Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Hobbbyt #14893 üzenetére
Akkor már ketten vagyunk kivételek
Ejj, megint a magyarok különcködnek
Win10 64bit, 17.1.1 Relive driver, többi meg a képen látható3 percig hagytam futni, ott már beállt a hőfok (csalóka, mert a proci alapján pörögnek a házventik, az a hűtő meg el sem indul amíg nincs 60°C-os a CPU
Gyors lefuttattam bekapcs után, az órajeleket sem toltam fel arra, amin a 3dmark futott(#14899) windlord:
Na jó, telefonról tényleg elírtam
Na ugye -
törölt tag
nézd meg itt minden réz
és a hőcső se mindegy milyen csak kivülrol ugyanolyanok -
-
bozont
veterán
válasz
Hobbbyt #14886 üzenetére
Szerintem a program irreális, elavult ahogy mondta is valaki. Szoszo94 eredményeivel például összehasonlítva, 1080p-ben még nagyjából ugyan azt kapom (avg 85 fps, 5083 pont), viszont nála 4k-ban is szinte ugyan annyit megy mint a kisebb felbontáson, nálam meg 1440p-ben avg 58 fps és 3494 pont.
Gyors stabilitás tesztre azért jó még a program. -
törölt tag
válasz
Yutani #14887 üzenetére
Azért rosszabb amit ott látsz
A GPU közepe 3 elpűfőlt rézhőcsővel talalálkozik a sakrai meg egy alu hőhiddal találkoznak
NUTok vannak és nem egyenletes a hőátadás ez teljes mértékben katasztrofális megoldás
ehhez még hozzájön hogy pl a Devilnél folyós nem minőségi pasztát raknak ilyenkor kifolyik és semmivel nem érintkezik a GPU csikokban ez félelmetes ha belegondolunkUgyanez a megoldás MSInél egy teljes értékű RÉZ hőhid és alatta 6 höcsö
XFX esetén RÉZ hőhid és 4 höcsö a VRM felett pedig hőátadó anyag van ami elviszi a hőt a bordákra -
Hobbbyt
őstag
-
BReal
addikt
válasz
Hobbbyt #14874 üzenetére
CoD BO3 94%
Crysis 3 86%
AC: Syndicate 82%
GTA 5 81%Nyilván nem szó szerint 100%-ra gondoltam, hanem minimum 80-ra (azért egy CoD BO3 majdnem hozta a 100%-ot a maga 94%-ával). Azt mondom, hogy ha a játékok legalább 60-70%-a tudna legalább 80%-ot gyorsulni 2 kártyás rendszeren, akkor lenne értelme. De a fentebb linkelt eredmények azt mutatják, hogy a tesztelt 16 játékból 4 tudott legalább 80%-ot elérni. Az a játékok negyede, édeskevés. plusz ott van az, amit Te írtál, ki venne 2 kártyás rendszer ilyen feltételek mellett, ha egykártyás megoldásokban a Vega, 1070, 1080 is veri, nem termel dupla annyi hőt, nem kell azon izgulni, hogy vajon a kedvenc játéka támogatja-e a CF/SLI-t.
-
leviske
veterán
Sziasztok!
Még mindig pusztán informálódás alapon mozogva: Úgy döntöttem a referenciától eltekintek, mert hallottam már olyan Saber-ről, aminek a PCIE környékén valami kigyulladt. Jobb a békesség alapon inkább a custom verzióknál maradnák inkább. Viszont azokat akkor, HA veszem, akkor itt a városban, ahol van rá esély, hogy be tudom számíttatni a jelenlegi kártyám.
A boltban jelenleg ilyesmik akadnak:
Gigabyte GV-RX480WF2-8GD
Sapphire RX 480 8GB NITRO+
Asus STRIX-RX480-8G-GAMING
Asus STRIX-RX480-O8G-GAMINGA Gigabye-ot garantáltan elkerülöm, a másik kettő/három viszont kérdés. A topikban limitált mértékben visszaolvasva egyértelmű választásnak tűnik a Sapphire, DE nekem velük sincsenek annyira jó tapasztalataim. Ráadásul ASUS b*zi vagyok.
Amikor megjelentek, nekem még úgy tűnt, hogy az ASUS és az XFX pakolta össze a legminőségibb PCB-t a P10 köré, de azt több száz hozzászólásban nehéz átlátni, hogy végül akadtak-e zavaró típushibák.
Szóval érdekelne, hogy az ASUS és a Sapphire közül melyiket érdemes és miért? Illetve, ha úgy alakul, hogy a beszámítás no go, akkor az MSI Gaming, vagy a XFX GTR a jobb választás (esetleg valami harmadik)?
-
BullKoxa
őstag
Na úgy néz ki elég sok Msi kártya ventivel baj van ha az ember belenyul a WattMan-ba. Kaptam igy PÜ-t is. Egyszerű inkább én nem nyúlok a WattMan-ba. Ha egyszer jó lesz az AB Dx12-vel akkor megint azt fogom használni.az Msi vagy az AMD szart el valamit. De nagyon! De legalább alapon nagyon frankó.
2 óra Division után minden maxon Dx12, fullHD
-
Hobbbyt
őstag
Soha nem volt 2x a CF vagy SLI.. de amúgy sok esetben tényleg elég jó a CF. Én is sokat gondolkodtam rajta, de a GTX1080 ára annyira le esett, hogy már nincs értelme. 170e Ft-ért lehet venni, ennyiből meg éppen kijön a RX480 CF és a hátrányairól nem is beszéltünk. (Melegedés, fogyasztás, kompatibilitás..)
(#14863) smc Nekem is, de nem felezi hanem beáll konstans 38 FPS-re az átlagos 50-ről.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Szoszo94 #14862 üzenetére
Ilyen téren az MSI el van szállva, gyári beállításoknál -15%-os TDP limit csökkenés kell ahhoz, hogy a gyári boost 1303 mhz-ből vissza vegyen a FurMark égetőben..
1280*960 és 0xMSAA :9 48-52 Fps, tuningtól függően. Ez az igazi hűtés és fogyasztás teszt. Ami itt bírja az mindig bírni fogja.
-
füles_
őstag
válasz
Don.Corleone #14867 üzenetére
Csak az a pár MHz az eltérés köztük.
(#14868) sakal83
HA-n. (Sipinél) -
Don.Corleone
aktív tag
Msi rx 480 kártyánál a sima gaming és gaming X verzió között csak az a 3-4 mhz a különbség utóbbi javára, vagy van bármi más? Hűtés stb.? Sima 81k-ért szeribtem befutó lett.
-
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
MSI RX 470 GAMING X 4GB
Tegnap a Witcher 2 közben irgalmatlan zúgásra lettem figyelmes, mint kiderült, a kártya ventilátorok maximum fordulatszámon mentek (a kártya hőmérséklete 45C° volt.)
Wattmannban átállítottam: 725Mhz/1501Mhz a Speed RPM értéket és a minimális akusztikus határérték 725Mhz.
Ez jó-e vagy ti mit javasoltok? -
BReal
addikt
válasz
Bukaiyee #14839 üzenetére
Jegyezd meg mindenkori igazságként. Egy konfigon lehet itt-ott spórolni anélkül, hogy a géped biztonságát fizikailag kockáztatnád, de A TÁPON SOHA! Tönkrevághatja a VGA-d, alaplapod, ezáltal gondolom az egész gépet (nem vagyok szakértő, itt biztos vannak mérnökök, akár villanyszerelők, akik ezt meg tudják erősíteni). NE KOCKÁZTASS, amint van módod egy PC boltba bemenni egy minőségi tápért, tedd meg! Nézz be a milyen tápot vegyek topikba. Seasonic, FSP, Corsair, Be Quiet, EVGA márkákból kapsz valószínű ajánlatokat.
