- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Dell notebook topic
- Milyen SSD-t vegyek?
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Limiter82
csendes tag
-
HSM
félisten
Elvileg az új driver már kezeli WattMan-ból ezeket a kártyákat, szóval lehet próbálkozni.
Hogy működik-e rendesen, azt mondjuk nem tudom sajnos, én nem próbáltam még.
Én annyiból nem aggódtam, hogy dual BIOS-os a kártya, ha valami balul ütött volna ki, átkapcsoloma másik BIOS-ra és helyreállítom, amit elrontottam.
-
HSM
félisten
Engem meg egyáltalán nem izgat még a 8GB ram, 480-ból is 4GB-ost vennék, ha nagyon váltani akarnék.
Drága is, meg nem is játszom olyasmivel, amihez kéne több.Én a zajt letudtam, hogy belőttem a kártyát 950/1250Mhz-re, meg írtam hozzá egy alulfeszelt BIOS-t. Így már halk és csendes a hangszigetelt házikómban.
BF4 tesztpálya, maxgraf, Mantle, FHD, 2X-es MSAA: [link]
Mondjuk van, hogy keményebb pályákon felmegy 75 fokra, és 2050rpm-re, szűk 70 fok VRM-ekkel, de megfelel így. -
struszi
aktív tag
Bennem is megfordult, hogy nem írom le mert a sok év alatt hasonló szerelési malőr nem fordult elő velem.
Azután végig gondolva a dolgot mégis megosztottam. Amúgy, hogy a gyári paszta miért kövült meg ennyire nem tudom. A hűvös környezet biztosan benne volt.
Ezek nagyon kényes szerkezetek. Minden tekintetben óvatos bánásmódot igényelnek.
A fejemben sokszor eljátszottam, hogy mit hogy kellett volna csinálni. A legnagyobb hiba, hogy nem tudtam várni. Szerettem volna tökéletes hardvert a birtokomban tudni. Ma már inkább várnék ideális szerelési körülményekre. Most mindezek ellenére működik és így végül mégis jól zárult a dolog.Minden eshetőségre felkészülve azért bármilyen pára ellen a gépházban papírzacsiban elhelyezett silica gélt is elhelyeztem. Olyan mint a vámpírok ellen a fokhagyma.
A szerelő srác mesélte nekem egy instabil laptop történetét ami megőrült ha a szobában a radiátoron ruhát szárítottak. A jelenséget szimulálni is lehetett, míg nem javította meg. Szóval én is inkább vigyázok. Nem kell oda H2O
Persze lehet, hogy csak babona.
-
Blue Thunder
senior tag
Igen hasonlót mondtam én is neki
Igen most néztem amit linkeltél képet....csakkérdés az hogy az megfelel e a valóságnak vagy csak kimásolta valahonnan.....mert az szerintem megint nem lehet hogy 750w-os bronz 750w-ot tol ki...ergo szerintem az sem valós. De a lényeg hogy jobban jár kisebb, márkásabb cuccal
-
GAbre
veterán
-
Blue Thunder
senior tag
Valamit nagyon félrenéztél! Igen csak 30-at, mivel rossz volt a dp portja! (mondjuk ha jól emlékszem a max amit ez a kártya tud az 75hz) Jelenleg is szervízben van még mivel garanciás és megrendelték hozzá a főpanelt mivel erre gyanakodnak ők is, tesztelgetés során ugyanazt a hibajelenséget kapták amivel be lett adva. Ha kiderül hogy nem az a hiba azt mondta a szervizvezető akkor kiállítják a csere jegyet.
-
Blue Thunder
senior tag
-
Blue Thunder
senior tag
Azért egy kicsit álljunk meg a sötét dolognál! Egy hogy egyikőtöket sem sértegettem!!!!
Azt tudtam hogy ha más nem lesz megyek gariztatni....DE!!!
Itt még mindig arról volt szó, illetve írtam hogy a DP porton rossz csak és nem ez érdekelt hanem hogy a HDMI-n a megfelelő adapterrel illetve 4K kábellel miért nem mehet, mivel minden speckó klappolt már! Ezért kértem a véleményt hogy esetleg találkozott e már valaki hasonló hibával! -
Blue Thunder
senior tag
Már nem tudom én se, de az biztos hogy egyszer volt szervízben és ott azt mondták a tulajnak hogy kapott egy szoftverfrissítést, hazament, kipróbálta, és ugyanolyan szar volt ahogy bevitte. Valószinűleg lóturót se foglalkoztak vele a szervízben, oszt rámondtak valamit. (szerintem meg a srác szerint is)
Gyári oldalon lestem le, azaz ezt írta hogy a telepítőlemez kell ahhoz hogy a kemény 3db fájl-t, tudja indítani, az egyik ini fájl meg bat ha jól emlékszem.
Nekem is eszembe jutott a telefonos segítség azt is megpróbálom holnap ha sikerül.
De egyébként meg arra hogy erősen kétled hogy szoftveres hiba lenne...a furcsa hogy se DP porton nem frissít se HDMI-n se 60hz-re....
De mondjuk azért az is poén hogy ez elvileg tavaly év eleji monitor a win10 meg év közepén jött be és 1 év alatt nem tudtak esetleg egy win10 frissítést is kiadni? -
Blue Thunder
senior tag
Az már megvolt. De amit gyári oldalról le lehet tölteni szoftvert, ahhoz is a gyári lemez kellene, mivel önálló futtató fájl-lal nem rendelkezik. Az adapternek semmi köze más is használ ilyet és másik márkát is....egyre inkább azt hiszem hogy ez szoftveres hiba lesz a monitor részéről, vagy csak kell az a qrv@ lemez. Ha nem oldodik meg valahogy akkor hónap elején go Pest, profiszerviz, mert még garis, ha nem görcsölnek akkor cseréltetem.
-
Blue Thunder
senior tag
-
Blue Thunder
senior tag
Az odáig rendben van csak hogy nem DP kábellel megy hanem egy vatta új DELOCK ADAPTERREL és egy kimondottan 4K HDMI KÁBELLEL.
A tweakert mindjárt leszedem azt megnézem de azt nemrég telepítettem igaz úgy sem használom.
A legújabb win10-em van fent egy jó kis ssd-n...viszont a másik topikban belinkelt egy srác az ő adapterjáról egy képet és ott az ablak címében már a monitor neve volt illetva a VGA neve....nálam ez úgy jelenik meg hogy PnP monitor plusz nekem is a VGA típusa....amire ő kérdezte illetve nekem is beugrott hogy nem e esetleg telepíteni kéne a saját cd-jével mert lehet az a baj...és láss csodát néztem a gyári oldalt és bizony kellene lennie hozzá lemeznek illetve vannak is szoftverfrissítések is ha jól láttam. -
Blue Thunder
senior tag
Na akkor hogy az elsőt cáfoljuk:
1.0 - 1.4 ig van
Kártyám még a 75Hz-et is tudja csak nincs ami kivinné a jelet. Hdmi ami rajta van az 1.4, szóval ezen kimegy a UHD de csak 30hz-en, DP port az elvileg ezen 1.2 aminek viszont ki kéne hogy vigye a jelet, de mivel a monitoron a DP port csak 1.1-en frissít (30Hz), az 1.2 verzió nem működik, így vettem a fent is említett delock adaptert és 4K kábelt aminek DP porton keresztül átalakítva HDMI 2.0-ra és azt a monitor HDMI 2.0-ás aljaztába dugva működnie kéne de 30Hz en megy így is.
Egyébként a monitor még a magasabbat is tudja.
igen win 10-et használok és a legújabb driver van fent tiszta driverrel, vagyis minden esetben letörlöm a régi verziót és az újat rakom fel.
A GPU tweak van fent hozzányúlás nélkül, illetve húzva sincs semmi. -
colossal89
tag
Igen kb 10% a különbség köztük De akkor is a X et venném arra nem kellene építenem vizet mert gyárilag olyan és ha lúd legyen kövér
falijja tudom 4GB van a furyX en de az írások szerint nem ütközik ki a memória elfogyásnak a tünete rajta mint ami előfordulhat 290X 390X között 1440p-ben, az ultra alacsony mem latency re hivatkoznak és a mem gyorsaságára a furyX -en. Ezért is mondanék le kizárólag ennek az egy kártyának a javára a +4GB ramról a 390X helyett.
-
Habugi
addikt
A teljesség igénye nélkül..
COD BO3
ME Catalyst
DOOM
Rise of TR
Shadow of Mordor
...Ez ugye 1080p, bele sem érdemes kezdeni sorolni egy VSR@1440p hatására hány egyéb cím lépi át a 4GB-ot. Nyilván más kérdés hogy ez mennyire valós probléma, fentiek között van olyan amiben nem lehet maxolni 4GB-al, az utóbbi 1440p esetében pedig olyanok amik ugyan átlépik ha van 4+ de akkor sem történik semmi ha nincs, normálisan meg vannak írva.
Mindezt csak azért mert említetted hogy kettőnél tuti nincs több.
-
colossal89
tag
FuryX en gondolkodtam sima furyt- nem akarok. 170.000 láttam fent egyet. Most ami teljesítményben közel azonos a 980ti 115.000 mennek aprón ha lenne ennyiért FuryX már vinném is. Hol lehetne olcsóbban FuryX et venni? Zöldre nem fogok váltani csak árazás miatt írtam hogy elég olcsó a 980ti garral együtt.
-
HSM
félisten
Gpu-z-vel lemented a BIOS-t, és már nyitja is a reader.
Nem, ez a GPU-ra való. A kezelőprogiban játék fül, és globális beállítások, és ott van egy overdrive fül.
De ha Afterburnerben lejjebb húzod az órajelet pontosan ugyanaz a hatás. Viszont afterburnerből nem tudsz target temperature és fant állítani a "quiet" bios-okhoz. Bár nem tudom, a ref 290-eken van-e ilyen. (A hawaii readerben mondjuk egy kapcsolón múlik az egész....)
-
HSM
félisten
Igen, úgy is jó. Bár sanszosan többet fog visszaveszegetni, ha így hagyod.
Kb. 50Mhz-ről, amiről szó van, szerintem azt felbontástól függetlenül iszonyat nehéz észrevenni.
Én ugyan FHD-n, de nem igazán veszem észre, ha visszaveszem a mostani 290X-et 1050-ről 975-re. Az nálam két feszültséglépcső, 975-ön használom ha csendre vágyom.
-
-
zovifapp111
senior tag
Tegnap GTA-ztam egy kicsit és elkezdett szaggatni de bitangul, gondoltam megnézem a hőfokokat 79C volt a gpu ami még nem indokolná és akkor szúrtam ki hogy az asztalon is nyélen megy a kari. Szegény duplán szenvedett. Most GTA alatt 63C a gpu, mindjárt más a helyzet
Ja, a cpu is max. órajelen ment folyamatosan, olyan 11-13%-os kihasználtsággal.
-
Picco
addikt
HT: On 16313 Physix...kar h valosagban meg csak keves jateknal van igazan kihasznalva a sok mag, ha a trend ilyen iranyba megy....AMD bajban lehet processzor teren(nem ismerem az AMD felhozatalat ilyen teren!). Sokan epp ellenkezoleg gondoljak, de akkor nezzenek szet a Xeonok haza tajan...ha igeny lesz a "sokmag-ra" igeny a jatekos retegben akkor az intelnek mar eleg jo alapja van.
-
proci985
MODERÁTOR
-
-
valenc
tag
Számomra is meglepő, nem ismerem a tesztet de én is kipróbálom. Hasonló procim van mint neked csak 1db(l5638 3,3ghz) Bf4 nincs meg véletlenül? Az nagyon eszi a procit, nekem azzal volt bajom amit most a ht off valamelyest javított. Win7 ráadásul szerintem még rosszabb is win8/10 alatt tuti több pontod lenne.
-
odorgg
addikt
i7 3770k, R9290 947/1250.
3Ghz 1920*1200:
4,5Ghz 1920*1200
3Ghz 2560*1600:
4,5Ghz 2560*1600:
Szerintem még mindíg nem számít a programnak a processzor.
Vincsó
Elég a táp, csak arra kell figyelni hogy a VGA 2 külön ágról kapja a delejt, de gondolom gyárilag így van kialakítva, vagy nem. Procianak elvileg elég a harmadik ág.
-
-
pidzse4
aktív tag
nekem 32 samsung 5 szériás tévém van igaz az csak full hd de simán tudja a 60 hercet.
Volt egy 6900 4k samu tévém is és sima hdmi kábelell össze tudtam kötni és ment 4k ban 60 hercen is igaz nekem gtx 980m gpu van , lehet csak az amd nem tudja az nvidia igen.
ha másképpen nem megy vegyél egy display port kábelt az kész. -
proci985
MODERÁTOR
szoval mit kene nezni?
nekunk meloban ilyenen futnak a szimulaciok, jo cucc.
bar tippre lehet jobban jarnal egy dedikalt gamer pcvel, az egyszalas teljesitmenye egy I7nek valszeg sokkal jobb, a 48GB ddr3nak meg sok ertelme nincs meg szvsz, hacsak nem csinalsz egy 32GBs ramdriveot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Bittorrent topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Renault, Dacia topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lefagyhat a Galaxy A56, így lehet feléleszteni
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest