- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
füles_ #14598 üzenetére
Aham, erre nem is gondoltam...azt hittem a különbség a VGA-k ban keresendő.
Közben lefuttattam egy default Fire Strike tesztet..háááát...a CPU már komoly visszatartó erő.
Csere? Hááát.. talán tavasszal remélem a Zen miatt páran elvesztik a fejüket és rárepülhetek valami nyomott áras AM3+ és FX CPU, vagy s1151+i5 kombóra...már nagyon látszik, hogy a Phenomom 6 éves korára megfáradt az alaplappal együtt. Már kevés.
-
füles_
őstag
válasz
Sgt. Chris #14595 üzenetére
Neked egy elég régi proci+alaplap kombód van. Azon a lapon csak PCI-E 2.0 slot van, míg az övén van PCI-E 3.0 slot.
Ezzel nem igazán kell foglalkoznod, a játékbeli teljesítményre egyáltalán nem hat ki, hogy neked kevesebb a tömörítetlen bitráta
(#14596) BReal
Állítólag tegnap érkezett egy nagyobb szállítmány MO-ra. -
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
gyuribácsi88 #14577 üzenetére
Üdv! Ez itt az RX470-esem HWinfós adata, kb. fél-3/4 óra FarCry4 után... A pirossal bekerezett rész tűnt fel hogy eléggé elmarad a tiedétől.. Ez így rendben van? Ennyi a különbség a két szerkezet közt?
Gyári beállításon van van minden, Chill ON, power limit +20%...de ennyi.
-
novakalex
aktív tag
Sziasztok
Sima RX 480 4GB mennyire jó vétel 65e forintért?
-
darkstreet89
tag
Sziasztok!
Kb november óta van meg a SAPPHIRE RX 480 NITRO+ 4GB kártyám, igazából én eddig semmilyen negatív tulajdonságával nem találkoztam. Szépen teszi a dolgát,ahogy azt kell.
Nálam egy R9 280x-t váltott és ahhoz a kártyához mérve, szinte hangtalan a kártya, persze MSI AF-al szépen lehet finomítani azoknak akiknek a fülük érzékeny a ventik hangjára.
Megvétel óta nálam 2100rmp és 65°c bekapcsoló ventinél a kártya 75°C-nál tovább nem melegedett még (eddig). Pedig mindennapos a használata és van köztük jócskán olyan játék ami szereti 100% pörgetni a kártyát. Eddig nem csalódtam a SAPPHIRE-ba, előző kártyám is az volt és teljesen meg vagyok elégedve a gyártóval. Dizájnilag is szép és nagyon szépen vissza hűl színte 1-2 másodperc alatt az üzemi fokra.
Alapjáraton nálam 35-43 °C mozog a kártya, persze ez függ a terheléstől is (böngészés..stb). Természetesen nem az alapértelmezett órajelen használom a kártyát, kisebb OC azért lett bele rakva. Számomra 60 rugót simán megért akkor a kártya.OC:
GPU órajel: 1350Mhz
Memória órajel: 2000Mhz
Áramfelvételi korlát (Power Limit): 50%Watman profil:
3DMark:
Rendszer:
ASUS P8Z77-V LK
Intel Core i5 3570K [~4.2GHz - Asus Boost mód] + Cooler Master Hyper TX3 EVO
AMD Radeon R5 ES ~ 8GB (2x4GB) DDR3-1600 MHz CL9
SAPPHIRE RX 480 Nitro+ OC 4GB GDDR5 256bit
FSP Hydro 600W -
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Ugye nekem egy XFX RX 480 RS-em van, a 8GB-os verzió, és most egy olyan érdekes dolgot kezdtem el tapasztalni, hogy minden játékban, még 3dmark11-ben is, hogy szépen fut a dolog, és időnként egy másodpercre kb lemegy az FPS ilyen 30-40 körülire, és utána egyből visszaugrik. Ez mitől lehet?
-
hash99
senior tag
Köszönöm a válaszokat
-
hash99
senior tag
Sziasztok!
Melyik rx 480 8gb az ajánlott?
MSI gamingben és Sapphire nitro+ -ban gondolkodom de ha mást ajánlotok azt is meghallgatom.
-
-
füles_
őstag
válasz
Tamyra #14565 üzenetére
Ahogy kivettem az általad linkelt videóból, ugyanaz a helyzet az RX 480 Dual-nál, mint a 470 Strix-nél. Erre amúgy számítottam, írtam is korábban.
A GPU nem tudja tartani a boost órajelét, mert power limit-be ütközik. Tudom, hogy papíron nem is kellene tartania, de mégiscsak jobb, ha tartja.
Szóval az én szememben ez is lehet ajánlott kártya, ha az illető állít rajta egy kicsit.
Mondjuk a PCB-t is jó lenne látni. -
$R64
tag
Lebeszéltetek róla
köszi!
-
távcsőves
senior tag
MSI Armor RX470 Inkább egy Gigabyte vagy Saphire. Ami anyag ebből hiányzik a hűtésnél, na azért olyan dög nehéz a Gaming. Sajna ez gyengének nézz ki nagyon...
Gyenge a vrm, egy hőcső, ez nagyon karcsú. Ennek kelleni fog az alulfeszelés és a temp target 75c beállítás. Ohh borzalom, ezt akkor venném, ha lényegesen olcsóbb lenne a többinél.
Mi a sz@r ez? Az 1060 variáns erősebb vrm és hűtéssel rendelkezik. Írtam, 3 napig volt egy 1060 Armor kártyám, és bár az kihallatszott a konfigból, de alig. Hőfok pedig megegyezett a Gaming RX480-nál mértel. Ez biztos nem olyan jó.
-
hupisom1
tag
Sziasztok! Sikerült szert tennem egy msi rx470 gaming 4gb -ra , ugye ez az x nélküli verzió , a kérdésem az lenne hogy van e hardveresen valami különbség , és az x-es bios működik-e a simán
-
$R64
tag
Hi all!
Valakinek van ilyen videokarija --> MSI RX470 ARMOR 4G OC ??? Gigabyte rx470el befürödtem, hibás volt, vissza kellett küldenem, referencia hűtéses sapphiret nem akarok, ez jó vételnek tűnik! Vélemények? -
füles_
őstag
válasz
gyuribácsi88 #14566 üzenetére
Az bíztató, hogy nem hangos.
Van HWiNFO64-ed?
Ha nincs akkor töltsd le innen
Nyisd meg a programot, és egy fél óra játék után küldj egy képet erről:Persze csak akkor, ha jelenleg van időd rá. Egy páran szerintem megköszönnénk
-
-
füles_
őstag
válasz
gyuribácsi88 #14559 üzenetére
Kaphatnánk véleményt a kártya hangjáról és eredményeket a hőmérsékleteiről?
Hogy esetleg tudjuk ajánlani ezt a típust, mert semmi tesztet nem lehet róla találni, viszont mostanság nagyon jó árban van.
-
távcsőves
senior tag
válasz
bozont #14557 üzenetére
Tedd manualra és máris direkt beírhatod az órajelet az adott stage-hez. Igen itt több stage van, és a 7-est buzeráljuk, esetleg a 6-ost még. Pl a 6-os állapotnál több lenne a feszültség a 7-esénél ez alulfeszelésnél fordul elő. Ez értelmetlen. Mivel a 6-oshoz alacsonyabb órajel tartozik normál esetben, mint a 7-eshez.
-
Oxydavid
csendes tag
Tovább folytatva a tapasztalataim megosztását. Kicsit játszotta megy óra BF Hardline-t. Ultra grafika full hd felbontásban. A vga max hőfoka beállt atom stabilan zárt házban 72 fokon, 34%-os ventilátorokkal. A vga ventinek szerintem nincs hangja, sajnos a proci hűtőm zaja mindent elnyom
Az fps-re nem volt gondom a legkisebb fps olyan 65 volt és átlag 75-85 fps-t figyeltem meg.
Nekem eddig bejött a rx480, az ára meg végkép jó volt 90k volt áfával ingyenes postával Bestbyt-tól.
-
-
Tamyra
tag
válasz
gyuribácsi88 #14555 üzenetére
bevállaltad a fehér kártyát?
-
bozont
veterán
Gondoltam ránézek a tuningra, de ez a wattman kicsit új nekem. Az oké hogy az órajeleket százalékosan lehet növelni. De a feszültséget állapotonként lehet változtatni ha jól látom. Ilyenkor melyiknél kell átírni? Vagy elég a legutolsó 7-esnél?
-
-
BReal
addikt
válasz
távcsőves #14552 üzenetére
Ha kifejezetten azt a 70e Ft-os 470 4GB-ot nézte, ahhoz képest a 74000-75000 Ft-os 480 4GB egyértelműen megéri.
Ha végignézed a Guru3d tesztjét, A Powercolor 470 4GB és az RX 480 8 GB értékek között valóban sok esetben nincs meg a 10%, de ez CSAK azért van, mert referencia 480 8GB-ról van szó. Ha ott szerepelnének a ref 470 eredményei is, akkor kijönne az a 10-15% különbség a 480 4GB javára. -
távcsőves
senior tag
válasz
Oxydavid #14544 üzenetére
Ennyi. Üdv a klubban!
A 470 vs 480 és 4 és 8gb ram kérdéshez szólnék hozzá. A 470 4gb egy sweet spoot az ár/teljesítmény mutatója miatt. Remek darab. De az a 10% amit felhoztok mindig egy 8gb rx480-nal szemben magyarázatra szorul. Nem mindig lesz az 10% különbség, főleg ha fullHD felbontás felé mész. És nem felejtitek el ugye, a különböző változatoknak más a memória sebessége is. Nem csak a stream proceszorok száma tér el.
Akinek volt HD4850 512mb és 1gb változatt az tudja, milyen amikor ott az erő csak elfogyott a vram..
Szerk: Breal megelözőtt.
-
BReal
addikt
válasz
DR01DMAN #14540 üzenetére
1x% (úgy 10-15% között ingadozik) különbség van az RX 470 és az RX 480 8GB között. Az RX480 4GB 8000 helyett 7000 MHz-en járatja a memóriáját, így a 8GB-oshoz képest 1-3 fps-sel lassabb, amit a memória 8000 MHz-re húzásával 0 és 1 fps különbségre csökkent. Tehát gyakorlatilag ugyanazt a teljesítményt kapod, mint a 8GB-os 480. Ha 70000 körüli árnál 4000 Ft- felárral számolsz, az kb azt jelenti, hogy kb. 5%-kal drágábban kapsz egy 10-15%-kal gyorsabb kártyát. Egyértelműen a 480 4GB-ot mondanám ebben az esetben. Ha viszont 66000 Ft körüli 470 4GB-ot néznél, ott már kb. rád lenne bízva a dolog (annyival lassabb, mint amennyivel olcsóbb a 480 4GB-hoz képest).
-
DR01DMAN
aktív tag
-
DR01DMAN
aktív tag
Üdv Mindenkinek! Videokártya vásárláson gondolkozom és amit kinéztem magamnak az a Sapphire Radeon RX 470 4GB DDR5 Nitro+ vagy ennek a kártyának 8GB-os verziója. Szerintetek szükséges a 8GB VRAM vagy eltudok pötyögni a 4GB-os verzióval is? Sok változás lenne a 8GB-os verzióval? Megéri az a plusz 8-10e forint többletet a 8GB-os verzió?
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Nem tudja valaki, hogy a SAPPHIRE Radeon RX 480 NITRO+ OC 8GB kártya esetében a vBIOS switch gyárilag mire van állítva? Teljesítményre, vagy halk működésre? Érdemes azt kapcsolgatni egyáltalán?
-
csabi0805
senior tag
válasz
traktorgumi #14532 üzenetére
Én semmit sem állítottam rajta nálam úgy megy.
Kipróbáltam fix 24%-os ventifordulattal, de simán ha úgy hagyom akkor is max 74-75 fokos volt a kártya maximum hőmérséklete.Átlagra meg ilyen 65 körül írt ki. -
traktorgumi
aktív tag
sapphire rx 480 nitro+ 4gb
Mitt érdemes beállítani wattmanban vagy trixxben? -
Hunork
veterán
Üdv!
Ismerősömnek van egy Sapphire RX 480 Nitro+ OC kártyája. Azt írta előbb nekem, hogy terhelés alatt sípoló hangot hall. Szerintem táp (FSP hydro 600W) , megkértem, hogy próbáljon egy cserét kölcsönbe és úgy megnézni.
De itt valaki tapasztalt már ilyet? -
Gigabyte RX 470 G1 teszt (játék nincs), szétszerelt állapot is van, ez a legfontosabb. 6+1 VRM phase, 3 db direct touch heatpipe, mindhárom érintkezik a GPU-val. Masszív felépítés, fém hátlap, mi kell még?
-
Fortum
tag
Sziasztok !
Rengeteg hezitálás után én az XFX RX480 BLACK EDITION 8GB mellett döntöttem és megmondom őszintén nem bántam meg. Egy Gtx520 után mintha más univerzumban járnék.
Annyi hibát követtem el amit senkinek nem ajánlok,hogy ne vizsgaidőszak közepén rendeljetek kártyát mert igen rossz érzés tanulni a játék helyett.
Akinek bármi kérdése van privátban is írhat.
-
törölt tag
válasz
Tamyra #14519 üzenetére
Iponon dicsérik de szerintem tragikus
ITT egy link aminek az alján összes 480 adata össze van hasonlitva ajánlom a szobainfót iróknak is ezt
A Dual az a strix olcsósitott változata
KB szintre azonos a MSI ARMOR- Powercolor- Gigabyte - XFX RS kártyákkal
Ha egy kártyát meg akarsz ismerni elsőnek mindig a VRM-et ismerd meg és nézd meg a hőcsőnézetét
Ha csak csövek vannak összenyomva vagy alu van a GPU alatt részben nézzél csunyán de ha rés is van alatta akkor menekűlj -
Tamyra
tag
Erről az ASUS Dual Fanról tud valaki mondani valamit?
Neten vannak tesztek ahol szétszedik a hűtéseket meg minden de ahogy láttam erről annyira (nincs vagy csak én nem találok). Mivel sok kártyát a hűtés miatt nem ajánlanak ezért nem tudom ez megfelelő lenne-e egy RX480-ason? -
SetCHOO.
aktív tag
Ma jutott idő, hogy babráljak a XFX RX-470P4LFB6 RX 470 -el.
Nagyon elégedett vagyok ezzel a típussal. Mint a gyártó és mint az AMD terméktámogatása terén.
Régi driver uninstall + DDU. Újraindít, kártya be és 16.12.2-jan3-as telepít. Pöcre, semmi probléma.A gyári értékekre +20% áramkorlátot kapott és szépen tartotta az 1226-os órajelet és mindezt csendben és hűvösen max 70°C.
Aztán megnéztem alulfeszelve és 1131mV gyári fesszel az Oc-t is.
Alulfeszelve 1062mV-ig jutottam. Gyakorlatilag a XFX ventilátorai néha kapcsoltak be egy kis levegőt kavarni. A leghangosabb elem a gépemben a vinyó lett.Oc.ban 1325 Mhz, 1131mV és +50% áramfelvételi korlát.
A házam és a kártya ventilátor profiljait is össze kellett hangolnom.Marad így a kártya!
(CPU 4,5Ghz)
Mikor kipróbáltam a Chill kapcsolót a driverben eldobtam az agyam! Mind a kártya és szoftveres részei nagyon jól működnek. Ezt a polarist nagyon eltalálta az AMD.
Roppant elégedett vagyok, hogy egy ilyen jó terméket sikerült választanom mint XFX RX 470 RS 4Gb. -
törölt tag
Hogyne lehetne már kapni, a vizesek miatt mindig is lehet majd, Packba is együtt.
Még válogathatsz is! -
BReal
addikt
válasz
leviske #14511 üzenetére
De, van!
XFX 480 8GB Merlinhardvernél 83000 Ft (viszont csak 2 év gari)
Gigabyte 480 8GB Bestmarktnál 93000 Ft (3 év gari)Merlinnél még van Powercolor, MSI és Sapphire is, de előbbi 96000, utóbbi 2 pedig 100000 Ft, ami azt nézve, hogy a legdrágább ASUS is 93000 Ft, megmosolyogtató.
-
leviske
veterán
Azt jól látom, hogy a referencia, levegőt a házból kifújós hűtővel ellátva már egyáltalán nem lehet kapni a kártyát?
-
Syberian
csendes tag
Köszi ezt a kiszámolós akadémiát, ez jól esett így vasárnap délután, főleg h ilyeneken gondolkodtam mostanában, frissen végzettként, big resp.
.
-
BReal
addikt
Mivel az utóbbi időben többször meg lett említve az ASUS DUAL hűtése, itt egy teszt az ASUS DUAL RX 480-ról.
Itt pedig egy videó teszt az MSI Armor RX 470-ről.
-
proci985
MODERÁTOR
Nagyon sok lesz az OFF, térjünk vissza ONba.
Ami a témához tartozik:
- AMD RX470
- AMD RX480Ami NEM tartozik a témához:
- "Kihajcsae" úgy általánosságban, bármit is jelentsen. Ha konkrét játékban van dokumentált bottleneck (lehetőség szerint úgy, hogy látszódjon is a plotból), az oké, a "jobb az X mint az Y egy GTX1080al" viszont nem érdekes. Van CPUs topik a célra.
- Hol vegyek kártyát (úgy általában)
- Milyen tápot vegyek -
Tiensin
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki ,hogy az Aquaban vásárolt MSI RX-ekhez tartozó CD keyt hogyan kell megszerezni? Én, az eladó javaslatára, regisztráltam a kártyát az MSI oldalán ,de ott a promotionoknél nincs (Hitmanről lenne szó), a dobozban meg nem volt kupon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest