-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZozzHUN
addikt
Na, ahogy a nagy könyvben írva vagyon, fogtam, vGpu 1300mV fel, gpu clock 1200re, bele a közepibe, Crysis 2 indít, fekete képernyő, semmi reakció, restart
-
ZozzHUN
addikt
válasz
MPowerPH #4798 üzenetére
Hát igen, viszont jó hír, hogy GPU Tweak progi gpu temp mellett memória és power temp-et is kiír, gondolom VRM temp akar lenni. Így csupaszon gondolom memóriának ne nagyon adjak feszt
(GPU Tweak-nek csak a monitor része fut, MSI Afterburner Beta 14-essel állítok mindent, ezek alapján akkor minden ref benne, csak DCII hűtés van.
)
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Cybertrone #4796 üzenetére
GTX 470 miatt volt fent
Csak sajnos 120 aprós áron nem kapok áfás számlát
BTW: TOP válogatott HD7950 GPU ASIC 75.5% !
-
Cybertrone
veterán
válasz
ZozzHUN #4795 üzenetére
Mit keresett NV driver a gépen
? Am 120k volt a 7950? Kicsit többért már 7970-et veszel(igaz refet) itt az aprón
Ezen kívül elszomorít hogy a minőség mint olyan alternatíva a gyártók szürke állományából kitörlődik
Ja hát igen ha kell a számla!Viszont én az általad leírtak után keserű szájízzel tekintenék a szerzeményre
-
ZozzHUN
addikt
válasz
radi8tor #4793 üzenetére
Miazhogy gazdaságos?
Amúgy egy tipp mindenkinek, a legújabb nvidia driver meghülyíti a kártya bios fan profilját, szóval vigyázni vele, nehogy előre ítéljetek, majdnem azt mondtam, hogy idle milyen hangos ez a dög, de aztán nvidia driver uninstall után egész csöndes lett
Amúgy másik érdekesség, végre leírhatom, mert nem egy kártyán láttam:
a Direct Cu aluminium bordájának a megmunkálása valami borzalmasan undorító, fém forgácsos szutyok. Volt nálam egy HD6950 DCII, tiszta karc, fémforgács, de azt mondták ilyennek vették, oké... Erre kibontom a HD7950 DCII TOP-ot, és ugyanolyan karcos, fémforgácsos a ventilátor mellett-alatt... majd csinálok képet, de ez nem 120.000 Ft-os kártyához méltó minőség... Persze nem nagy darab fémforgácsokat kell elképzelni, hanem szálka méretűt.
-
Cybertrone
veterán
válasz
radi8tor #4793 üzenetére
Pfff ez de gáz
A kistesóra már nem jutott egy kis fém, vagy valami vagy bármi?
Mondjuk azt hozzáteszem hogy ha hajtotta volna a ramokat kicsit masszívabban, és vagy nem aME3-al gamel lehet hogy melegedett volna a cucc... ez is olyan teszt ahol olyan gamel tesztelnek ami kb 20%-ban használja a vga-t, mert 60 fps-re van belőve, és alig kell neki power... Sacc mint az ember az 580 topikban az 1280-as felbontású vga összehasonlító tesztjével -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ZozzHUN #4791 üzenetére
7950-en nincs. Az a tesco gazdaságos.
7970-en ilyen hűtés van BMW001: [link]
Láthatod, hogy van rajtuk olyan gumi hőátadó, igaz van amelyik memóriának csak a felére jutott, mert nem fért el a hőcsövektől.
Ezen a videón meg látható a RAM hőfok is, szinte meg sem mozdul.
Cybertrone: Neki 7950 van. Azon nincs.
Teljesen más kivitel, mint a 7970. -
ZozzHUN
addikt
válasz
Cybertrone #4788 üzenetére
Ha úgy érted, hogy DCII-n backplate van akkor tévedsz, legalábbis TOP-on nincs
-
Cybertrone
veterán
válasz
ZozzHUN #4787 üzenetére
Az biza pucér...
BMW:
A R3E-en is digi vrm van még is melegedik mint a dögazok a vrm-ek meg 300w+-ot küldenek szerinted hidegek? A francia tesztben a dcu2-nek a vrm része melegebb volt mint a refnek, most már értem miért... jó pofa a backplate, de az alatt igen meleg a helyzet!
-
MarcZ
senior tag
Az a nagy baj a GTA IV-vel, hogy CPU-ban rejlik neki az FPS és nem a videokártyában. Van YouTube-on gyerek, aki 560 Ti-vel tolja, de i5 2500K-ja van, ami 4,6GHz-n ketyeg, úgy 60-70 FPS van neki. Minden a procitól függ igazán, GTA IV-nek még egy GTX 460 is elég, csak legyen jó a proci.
-
muci07
tag
válasz
Cybertrone #4778 üzenetére
Sziasztok! Valaki próbálta már a HD7950-en a GTA IV-et? Nagyon kíváncsi vagyok, mert ilyen kártyát tervezek. Fut rendesen? (felbontás 1920x1080 minden kimaxolva?) CPU: i5 + 8GB RAM. Mire számíthatok?
A GTA V-öt meg csak megemlítettem:
Remélem alakítanak rajta valamit a vásárlói visszajelzések alapján...
Szóval vagy szövegértésből nem voltál jó, vagy szemüveg kell neked.(bocs ezt nem hagyhattam ki!)
-
ZozzHUN
addikt
Azt jol latom hogy se vrm se ram hutes nincs DCII-n?
-
DjDanee87
addikt
Mennyire erős a 7970 ? Legerősebb 1 GPUs kártya jelenleg, szerited?
Nemhiszem, hoy alakítanának bármit is bármin. Driver isszar volt már az előző 6900as szériánál is GTAhoz, azzal sem csináltak semmit. 6900as kártyával, ha esett a játékban az eső voltak esőcseppek amik zölden vagy pirosan világítottak. Azt sem javították ki.
-
Tirexi
addikt
Igazából most nem tudom, hogy mi a gond. A driver-t nem tudják megírni vagy a játék ennyire gány de 1200Mhz-es 7970-el 30FPS és szaggat meg előszeretettel eltűnnek a textúrák.
De ugyan ez a 6970-el is tehát a GTA4 játszhatatlan ATI VGA-val.
Az 580 szépen vitte, szinte repült.Szal hiába az erős CPU vagy a sok rendszer memória ha nincsen megfelelő VGA támogatás kukázhatjuk a játékot.
Pedig én is sokat toltam a GTA-t de most kb törölhetem le a gépről. -
DjDanee87
addikt
-
Zoli54213
aktív tag
Amúgy számít az hogyha Crossfirebe szeretném tenni a vgat hogy egy egyik Gigabyte (windforce 3x) a másik meg VTX?
-
muci07
tag
Sziasztok! Valaki próbálta már a HD7950-en a GTA IV-et? Nagyon kíváncsi vagyok, mert ilyen kártyát tervezek. Fut rendesen? (felbontás 1920x1080 minden kimaxolva?) CPU: i5 + 8GB RAM. Mire számíthatok?
-
Enclave
aktív tag
MSI 7970 Lightning új fotók. Itt is 1070es mag és 1400as ram szerepel.
Amit még mindig nem értek,h. ilyen gyorsan elkészültek volna a Cebit óta a végleges kártyával és bios-szal?
(Cebit-en állítólag azt nyilatkozták,h. még csiszolnak a kártyán, a kiállított példány és annak bios-a nem végleges)Legalább működés közben látható (éljenek a kék ledek
) viszont teszt nem volt...
(vagy én nem láttam) -
MPowerPH
félisten
válasz
Sontir Fel #4759 üzenetére
Én a lightning -re várok.
Egyébként van fent olcsóbban is már használt példány.
mod: Egyébként a ASUS HD7970-DC2T-3GD5 155k, most megnéztem.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Sontir Fel #4757 üzenetére
Én innen a PH-ról rendeltem, pécsi kiskerből, 3 év papíros garival, áfás számlával kaptam. Talán még mindig rendelhető. Igaz másfél hetet vártam rá. De ugye türelem...
-
Sontir Fel
őstag
válasz
MPowerPH #4755 üzenetére
Nem ismerem, ezért is írom hogy állítólag nem jó a vrm hűtése. Mivel nem mindenki tudja 130Kért beszerezni a referencia Asust, szerintem ez jelen esetben nem mérvadó. Egy normális boltban -ami nem valami kamu webáruház, ahol hetek múlva kapod meg a kártyát, tántalán- a ref Asus még mindig 150k. Hangsúlyozom, hogy boltból, papíros garival, áfával stb.
Ha 160k akkor szerintem jobb mint a szerelgetős megoldás, főleg hogy fakezem van, kampóval a végén
-
Petyyyyy
addikt
válasz
ZozzHUN #4754 üzenetére
Nem is mondhattam volna jobban. Bár remélem ez nem olyan, mint az autós újságírásban. Az újságírók egy az átlagnál jobb minőségűre összerakott példányt kapnak tesztelésre. Még a végén Cybertrone-nak lesz igaza és a "mezei" DCII modellek hangosabbak lesznek.
Szurkolás: ON. -
MPowerPH
félisten
válasz
Sontir Fel #4750 üzenetére
HD2900XT, 4870, 4870 X2, 5870... Ezeket a kártyákat használtam ezzel a hűtéssel. Egyáltalán nem karcsú a VRM része, anno posztoltam több eredményt is a megfelelő topikokban. Annyira nem rossz, hogy a gyárinál is jóval erősebb. Ami a refen van, az se valami combos, mert a venti mellett van neki egy hővezető páran, ami egy vékony lemezhez kapcsolódik.
Garit nem bukod, felszerelést csak azt tudja elrontani, aki fakezű. Az meg ne nyúljon hozzá.Nekem egy darab álmatlan éjszakám sem volt. Vagyis volt...amíg meg nem jött postán.
Nem tudom az árát. Nekem 131k volt a referencia Asus, ez a hűtő még plusz 20k lenne rá. Szóval 151k -nál járnék. Mennyi lesz a DCUII?
Cybertrone: Csak hiszed.
Ellenkezőleg. Nagyon szépen teszi a dolgát.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Cybertrone #4753 üzenetére
Max a vélemények oszlanak meg, de a grafikon tisztán mutatja, hogy ekkora OC mellett a DCII olyan hangot ad ki mint a ref default órajelen
Lehet mégiscsak ma jön a DCII HD7950, szurkoljatok, hátha Hardverker bevételezi még ma és nem kell hétfőig várni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Hogy fel élénkült a topic ASUS HD 7970 DCUII review után. Öröm ennyi HSZ-t látni.
-
Cybertrone
veterán
válasz
Pietrosz #4749 üzenetére
Mi bajod van vele? Az egy egy kilós masszív cucc, mindent lefed, erős a ventillátor, nem hagy cserben, kivülre teregeti a meleget
És ha lehet hinni a teszteknek hiába a 3 slot, hiába a 2 venti szart sem ér
Vagy ahhoz hogy érjen valamit akkor azt is piszkállni kell... akkor meg szerintem mind1... főleg úgy hogy 130k a ref 150k a 3 slotos... cf-be meg a 3 slot miatt nem tenném be
-
Sontir Fel
őstag
válasz
MPowerPH #4747 üzenetére
Még véletlenül sem kötekvés, de ha jól rémlik akkor a dcu2 az 7kval több mint a ref, amit te mondasz az meg 15-20k. Szerelni kell, mókulni kell, rakosgatni a ref hűtést, álmatlanul forogni a gari miatt és még a vrm hűtése se jó a cuccnak állítólag. Én lusta vagyok és spúúúúr, ha nagyon számítana a hang akkor inkább a DCU mint a mókulás
-
Pietrosz
addikt
válasz
Cybertrone #4748 üzenetére
Ennél [link] biztosan jobb.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Sontir Fel #4746 üzenetére
Én ha rendes léghűtést akarok, akkor veszek rá egy Arctic Cooling Accelero Xtreme 7970 -t. Nagyon sok kártyámon bevált eddig, mind teljesítményben, mind hangban nagyon meggyőző. Persze nem egy olcsó móka.
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
Sontir Fel #4738 üzenetére
Nem olyan rossz?
1335-öt ment az enyém 1299mV-n a gyári ref hűtéssel. De a többség is tudja az 1280-at.
mod: Én sem látom a 3 slot létjogosultságát.
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
Cybertrone #4736 üzenetére
Ez nagyon gonosz hozzászólás ma!
"Direkt linkelem nagyba, had lássa mindenki"
-
Pietrosz
addikt
Az a 3 DBa különbség kétszeres hangteljesítményt jelent...
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Cybertrone #4736 üzenetére
Azért 1,3as fesz mellett nem rossz az eredmény. Aki nem cibálja a kártyát annak viszont bőven elég a ref, ahogy nézem.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
SzlobiG #4734 üzenetére
Szerintem erre gondol:
We applied a hint more at 1300Mv and ended at 1250 MHz with a stable overclock, and that is very nice. The GPU was hardly getting warmer as we reached 70 Degrees C but by compensating the additional heat, the cooler RPM went up and as such the noise level now has risen towards roughly 41~42 DBa, still extremely respectable.
-
SzlobiG
félisten
válasz
ZozzHUN #4731 üzenetére
Ott van a grafikonon Load: DCU II 39dba, Ref 42dba.
(#4732) Cybertrone Radiátor erősködött hogy ilyen olyan jó.
-
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #4728 üzenetére
Egyébként ha csöndet akarsz, akkor vegyél vízhűtést, és mehet rá a full cover. Annál hűvösebbet és csöndesebbet úgysem találsz.
-
SzlobiG
félisten
válasz
ricshard444 #4728 üzenetére
A grafikon szerintem magáért beszél az oldalon a számok nem tévednek.
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #4725 üzenetére
Nem valószínű. És engem igazán nem érdekel a db, 40%-ra van belőve a venti, úgy tudja az 1250MHz-t 1200mV alatt. Nekem egészen másra kell a VGA, mint Neked. 3Dmark alatt kit érdekel, hogy mennyire süvít?
Plusz azért nézz rá a dba-s grafikonra, nem kecsegtet túl sok jóval.SzlobiG: Az MSI megoldása is pont ugyan ilyen. Két dolog miatt szimpatikusabb. A 2 slotos hűtés, és nincs OCP. Magyarul addig tudod húzni, amíg a GPU bírja, nem kapcsol be a védelem, nem fagy ki tőle a tesztprogram. És nem kell a GPU órajel javára a memórián spórolni.
-
SzlobiG
félisten
válasz
MPowerPH #4724 üzenetére
Ezt tudni lehetett, hogy csodát nem kell várni tőle tuningba semmivel nem lesz jobb, max extrém körülmények között a PWM miatt, az MSI megoldása ugyanolyan parasztvakítás lesz mint ez.
Az a durva hogy a hangja is valami 2dba-val alacsonyabb csak terhelve.
(#4725) ricshard444 Ajánlom nézd meg a dba-s grafikont is.
-
-
Tody56
aktív tag
-
hoolla
aktív tag
Közben itt van szerintem az egyik, ha nem a legjobb léghűtéses hd 7970: http://m.tweaktown.com/reviews/4599/sapphire_radeon_hd_7970_dual_x_3gb_oc_video_card_review/index.html
Nem took normálisan linkelni mert telóról írok. -
hoolla
aktív tag
válasz
Cybertrone #4714 üzenetére
Van monitor is de az jelenleg a konyhában van és a barátnöm nézi ha főzőcskézik, meg jobban tetszenek a színei a panának. Viszont nem volt hasonló problémám az előző 6950 kártyával. Azt is így használtam hónapokig.
Köszi BMW azt én hülye még nem néztem, de szintén azért mert előtte nem volt ilyen gondom. Rögtön az első indításnál a csere után így fogadott.
-
hoolla
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Egy ideje már megvettem egy sapphire 7970 ref karit, csak nem volt idöm vele foglalkozni. Az elsö dolog a csere után az volt hogy amikor indítottam a gépet elcsúszott kép fogadott, ami azt jelenti, hogy ami jobbra lelógott a tv röl az a bal oldalon folytatódott. Ez pontosan a kétharmadát jelenti a képnek. A windows indulásával rendbe jön, de a biosban, vagy windows telepítésnél sajnos így kell használnom. Hdmi kábelen keresztül csatlakozik a pana 42"os full hd plasma tvhez. Eddig azért nem írtam mert gondoltam hogy ha drivert frissítek plussz windows pucolás után megszünik a probléma, de ezek megtörténtek és még mindíg fennál ez a képi hiba. Szerintetek? Örülnék ha gariztatni tudnám, mert cserélném a sapphire double x re amit nektek is csak ajánlani tudok. A másik gondom ez elöbb említett csíkozódás. Amig még a cds driver volt fent addig bekapcsoltam a vsyncet és nem volt csík a tvn amióta a 12.2s drivert telepítettem csikozódik minden mozgásnál hiába van bekapcsolva a vsync. Akkor is csinálja amikor az ablakokat mozgatom az asztalon, vagy filmet nézek. Ez viszont már a bosszantó kategória. Tudtok erre, ezekre valami orvoslást? Köszönöm! -
r0besz
csendes tag
120 ezer ft kártya lenne ez ??
GTX 580 az drágább ..
szerintem 7950 jobban megéri .. pláne alacsonyabb fogyasztása van ..
ZozzHUN: Nem mindenki érti a viccet
Kulturált hely ez ..Nem igen lehet hülyéskedni
Igaz tegnap regiztem ,de régebb óta olvasom a fórumot ..
Sok ember a semmiért veszekszik ,minden ember más és a véleményük is más és felfogásuk ..és túl hívatalós megnyilvánulásuk ezzel nincs gond -
Cybertrone
veterán
válasz
gainwardgs #4702 üzenetére
Mint ha nem lenne mind1.... kapcsolatai mindenkinek vannak, de ha kicsit is tudod jones eloeletet akkor rajossz hogy o nem tartozik a doppingolt emberek koze!
-
MPowerPH
félisten
válasz
Sontir Fel #4700 üzenetére
Akkor szerencsés ember vagy.
Mondjuk rFactorban még én sem találkoztam vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby elektronika
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest