együtt nem tudom használni, szóval megoldás kell, különben visszaadom.
Írtam az AsRock supportnak, de nem sok reményt fűzök hozzájuk :S
-
HSM
félisten
válasz
DrTechnoid #41609 üzenetére
Jó tipp a lap, korrekt darab.
Hát igen, az MSI 390X alá nem árt egy erős, minőségi táp. Mondjuk nem kell átesni a ló túloldalára, én egy Corsair RM550X-el hajtottam az áramzabáló régi hatmagosom, meg egy Asus 290X DC2-t. -
DrTechnoid
őstag
Ok, kb erre gondoltam én is annyi különbséggel hogy deszkát cserélek,mert a mostani valami office lóphasz + egy nagyon ratyi radeon hd8570 förmedvény , ez az új hatalmas karcsi ketté is törné ha beletenném, de imho bele se fér a mostani házba. A lap topicban kaptam egy tippet egy Asrock deszkára, még táp is kell majd mert a jelenlegi csupán egy 250w-os szörnyeteg
-
HSM
félisten
válasz
DrTechnoid #41607 üzenetére
Szerintem nyugodtan maradhatsz DDR3-nál, egy gyorsabb 2000Mhz feletti kit elég jól kiszolgálja ezeket az i7-eket, és olcsóbb jóval, és akkor maradhat a régi deszka és proci is. Méretből szerintem jobb a 16GB, 8GB-ból könnyen ki tud futni már jópár játék.
-
DrTechnoid
őstag
Érdemes dfr4-es deszkára váltani, vagy mennyiben számít ha maradok ddr3-nál? Elsősorban játékra használom majd a gépet. A konfigból a régi ddr3as deszka , egy 8gigás ram és egy 4770 i7 van. A kârtya megvan , egy Msi 390x Gaming.
-
Chrys_
addikt
válasz
dobobazsy #37538 üzenetére
Az én Asus R9 390x kártyám s mostanában kezdte el a sírást
Az az érdekes, hogy nekem nem terheléskor csinálja, hanem win boot után 1-2 percen belül van coil whine, amint elindítok egy játékot, máris megszűnik.
Enermax Rev87+1000W tápegység van a gépben, de nem hiszem, hogy emiatt lenne.
Viszont találtam egy workaround-t: Az amd programban van valami Wattman, itt átállítom a feszültségállítást kézi módra, majd az utolsó (talán 6.) állapothoz tartozó feszültséget az 1217-s értékről levittem 1093-ra (ez talán a 3. állapothoz tartozó érték), és máris megszűnik. Ez a feszültség elég neki, terhelés alatt is stabil a kártya. A negatívum, hogy az új érték alkalmazásakor az AMD program rögtön lefagy, az egész ablak áttetsző lesz. Szerencsére be lehet zárni a programot. Amire még hatással van, az a Chrome böngésző, ha fut az állításkor, akkor annak a kerete is szétesik, de az újraindítása után rendben működik.
Most már csak valahogy állandóra kellene beállítani ezt a feszültségértéket, hogy ne kelljen minden gép újraindítás után állítanom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Spórolós topik
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nők, nőügyek (18+)
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Tovább csúszik az Apple okosotthon hardvere
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok