- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik tápegységet vegyem?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Memóriakártya topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Androidos fejegységek
- Milyen monitort vegyek?
- OLED monitor topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gtaati
őstag
válasz
energy4ever #41003 üzenetére
Helló!
Hát ez szép
Nem melegedett nagyon abban a pici házban?
-
Gtaati
őstag
Helló!
Köszi a választ! Hát ez elég kiábrándító.... Hát ezek az összegek rettentő kevesek. Sima kártyák 65 körül mennek. A morpheus volt csak 20ezer ft, ami szerintem használtan minden tartozékával ér 10ezer ft környékét önmagában. A gyárira visszaalakított kártya garanciával szerintem 60-65 környékét érhet..... Arról meg nem is beszélve, hogy a morpheus szinte teljesen csöndben teszi a dolgát, míg egy gyári hűtőről ez messze nem elmondható. Azért köszönöm még egyszer!
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Segítséget szeretnék kérni, hogy véleményetek szerint egy XFX R9 390 DD Black Edition(1100/1600Mhz -25mV) 8Gb+Raijintek Morpheus hűtő+2x12cm Arctic F12Pwm minden garanciával és újonnan vásárolt volt, gyári hűtők minden tartozékával és dobozokkal. Ezt reálisan milyen áron lehet pénzé tenni jelenleg?
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Köszönöm az itt kapott infókat tanácsokat, de sok szép együtt töltött idő után, már nem fogom a fórumot látogatni mert lecseréltem szeretett XFX R9 390+Raijintek Morpheust. Ha netán valakit érdekelné az aprón megtalálja majd. Köszi mindent és még sok játékot kívánok a jelenlegi tulajoknak!
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Tudom nem teljesen ide tartozik, de megkérdezném, hogy valóban év közepe körül jöhetnek ki az új Vega kártyák? Mert gondolkozom az R9 390 lecserélésén és mivel AMD oldalon nem nagyon van lényeges előrelépéssel járó lehetőség, így a GTX 1080 felé kacsingatok, csak nem tudom, hogy érdemes lenne-e várni a Vegára és hogy mennyi pénzért és mit fog nyújtani....
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
pcsabat #40442 üzenetére
Helló!
Nekem pont egy ilyen vga-m van. Hát maga a kártya nem rossz és tuningólhatósága is elég jó, de ez ugye chip függő h épp milyen került rá.... Nálam 1100/1600Mhz-n megy -30mv-al. A gyári hűtését közepesnek mondanám, és azon is sok múlik, hogy milyen házba kerül, milyen a szellőzése, oldala fent van-e stb. Mivel én nem szeretem ha netán ordít a gép, így én lecseréltem egy Raijintek Morpheusra az egész hűtést.
Remélem kicsit tudtam segíteni!
-
Gtaati
őstag
Hello Mindenki! Eloszor is boldog Karacsonyt kivanok mindenkinek!!
Feltettem a The Division jatek topicba is a kerdesemet, problemamat, de elorebb egyenlore nem lettem, ezert megkerdezem itt is:
Olyan kerdessel, problemaval fordulok hozzatok, hogy mar tobbszor eszrevettem es zavar az, hogy a The Division jatekban neha leesik 60fps-rol 48-50fps kornyekere ami csak az fps szamot tekintve nem szornyu szam, de ennek elenere megis zavaroan darabos a jatek... Monitoroztam a vga-t ami egy R9 390 1100/1600Mhz, cpu I7 6700 4Ghz-n vagy 4,5Ghz-n igazabol mindegy... Van hogy vsync mellett is 100%-on megy a vga de nem jellemzo... A jatek egy M.2-es Samsung sm951-rol fut es 16giga 3000mhz-s ram van a gepben. Korabban tanacsoltak h erdemes kikapcsolni a lapozofile-t ezt is megprobaltam de nem hozott valtozast. Probaltam ki-be-auto modban vsyn-t az sem hozott eredmenyt. Probaltam a grafikat(DX12) ultra-rol magasra visszavenni de ez sem hozott valtozast... Nem lenne eleg ez a gep a jateknak magas beallitasok mellett sem? Driverekbol biosbol mindenbol a legujabb legfrissebb van fent.
Ha valakinek esetleg van otlete vagy tanacsa azt szivesen fogadnam, vagy ha valaki R9 390-t hasznal es megtudna osztani azt a beallitasat amivel stabilan 60fps-el megy a jatek megkoszonnem!Koszonom!
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Abban kérnék segítséget, hogy R9 390-nél mitől lehet az hogy bizonyos játékok esetén tök szépen működik az MSI AB-vel a monitorozás szépen kiírja a GPU kihasználtságot hőfokot, CPU használatot stb. De más játékoknál pl The Division, Tomb Raider-nél akármit csinálok nem jelez ki semmit, pedig jó lenne látni és érdekelne hogy miből mennyit eszik meg az adott játék. Nem tudom van-e összefüggés közte, de ugye a The Division és Tomb Raider is directx 12-ben megy a többi meg nem.
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Hello!
Koszi ismet a valaszt! Kikapcsolt V-sync mellett is ingadozik a gpu kihasznaltsag. Gpu-z-ben is csupa tuske a gpu load tehat fol le ossze vissza ugral. 0-100%-ig minden van es az atlag kijon vagy 60%-ra. Az i7 6700 nonK oc-val megy 4000Mhz-n de jarathatom 4500-on is mindegy. Amikor leesik monitorozas szerint a gpu hasznalat a proci akkor sem ugrik fel 20-50% kozott mozog. Tehat szerintem a cpu gond nelkul ki kell h tudja szolgalni a gpu-t. A jatek meg egy samsung sm951-s ssd-rol fut szoval nem tudom mire velni a dolgot. Nem ertem miert nem megy a vga rendesen. Gpu 50-55c vrm 60c korul tehat egyaltalan nem erolkodik a vga...
Koszi!
-
Gtaati
őstag
-
Gtaati
őstag
Hello Mindenki!
Segitseget szeretnek kerni abban, hogy Crysis3 alatt monitorozom a cput es vgat es sok esetben az R9 390-en nem megy 100%-on? Ingadozik 0-100% kozott mikozben a cpu is max 55-60%-ban van kihasznalva? Lehetnek meresi monitorozasi anomaliak msi ab-vel?
Koszonom!!
-
Gtaati
őstag
Egy olyan kerdesem lenne mar csak h az r9 390-nek melyik elsimitas fexik a legjobban ami latvanyra is elfogadhato es nem eszi meg a kartyat?
Koszonom!
-
Gtaati
őstag
válasz
#92888064 #40011 üzenetére
Hello!
Koszonom a valaszodat! Akkor ezek szerint nem nalam van a baj, ha te is mas kartyakkal ezt tapasztaltad akkor valoszinuleg a jatek ilyen es kell visszavenni a grafikabol. Csak utoljara en ezt 7970-el jatszottam, es azert ahhoz kepest 390 elorelepes nem is beszelve 8Gb vramrol .
-
Gtaati
őstag
válasz
Casoli #40010 üzenetére
Hello!
Bocsi akkor felreerthetoen vagy rosszul fogalmaztam. A lenyeg amit akartam mondani, hogy ha korlatozom az fps-t 60-ra akkor is bzonyos helyeken bizonyos pajareszeken 60-rol leesik 3x fps-re utana meg vissa megy szepen 60-ra. Ha kikapcsolom a vsync-t akkor termeszetesen 60fps fole is megy de a visszaeses 3x-re ugyanugy jelen van es tapasztalhato...
-
Gtaati
őstag
válasz
colossal89 #40004 üzenetére
Es ahogy nezem tok mindegy ha cpu 4Ghz-n vagy 4.5Ghz-n, a vga meg h 1100 vagy 1200Mhz-n megy, ugyanazt produkalja. Hat ez akkor ilyen, csak elszomorito h par eves jatekok fullHd-ban torteno futtatasahoz is mondjuk fel millios vagy dragabb gep kell....
-
Gtaati
őstag
válasz
colossal89 #40004 üzenetére
Hello!
Kiprobaltam de igy is jelentkezik a problema 60fps rol bizonyos helyeken leszalad 30fps kornyekere es utana vissza fel 60-ra.... Nem tudom mire velni de eleg hihetetlen h kb 3 eves jatek igy megakassza a gepet
-
Gtaati
őstag
Hello Mindenki!
Erdeklodni szeretnek, h velemenyetek szerint miert lehet az, hogy crysis 3 fullHD-ban very high de high beallitasok mellett is droppol. Sokszor leeseik az fps 3x-4x-re, de sok esetben meg 60fps kornyeken sem tunin igazan folyamatosnak. Probara tettem fel ezt a "regi" jatekot meg anno a 7970-el jatszottam. Azt gondoltam volna, h r9 390(1100/1600Mhz) -nek semmi problemat ne fog okozni. Egy i7 6700 4Ghz-en es 16Gb 3200Mhz-es ramok mellett megy a kartya. Homersekletek rendben vannak gpu 60C vrm 70C korul. Valaki esetleg beallitasokban tanacsot tud-e adni?
Koszonom!
-
Gtaati
őstag
válasz
Old FatBoy #39991 üzenetére
Helló!
Megosztanád bővebben, hogy hogy sikerült? Mert én is szeretnék egy átalakítót venni csak biztosra szeretnék menni vele mert ahhoz elég drága, hogy csak a polcon legyen és ugyanúgy csak 4K30Hz-t érjek el vele. Melyik drivert használod?
Köszi!
-
Gtaati
őstag
-
Gtaati
őstag
válasz
Blue Thunder #39975 üzenetére
Helló!
Igen tudom, hogy van különbség a tv meg monitor között input lag stb stb de konzolról váltottam pcre és egyenlőre most ez van....
-
Gtaati
őstag
válasz
Blue Thunder #39973 üzenetére
LG 55UB850V
-
Gtaati
őstag
válasz
Blue Thunder #39970 üzenetére
Helló!
Köszi! Nekem egy 4k tv a "monitorom"és csak hdmi bemenet van rajta
-
Gtaati
őstag
válasz
Old FatBoy #39915 üzenetére
Helló!
Sikerült megoldani a problémát a 4K60Hz-es átalakítóval(CAC-1070)?? Mert én is tervezek pont egy ilyet vásárolni, de ha az új driverekkel nem fog menni akkor semmi értelme
Köszi!
-
-
Gtaati
őstag
válasz
TeeBee73 #39687 üzenetére
Az az érdekes, hogy se vírusirtó se a Malwarebytes sem talált semmit. Nem tudom mióta áll fenn ez a probléma, most vettem észre. Mitől ragadhatnak be az órajelek? Olyan mintha valami terhelné a vga-t de nem találok semmit. Pl GTA 5 alatt is alig van 30fps-em gondolom ez a dolog miatt.....
-
Gtaati
őstag
Helló!
Valakinek van ötlete, hogy üresjáratban miért megy a gpu 80-9x% körül és vram 2giga körül van. Vírusirtót futtattam de nem talált semmit
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
-
Gtaati
őstag
-
Gtaati
őstag
válasz
antihero0112 #39531 üzenetére
Helló!
Hát ha ez így van akkor az én tv-el is baj van. Nem tudom, passz. Az azért furcsa h több tv gyártó esetén is ez fennáll...
-
Gtaati
őstag
válasz
antihero0112 #39529 üzenetére
Nem hiszem, hogy a tv-vel lenne gond, szerintem ez szoftvere, vagy a játék vagy a driver!
-
Gtaati
őstag
válasz
antihero0112 #39525 üzenetére
Helló!
Ezzel a problémával én is találkoztam. Lehet, hogy a tv frissítés adatai kamu, de én fraps-al is ellenőriztem. Belépek a játékba 30fps a tv vga fix 60hz-re van állítva. Szemmel láthatóan a játék nem is olyan folyamatos. Belemegyek a grafikai beállításokba változtatok felbontást vagy vsync-t visszalépek és megy minden szépen 60fps-el gond nélkül folyékonyan. A baj az h ezt minden játékindítás után el kell játszanom, de megoldást nem találtam még rá...
-
Gtaati
őstag
válasz
hackeeeee #39464 üzenetére
Helló!
Lehet hülyeséget kérdezek, de a nyákon a vrm1 és vrm2 egymás mellett helyezkedik el és ugyanaz a borda hűti őket? Miért van köztük jelentős különbség, miért melegszik az egyik jobban a másiknál? Vrm esetén mekkora az a hőfok ami hosszú távon még egészséges?
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
darealkilla #39461 üzenetére
Helló!
Köszönöm a válaszodat!
-
Gtaati
őstag
válasz
darealkilla #39458 üzenetére
Helló!
Nekem is Arctic F12Pwm van. Én is morpheusba gondolkodok elsősorban a zaj miatt, másodsorba meg a vga hőmérséklete miatt.
Legrosszabb esetben marad az alaplapi vezérlés... -
Gtaati
őstag
Helló!
Érdeklődni szeretnék, hogy valaki használ-e vagy probálta-e már azt h a vga nyákján lévő ventilátor csatlakozóra kötne 2db 12-es nagy ventilátort ami pwm-es? Tudja az R9 390 normálisan szabályozni ezeket, illetve a kártya nyákját, táprészét mennyire viselné meg ez a megoldás? Illetve mi a pontos megnevezése annak a kábelnek ami vga fan csatlakozót alakítaná át 2x4pin pwm-re?
Köszönöm!
-
-
Gtaati
őstag
válasz
darealkilla #39428 üzenetére
Igen kiegészítőkben van különbség... de azok sem jelentősek. Arra én is kíváncsi lennék, honnan sikerült beszerezni.
-
Gtaati
őstag
válasz
darealkilla #39424 üzenetére
Én is arra gondoltam h kis műanyag vagy bakelit alátét és úgy a hátlapot visszarakni majd..... De ez még a jövő zenéje, egyenlőre a tervezgetés megy még
-
Gtaati
őstag
válasz
darealkilla #39421 üzenetére
Helló!
Értem és köszönöm! Igazából kb engem is a hátlap tart vissza a legjobban. Azt kellene valahogy megoldanom hogy mindenből a morpheus cuccai kerüljenek fel és maradjon a hátlap is
-
Gtaati
őstag
válasz
Raggie #39419 üzenetére
Helló!
Köszi a választ! Hát mihez képest hangos, ugye ez egyénenként változhat, hogy kinek mi.... Hát zárt házban 4db arctic f12 pwm-el több órányi pl: Tombraider-el azért van egy kis hangja, de ez engem zavar.
A morpheus-ra is ilyen f12 pwm menne majd. Igen nem egy olcsó hűtő kb 17 körül van a komplett szett
Ahogy neten nézegettem a megbontott xfx 390-ről képeket ha leveszem a gyári vrm hűtőt meg a memóriák borítását akkor nem tudom a gyári hátlapot szerintem visszatenni, ami meg azért lenne jó mert a nyákot merevítené, tartana a morpheus súlyával szemben. A gyári vrm hűtőnél én is attól félek, hogy morpheus jóval magasabban lenne mint a gyári borda és nem menne rá elég levegő.... ezért lehet jobb a morpheus sajátja, de ez ugye gyakorlatban derülne ki....Köszi a választ még egyszer!
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
A véleményeteket szeretném abban kikérni, hogy van egy XFX R9 390-es kártyám és a csöndesebb és hatékonyabb hűtés miatt elgondolkodtam, hogy a gyári hűtés egy raijintek morpheusra lecseréljem. Itthon nem igazán találtam Morpheus II-t mert ugye konkrétan azt ajánlják az 390-re, de mivel a furatok távolsága ugyanaz mint a 290-é (54x54-es) így felszerelhető a sima morpheus is.A kérdésem az lenne h a xfx gyárilag rakott a kártyára hátlapi merevítőt, illetve a memóriákon is van lemez burkolat ami egyben hűtő is és átviszi a hőt a hátlapra is. Mivel a morpheus nem kicsi és több mint fél kiló, így arra gondoltam, hogy meghagynám a hátlapi merevítőt és a memóriákon lévő fém burkolatot is és erre a fém burkolatra tenném fel pluszban a hűtőbordákat. Véleményetek szerint ez mennyire jó kompromisszumos megoldás?
A másik kérdés a vrm hűtő a gyári a kártyán nagyobb felületen helyezkedik el mint amit a morpheushoz adnak, de bizonyos részeken a gyári borda alacsonyabb mint a morpheus-é. Nem tudom melyiket lenne jobb használni a későbbiekben....?Az xfx kártya memória és vrm hűtése: [link]
Morpheus vrm hűtője: [link]
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Helló!
Véleményetek szerint R9 390-re (XFX) csak az újabb Raijintek Morpheus II-t lehet felrakni, vagy a korábbi verziókat is? Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
myckey #38923 üzenetére
Helló!
Én is kb egy hete vettem vga-t és én is az R9 390 és az RX480 között gondolkodtam. Ami az Rx480 felé húzott a kisebb fogyasztás valamint h új széria és h tudja hdmi-n a 4k 60hz-t. Teljesítményben igencsak hasonlóak, időtállóságot tekintve nem tudom h van-e lényeges különbség köztük... Az Rx480 ellen az ára szólt ami sajnos itthon nem igazán a beígért szinten van
Összességében mérlegelve a dolgot arra jutottam, hogy nézelődök és hátha lesz jó árasított darab vagy új-használt Rx480 vagy R9 390. Ennek az lett a vége h sikerült 70-ért egy bő hónapos XFX R9 390 DD Black Edition 8DB6-t kifogni garancialevéllel dobozzal tartozékokkal mindennel együtt. Így úgy gondolom ár-érték alapján ez jó választás volt. Az igaz h komoly hűtés van rajta de ebben a kánikulában lehetne hűvösebb is de ezt orvosoltam egy ház cserével. Az R9 390 tuningal tud hozni a tesztekben 390x körüli teljesítményt. Remélem tudtam kicsit segíteni
-
Gtaati
őstag
Helló!
Érdeklődni szeretnék, hogy az R9 390 a hdmi kimenetén tudja a 2160p 60Hz-t?
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
Hello!
Koszonom a valaszotokat mindkettotoknek! A haz egy Modecom MiniCool eleg pici, mert kompakt kis gepet szerettem volna osszerakni. A vga volt az utolso alkatresz ami meg lett vasarolva es eloszor nem is R9-ben gondolkodtam, hanem egy kisebb meretu es fogyasztasu vgaban. De mivel sikerult hozzajutni jo arban igy ez mellett dontottem. Terheles alatt 8x fokos a gpu zart haz eseten, nyitott alapotban kozel 10 fokkal alacsonyabb. A haz elejeben van egy 120as venti ami nyomja be a hideg levegot es a haz vegeben meg egy ami szivja kifele igaz az egy 90-es meretu ha jol emlekszem, mert csak akkora fert be. Zart haz eseten a problema az szerintem h a vga hutubordajarol oldalra jon le a meleg levego ami beleutkozik a gephaz oldal lemezebe, de lehet rakni egy 120-as ventit ide is. Jelenleg tobb ventillatorom nincs, de beszerzek egyet es kiprobalom majd igy is es az pont elszivna kifele a vgatol jovo forro levegot. A legrosszabb eset h gephazat cserelek...
-
Gtaati
őstag
Hello Mindenki!
Ma tulajdonosa lettem egy xfx R9 390-nek. Idaig szimpatikus a kartya, felepites hutes stb. Mivel nem tul nagy hazban van szerintem kicsit melegszik, de nyitott haz eseten mar joval jobb a helyzet. Ennek kapcsan kerdeznem, h mi az a homerseklet gpu vrm eseten ami hosszu tavon egeszseges es normalisnak tekintheto a kartyanak?
koszonom!
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Retró És kuriózum AGP kártyák Eladók !!!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- ELADÒ: MSI RTX 3060 TI GAMING X
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest