- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee1984
senior tag
-
távcsőves
senior tag
válasz zolee1984 #14997 üzenetére
Nem probléma, bármikor kiegészíthetted a telepítést, az installer futtatásával. Újra sem kell indítani a gépet, máris van radeon settingsed vagy amit akarsz. Nekem az alkalmazás profilok hiányoztak csak, talán a leghasznosabb dolog az egészben. Azt is ki fogom próbálni, lehet-e csak a settings-t uninstallálni, mást nem, ha pl ugye ma is volt szó róla, valaki szabadulna a wattman-tol. Ha nem kell a komplett drivert le meg fel telepíteni, az jó.
[ Szerkesztve ]
-
zolee1984
senior tag
válasz MasterMark #14993 üzenetére
No és miért nem ha szabad tudnom?
A winben és a játékokban minden beállítás megvan a chillen kívül szerintem csak meg kell keresniüdv Zoli
-
Szoszo94
őstag
Én csak DDU párti vagyok, rengeteg driver frissítés van már a kezem alatt csak saját gépet számolva (7750-280X-480), eddig nekem így semmi anomáliám nem volt. Viszont olvastam olyat anno 280X topikban, hogy DDU hazavágta a windowst az egyik srácnak Mindenesetre én nem szoktam registry-t pucolni, még az AMD cleanup-ját sem használtam.
Ha eddig neked bevált így és nem volt gubanc, akkor ne használj DDU-t Azt akkor szoktam én javasolni, ha valami nem kerek.[ Szerkesztve ]
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
zolee1984
senior tag
válasz MasterMark #14989 üzenetére
Ez oltári baromság
Kb. 2 napig volt fenn a teljes driver utána leszedtem a radeon settings-t mert instabil vacak
Azóta az égvilágon semmi gondom nem volt vele
Pedig játszok minden esteüdv Zoli
-
távcsőves
senior tag
válasz MasterMark #14989 üzenetére
Nem emlékeztem, ezt írtam, leírtam nem ajánlom így. De működik az Afterburner mint régen. Ez lett volna a lényeg, köszönöm a megerősítést részedről.
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
Na, összehoztam egy totál minimál driver telepítést. Tehát nem gyors telepítés, hanem egyedi. Csak a display driver-t és a hdmi audio driver-t telepítettem. Minden más pipa kiszed. Afterburner fér csak hozzá a kártyához. Mit mondjak. Afterburner szépen melózik így, de szerintem nem éri meg. Én szoktam az alkalmazás profilokat használni, néhány játéknál jól jön egy kis finomhangolás, és többet ér az pár FPS amit ott szerzek, mint az Afterburner ventilátor profil például. Csak tapasztalatként írtam le, nem emlékszem volt-e már valaki aki ideírta volna, ,hogy ilyen beteg driver telepítést csinált. (Driver 17.1.1 volt)
-
-
távcsőves
senior tag
válasz MasterMark #14985 üzenetére
Sosem próbáltam még, ez az első alkalom. Írtam most fogom kipróbálni mi ez. De akkor sajnos nem egy pöre driver, pedig lenne aki örülne neki biztosan.
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
válasz windlord #14981 üzenetére
Ha nincs szükséged a CHIL, RELIVE stb dolgokra, és az Afterburner az isten, megérheti az AMD Minimal Setup telepítés. Most ezt fogom kipróbálni épp én is.
Frissült a DDU is, ismeri már a 17.1.1 drivert.
Én így szoktam a drivert frissíteni: AMD cleanuputility aztán restart és DDU indít, safe mod újraindítás és DDU futtat, majd reeboot után kézzel a C gyökérből az AMD mappa töröl és aztán CCLeaner elíndít, registry puculás. Amikor kész, új driver telepít. 100% módszer. És csak 2-3 perc az életedből pluszba.
[ Szerkesztve ]
-
windlord
őstag
Srácok!
Hogyan tudom a Wattman-t kiiktatni?
Nem szeretném, hogy folyamat összeakadjon az AB -vel. -
távcsőves
senior tag
Most mentem egyet mindenféle modpack nélkül. Legutolsó non whql driver fent, 120fps semmi lag. Csak a játéktól kell hánynom, ma már rá nem veszem magam még egyszer. Nem tudom mi lehet a gond a WoT-al. Más is írta szarul futt neki RX4XX-n, de fogalmam sincs mi ez. Én próbáltam már mindenféle driverel, és semmi. Mindig megvan a 120fps és vajsima. Csak azért van a gépemen már jó éve, mert tapasztalataim szerint a legjobb vga teszter. Bármi miatt kicsit is instabbil a vga, azonnal kidobb/lefagy/wattman alapbeállítás betöltve. Tényleg, a leggyorsabb vga teszter programom 2011 óta.
Nem értem az ALT/TAB dolgot, le tudom tenni tálcára és szépen vissza is tudok menni. Mi az isten lehet ez... Azért amit irtál módokat kiprobálom úgy is. Csak elöbb iszok egy kávét, mert elsírom magam annyira kész lettem tőle.
Ki fogom próbálni 2mag/4szál is, nagyon szeretnék rájönni mi lehet a gond.
[ Szerkesztve ]
-
Macka
veterán
válasz távcsőves #14976 üzenetére
XVM van fent és a Kopy féle napi statisztika. A Jacktor modpacktól kegyetlenül laggolok.
Amúgy teljesen mindegy, melyik drivert teszem fel, WOT-nál ALT-TAB csak ablakban futtatással működik. Ha teljes kijelzős módban használom, nem ad képet ALT-TAB után, és a játékból kilépésnél sem. NV-vel ilyen gondom nem volt...
[ Szerkesztve ]
-
Hobbbyt
őstag
..Én még mindig nem hiszek ezekben a bányászatokban.
Valahogy túl szűk az elmém hozzá, és az egészet csak kamunak látom. Szerintem nem kell már sok ahhoz, hogy kipukkanjon az egész. Azt nem értem, hogy kinek éri meg fizetni azért, hogy más bányásszon?10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
-
füles_
őstag
válasz ggbuffon1897 #14970 üzenetére
Az a VRM lesz. Amúgy igen, MSI-n normális a magas VRM hőfok.
-
lsc
nagyúr
válasz ggbuffon1897 #14970 üzenetére
Az vrm /tápellátás, a ramot sehol sem mérik/, egyik sem túl magas.
Az élet kegyetlen .
-
ggbuffon1897
őstag
AC Unity alatt MSI Gaming X rx 480 VRAM 90C, gpu 67 C
normális h előbbi ennyire melegszik?
-
Simi37
őstag
válasz #02119936 #14965 üzenetére
Nem Csak anno készlet hiány volt mert mindenki vette bányászni... ma fogom tesztelni a 480at hogy megérős-e, de valszeg az mert akkor nem vették volna annyian. Szóval ha meg csinálom akkor meg ne kicsiben
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
Simi37
őstag
Van itt valaki aki bányászik etheriumot? Elgondolkoztam, hogy mi lenne ha 6db rx470ből csinálnék egy bányászgépet...
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
Sztenly
tag
-
s.bala31
őstag
válasz Hobbbyt #14901 üzenetére
Sziasztok. November óta van meg a Sapphire RX 480 4Gb Nitro+-om. Volt egy kis szabadidőm és kicsit babráltam a feszültségekkel. Eddig jutottam, ezekkel a beállításokkal stabilnak tűnik.
A kártya hőfokára jó hatással volt az alulfeszelés. Timespy-ban 4104, Firestrike-ban 10664 pontot dobott. Annyi lenne a kérdésem hogy ez az alulfeszelős dolog mennyire van rossz hatással a kártya élettartamára? Használhatom így vagy inkább állítsam vissza magasabb fesz-re?
[ Szerkesztve ]
-
Macka
veterán
Létezik, hogy WOT-hoz kevés egy 3.6 Ghz-s I3+RX470? 90 FPS körülim van, de tiszta mikrolagg a játék...
-
Macka
veterán
Köszi a válaszokat!
-
Don.Corleone
aktív tag
Szerintetek 5k felárat megér a gaming X verzió a simához képest? pcx lehúzta ma 86k-ra. Szerintem meg van a befutó, le is csapok rá, csak kell a megerősítés, ha már ennyi mátyás királyt kiadok rá... best buy kategória?
[ Szerkesztve ]
-
Golota
aktív tag
válasz huskydog17 #14939 üzenetére
Nekem a használt cseredarab 1 órán belül kipurcant, szóval elevehibás volt. Nekem is a 3. kártya van a gépemben. Ez most eddig jól muzsikál, de ahogy neked is, az első példány 1 hónapig bírta, szóval még nem akarom elkiabálni a dolgot. Nekem az a problémám ezekkel a használt kártyákkal, hogy jó esetben csak nem tetszett valakinek, de nagyobb eséllyel valami gubanc volt vele. Erős a gyanúm, hogy a visszaküldött darabokatr nem tesztelik rendesen, csak berakják a gépbe, boot, megy fél órát, aztán "hülye user" felkiáltással megy vissza a kiadható kártyák közé.
Eleve nbem értem, hogy miért nem az eredeti dobozában küldik, ha csak valaki elállt a vételtől? Kinek jó, ha te hibás kártyádat a cserekártyád dobozában küldik vissza a gyártónak?
-
huskydog17
addikt
Köszi mindenkinek a választ!
Csak amiatt aggódtam, mert így ugye nincs meg minden gyári tartozék és mivel rá van írva a garancialevélre, hogy a kártyát minden tartozékával együtt kell visszajuttatni gond esetén, a csere terméknél erre már nem lesz lehetőségem. Na persze ezek apróságok, ezért is remélem, hogy ezek miatt nem lesz fennakadás ha neadjisten a harmadik kártyát is gariztatni kéne.
Amúgy AtiPC
Na meg ilyenkor a cseretermék doboza és gyári tartozékai hol vannak?
A biztonság kedvéért majd rá fogok kérdezni a boltnál is, nehogy emiatt bármi gond legyen.
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Hobbbyt
őstag
Hát, azért ne legyünk túl szőrös szívűek.
A garanciális csere sokszor csak a hibás alkatrészre vonatkozik.. így az, hogy a régid dobozában kaptad a másikat még teljesen normális lenne. Bar ugye msi mellé nem jár semmi sem, így kicsit érthetetlen.. de okés.
Az meg vicces, hogy sima helyet X-et kaptál ami giga zacsiban volt. Most gondold el, mi lett volna ha X helyett kapsz simát?Amúgy.. ez a hátránya annak, hogy boldog-boldogtalan vissza élhet az elállási jogával.. Jogilag lehet, hogy újat kaptál csak valaki 2 hét után rájött, hogy egy 980Ti után nem volt jó csere a 470 és inkább vissza küldte..
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Macka
veterán
Sziasztok!
WOT-probléma: ALT-TAB és játékból való kilépéskor nem jön vissza az asztal. Tapasztaltatok ilyet, és mi a megoldás? (RX 470, relive előtti utolsó driver)
[ Szerkesztve ]
-
ggbuffon1897
őstag
feltették itt előttem a kérdést:
nekem is egy fent ragadt AB okozta az órajel beragadást, amit letakarítva és drivert is újrarakva helyrejött. De ettől függetlenül nekem az AB sokkal átláthatóbb mint ez watt izé.
Szval hogy kapcsolom ki ezt a Wattmant?
-
ncc1701
veterán
Enyém kapásból használt/kibontott volt. Ipon. Csak nálam cifrább volt a szitu, mert msi dacára ilyen 85 fokokon üzemelt 100% venti mellett, szét kellett szednem újra pasztázni, mert mikor visszavittem gariba, onnan lepattintottak, mondván ez normális.
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Ha nem ugyanazt a termeket kuldtek vissza vagy nem pont olyat akkor nem kell elfogadnod a cseretermeket es vissza kell hogy adjak a penzt.
Itt fel kell tenned a kerdest hogy megerie neked. Amint jelzed hogy nem sima gaming kapsz egy ujat. Az msinel meg 280xek is szarasig van gari céljából. As asus sem ujat ad új garival hanem egy osszevissza javitottat.
En nem vinnem vissza a helyedben. Igazad van de csaknidot penzt vesztenel vele. Meg x helyett kapnal két het múlva egy simat.
Sajnos az msi es asus borzalmasan áll a gari kérdéséhez. Szinte mindig adnak egy javitottat.
A sokat szidott giga illetve gainward a legkorrektebb.
Vagy kapsz egy ugyanolyan kategóriát csak ujban. Értsd gtx780tibol gtx1070. Vagy penz vissza
[ Szerkesztve ]
-
windlord
őstag
A Wattman -t hogyan lehet kikapcsolni?
AB -vel folyamat összeakad.Sorry, de nem jövök rá....
-
windlord
őstag
válasz MasterMark #14942 üzenetére
Hat nem kicsit pofatlanok...
Tenyleg, melyik bolt az ilyen jo fej?
-
SzlobiG
félisten
Melyik üzlet volt ez? Amúgy sztem semmi baj nem lesz belőle biztos valaki élt a pár napos vissza küldéssel és vissza kérte a pénzt. A garid onnét indul úgy is.
-
Scooby
aktív tag
válasz Hobbbyt #14915 üzenetére
Csinálok akkor egy olyat is, de mivel ha bármi fut a háttérben az is visszafogja a teszt alatti teljesítményt, ezért amikor a pontokat vadászom kilövök minden felesleges programot.
(#14920) Kvg
Ahogy (#14921) Szoszo94 mondja! A driver resettel arra céloztam, hogy a driverben minden az alapon van, sehol semelyik részén nincs módosítás!
(#14922) Laja333
Amennyiben BP-i vagy tudok neked segíteni! Elhozod hozzám a kártyát és megnézzük az én rendszeremben, hogy mit produkál. De abból amit írtál feltételezem, hogy a táp 12 voltos ágával lesz a gond, bár szoftveresen mérted ami csalóka! Az is segíthet a dologban ha műszerrel rámérsz a 12v ágra üresjáratban és terhelve is!
(#14924) Kvg
Szerintem az a hivatalos ha senki semmit nem mókol a driverben! De ez csak az én véleményem!
(#14933) Deer76
Nem feltétlen, csak el kell dönteni melyiket használod! Amennyiben a wattmant úgy az AB feltelepítve se legyen, vagy ha fentvan akkor véletlen se fusson, még a háttérben sem!
Ha AB-t használsz akkor szerintem gép újraindításnál lépj be a driver kezelőjébe tegyél mindent alapértelmezettre(reseteld a beállításokat), zárd be, nyisd meg újra a kezelőt és a játék globálisnál állíts amit szeretnél, bezárás, gép restart, és innentől kezdve el kell felejteni, hogy ilyen van a gépen! AB-t felteszed és beállítod ahogy neked megfelel, ha segítség kell akkor fogunk segíteni![ Szerkesztve ]
Minek az?
-
huskydog17
addikt
válasz huskydog17 #13285 üzenetére
Nos, véget ért a gariztatás, ugyanis ma megérkezett a cseredarab.
Őszintén szólva én arra számítottam, hogy kapok egy másik, új 470-es Gaming-et, de e helyett kaptam egy, nagy valószínűséggel használt Gaming X-et, vagyis X nélküli helyett kaptam egy X-es verziót, csak meglepődtem, hogy már használtan.
Ez mennyire normális egy gariztatásnál, hogy a cseredarab nem új? A garancialevél a cseredarabra vonatkozik, tehát ugyanúgy elindult most megint a 3 év. Kell az ilyet jelezni az üzletnek vagy ez elfogadható dolog? Más is járt már így (gariztatás után a cseretermék használtan érkezett)?
Néhány óra tesztelés után egyelőre hibátlanul megy, de ugye ne feledjük, hogy az előző is hibátlanul üzemelt kb. egy hónapig. Szóval néhány hónap múlva derül csak ki, hogy ez mennyire jó. Ez nálam már a 3. MSI 470-es, mert ugye az első kettő sajna hibás volt.Hogy miért vagyok abban biztos, hogy használt?
Rögtön kicsomagoláskor a kártya kimeneteinél az egyik piros fedőcucc hiányzott, a ventin nem volt fólia és az antisztatikus zacskó egyrészt kicsit alulméretezett volt, másrészt ott van rajta (zacskón) egy nagy Gigabyte felirat.
Ha újat kaptam volna, akkor valószínűsítem, hogy a doboz is járt volna hozzá, most viszont a régi, hibás kártyám dobozában érkezett meg a használt cseredarab. Mennyire szabályos ez? Látom más is kapott már használt csereterméket.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
MasterMark
titán
fules:)) és zsizsef: Ezek hány gigás kártyák?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Deer76
aktív tag
válasz Deer76 #14865 üzenetére
Tudtok segíteni? Bárhogy is állítom be a Wattmannt, játék közben csak felmegy maximum fordulatszámra a venti. Zavaróan hangos, a kártya meg 45 fokos csak.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
füles_
őstag
XFX RX 470 SF @ 1250/1800 950mV
3/4-ed óra W3 után:Kicsit módosítottam az eddigi beállításaimat (1250/1750 1V), most egy ideig így fogom használni. Aztán ha megunom megyek lejjebb feszültségben, mert még így is maradt benne. A memóriát is megpróbálom majd alulfeszelni
A temperature target-et is feljebb toltam 70-ről 75 fokra, így mostmár tényleg semennyire sem lehet hallani a kártya hangját. -
leviske
veterán
válasz Yutani #14887 üzenetére
CSAK rossz tapasztalataim vannak a céggel. Elképzelhető, hogy én és a környezetem nyúl bele folyton, mindenesetre nem kísértem többször a sorsot.
Viszont köszi, hogy legalább Te válaszoltál. Így a reakciókból le tudtam szűrni, hogy jobban járok, ha inkább én magam eladom a kártyám és az XFX-et nézegetem.
-
Fortum
tag
Sziasztok !
Egy hete vettem egy XFX RX480 BE 8GB-os kártyát. Kezdő vagyok és most kezdek csak játszani,de érdekelne a kártya viselkedése alap szinten.
Pl: hőmérséklet? Meddig van biztonságban a kártya ? A gépházam Zalman Z11 Plus nagyon jó hűtéssel,de azért ultrán játszva mindennel néha félek,mert sose volt ilyen komoly kártyám.
A 74° Far Cry4-nél ultrán mennyire számít vészesnek? (ilyenkor is csak nagyon langyos levegő távozik a gépemből.)
Szóval a kérdésem,hogy milyen módon tudom játék közben néha csekkolni a VGA tulajdonságait.
Esetleg hogyan tudok egy elemzést készíteni a játékról?GPU-z-t letöltöttem de használni még nem igazán tudom. A játék közben hogy tudom megnézni ? Mindig lépjek ki ?
+1 kérdés: a legújabb driverben,hol kell beállítani,hogy mutassa az FPS-t játék közben.
Előre is köszi a válaszokat !
[ Szerkesztve ]
-
$R64
tag
Sziasztok!
Valakinek van ilyen kártyája - XFX RX480 4GB? Ajánlott márka az xfx, msi... Erről a darabról mi a vélemény?
Rx470 A kettő között vacilálok, nyilván az ár tükrözi durván arányosan a tudásbeli különbséget. Mind a két darab halk, ajánlott, konstrukció?
Köszi! -
Laja333
őstag
válasz Habugi #14842 üzenetére
Közben kiderült, nem tudom a másik gépbe rakni a VGA-t, nincs PCI-E tápcsati.
Viszont.
Alapból a VGA-ba egy olyan PCI-E tápkábel van bedugva, ami a tápból fixen jön ki. Modular táp lévén, gondoltam megtámadom egy új kábellel, amit be tudok dugni a táp erre kijelöl pontjára (CPU/PCI-E). Eddig ezek szabadon voltak, a 290x-em is a fix kábelről kapta az áramot.A kártya hellyel-közel tartotta az 1350/2200-at kitolt power limittel. Voltak 1-2 másodperces órajel beesések, szóval valószínűleg ezen az ágon sem olyan stabil a táp.
Viszonyításképp visszaraktam az eredeti kábelre, ekkor már ez történt:
GPU-Z nem mellékeltem, mivel kezdeti értékként itt is megvolt az 1350/2200, a mérés alatt esett szépen vissza. Lehet, hogy ezen az ágon valami túlmelegszik a tápban? Terhelésre visszaveszi az áramot :S
[ Szerkesztve ]
-
Szoszo94
őstag
-
Hobbbyt
őstag
válasz Yutani #14913 üzenetére
Megszámoltam, mind a 2 hűtés 36 lamellából áll..
A vastagságra pedig egyszerűen nem találtam képet a gigánál. (de nem hiszem, hogy vastagabb lenne ennél, mivel az is belefér 2 slotba és a ventije sem túl slim.) És még mindig csak ott tartunk, hogy ez a Sapphire sem a hűtéséről híres most.(#14916) Kvg : A megjegyzésekkel mindig csak a baj van.
(#14918) MasterMark : Van egy Passzív Giga 9600 GT 1Gb elfekvőben, a fiókban.. azon nincs ekkora borda
Üresen 55 fok körül járt, terhelve 85.
Régebben gondoltam rá, hogy be kéne tenni az Ati mellé a Physx miatt, de azóta is várat magára a dolog.[ Szerkesztve ]
-
Szoszo94
őstag
Heaven ezen beállítások alapján, driverben minden default, WattTool-al 1375/2250 (1157mV-1157mV)
-
-
Scooby
aktív tag
Meló után volt egy kis időm a múltkori beállításokat picit feljebb löktem. A képen minden látszik aminek kell. A driverben nyomtam egy alaphelyzetre állítást! Csak kijött belőle az a 300-400 plusz gs. Szerintem még ki lehet a gépből préselni egy kicsit
Hétvégén ha hideg lesz akkor rányitom a gépre az ablaktok és meglátjuk mit megy ha rendesen le is van hűtve.[ Szerkesztve ]
Minek az?
-
Hobbbyt
őstag
válasz #02119936 #14907 üzenetére
Annyira azért nem kicsi..
Ez a VRM hűtés dolog már túlságosan is fel lett fújva. A mostani EVGA GTX széria az aminél ez problémás, de őket leszámítva az összes gyártó jól megoldotta a problémát. Nem jár semmiféle előnnyel az, hogy az XFX 20 fokkal lejjebb van az MSI-hez képest. (ezzel szemben a halkabb hűtés mérhető előny)
Van itt pár MSI tulaj, jó lenne ha valaki tuningolt HWinfo adatokat tudna adni. (sajnos én ezt elfelejtettem nézni annak idején)
-
távcsőves
senior tag
válasz MasterMark #14903 üzenetére
Azzal mi a baj Gigabyte esetén? Van igényesebb kivitel, de elég ez is.
-
törölt tag
válasz Hobbbyt #14901 üzenetére
A hűtőfelületet nézzük akkor a zafír nak a legkisebb. ha teljesen oldalról néznéd akkor látnád mennyire kicsi a PCB-re merőleges magassága néhol.
A plates vrm hütés meg szar mert nincs borda ami lvetőt kap az meg meleg.
XFX aktív vrm hűtése 20 fokkal minuszban van az MSI hez képest. Mondjuk mínuszhoz hozzárjárul az hogy nagyan nagy a (hatásfoka 85 90 %) gyari beállításokkal.
[link][ Szerkesztve ]
-
Szoszo94
őstag
válasz Hobbbyt #14902 üzenetére
Na ezért kérdeztem a beállítás, hogy milyennel kell mérni. Rámérek újra majd
Az a hőfok annyi, pár napja ugyan ezekkel a beállításokkal 1280*720 stress test közben (30 percig hagytam) szintén 75-77 fok közt játszott
-
Hobbbyt
őstag
válasz Szoszo94 #14898 üzenetére
Nem vagytok ti kivételek, csak a beállításban nektek az ExtremBurning nincs bepipálva.. de anélkül meg az egész nem is ér semmit.
Az a hőmérséklet ennyi idő alatt még nem állt be, hidd el. Majd ha olyan egyenes lesz mint az enyém.. na akkor.[ Szerkesztve ]
-
Hobbbyt
őstag
válasz Yutani #14897 üzenetére
Az az érdekes az egészben, hogy sokszor nem lehet egy képről megállapítani, hogy mennyire hatékony a hűtése. egy képről pár hibától eltekintve a Giga hűtése is jónak néz ki.
A direkt érintkező hőcső kifejezetten jó megoldás ha kellően jól van megmunkálva a felület.. viszont a WRM-ekkel nem lett volna szabad összekötni a GPU-t... hisz így oda-vissza fűtik egymást. Ellenben az, hogy a VRM a hátoldalon is össze van kötve egy hőpaddal a backplattel egyedülálló (sajnos a többi gyártó nem kötni össze)
A hőcsövek számának elégnek kéne lennie, hisz az MSI-n is csak 3 van. (2 vékonyabb +1 vastag)Amit jól lehet látni, és előre vetíti a hűtési teljesítményt az a hőleadó bordák mérete.
MSI
Giga
Sapphire
XFX
A képeket nézegetve, megpróbálva egymás mellét tenni őket.. szerintem az MSI a legnagyobb hűtőfelületű őt követi az XFX és még ő is majdnem kétszer akkora hőleadó felülettel dolgozik mint ami a Gigiának van.. De még a Sapphire is láthatóan többel van. Ez az igazi oka az egésznek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- RTX 3070-ET KERESEK TÖBB DARABOT 105-115k típustól függően!
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
- Geforce GTX 10xx FE, Hybrid
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest