Hirdetés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- PS5 és Xbox Series X/S külső SSD útmutató
- Milyen videókártyát?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
moti07
tag
Üdv! Zaj szempontjából melyik a legjobb RX 480 választás? Film nézés közben jó lenne ha nem nagyon lenne hangos, játékok alatt annyira nem számít.
-
zsizsef
senior tag
Üdv!
Az asus rx 470es kártyán van egy 4 pines ventillátor csatlakozó.
"Irányított kiegészítő hűtés
A grafikus processzorok hőmérséklete játék közben gyakran magasabb, mint a központi processzoré. A készülékház ventilátorai rendszerint csak a központi processzort hűtik, ami a rendszer nem hatékony hűtését eredményezi. Az optimális hőteljesítmény eléréséhez a ROG Strix RX 470 grafikus kártyák 4-tűs fejjel rendelkeznek, amelyeket a grafikus processzor vezérel, és amelyekkel a rendszer ventilátoraihoz kapcsolva irányított hűtés valósítható meg."Ha jól gondolom akkor a kritikus rész hűtése is viszonylag könnyen megoldható.
Más gyártó kártyáján is van ilyen? -
HSM
félisten
válasz
Hobbbyt #14284 üzenetére
Az mindegy, miről hajtod. Ha túl sok áramot vesz fel, leégeti a csatlakozót. Ezért szokták a kártyákat úgy tervezni, hogy az alaplapról ne nagyon vegyenek fel sok áramot, inkább a plusz tápcsatiról, mert abban viszonylag sok tartalék van, a két érpár a 6-osban magában elbír kb. 200W-al.
Ezzel szemben az alaplapnál több szűk keresztmetszet is felmerülhet.
-
bozont
veterán
A freesync-et hogyan kell bekapcsolni? Mármint úgy hogy működjön is. A monitorom 144Hz-es, a FS tartomány 35-90Hz. Mikor bekapcsolom a FS-et és elindítom pl a Division-t, kiírja hogy a frissítési tartomány kívül esik a FS tartományból, ezért ki is kapcsolja. A monitort 90Hz-re kellene beállítani ilyenkor?
-
füles_
őstag
Ha Asus RX 480, akkor Strix legyen, Dual-t inkább nem vennék, úgy rémlik, hogy ugyanaz a szitu nála, mint a Strix 470-nél. Alacsony power limit, amit csak a VBIOS mókolásával lehet módosítani. Az újabb driverek meg már nem is engedik a moddolt VBIOS-t. Szerintem a hűtési konstrukciója is hasonlíthat az előbb említett 470 Strix-hez.
Sapphire jól összerakott cucc, csak szerintem elég durva órajeleket kapott ahhoz képest, hogy a hűtőbordája nem a legnagyobbak között van. Ezért hangos tud lenni. De ezt alulfeszeléssel, jó ventillátorprofillal meg lehet oldani. Esetleg még visszább veszel a GPU órajeléből. Egyébként azt hiszem, a Nitro+ OC kapta a legmagasabb GPU órajelet az RX 480-asok közül, szóval bőven lehetne onnan visszavenni.
XFX GTR meg az MSI Gaming-el együtt a legjobb RX 480-as. Csak beteszed és játszol, nem igazán kell rajta semmit sem állítani. De ha szeretnéd a maximumot kihozni fogyasztás/hőmérséklet/zaj szempontjából, akkor azt is alulfeszelheted, vagy egyszerűen csak tuningolhatod. Tuningra a GTR a legjobb, brutális VRM-et kapott.
Amúgy szvsz alulfeszelés jó dologÉn is kicsit alulfeszeltem az én RX 470-esem.
Ha nem számottevően olcsóbb a Sapphire Nitro+, akkor én az XFX GTR-t venném.
-
Remus389
veterán
válasz
#02119936 #14275 üzenetére
Eltüntetted a terhelő bizonyítékot
Mondjuk nem igazán értem, miért kéne jobban hinni egyes PH!-s fórumozók magánvéleményének(ami vagy helytálló vagy totál hibás), mint szakújságírók tesztjének.
Én maradok a tesztelők véleményénél.
És miért hülyeség? Azért mert megcáfoltalak? Azért "hülyeség"? Azért itt is megvan a szint.
-
Burki
aktív tag
Végre tudtam időt szakítani arra,hogy szétkapjam a házat, és lemérjem mennyi hely van.
A mostani kártya 26 centi hosszú, de 30 centi hosszúságig kényelmesen el fog férni az új kártya.
Eddig a Sapphire Nitro+ RX 480 8GB tűnt a befutónak,mert a mostani is Sapphire, és meg voltam vele elégedve, de olvasgatva a neten többen írták,hogy hangos a hűtése.
Mennyire lehet jó választás helyette az ASUS DUAL-RX480-O8G RX480 8GB GDDR5 OC vagy az XFX RX-480P8DFA6 RX 480 8GB GDDR5 GTR? -
törölt tag
A szakiknak is annyi tudása volt mint egy marék molylepkéknek. Szóval nem nekem kell orvos, legalábbis nekem. Ez nem 290 es topic itt azért egy 470 és egy 480 között nagyobb különbség van mint a 390 és a 390X között. Te írtad fentebb és nem tudjod mit írtál?
Nézz már már meg több HW infó képet és úgy analizálj és ne csak úgy hogy leteszteled a sajátod és a mérvadó. Érted az állít valótlanságot aki vagy hülye, vagy fizetnek érte.... -
hatnor
tag
válasz
Szoszo94 #14160 üzenetére
Meg is jött az Msi rx480 4gb gaming x
Eddig meg vagyok vele elégedve, Bf1 ultra dx11 fhd, 80-90 fps, 70 fokos volt a gpu 20%os ventillátor használat mellett, afterburnerben rányomtam a ventillátornál a fogaskerékre így piros keret lett körülötte és megnövelte auton a ventillátor fordulatszámát, így már 40-50% mellett 52 fok, sztem elég jó így
-
Habugi
addikt
-
-
Nekem a 4 gigás verzió van belőle, én teljesen meg vagyok vele elégedve, teszi szépen a dolgát, gondolom a 8 gigással sincs semmi komolyabb gond, annyi hogy a temp targetet fel kell vinni 75 fokra, mert gyárilag 65-re van belőle, (de lehet hogy ez is csak a 4 gigásnál van) de úgy meg teker mint a barom, így viszont teljesen csendes. És hát a 3 év gari sem utolsó. Mindig asus kártyáim voltak, egyikkel se volt gond soha. Ezt csak azért írom, mert egy páran félnek ettől a kártyától, bár nem tudom miért.
-
törölt tag
"Nem feltétlen. Az ATX szabvány minimumával célszerű számolni, az pedig 11,4V*20A, az már csak 228W. És pillanatnyi áramfelvétele ezt már elérheti egy jobb RX480-nak."
Rosszul írod, a jobb RX 480 kevesebbet esznek mint a gyengébbek vagy a 470-ek OC ide vagy oda. Jellemzően tartósan 130W, de peak sem sokkal több 150W-nál. A nitro pont többet fogyaszt OC + nitro ugye, de nem fog leégni a táp... Remélhetőleg.
-
HSM
félisten
Igen, és az szvsz sokkal jobb, mint a 2*20A, mert kisebb a valószínűsége, hogy két nagy fogyasztó kerüljön ugyanazon ágra.
Igen, mehetnének, de a tápot úgy kell tervezni, hogy a 200W-os AMD procival is megmozduljon, ha arra kötöd....
De Intelnél is lehet gond, ha mondjuk egy régebbi 130W-os procit kezdesz cibálgatni.... Szval nem olyan egyszerű ezt normálisan megoldani. -
HSM
félisten
Pedig ha csak két ágad van akkor valamit közös ágra kell kötnöd. Az alaplap tápellátását vagy a CPU ellátása mellé, vagy a GPU ellátása mellé teszed (CPU-GPU tápkábel szinte mindig külön ágon van). Ahogy a perifériacsatlakozókat is szét kell osztani a két ág között valahogy. Szerintem jól tervezett tápba alapból legalább 3-4db inkább 25A körüli fázist tettek, ha már jól tervezett tápról beszélünk....
-
HSM
félisten
75W-ot a gyakorlatban nem fog onnan felvenni, csak a referencia 480, kapott is érte a fejére.
Egyébként jogos a pont, hogy valamilyen arányban sanszosan megoszlik az áramfelvétel.
De azt még mindig nem tudjuk, nem-e ugyanarról az ágról kap-e áramot mondjuk az alaplapi PCI-E és a VGA tápcsati.... -
HSM
félisten
válasz
Hobbbyt #14236 üzenetére
Nem feltétlen. Az ATX szabvány minimumával célszerű számolni, az pedig 11,4V*20A, az már csak 228W. És pillanatnyi áramfelvétele ezt már elérheti egy jobb RX480-nak. [link]
Persze, nem valószínű, hogy baj lesz ebből, de inkább leírom, mintsem utólag legyünk esetleg okosok.
No, meg kérdés, hogy van leosztva az a 2*20A, mi osztozik mivel. Sosem szerettem ezt az ágasdit. -
Hobbbyt
őstag
Áganként 240 watt.. megeszi a fene ha ez kevés lenne annak a gépnek ami össz. 300 wattnál többet nem nagyon ehet max. egy zárlat pillanatában. (de annak má' úgyis mindegy)
Az én öreg vasam áganként csak 18A-t tud papíron.. mégis 6 pinnel vagyok csatlakozva és tuningban 250 wattos fogyasztást is elértem átlagban.
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy az rx480 8gb NITRO+ kártyához elég egy chieftech ctg-500 80p táp? A kártya oldalán 225 W-ot ír a fogyira. (gépben 1 ssd, 1 hdd, 1 odd, 4 db ram és i5-3470 proci)
-
HSM
félisten
válasz
wolf033 #14225 üzenetére
Teljesen oké az érved. Nem is írtam, hogy feltétlen kellene. Nyilván lehet kompromisszumot is kötni.
Én igazából csak (#14216) Remusz911 kinyilatkoztatását "A processor nem annyira fontos" kívántam árnyalni picit. Neki lehet, hogy nem, nekem viszont, hogy a kedvenc játékom még mindig a BF4 multi, így ugyanolyan fontos, mint a jó VGA.
Pedig engem se vet fel a pénz, gondolhatod, mikor vettem a gépet tavaly januárban, nem is futotta többre, mint egy 7870XT-re 28K-ért....
(#14226) Lacccca87: Pedig nem bonyolult. Ha egy játék most fut 30FPS-el, akkor ahhoz, hogy abból 60 legyen ugyanolyan beállításon, kétszer olyan terhelést kell bírjon a GPU is, és a proci is. Bármelyik nem bírja, nem lesz 60FPS.
A többivel egyetértek. Én is csupán az ellentétes általánosítást kívántam árnyalni. Hogy felhasználás függő, milyen proci kell, nem lehet általánosítani.
-
BReal
addikt
A CPU teszteket mindig 1080p-n végzik. Techspoton legalábbis tuti.
Azt nem írtam, hogy GTX 1060 és RX480 összehasonlításnál nézték meg az i7 és i5 procikat Digital Foundrynál
-
Lacccca87
addikt
Ez sem állja meg így a helyét. Korábban is beírtam már. Nem minden játékban kell a CPU erő. Szóval ne álltalánosítsunk. Az meg végképp nonszensz hogy 30 fps után 60 fps hez dupla proci erő kellene.
Tökre igaz lenne minden ha nem élnénk abban az időben amikor a VGA jobban számít mint a CPU egy játékban.
-
wolf033
senior tag
-
Hobbbyt
őstag
Én tegnap voltam meglepve..
Elkezdtem (sajna csak FHD-n) BF4-ezni és látom, hogy csak nem akar 37-42 fölé menni az fps.. én meg vakarom a fejem, hogy mivan.. az előbb még jó volt. Aztán 2 újra indítás után se volt jobb.. de a végére csak rájöttem, hogy valami bug miatt az AB önállósította magát és belőtte fixen az elérhető legalacsonyabb 650/1000-re az órajeleket. -
HSM
félisten
válasz
GhanBuri Ghan #14220 üzenetére
No, meg felhasználó függő. Valakinek 30FPS még tökéletes, én meg általában mondjuk a hajam tépem 60 alatt.
Prociban meg dupla olyan erő kell a 60-hoz. Nagyon nem mindegy.
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
senki66 #14211 üzenetére
Na ja, nem hiszem, hogy lenne értelme belevágni egy fm2+ alaplap, proci párba, annyit nem hozna nyers fps-ben, ha meg úgyis fejlesztesz, akkor megy a 1050 lenne kevés.
Tavasszal eldől, hogy lesz-e árháború, megéri-e várni Ryzenre.
GPU trendeket elnézve egy 480 teljesítményű új kártya ára három év múlva sem lesz sokkal alacsonyabban a mostaninál, szóval ebből a szempontból lehet vele előre tervezni. Illetve a másik az, hogy ha választani kell gpu, cpu csere között, akkor talán érdemesebb a gpu fele menni, mert lehet, hogy ugyanazt az fps-t fogod kapni, csak mondjuk ultrán, és az jobban észrevehető. -
Remus389
veterán
válasz
lacus83 #14208 üzenetére
A processor nem annyira fontos.
Nekem sincs erős processzorom, de ha megnézzük a grafikonokon a piros színt(Full HD), még az i7 920 is helytáll(ahhoz hasonló a processzorom). Attól viszont feljebb tudom tunningolni jóval.
Nagyjából megfelel az első generációs i7-es(32 nm westmere inkább, tehát másfél gen) az RX 470-hez. Tunningolva mindenképp.
Mondjuk ilyen régebbi AMD X4-eseknél, már lehet hogy visszafogja itt-ott, főleg minimum FPS-ben, vagy multiplayeres játékokban. És inkább az RX 480-ast, mint a 470-est.
-
sakal83
addikt
Ez miféle MSI RX470 lehet?
Vélemény tapasztalat róla? Elég olcsó
-
moti07
tag
válasz
GhanBuri Ghan #14202 üzenetére
Köszi azt hiszem maradok a Sapphire-nál az MSI azért drágább és annyit már nem nagyon akarok rákölteni.
-
senki66
senior tag
válasz
GhanBuri Ghan #14204 üzenetére
Hát arra már én is rájöttem, hogy előbb utóbb kellene fejleszteni, de most más prioritások vannak. A vga cserét tervezem mostanában, de lehet elég lenne egy olcsóbb GTX 1050 Ti erre a konfigra, az a szívás hogy FM2 egy zsákutca lett, pedig annó ígéretesnek tűnt, FM2 + meg nem kompatibilis lefele, így alaplap csere nélkül nem lehet tovább lépni. Viszont ha mégis lenne új alaplap,cpu akkor meg a vga lesz kevés
a 1050Ti-vel. -
ncc1701
veterán
válasz
lacus83 #14208 üzenetére
Mint már más is írta, én is írom, várok az amd zen procijára. Nyilván az elején horror ára lesz (i7 teljesítményt nem hülyék, h i3 árban adjanak), de bízom benne, h év vége felé normalizálósik a helyzet. És akkor már lesz értelme annak, h megvettem novemberben a nemhajcsaki kártyát.
-
füles_
őstag
válasz
AddyKing #14205 üzenetére
XFX 2 féle hűtést kreált a 480-ra.
-GTR: combosabb, drágább
-RS: soványabb, olcsóbbMindkettőből van OC verzió is (Black Edition), ez sokszor nem éri meg a felárat, mert otthon is fel tudod magadnak tuningolni a kártyát. De volt már olyan eset is, hogy az OC-s olcsóbb volt, mint a nem OC-s, ilyenkor értelemszerűen azt kell venni.
Ha tudod akkor a GTR-t vedd, az egyik legjobb RX 480-as.Vagy ha a verziószámokat nem értetted, akkor azt Tapsi leírta
-
lacus83
senior tag
válasz
ncc1701 #14203 üzenetére
Ez a nem hajtja ki kérdés szerintem örök lesz,legalábbis mindig fel fog kerülni itt és máshol is.
Természetesen nem minden esetben optimális ha valami nem elég erős,de általában vannak "forgó" alkatrészek egy adott konfigurációban.
Nálam legalábbis biztos.Táp 3.ik konfigot szolgálja ki,abból is lehet akkor felesleges volt 500W - ot venni,de hosszú távon meghozta az értelmét : Nem kellett venni évekig másikat.
HDD : volt olyan 1TB ami 4 évig ment,pedig akkor vígan elvoltak sokan 160,320 kapacitással is.Verdikt : Nem kellett sokáig venni másikat.
CPU: jó alaplappal megáldva,lehet váltani I3-ról I5-re,I5-ről I7-re.Rövid felvezetés után a lényeg : Alap konfigurációt lehet cserélni,így Dvgaval akár évekig nem kell foglalkozni ha egyszer megveszed az erősebbet.
Per pillanat nem "hajtotta" volna ki az RX480at a nálad lévő CPU,nem kaland mert vissza fogva is erősebb lett volna mint az RX470.
Meglátásom szerint nem kell ettől a nem hajtja ki kérdéstől kétségbe esni.Van aki I3 6100al hajt hasonló kategóriájú kártyát. -
AddyKing
tag
Kellemes Délutánt Mindenkinek!
Solfilo kolléga ajánlotta ezt a topikot.
Igen... VGA ügyben tértem be hozzátok. Minő meglepő!
Viszont lenne itt pár verzió:
- RX-480P8LFB6
- RX-480P8DFA6
- RX-480P8DBA6
- RX-480P836BM
Ezek közül melyiket ajánlanátok?
Tény, hogy pár dologban térnek csak el, de szeretném elkerülni a rejtélyes anomáliákat.
Értem ezek alatt a forrósodást, feszültségingadozást, fagyást, képfoltosodást.
Előre is köszönöm a válaszaitokat.
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
senki66 #14201 üzenetére
Az még jóval gyorsabb is, mint az enyém, 65 vs 90W
Az FPS-ek nem sokat emelkedtek, valamivel táplálni kell a videókártyát, ez igaz. Viszont szerintem az effekteket rogyásig rá lehet tenni a grafikára, most már nem fog gondot okozni a kártyának (kivéve persze, ha van prociigénye is)
De tavasszal érik a gépváltás, akár így, akár úgy, addig szerintem elleszek ezzel is. -
senki66
senior tag
válasz
GhanBuri Ghan #14183 üzenetére
Üdv,
Jól értem AMD x4 740-es procid van, az hasonló az enyémhez x4 750K. Nekem itt páran kicsit elvették a kedvem az RX 470/480-től (nameg a jelenlegi elég magas árak is) mondván nem fogom tudni kihasználni az erejét, igaz volt ellenvélemény is. Nos neked valódi tapasztalatod van vele, mi a véleményed?
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xbox tulajok OFF topicja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Óra topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EAFC 25
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest