Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz #02119936 #40114 üzenetére

Amúgy én ilyen dolgokat nem írtam. :N
    Nálam két Asus 290 DC2 OC is járt, egy sima, és egy X-es is, és azt kell mondjam, tuning nélkül, jól beállítva (gondolok elsősorban a ventilátor-profilra), megfelelő környezetben (gépház-szellőzés) a gyári órajelükön szépen (és viszonylag halkan) elboldogul velük a hűtés. :K Mindkettő gyári állapotú, megbontatlan hűtésű, a másodikról (az X-es, ami most is nálam dolgozik) azt is tudom, hogy bő másfél éves most.
    Nem lettem rajongója ettől a kártyának, ne érts félre, nekem nagyon hiányzik a hűtés a VRAM csipekről továbbra is, illetve a hűtésből a tartalék, de ettől még el kell ismerjem, hogy mégis tud igen kellemesen működni.

(#40115) Gtaati: Persze, simán lehet, hogy nem skálázódik jól 8 magra, így nem látsz 100%-os CPU használatot, csak a GPU használat eséséből látod, hogy gondok vannak. :K

Mutatok rá szemléletes példát BF4-ből és a hatmagos (+HT) procimmal, a "Total CPU usage" és "GPU utilization" diagrammokat nézd:
    4Ghz proci: [link]
    2,3Ghz proci: [link]
    Mint látható, a lassabb procinál sem megy a proci 40% fölé, csak durván csökken a GPU-használat. :C

Ja, igen, a 0%-os eséseknél természetesen háttérben zajló folyamatok is bezavarhatnak, bekapcsolt HT-val érzékenyek rá az Intel procik. :K

Új hozzászólás Aktív témák