-
válasz
windlord #14858 üzenetére
Nem fog Civ6 jönni, ez biztos, nekem két kódom is volt és mindkettőre jött a német nyelvű mail az új kódokkal, választható játékokkal
Mondom, leírtam pár hsz-el korábban, keresd vissza ha gondolod, nekem telóról macerás
Hobbbyt: de az ref kártya, 6pines csatival, az MSI 1266-os base clockot ad meg, ahhoz képest már az 1265 is drop
Meg, ahogy írtam is, a feszültség is csúnyán ledroppolt esetemben. Mindegy is, lényeg, hogy ha a base clockot nem képes tartani, azt szokás droppolásnak hívni, ebben egyetértünk
Stress testre is ránézek majd akkor, pontosan elyikre gondolsz? Az említett felbontásokon, manuálisan beállítva, vagy a ”Stress test” opciót használva?
Winlord:
Szoszo94, nem Szoszi, köszi
Tudom, nekem is ez jött, kétszer is...most már kezd zavarni, hogy ennyire nem hiszel nekem -
windlord
őstag
Nekem a kártya dobozában volt.
Szoszi94:
Ez jött válaszban az AMD -től.:
Congratulations on reserving SID MIERE'S CIVILIZATION VI - Steam Download! We will update your account and notify you as soon as the game code is available.De ne legyen igazad, mert már előre eladtam a játékot!
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Szoszo94 #14852 üzenetére
Jaah, én nem a bench eredményekre, hanem pl. a GPU stressz teszt alatt nyújtott 50 FPS-re gonolok (1280-960, 0MSAA)
Amúgy.. akkor droppol a kártya ha 1120mhz alá csökken. -
Pokesz007
senior tag
Hamarosan veszek egy rx 470 Gigabytetot vagy msi-t esetleg. Corsair vs 450 tàp elég lesz neki? No tuning.
-
windlord
őstag
Srácok!
A rx480 mellé kaptam egy kuponkódot, mely a Civ 6 -ot hívatott adni.
Ehhez hogyan tudok hozzájutni?
Ez egy Stream kód, beírom és jön a játék, vagy regisztálnom kell valahol előtte a kóddal és kapok egy másik kódot? -
Laja333
őstag
válasz
Habugi #14842 üzenetére
Az lesz, asszony gépében kipróbálom, legalább megnézem milyen az rx480 a jó öreg fx8350 mellett.
(#14845) Hobbbyt
Nekem az órajelet nem tartja pont. Hardveresen korlátozza valami, hogy eljusson a delej a VGAig. Remélem nem valami controller szállt el.
6+2 pinnel max 150-160A-t vett fel a GPU, 6 pinnel meg 190et. Tudom tudom, szoftveres mérés nem megbízható, viszont szemmel lárhatóan közel igazat mond.Viszont most az én RX-em tényleg 150W-nál megáll. Power limit ide vagy oda.
-
válasz
Hobbbyt #14849 üzenetére
Nézted az eredményeimet? FK-ban sem volt a minimum 70 alatt
De aláírom, hogy nem mai csirke, érdekességképp azért én le szoktam futtatni és ott szoktam beállítani a megfelelő értékeket ahhoz, hogy semmi esetre se dobálja a boost órajelet a kártya
(Droppolás alatt értem azt, hogy a feszültségből.is visszavesz és akár 1200MHz alá is beesik a kártya, alacsony FPS értékeket produkálva). -
Scooby
aktív tag
válasz
szabesz0524 #14850 üzenetére
Szia!
Állítsd fixre a ventit és nézd meg , hogy úgy is felpörög-e ennyire! Ha igen akkor szoftveres gubanc lesz! Ha fix fordulaton nem pörgeti meg akkor megpróbálnám azt hogy fixálom 50%-ra tesztelem játék alatt, de figyelni a hőmérsékletet hogy nehogy elszálljon! Ez után vissza raknám autóra és megint tesztelném ha megint felpörög akkor fixálnám megint gép leállít majd elindít teszt megint fixen és ha jó akkor autóra vissza. Ha ilyenkor is elszáll akkor ott nagyon tisztítást kell csinálni(driver, reg, stb.).
-
szabesz0524
tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni segítséget egy MSI RX 470 Gaming X 4G- hez. OC lenne a téma. Ehhez Wattmant használok. Számomra nevetséges a probléma. Eleinte egy Sharkoon Vaya 2 házban használtam. Elöl egy venti befúj, hátul egy venti kifúj. 1355/1750-n kitolt power limit (50%) cél temp 75C,ennyi mókolás után 70C alatt. Most, hogy kicseréltem a házat egy Zalman z9 neo-ra, visít a ventije.
90-100% között láttam. Persze terhelve ugyanazzal a programmal. Drivert újratettem ahogy kell (DDU) Annyi a különbség, hogy még a Vaya 2-ben volt nem relive driver volt fent. Most igen. Lehet összefüggés? Szeretném továbbra is ezt használni, mert elég sok a teljesítmény különbség. PL fire strike GS 12055 helyett 13101 pont.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Szoszo94 #14848 üzenetére
A FurMark bench része már nem igazán korszerű.. egy RX290 simán megy 70-75 FPS-t míg mi 50 körül mozgunk, ami a puszta számítási teljesítményt nézve reális, de a játok alatt mégse köszön vissza. Inkább csak hűtés és boost órajel tartás teszt.
(Az Nem droppolás ha nem tartja a boost órajeleket max. terhelésnél) -
válasz
Hobbbyt #14847 üzenetére
A Silver fokozattal arra utaltam, hogy hatékonyságban jó helyen áll, az FSP lett volna a ”minőségjelző”
Viszont akkor az is lehet, hogy a 280X-em is emiatt hasalt el tuningban és bírta jobban alulfeszelve...most már mindegy.
Na térjünk vissza a topik témájáhozFurmark bencheket nem szoktatok futtatni? Érdekes lenne az is, ugye ott gyorsan előjön az órajel droppolás, hamarabb, mint 3dmark-ban
-
válasz
Simi37 #14843 üzenetére
Ekkora feszingadozást nem fog megérezni semmi, viszont ami nálam van (és írtam pár hsz-el korábban), az már sok, fél volttal kevesebet kapnak (abban a pillanatban, mikor még nem fagy ki a gép, gondolom kifagyásnál még kevesebbet) az alkatrészek a 12V-os névleges ágon
Pedig ezért vettem Silver fokozatú FSP tápot, úgy néz ki belenyúltam egy rosszabbul sikerült darabba
És ezzel nem hiszem, hogy garanciáztatni tudnám, mert csak nagy terhelésnél jelentkezik.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Laja333 #14841 üzenetére
Biztos, hogy szoftveres hibáról van szó, mert mióta vissza tértem a bios modról AB tuningra, nekem is előjön néha néha ez a hiba. Làtszólag stabilan tartja az órajeleket, de a teljesítmény köszönő viszonyban sincs az órajelekkel. Nekem az AB resetelése vagy restart meg szokta oldani ezt a hibát.
A tàp oldalról pedig teljesen jók a feszültségek. 12v +/- 5% van a szabványban.. -
Habugi
addikt
válasz
Laja333 #14841 üzenetére
ReLiveban gondolom a Chill & PowerEfficiency is ki van kapcsolva?!
Tudom a Chilles felvetésre is írtad már korábban, miszerint nem lehet forrás/megoldás mert Crimsonnal is csinálta és abban nem volt, viszont PE az igen.Megjegyzem szemlátomást softveres oldalról már átlagon felül körbetáncoltad, szóval egy pár órás próba erejéig érik a kölcsöntáp csere esete..
-
Laja333
őstag
válasz
Habugi #14838 üzenetére
Szerintem a windows újratelepítéstől nincs jobb registry clean. Pont ezért csináltam, hátha az MSI csinált visszafordíthatatlan károkat. Miután bebizonyosodott, hogy ez nem szoftveres hiba, akkor került visza az AB. ( addig Hwinfoval monitoroztam).
Mégcsak a Wattman sem lehet baj, mivel első körökben direkt úgy teszteltem, hogy nem léptem be oda.
Korábban már írtam, hogy 16.7.2-vel is ugyam ez a jelenség, szóval még a ReLive számlájára sem írható.
Friss windowsnál ezzel kezdtem direkt, de nem lett jó, ReLive-ra való frissítés után sem.Edit: egyébként néztem a 12V ágat terhelés alatt, HWinfo szerint az alap 12,096V-ról beesik pont 12.000-ra...
-
Bukaiyee
újonc
Sziasztok!
Vásároltam egy Sapphire RX480 Nitro-t, és az lenne a problémám, hogy elkezdtem játék alatt tesztelni.Watch Dogs 2-nél leáll a gép pár perc játék után.CS GO-ban egyáltalán nem.Nem bírná a tápom?Konfig: Asus M5A97 EVO R2.0
AMD FX 6300
8GB DDR3 1333 Mhz
Sapphire RX480 Nitro 4Gb
Akyga táp elvileg 500w az van ráírva 😁 -
Habugi
addikt
válasz
Laja333 #14837 üzenetére
Nem tudom mennyire olvastál utána a témának vásárlás/beszerelés előtt, de a ReLive/Wattman & MSI AB együttélésnek finoman szólva is lehetnek kellemetlen mellékhatásai, olyan dolgok függvényében hogy egyáltalán beléptél-e a Wattmanba és/vagy mit vagy mit nem állítottál MSI AB-ben, pl unofficalOC modeot..
Viszont igazából most kár is ebbe belemenni, amit a helyedben úgy nagyjából azonnal kipróbálnék az a következő:
MSI AB uninstall, az ír magját is.
ReLive uninstall majd utána DDU csökkentett módban
Miután mindkettő megvolt mehet még egy CCleaner féle registry pucolás is, megspékelve egy "manual", esetlegesen megmaradt mappakeresgéléssel is (MSI AB/Relive származékok user, appdata, programfiles és hasonló helyeken).Amint tiszta vagy mint a Salamon töke mehet fel ismét a ReLive de csak az, az AB-t hanyagold, Wattmanban TDP kitol és pl HWInfo64-el ellenőrzöd h megoldódott-e a dolog, történt-e változás.
Kizárólag ezután kezdenék a helyedben bármilyen hardveres nyomozást, legyen az táp, VGA vagy bármi más mert az AB aktuális verziója nem naprakész még a ReLive féle új Powertune profilokkal kapcsolatban, teljesen lazán eredményezhet és sokaknál eredményez is ehhez hasonló anomáliákat ha nem tudod mit vagy mit nem szabad egyikben/másikban bekapcsolni/alkalmazni, "trükkösen" használni együtt a kettőt.
-
Laja333
őstag
válasz
Laja333 #14626 üzenetére
Nem hagy nyugodni, kísérletezgettem:
Új windows, BIOS-t is újrahúztam, a helyzet változatlan. Az 1303-as Boostot nem tartja, sőt 1100-1200-on vesztegel.
Érdekességként ilyen lépcsőzetesen vonja el a GPU-tól a Power-t valami.Az első kiemelkedés ráadásul +50% power limittel van. Ez alátámasztja azt a megfigyelésem, hogy nem reagál a power limit növelésre.
Gondoltam megnézem, hogyan viselkedne a VGA, ha a 6+2 pinból a 2-est nem kötöm be. Hát nem erre számítottam: Így már tartotta az 1303-at, sőt, power limit kitolással az 1350-et is. Csak néhol vette vissza, gondolom ott már kevés volt neki a 6 pin.
Amikor visszadugtam a másik 2 pin-t, újra visszaesett 1100-1200-ra, még +50% power limittel is.Csak hogy tisztázzam, a hőmérséklet kb 60°C környékén tetőzik, tehát nem thermal throttling.
Szerintetek mi lehet? PSU hiba?
-
Azért dobok be két ilyet:
Furmark 1080p benchmark
Furmark 2160p benchmark -
válasz
Szoszo94 #14616 üzenetére
Nekem stoppot mondot úgy tűnik a tápom
Fesz emelés, órajel emelés, bármit csinálok csak kevesebb FPS-t és pontszámot kapok, na meg kifagy a gép...amit észrevettem, hogy 1170mV után le-leesik 11,5V-ra a 12V-os ág feszültsége, aztán megfagy a gép és gombbal tudom újraindítani. Pedig lenne még ebben a kártyában bőven
Majd még megpróbálom megcserélni a másik 6+2 pines kábelra, bár sokat nem hinném, hogy számítana, 1 ágas a táp. Fura amúgy, a CPU is 1,1V-ra van csökkentve, úgyhogy még azt sem mondanám, hogy túl van terhelve a 12V-os ág
Mindegy, ezért nem fogok tápot cserélni -
fanti
addikt
válasz
lacus83 #14825 üzenetére
Én meg egyáltalán nem OC-zok. Eleve az a kártyám, nem erőltetem tovább, mert féltem. És úgy is az első adandó bugnál azt gondolnám, no lám csak a tuning miatt van. Persze tíz éve még más voltam én is, de így majd 46 évesen már más az értékrendem.
Időtállóság
Stabilitás
Alacsony fogyasztás
Kisebb hőtermelésTény, hogy megnyugtató tudni azt, hogy mennyi van még a kártyában esetlegesen, de ugye ez már akkor is változhat, ha kijön egy új driver.
Én meg nem érek rá driverenként lefutni a próbaköröket, ezért használom alapon, nekem jó úgy is. -
távcsőves
senior tag
válasz
#02119936 #14829 üzenetére
Azt a tranzisztor mennyiséget költhették volna még stream processzorra és akkor dx12-ben esetleg közelebb kerül az 1070-hez, dx11-ben pedig pl a kis 1060-al csatázna. De, ha nem építik be ezt a tranzisztor mennyiséget, némiképp kevesebbet fogyasztana. Az lett volna csak a leszámolás az AMD kazán jelzővel. Igaz, rendesen kétarcú lett volna ez esetben a kártya. Ne hívjatok moderátort, befejeztem az OFF-ot.
-
törölt tag
válasz
távcsőves #14827 üzenetére
Szakítani akartak az"AMD, ja az a kazán mint a 290" sztereotípiával.... Neked Sandy van/ ismered a AVX TDP-re gyakorolt extrém hatását. Valami hasonlóra gondoltam és nem arra hogy azt tudják hány tranyót raktak a GPU-ba.
(#14828) R3laX 1070 alá berakni semmi értelme....
-
Scooby
aktív tag
Szerintem se a Toxic-ból se a 485-ből nem lesz semmit sem! Már rég meg kellett volna lépni ha ilyen elképzelések vannak! Ahogy én jelenleg látom, hogy az alsó és közép kategóriában AMD dominancia van! Aki kicsit is foglalkozik azzal mire költi el a pénzét az látja, hogy a 470/480 most az ajánlott vétel! Lassan itt a VEGA amivel az AMD belép a közép-felső, felső kategóriába! A csúcsot csak 2 GPU-val tudják szerintem elvenni! NV-től tudjuk, hogy jönni fog a 1080Ti és feltehetőleg nagyon gyors, erős kártya lesz, jelenleg az AMD itt nem tud labdába rúgni! Az RX400-as széria kifutotta magát szerintem!
-
Scooby
aktív tag
válasz
lacus83 #14818 üzenetére
Nem minden esetben a fesz a megoldás, lehet hogy 1-2MHz-val alacsonyabb órajelen lefutott volna. Sajnos a stabilitást elég sok tényező befolyásolja ilyen pl a driver. Egyik driverrel ennyit megy a másikkal annyit. Az irány jó nem mondom, hogy nem, de mondjuk egy 300W TDP-s kártyát is kiadhattak volna szerintem. Én elvből nem veszek nv kártyák. Tesztelni tesztelem szívesen, de pénzt ki nem adnék egyikért sem! Régi motoros vagyok, és nem tudok azonosulni a régi, és a jelenlegi NV üzletpolitikával! Ez persze nem jelenti hogy ATI/AMD fan volnék, de ha már elköltök egy kis pénz, akkor inkább rájuk költöm.
Nézd az ne OC-zon semmit sem aki félti a hardvert! Láttam már, hogy 1MHz, igen 1! húzás végleg hazavágta a kártyán a ramot! Én az OC-val mindig is úgy voltam, hogy 1. a mérnökök akik tervezték, nem véletlen adnak ma már OC-t mindenki kezébe! Ma már bárki OC-zhat! 15 évvel ezelőtt az x800xt-n te alapból feszt biztos, hogy nem emeltél szoftveresen! Azt biza trimmelni kellett! A CPU-kban nem volt ennyi védelem! Úgy el tudtál füstölni egy CPU-t mint a huzat! 2. ezeket a termékeket extrém körülmények és órajeleken tesztelik azért, hogy a meghibásodási arányt a lehető legkisebbre redukálják! Nem áll érdekükben folyamatosan cserélgetni a kártyákat! 3. amit szoftveresen enged a gyártó a saját szoftverével az szerintem, DE EZ CSAK A SAJÁT VÉLEMÉNYEM! biztonságosan használható, természetesen hozzáértéssel és ésszerűen! Ez alatt értem azt, hogy a 40 fokos padláson nem kell +96mv-ot tolni a kártyára, a temptargetet feltenni 90fokra, és benyomni egy egész napos furmárkot! Tutit, hogy degradálódik a kártya!
Én a wattmant a kezdetek óta hanyagolom! Olvastam itt is máshol is, hogy csak a gond van vele! AB-t használok 24/7-re is és még egyszer sem akadtak össze a wattmannal! Saját ventiprofilt használok, mert engem annyira nem zavar a hang mint másokat, de szeretem ha a technika lehetőségeit kihasználva megy a gépem játék közben. Jelenleg is 1400/2000-en használom a kártyát +50%-al + 12mv-al! Így jelenleg csak a Tomb Raider 2013 alatt mászott fel csúcsban 70-re a gpu és 87-re a vrm.
Természetesen mindenkinek mások a szempontok, ez az én szempontom! Senkit sem szeretnék OC-ra sarkallani, mert abban teljes mértékben igazad van, hogy OC alatt bármi elpukkanhat!!! Mindenki csak saját felelősségére OC-zon!!! Itt a topicban segítséget kérhet szerintem mindenkitől aki OC-zik, és segítséget is fog kapni!Bocsánat hogy ilyen hosszas lett!
-
Simi37
őstag
Na csak a topik kedvéért Tess ON (azaz default settings a driverben)
A memória kegyetlen xarul megy. 2225 rajzolta a szivárványt de 2200@1150mv is néha elhasal. Többségében azért azt viszi. És az alacsony asic...a vcore 1,25v volt. Effölé most azért nem megyek, mert a vrm hűtés extrém körülményekre annyira alkalmas és inkább nem pukkantom el... ha 1x netán lesz rajta egy chiller vagy szárazjég és a vrm is kap rendesen hűtést megküldöm tuti... -
lacus83
senior tag
válasz
Scooby #14816 üzenetére
Több fesz kell neki,nem véletlen hasalt el a driver.
Ha elengedték volna a fogyasztást még mindig ott tartanának ahol a part szakad.Végre elindultak a jó irányban,kisebb fogyasztással magasabb-jobb teljesítmény.
Ez az OC dolog pedig olyan hogy vagy bírja vagy se.Lehet most ok,de 24/7re tuti nem tudtuk 15 ezres GS pontszámos beállítást használni.
Olyan is volt nálam annak idején hogy szintetikus tesztben rendben volt,de amint adtál neki egy Ultra beállítású játékot,feküdt meg rajzolta a szivárványokat.
Volt már olyan felvetés RXnél,ha egyszer túlhúzod és ha nem is hibádzik,de attól kezdve majd rajzolgat.Túl vannak ezek már így is húzva,nem véletlen tervezték ilyen terhelésre.
Hosszabb távon meg lehet nem éri meg gyilkolni gyári OC felett.
Ma,most,holnap nem jelentkezik hiba,de mi lesz később?
Három,négy hetes szervíz mókát pl nekem nem ér,az hogy most gyári OC felett hajtva a kártya hoz 2 fpst.
Ami el is romolhat,el is romlik. -
Scooby
aktív tag
válasz
Simi37 #14814 üzenetére
Köszi a linket, ez most felkeltette az érdeklődésemet. Utána nézek meddig lehet ezzel elmenni. Szerintem egyébként ha az AMD nem lett volna ráállva a TDP értékre és hagyták volna a lovakat elszabadulni akkor ezek a kártyák sokkal többre lennének képesek! Biztos megvan az oka mérnöki oldalról, hogy miért szabtak meg ennyit, csak nem értem. Engem speciel nem érdekel ha kazán és 3x8pin kell neki csak pirítson!
A hozzám hasonló fogyasztókra is gondolhattak volna. Komolyabb VRM-ellen és áttervezéssel ezek a gpu-k szerintem simán mennének gyárilag 1600-1700 körül.
-
Scooby
aktív tag
A driverben két módosítást végeztem:
Vonalsimítási módszer: supersampling
Mintázat szűrés minősége magas.
Minden más defaulton.
AB-t használtam az OC-ra. +50% és +96mv. Csak egy gyors teszt volt az 1500 elhasalt, de feltételezem, hogy a driver hibájából, mert a kártya nem hibázott, csak a driver szállt el, aztán az is lehet hogy több fesz kellene neki az 1500, de megpróbálom kipréselni belőle
Szerintem a memo tuning nem szól bele a gpu eredményébe, mert a memonak nem adtam több feszt, így a gpu-nak ugyan annyi jut mint ha alapon mennének a ramok. Azt azért még hozzá kell tennem, hogy ez az eredmény egy teljesen szűz rendszeren született. A komplett gépet cseréltem és újrahúztam a win-t!
Meglátjuk mit hoz a hétvége! -
R3laX
addikt
válasz
Scooby #14808 üzenetére
Ez tess off-os eredmény? Feltünően magas a GPU Score a 2150Mhz-es memhez. Kapcsold be a tesselationt alapértelmezettre, és told fel a memet 2250-re.
Szerk.: aztán lehet benézem, de érdekes, mert eddig csak alacsonyra húzott memóriákkal láttam 1450-1500Mhz-eket, az lehet, hogy külön a GPU tovább megy, ha nem gyötörjük szét a ramokat?
-
BReal
addikt
válasz
MasterMark #14803 üzenetére
Igazából mindegy is. Jelenleg 5000 Ft különbség van a Sapphire Nitro és az MSI Gaming között. Vajon melyik a jobb választás?
-
Ochocinco46
aktív tag
Hali!
Most megyek atvenni a sapphire 480 4gb nitro+ karimat. Melyik az utolso stabil driver amivel gond nelkul megy? egyaltalan nincs szuksegem a legujabbra. Wint is ujrarakom.
köszi -
lacus83
senior tag
válasz
MasterMark #14800 üzenetére
Ez a sima Dual hűtés ami a tavalyi 3as szérián is volt.
fules
Az enyém Samsung mégsem szereti
-
BReal
addikt
válasz
MasterMark #14800 üzenetére
1 kattintás és a 7000-es memóriából 8000-est csinálsz.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Házimozi haladó szinten
- Xbox Series X|S
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ZIDOO médialejátszók
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Battlefield 6
- Windows 11
- Építő/felújító topik
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest