Hirdetés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- ZIDOO médialejátszók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bozont
veterán
válasz
sakal83 #13294 üzenetére
Nincs. Sajnos nem lehet csak hangot kiküldeni HDMI-n, megy a videó jel is ha kell, ha nem.
Nekem is csak a hang miatt megy HDMI az erősítőbe, viszont így olyan mintha két kijelző lenen a PC-re kötve. Így van egy virtuális asztal, ami lóg valahol a levegőben megjelenítő hiányában.
Ez nem az AMD hibája, hanem a HDMI szabvány elmaradottsága.Az AMD sara annyi, hogy ilyenkor nem veszi vissza a vram órajeleket és talán a gpu-t sem annyira mint egy megjelenítő mellett.
-
törölt tag
válasz
M4XP4YN3 #13276 üzenetére
Elvileg voltak ilyen böngészőhibák régebben de akkor elvileg a driver orvosolta.
Legújabb driverrel már nem szabadna hogy legyen tedd fel azt ha nincs biosz égetésed.
Akkor azt hiszem a firefoxal voltak problémák ezért sokan átálltak a krómra
Ma kijött egy windows frissítés amiben a beépített flesh lett frissítve lehet az neked is segíthet . -
füles_
őstag
válasz
sakal83 #13287 üzenetére
Ezt nekem is szokta csinálni, hogy maxon jár a GPU, pedig nem is játszot. És nincs miner program a gépemen. Amikor újraindítom a gépet akkor megoldódik a probléma.
Egyébként nekem állandóan összevissza ugrál a GPU órajel és a feszültség. Ha bekapcsolom WattMan-ben az energiahatékonysági funkciót akkor megoldódik ez az órajeldobálás, de játékokban gyengébbnek találtam a teljesítményét (mit is várhattam volna)
Szerintem próbáld meg bekapcsolni te is, hátha megoldja(#13291) $R64
Igen, az normális, hogy csak komolyabb terhelésnél kapcsolnak be a ventik.
A Gigabyte hűtése nem a legjobb, de nem is kellene 80 fok fölött üzemelnie levett oldallappal. Lehet, hogy a pasztázás van elcseszve a kártyán. Milyen házad van? -
$R64
tag
Sziasztok!
Két napja jött meg az új videókártyám (Gigabyte RX 470 4 gb)
Van több észrevételem! Valaki hátha tud segíteni.r7 260x kártyámat váltotta, ahhoz képest iszonyat hangos játék alatt.Amúgy fogalmam sem volt arról, hogy ez egy félpasszív/félaktív kártya - játék indításánál kapcsolnak be a ventilátorok. Gondolom ez normális?
Netezgetés közben 44 fokos a kari - ugye ilyenkor "fan stop" van. Terhelés alatt GTA5, Far cry 4 felmegy 80 fok felé - nyitott házba!!! félek feltenni a ház oldalát - úgy hogy pörög a két venti és ahogy írtam már elég hangos is (lehet a régi volt túl halk...
). Minden gyári órajeleken. Valaki tud írni nekem valami okosságot? Köszi
-
sakal83
addikt
Ötletet kérnék, hogy mi lehet a baj:
Beszereztem egy RX480 8Gb-ot. A vga nem veszi vissza a memória órajelét idle és 1.0V vddc, ezért bekapcsolnak a ventik. A vga hibát kizárnám, az előző rx470-em is detto ezt csinálta, az új gazdinál rendben ment.
DDu-val letakarítottam az összes drivert és 3 verziót is megpróbáltam.
Megoldási javaslat?
-
Hobbbyt
őstag
Sajnálom, hogy én már lemaradtam a CPU tuningban. E8200/Q9450 után egy i3-370M-jött ami nem volt jó partner ebben. A következő körben meg már azon kaptam magam, hogy i5 4690k vagy i7 4790 és akkor (és most is) úgy gondolom, hogy jól választottam a sima i7-el. (főleg, hogy 64e ért vettem új, garis-bontatlan dobozosan
)
Azóta meg nem volt okom feljebb lépni..Az egyetlen okosságom, az az hogy extrém módon alulfeszelve van. Max fogyasztásom ~60watt
-
huskydog17
addikt
válasz
huskydog17 #8866 üzenetére
Sajnos ez a kártya bő 2 hónap után megadta magát. Amikor a kártya 3D órajelekre váltott, néhány percen belül jöttek a képhibák majd teljesen lefagyott a rendszer.Elvittem szakszervizbe bevizsgálásra, hogy megbizonyosodjak arról, hogy valóban a VGA-val van a gond, vagyis, hogy más konfigokban is reprodukálni tudják a hibát. A teszt pozitív lett, vagyis a VGA tényleg rossz. Az üzlet ahol vettem segítőkész, a héten elkezdtük a garanciáztatást. A kártya jelenleg szervizben van, nagyon kíváncsi vagyok mi sül ki ebből. Nagyon erősen reménykedem abban, hogy kapok egy újat, mármint egy másikat, csak nem tudom az ilyen procedúra meddig szokott tartani. Jelenleg Intel IGP-n vagyok, így a játékok 99%-a kilőve.
Létezik a topic-ban olyasvalaki, aki gariztatott már MSI Gaming kártyát?
Nagyon szomorú és egyben csalódott is vagyok az eset miatt, hiszen tavaly ősszel pont amiatt vettem MSI-t, mert az a legjobb hűtés terén. Sajnos két hibás terméket fogtam ki egymás után.
Már olyan érzésem van, hogy nem csak nagyon peches vagyok, hanem egyben el is vagyok átkozva e téren.
-
HSM
félisten
válasz
#02119936 #13283 üzenetére
Én is így látom a CPU-t... De ha nincs rá igény a topikban, akkor nincs.
Mivel az RX-ek tápmenedzsmentje ugyanúgy működik, mint amit a 290-eseknél és 7790-eseknél kitalált az AMD [link], így semmi új nincs a nap alatt. Szóval kb. csak a konkrét feszültségértékeket nem lehet átmásolni a 290-esekről..
-
törölt tag
Ma felraktak ide. Wot tesztet tényleg legalább 3 magot használ már szumma 25% lett a CPU kihasználtság. A HT-az tabu annak az engine-nek. Le se szarja. Ma megnéztem Szóval probléma megoldva egy 2500k is "kihajtcsa" 3,7-en. Eddig fel sem tűnt a fix 60 miatt. Sokan ismerik gamet.
BF1 meg már csak szenvedés a Sandy-vel állítólag.
Szerintem nem OFF a CPU téma, mert anélkül nem megy a VGA sem. Ramok-nak van minimális hatása ennyi.Én RX R9 beállításaira értettem hogy nem kompatibilisek. RX szabadabbak nagyobb mozgásterük. Na mindegy félre értettük egymást. Habugi A VGA-ról beszél arra reagáltam....
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Foxmulder89 #13266 üzenetére
Gyorsan le kell fagyasztom a reményeket.
Ami neked van: K4G41325FE
Ami a 8 gigásokon van: K4G80325FBA te memória moduljaid fele akkora tárolókapacitásúak.. nincs esély a 8 gigára.
-
HSM
félisten
válasz
#02119936 #13278 üzenetére
Aha... Hogyne... Az összes félvezetőre kb. ugyanazok a szabályok érvényesek évtizedek óta. Ennek egyszerűen fizikai okai vannak. Ami más az legfeljebb a jelenségek mértéke.
Az Intelnél is ugyanúgy kell húzni a 45nm-es elsőgenerációs i7-eket, mint a 22nm-es Haswell-t... Csak azért emlegetve ezeket, mert ezekkel van komolyabb személyes tuning tapasztalatom. Persze, kicsit pofoztak itt-ott az évek alatt, hogy a tehetségtelenebb tuningosoknak is legyen sikerélményük, de az alapok ugyanazok.
Itt is ugyanaz érvényes. A csip is ugyanúgy reagál a tápfeszére, még a PowerTune működése is dettó ugyanaz, mint a 290-esen... De nem baj, majd a 470/480 tulajok kitalálják maguknak, ha a tapasztaltabb fórumtársak véleménye itt nem kívánatos, mert "nem 470/480".... -
lacus83
senior tag
válasz
Habugi #13274 üzenetére
HSM kolléga nem értette miért kapott off - ot a legutóbbi 290Xes megnyilatkozása.
Semmi probléma nincs azzal ha Ő tud dolgokat, vagy épp te is és segítesz annak aki kéri.
Ez egy pozitív dolog.A negatív az amikor úgy jönnek ki a dolgok, hogy személyeskedésbe csap át a beszélgetés fórumtársak között Rx 470/480 topikban 290X vagy 270X okán,főleg ha még hozzá csapjunk a CPU kérdést is.
Nem akarok én ebbe komolyabb dolgokat belmagyarázni.
Köszönöm az észrevételed, és a korrekt vélemény nyilvánítást
-
M4XP4YN3
tag
Sziasztok! Lenne egy komolyabb gondom. December végén kaptam egy vadi új XFX RX 480 RS 8GB típusú videokártyát. Előtte NVidia kártyám volt, még pedig egy GTX 750 Ti. Drivereket letöröltem, majd behelyeztem a kártyát. Az akkori legfrissebb drivert felraktam, gépet rebootoltam, minden ment királyul, majd múlt héten elkezdte csinálni a képernyőillesztős hibát böngésző alatt. Párszor megcsináltam a driver újratelepítést, letörlést az akkori aktuális driverrel, majd elhatároztam, hogy újratelepítem a Windowst. Jelenleg Win 10 Pro 64-bitem van, hozzávaló legfrissebb driverrel, de a Radeon Wattmanos hibát továbbra is előhozza böngészőben.
Van, hogy megy a Youtube-on egy videó, egyszer csak becsíkozódik a kép, és újraindul a gép. Neten kutattam, magyar megoldást abszolút nem találtam, külföldi oldalakon is komoly hiba ez, megoldást szintén nem találtam. Ha valaki tud rá megoldást, kérem segítsen, mert idegesítő jelenség. Játszani tudok, de nem keveset netezek, és nagyon bosszantó tud lenni egy idő után.
-
HSM
félisten
válasz
lacus83 #13270 üzenetére
"A 290X, 270X pedig nem Rx 470/480 kártya, mint ahogy az Nvdia sem Radeon."
Ekkora zöldséget, már ne haragudj.Ugyanaz a driver hajtja a 290X-et, mint a 470/480-at, és erősségük is elég hasonló, tehát ellentétben az Nv kártyáival, a 290X-es CPU tapasztalatok igenis érvényesek ebben a topikban is.
De ne aggódj, nem fogom magam fárasztani ezzel, ha ennyi a köszönet.
Majd hozzátok irányatom a csalódott CPU-limites usereket a Vs.-ből, aztán amjd elmagyarázhatjátok nekik, hogy dehát a 470-480 nem 290x... -
Habugi
addikt
válasz
lacus83 #13270 üzenetére
A Hawaii/Grenada kártyák jellemzően fogyasztás/hőtermelés párhuzammal vannak említve, többségében olyan apropó okán, melyekkel ezek a 470/480as kártyák is megszelidíthetőek/a gyári beállításokon felül jobbá tehetőek, sokszor példákkal szemléltetve a könyebb érthetőség okán.
Kvázi Off is meg nem is az, a szóbahozataluk szándékáról nem beszélve, szemben mondjuk egy NV-s Vs témával, így az egy kalap alá vételt nem tartom szerencsésnek, ettől függetlenül nyilván ha azt mondod hogy még ilyen finomhangolásos apropóból se kerüljenek szóba a 290/390es kártyák (ugye ha valakik, hát mi 290/390 tulajok tudunk érdemben segíteni zaj/hőtermelés csökkentés ügyileg..
), akkor nem fognak, legalábbis részemről..!
-
Lamberd
tag
Sziasztok!
Nagyon boldog vagyok megvettem ma egy Sapphire Nitro+ Rx 480 4gb -ot. Sose volt olyan kártyám amit húzni lehet, és nem is tuningoltam még procit sem (I5 6600K, Asrock Extreme 4, 8gb ram, ) most lenne rá lehetőségem.
Ezért lenne pár kérdésem.
Találok bármilyen összefoglalót valahol az RX 480 tuningolásáról, például milyen szoftverrel, stb.?
Mire figyeljek ennél a típusnál az eladó leakart beszélni mert szerinte gyakoriak az áram felvételi gondok az RX 480 -nál. vegyek inkább 1060 -at.
Előre is köszi.
Lambi
-
lacus83
senior tag
Sziasztok!
Szeretném a következőt kérni tőletek.
A CPU offokat próbáljátok már minimálisra redukálni.
Cpu és Vga választó topikban ki lehet vesézni a Cpu témát.Semmi probléma nem lenne ezzel ha Rx 470/480 is társulna mellé, de sajnos nem.A 290X, 270X pedig nem Rx 470/480 kártya, mint ahogy az Nvdia sem Radeon.
Továbbá személyeskedéssel, sértő hozzászólásokkal pedig nem jutunk előre. Erre van PM küldési opció.
Számítok megértésetekre
Üdv.
Lacus -
Fortum
tag
Sziasztok !
Elég kezdő kérdésem lenne,mert az első gépemet raktam össze amire régóta gyűjtöttem.
Holnap érkezik az utolsó darab amire szükségem van az XFX RX480 GTR BLACK 8GB-os videókártyám.
A kérdésem az lenne, hogy mire figyeljek beszerelésnél ? (pl: kábelt vagy valamit adnak hozzá ? )
Amit adnak hozzá,majd CD-t azzal kell valamit kezdenem ?
Láttam páran használják a Techpowerup-ot azon hogyan tudom megnézni,hogy viszi a játékomat ?
Esetleg van valami hasonló,amit érdemes használnom?Illetve az illesztőprogramját,hogy tudom használni majd ?
Sajnos soha nem volt még ilyen szintű gépem szóval elnézést ezekért az alap kérdésekért
Előre is köszönöm a válaszokat !
-
füles_
őstag
válasz
Apone33 #13265 üzenetére
A 65 fokos temperature target miatt elég hangos. De ha feljebb állítod 70-75-re akkor rendben lesz. A kártya felépítése nagyon jó minőségű, csak van rajta egy-két bisz-basz aminek semmi értelme, és feleslegesen drágítják a kártyát.
Egyébként olcsóbban, két ventillátorral kb ugyanazt tudja az MSI és az XFX. De ha neked az Asus kell, akkor vedd nyugodtan. -
Foxmulder89
senior tag
válasz
Foxmulder89 #13230 üzenetére
Polaris bios editor szerint Samsung K4G41325FE van a kártyán. Kérdés, hogy ha valóban 8GB lenne rajta, de a bios miatt használható csak 4GB, akkor mit kellene írnia a bios editornak. Azt amire korlátozva van (ha van) vagy a 8GB-s verziót: K4G80325FB
-
Apone33
őstag
Hello!
Az asus strix rx480 mennyire ajánlott típus? Nagyon szemezgetek vele.
-
BReal
addikt
-
füles_
őstag
válasz
GhanBuri Ghan #13262 üzenetére
Mókolást úgy értettem, hogy alulfeszelés, saját ventillátor profil stb. Ilyenek miatt meg tudtommal nem veszik el a garancia. Garancia csak akkor veszik el, ha szétszeded a kártyát úgy, hogy sérül a csavarmatrica.
Sapphire alig olcsóbb, mint az általam előbb linkelt XFX GTR. A GTR az MSI Gaming mellett a legjobb RX 480-as. Sapphire sem rossz egyébként, de azért a GTR combosabb. -
törölt tag
-
BReal
addikt
válasz
Szityak #13257 üzenetére
PCI-E / AGP Card Compatiblility Full size 270~400mm
Kép alapján ahogy írtad is, a keretet ki lehet venni, így fér be 40 cm-es VGA is. Viszont ha nincs kivéve, akkor csak 27 cm-es. A Black Edition (gondolom ezt nézted ki) hossza 28 cm, szóval elvileg mindenképp ki kell szerelned.
-
füles_
őstag
XFX RX 480 8GB GTR - 89 499 Ft PCX-nél
(#13251) GhanBuri Ghan
Az XFX RS valószínűleg hangos lesz és melegedni is fog. De egy kis mókolással biztos, hogy elviselhetőbbé lehet tenni.
Egyébként a processzorod neked is nagyon limitálni fogja az RX 480-at.(#13257) Szityak
A kártya 280mm hosszú, a házadba 270-400 mm-es kártya fér bele. Ha kiveszed a HDD tartót, akkor bele fog férni -
Foxmulder89
senior tag
válasz
Lacccca87 #13256 üzenetére
3.7 -> 4.5 GHz nem éppen "széthúzás". Egyébként teljesen mindegy a processzornak, hogy milyen órajelen fut, nem fog tőle tönkremenni. Ami gyilkol, az a feszültség, hogy mennyi kell az teljesen silicon lottery. Tény, hogy 4 GHz körül valószínűleg sokkal jobb fogyasztás/teljesítmény arányt kapsz, mint a proci határán. Így nem kell hozzá "bitang" hűtő se. AVX miatt nem aggódnék, ha csak játszol, i5 6400 pedig az egyik, ha nem a legjobb ár/érték arányú proci tuningolni. Tuning nélkül az i3 6100 jobb választás.
-
Szityak
tag
Sziasztok!
Hosszas gondolkodás után szerintem én is XFX rx480 8GB Be-t veszek. Kérdés, hogy befér e a házamba
Zalman z11 neo, igazából befér mert kivehető a felső szekciója a tartó részeknek csak ott marad egy fém "oszlop" ami remélem nem pont a 8pines csati útjában lesz
-
Lacccca87
addikt
válasz
zolee1984 #13249 üzenetére
Ha unod akkor ne olvasd, ettől még a tény az tény.
A te összehasonlításod sem teljesen állja meg a helyét mert mert szét van húzva az i3. Szóval egy amugy is min 40% magasabb IPC vel rendelkező CPU-t hasonlítasz C2C egy régebbi felépítéshez ( ami egyébként tényleg shittes volt)
Kicsit utánanéztem a skylake tuningnak ( aka BLCK tuning) de engem nem győzött meg a mókolás.
Ha csak azóta nem változott valami akkor az a leírás szerint van bőven hátránya is. ( AVX hiánya, állandóan max órajelen és feszültségen járkál stb...). Viszotn tény hogy lehetséges.Breal: köszi meló után megnézem, itt nincs YT
-
törölt tag
válasz
schottgun #13250 üzenetére
Á a hőskorban az elején én is gondolkoztam ilyen Alibabás történeten de az előreutalás kinába nagyon veszélyes mi van ha nincs is olyan cég
OCUK nagyon jó ajánlatokkal áll elő néha leglgalábbis elején TOP volt Pl EZ is aranyos tőlük
Csak eladni nehéz lesz később használtan eu garival
árgép árukereső és jó van
itthon is vannak néha jó ajánlatok keresni kell az akciót -
BReal
addikt
válasz
Lacccca87 #13246 üzenetére
Tessék: RX 480 4 CPU-val tesztelve: i5 3550 alapon, i7 6700k 4,4 GHz-en, x3450 alap és 3,6 GHz órajelen és FX6350 alapon. Dirt Rallyban minimumban és átlagban is minimális a különbség, na de Metro: LL Redux, Shadow of Mordor és különösen GTAV alatt brutális különbségek vannak. És nem, nem a 6700k és az FX6350 között, hanem az i5 3550 és az FX6350 között (persze a 6700k és az i5 3550 összehasonlításban is GTAV minimum értékeknél majdnem 35% különbség van).
-
Fortum
tag
Sziasztok !
i5-6500 elboldogul egy rx 480 8 gb-al ugye ?
-
GhanBuri Ghan
őstag
AMD 740 mellé tenném 480-at
Most egy Asus 260x OC van benne, összes 260x-es típushibát hozza, egy már elpusztult, a garanciálisan cserélt pedig folyamatosan artifactol (nem létező háromszögeket rak rá a tárgyakra, vagy vibráló sakktáblaminta van a kép egy részén), egy ideje egyre jobban, ezért úgy gondoltam, a tervezett Ryzen-es konfigból már most megvenném a videókártyát.
Először 470/4-et kerestem, aztán eljutottam oda, hogy a 480/8 drágább, de minden ugrásnál épp megéri az árkülönbözet.
Amit kérdeznék: az Asust most már kerülném, mint a tüzet, a Sapphire régóta szimpatikus, viszont az XFX Triple X jóval olcsóbb, mint a 11260-07-20G. Mennyire jó az XFX általában, illetve ez a két típus egymáshoz képest, érdemes azt választani? -
schottgun
tag
válasz
#45185024 #13197 üzenetére
Ezért kérdeztem, hogy van-e valakinek "USÁS" tapasztalata, mert pl. Kínából rendeltem már 30 ezres okosórát eBayről, ami itthon 57000 volt a legolcsóbban, és arra is Gift volt ráírva. De akkor inkább hanyagolom, 80eFt-ért itthon is meg lehet venni, nem éri meg a kockázat. Előreutalásnál, Kínából nem kellett érte fizetni átvételkor.
-
zolee1984
senior tag
válasz
Lacccca87 #13246 üzenetére
Már kezdem unni mekkora pro vagy
Csak az a baj, hogy semmihez nem értesz
Az én i3 6100 procim is 4,5 ghz-en ketyeg, úgyhogy tuti lehet megfelelő biossal tekerni a nem k jelzésű skylake procikat
Az meg, hogy "kihajcsaje" vagy "nemhajcsaki" még az ex fx 8120-amhoz képest is jobban mennek a játékok a húzott i3-al ami 2mag 4szálas pedig az fx 4,6-on ment és 8 szálas
Ettől függetlenül persze veszek i5-öt és megrángatom 4 ghz fölé mert az i3 is hagy bőven szerintem az rx470-ben
Így nyugodtan számolgathatsz, hogy az a harmatgyenge 4 szálas athlon mire elég
Leginkább semmire arra se biztos.
És ezt úgy mondom, hogy eddig mindig amd gépem volt.
Szóval menj szépen vissza tetrisezni míg a hozzáértők tanácsokat osztogatnak. -
Lacccca87
addikt
válasz
Foxmulder89 #13241 üzenetére
Az biztos nem megy mivel nem K-s
Egyébként nem elégedetlen vagyok csak én is szeretném eloszlatni ezt a kihajtcsa nem hajcsaki városi legendákat. Úgy meg főleg kezdi értelmét veszíteni hogy minden fejlesztő a gyengébb CPU terhelés felé mozdult az új API-kal.Lehet itt példálózni pár játékkal amik olyan szinten CPU intenzívek hogy nagy különbséget generának teljesítményben, de az esetek 80-90%-ban nem fog jelentős gondot okozni, sőt még mindig nagyobb teljesítmény ugrást fog tapasztalni az alany mintha CPU/LAP/RAM párost cserélte volna.
@Breal: van hasonló teszt nem HIGH END VGA-val? Mert szerintem ott nem lennének ennyire durva különbségek.
&Hobbyt: ha majd egyszer ráérek és lezs időm kedvem, bedobom a 470 -et a G3420 mellé és lenne egy sanda gyanúm hogy a GPU teljesítményben nem esne a teljesítmény jelentősen, csak akkor ott a tápot is cserélni kellene az meg már macerás
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Lacccca87 #13239 üzenetére
Jó, azt a 2 eredményt tényleg durván benéztem. De legalább konstans mind a kettőnél.
Szóval: 8.4% és 4.7%
Ehhez képest az RX470 88.6 és 83.3%Már azt ér értem, hogy mi alapján számoltad.. de az téves, ennél azért bonyolultabb a dolog.
Új játékokról van szó. Az Autós játékok meg aztán főleg CPU-RAM intenzívek és nagyon szar tud lenni mikor belaggol az egész.(#13236) Foxmulder89 Igen, én is végig néztem az összes értékelhető RX480 Nitro+ tesztet miattad.. és arra a következtetésre jutottam, hogy meg van ez esélye, hogy akkora mázlid van, hogy 8 gigásítható a karid. Én megpróbálnám.
Ezzel a hozzászólással pedig kicsit eltévedtél, (#13241) ugyanis nem az ő CPU-járól van szó.. az ővé tök jó és a legtöbb esetben kitekeri a nyakát az RX470-nek. Még úgy is, hogy nem tuningolható. -
BReal
addikt
válasz
flatline#2 #13242 üzenetére
Röviden: teljesen fölösleges.
A CPU-val a szokásos minimálisat gyorsulna játékok alatt (ami sokszor 0 és 1 fps között van, van, ahol valamivel többet), viszont a DDR4-re váltással abszolút semmi előnyt nem szerzel (tudom, hogy a Skylakehez csak vagy főleg DDR4 deszkák vannak).
-
flatline#2
tag
Sziasztok,
Ha már CPU lett egy kicsit a téma így off-ban kérdezném, hogy szerintetetk megéri befekteteni egy
i5 6500 + DDR4 RAM kombóba vagy jó nekem az előző generációs 4460-4570/90 stb. + a meglévő DDR3 RAM.
A különbség a kettő között természetesen a pénz. kb 30.000 Ft az új ram + az alaplap és a proci miatt.
Szóval, megéri ez nekem?De csak, hogy ON is legyek egy 470 4Gb-ot tervezek bele venni, amiből olvastam itt korábban, hogy az Asus/Giga nem ajánlott, de az XFX, Sapphire, MSI pedig igen.
Mi a baj az Asus és Giga kártyákkall?
Illetve látom, hogy sokan állítják a kártyák feszültségét, viszont én nem nagyon akarok hozzányúlni ha nem muszáj, max kitolni a power limitet AB-ben vagy Wattmanben, de nagyon feszelni nem akarok, így mit ajánlanátok?Köszi.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Megfelelő alaplapban egy egyszerűbb hűtővel is megy 4ghz-et az i5 6400-as, úgy biztos nem lenne sehol "gond" vele.. én tuti nem vennék ennél drágább procit, viszont megráncigálnám
Ha engem kérdezel kicsit túl van spirázva ez a "kihajcsae" téma.. a lényeg hogy te elégedett legyél. -
BReal
addikt
válasz
Mert a CSGO és a Dota nem igényel i5-öt.
A korábban említett játékok (Battlefield 4, Battlefield 1, gondolom a Battlefront is, Crysis 3, de a GTA is ilyen, újabbak közül a GoW4 durván iylen) kihasználják a több magot, és átlag fps-ben is gyorsulnak, de ami még fontosabb, minimum fps-ekben sokkal magasabb értékeket.
Példa a Gears of War 4-re.
A G-s Pentiumok minimum és átlag fps-e duplázódik i3 és i5 esetén, i7-nél pedig a minimum négyszereződik. A srác procija (x4 750k) meg feltételezem gyengébb, mint az x4 860k, és az is fele átlag fps-t produkál, minimum fps-ben pedig 70% eltérés van. Óriási különbség, csak a proci cseréjével.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Hobbbyt #13227 üzenetére
Neked hol jön ki a 20% gyorsulás?
Próbáld meg értelmezni az adatokat.
Graphics Score 6 373 6 784 + 6.4 %
Graphics Test 1 29.10 fps 31.54 fps + 8.4 %
Graphics Test 2 26.45 fps 27.70 fps + 4.7 %Ezek mutatják meg hogy GPU oldalon mit tudott a rendszer.
Ez meg hogy CPU és GPU intezív esetben mit hozott:
Combined Test 11.27 fps 11.93 fps + 5.8 %
Az hogy a fizikai tesztekben 120% ot tol az torzítja a tényleges eredményt.
Az meg hogy milyen elmélet, nagyon egyezrűen szimpla aránypárok.
A teszt meg teljesen jól megmutatja a viszonyokat, azért is válaszottam a fire strike részét, mert Single játékokban nagy esélyel ezekkel az az erdeményekkel fog találkozni aki kipróbálja.Abba viszont igazat adok hogy olyan mutiban ahol tényleg nagy lecsók mennek ott lehet gond a kevés CPU, single gambe nagyjából 0 hatás.
Ha már multiról van szó akkor én CSGO ( 5v5, és pub 24player) és DOTA ( 10v10 ) amit toltok rendszeresen, amikor i3 ról váltottam i5 2300 ra semmi különbség nem volt, és hasonló volt a helyzet miután i5 6400 ra váltottam, pedig mind2 gém inkább CPU intenzív.
-
SetCHOO.
aktív tag
Ej, de jó, hogy még 68k-s árában rendeltem meg. Link
Nagyon beragadtak az árak. Elképzelhető, hogy ezt már csak a Vega mozdíthatja el jelentősen.Hétvégén majd tesztelek, hogy az FX procimmal mit hoz.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Hobbbyt #13233 üzenetére
Itt egy 4GB hynix, azt nem kétlem hogy a 8GB-osok közül mind Samsung. Memoryinfo pedig a progi amit kerestem, de az is mindent ír csak a pontos típus üres mező..
-
ncc1701
veterán
-
notika77
senior tag
válasz
Hobbbyt #13224 üzenetére
Mivel mindig a WoT-ot hozzátok fel példaként az egyszálú programokra/játékokra, szólnék, hogy már legalább fél éve nem csak egy szálon fut! Nem használja ki optimálisan a sok CPU magot, de pár könnyebben elkülöníthető feladat külön szálon fut.
* legalább fél éve: már az RX széria előtt is több magot használt
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Az összes 4 gigás Sapphire Nitro+ Samsung ramos.. szóval elég gyakorinak lehet mondani.
A többin azért nem samsung ram van, mert az AMD specifikációja szerint a 4 gigás RX480-ra csak 1750Mhz ram való. A Sapphire ezzel szemben a 8gigás RX480-ra való ramokat használja a 4gigás változaton is, hogy meglegyen a 2000mhz-es ram sebesség.
(ebből gondolom leszűrted azt is, hogy az összes 8gigás RX480-on samsung ram van)Szerk. Téves, valamiért úgy rémlett, hogy a Sapphire a 4 gigás kartyáin is 2000mhz-et ad.
-
Foxmulder89
senior tag
Onnan lestem, hogy Samsung, de csak ennyit ír. Valami konkrétra gondoltam, K4G80325FB pl.
-
menpee
aktív tag
válasz
-
Foxmulder89
senior tag
Van valami program ami megmutatja pontosan milyen memória van a kártyán?
Samsung memóriás 4GB Nitro+ 480 gyakori? Néztem egy tucat tesztet és mindegyik 4GB-s 470/480-on Hynix-et láttam. 2050mhz-nél hibázik először, hwinfo szerint, unigine alatt. -
HSM
félisten
válasz
Hobbbyt #13224 üzenetére
Pontosan.
De olyat is lehetett olvasni, hogy vagy 5-10 darabot próbált ki egy VGA-ból, hogy melyiknek van a legkisebb coil whine-ja...
Persze, ami annyira nem tetszett jól visszaküldözgette. Iszonyat etikátlan pedig az ilyesmi.
(#13225) Lacccca87: Továbbra is a lényeges kérdés: milyen játékhoz. Tipikusan CPU-zabáló pl. Crysis 3 bizonyos pályákon, és BF4 multi, akár DX11 akár Mantle alatt. Ott azért már bőven kell a kakaó egy 470/380 kártya meghajtásához. Nekem a régi 290-esem alá (ami erejében valahol ezen két kari között van) BF4-ben még fel is kellett húznom az i5 4690K procim 4,4Ghz-re, a ramjaim pedig 2133Mhz-re, hogy nagyjából jól kihajtsa a 290-esem, FHD max grafikán....
Itt azért nem 10%-ok maradtak volna benne a rendszerben egy i3 szintű kis csip-csup procival... 10% körül nekem csak a ram OC-ja hozott Crysis3-ban... Ja, igen, ott is max grafika FHD és SMAA2XT élsimítás.Szerinted az hogy ment volna egy kicsi-olcsó belépő i5-ösön, ha csak a ramtól így gyorsult? [link]
A proci mindkét képen 94%-on fut, látni az OSD-n, a GPU pedig 38-86%-on, tehát erősen nem kihajtva. Az FPS is jóval az ideális minimum 60 alatt.Persze, lehet venni ilyen erős GPU-t gyenge procikhoz, de bizonyos címekben könnyen lehet csalódás a vége.
(#13227) Hobbbyt: Ráadásul ez 3Dmark, könyörgöm, semmi köze a játékokhoz. Vagyis van. Nem viccből került bele a CPU teszt is. Ott amiket látok teszteredmények eléggé hervasztóak, finoman szólva.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Lacccca87 #13225 üzenetére
Alapvetően hibázik az elméleted.
A tesztjeidből az látszik, hogy egy 270X ~20% gyorsult g3420 -> i5 6400-as váltással. Mégis milyen elmélet alapján konvertálod rá ezt a 20%-ot egy olyan VGA eredményeire ami 65%-al gyorsabb a Te (már +20%-al gyorsult) 270x-hez képest is?
-
Golota
aktív tag
válasz
Hobbbyt #13224 üzenetére
Tudom, hogy nem nekem szántad, de pl én nem akadnék fent azon, ha nem én tépem le a fóliát a kártyáról, feltéve, hogy nincs agyon használva. A probléma sokkal inkább az eladói oldalon van. Rövid időn belül harmadik alkalommal futok bele abba, hogy hülyének néznek és túráztatnak feleslegesen, pedig nem 2 ft-os tételekről van szó. Lassan ott tartok, hogy nem merek wenshopon venni itthon semmit. Inkább vállalom a kockázatát annak, hogy az Amazonnak visszaküldöm. Ott legalább nem fognak egy használt, nyilvánvalóan hibás darabot visszaküldeni garancális csereként.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Hobbbyt #13201 üzenetére
Továbbra is badarságokat beszélsz már ne is haragudj meg.
Az új gémek főleg az újabb API-kal szereltek elvannak gyengébb CPU-val is, szóval nem az a tendencia hogy jóval erősebbet kellene venned.De hogy lásd miről is beszélek mert biztos ugy gondolod nincs saját tapasztalatom.
i5-6400 , 270 ről 470-re váltás
270X, i5 6400 vs g3420Viszont sorry de rosszul emlékeztem a CPU-ra, 3250 helyett 3420, de nincs szignifikáns különbség köztük.
De tudok még cpu fejlődése példát mutatni majdnem zéró hatással i3-530@4Ghz/i5-2300/i5-6400/G3420
Továbbra is tartom azt hogynyugodtan vegye meg és bárki aki ezen gondolkodik. max 10-20% teljesítmény többlet marad a VGA-ban de szerintem ez is tulzás. Mindenképpen jobban járna mintha más elemét cserélné a gépnek, ezzel szignifikáns javulást fog tapasztalni.
Nagyon régen elmúlt már a "kihajcsa vagy nem" időszak, mondhajuk hogy a 2. generációs core i procik óta.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
senki66 #13211 üzenetére
Igen, mert csak tesztet mutattál. A Teszt nem ad reális képet a játékpiacon szolgáló erőkről.
Sok-sok éve (kb. a Core2 Duo-óta) az a helyzet, hogy a játékok sokkal jobban szeretik az Intel féle cpu felépítést. Csak manapság kezdett álltalános lenni a 2+ mag kihasználása is.. Az AMD az FX szériával is leginkább ebbe bukott bele. Gyengék a szálankénti teljesítményben, hiába van 4modul (8 valós szál) ha nincs kihasználva csak 4-6 (és ez még nem is rossz eset) a WoT pl. még a mai napig is csak 1 szálon dolgozik.Más: Személy szerint nem is tartom normális jogszabálynak ezt a 14 napos elállási időt. Egy normális országban van helye.. de nálunk pofátlanul, korlátlanul élnek vele sokszor erkölcstelenül.
-Nem tetszik a színe? Visszaküldjük.
-Túl hangos a hűtő(típus miatt)? Megy vissza.
-Kíváncsi vagyok a többire is? Végig próbáljuk!Utána meg sokan átverve érzik magukat -jogosan- mert nem ők vették el a doboz szüzességét.
Én határozottan kivenném a jogszabályból azokat a termékeket (pl. műszaki cikkek) amiknek a működése specifikációk alapján jól megismerhető. A boltban se tudod kipróbálni a VGA-t, CPU-t stb.. Nézegesd a dobozát, olvass róla tesztet és kell vagy nem.
Ez az elállási jog sokkal inkább a ruhák miatt van.. Ott hiába néz ki a képen csinosnak ha rajtad úgy áll mint egy pelenkázott majmon az asszonyverő trikó.A boltosok meg kényszer helyzetben vannak, ezzel a bontogatással kényegében meglopják őket. Érték csökkent terméket kapnak vissza anélkül, hogy lenne mérlegelési és kártérítési joguk.
-
giornalista
senior tag
érdekes jogszabályi kérdés, hogy mikortól számít újnak egy termék. szerintem is van itt egy szürke zóna, amit a kereskedők az árrésüknek és a korrektségüknek megfelelően használnak, vagy nem használnak ki.
én egy 15 ezer forintos kontrollert rendeltem meg. 1 hét alatt érkezett be egy kis üzletbe, átvétel előtti napon viszont fegyelmit kaptam a munkahelyemen és csak az átvétel után derült volna ki, hogy milyen szankciókkal jár ez. felhívtam a kereskedőt, hogy átveszem a terméket, de elképzelhető, hogy visszaviszem hozzá, mert ha elvesztem a munkámat, akkor szükségem lesz arra a 15 ezer forintra. mire kiborult, hogy akkor inkább el se menjek, mert ha visszaviszem, mit kezdjen vele? viszhall. hmmm... oké.
-
HSM
félisten
válasz
senki66 #13220 üzenetére
Szerintem sokkal inkább arról van szó, hogy akik 14 napon belül elállnak, azoknak szépen visszakerül a motyója a forgalomba... Jobb helyeken ezt "nyitott doboz" megnevezéssel adják el olcsóbban, de tekintve, hogy látom itthon mennyien vissza is élnek ezzel, nem csodálom, hogy könnyű bontott termékekbe botlani....
-
senki66
senior tag
Akkor melyik volt, nevesítsük?
-
Golota
aktív tag
Kész, kék halál. Ezt mégis hogy gondolták??? Kivettem a kártyát, lefényképeztem (nem egyezik a száma a dobozon és a kártyán). Holnap felhívom őket, de az tuti, hogy nem fizetem a futárt még egyszer. Vagy küldenek egy teljesen új kártyát, vagy kérem vissza a pénzemet azonnal.
-
válasz
ggbuffon1897 #13213 üzenetére
Melyik 4 betűsre gondolsz?
idáig szerencsém volt mostanában csak egy 2gb-os ddr3 memóriám volt hibás
elötte egy INNO 6600gs-nek hullott szét a ventije pár naposan -
ggbuffon1897
őstag
nekem gond nélkül visszaadták a pénzem, de az biztos, h több 10k feletti terméket inkább nem veszek tőlük, max úgy h ott helyben rögtön átvizsgálás, akár dobozkibontás (ha még nincs nyitva mint nálam), aztán fotó.
oké, tényleg visszautaltak elég gyorsan, de akkor se ér még egy fél nap idegbajt se, amit speciel nekem okozott. Mondjuk a négybetűsök is eljátszák tudtommal ezt az újracsomagolás mizériát, próba-cseresznye alapon. Gondolom a nagykerrel nem sikerült lezongorázni, aztán bukni nem akarnak.
-
senki66
senior tag
válasz
Hobbbyt #13205 üzenetére
Amikor a fórumtárs felhozta, hogy az ő G3250 procija után váltott erre a gpu-ra, akkor nem érzékelt valami frenetikus hatást, az én procimat kvázi lenulláztad, és azt írtad hogy azt össze sem lehet hasonlítani az övével ,pedig az általam és az általa is belinkelt bencbhmark szerint is az enyém erősebb, mint az övé, ezért fejeztem ki kétségemet ( és ő is a véleményeddel kapcsolatban).
-
Golota
aktív tag
válasz
Golota #13191 üzenetére
Kezdek nagyon bepöccenni. Az új kártya, DDU full újratelepítés után, a legújabb driverrel elkezd csíkozni, majd merevre fagyasztja a gépet. A gép amúgy tutira jó, kb 3 éve ugyanez a konfig, több kártya is hiba nélkül ment vele. A táp egy chieftek Force 550W.
Más is járt már hasonlóképp?
-
Hobbbyt
őstag
válasz
senki66 #13204 üzenetére
Mégis milyen reakciót vársz? Reagáltam, értelmesen.
Saját tapasztalatot is olvashattál, miszerint pl. Doom alatt vsyncel (60fps) is 99%-on pörög mind a 4 mag.. miközben 100 FPS is menne a VGA-nak.
Tessék a telefonos dologhoz.. úgy számolj, hogy a friss (2016) Snapdragon 821 már majdnem duplázott a 800-hoz képest.
-
ncc1701
veterán
MSI gaming 480-nál mi a reális GPU feszültség 1300MHz mellett? Mert már levettem belőle vagy 50mV-ot, és még mindig megy. Most 1130mV, de még veszem lefele, nem tudom, hol az alja.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Lacccca87 #13184 üzenetére
És akkor arról még ne is beszéljünk, hogy az új címek már sokkal processzor igényesebbek és egy érezhetően erősebb VGA-ról van szó.
De nekem mindegy.
Én biztos nem vennék, csak buknék vele.
(#13193) lacus83 Annak idején gyártottunk ilyen asztalokat..
Szabad kérdeznem, hogy hol és mikor vetted? Esetleg 10+ éve, egy békési gyártól?
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MIUI / HyperOS topik
- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest