- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz
DroiDMester #20889 üzenetére
Ezt próbáltad már? Én ezt használom minden driver frissítés előtt, és eddig bevált!
AMD hivatalos driver eltávolító szoftver.
AMD Catalyst Un-install Utility -
ÁdiBá
veterán
Tegnap picit tesztelgettem a Dirt3 játékot FullHD-ban kimaxolva.
i7 2600K 4,6GHz 151Fps minimum 190 maximum
i7 3770K 4,6GHz 150Fps minimum 201 maximum -
-
Gery0505
aktív tag
válasz
Gery0505 #20893 üzenetére
Köszi Srácok igazatok volt, frissíteni kellett a drivereket, az alaplapit is, és megoldódott a probléma. Hála Istennek nem kellett (még) biost frissíteni, így elmaradt a Bios cirkusz.
Gyönyörű grafikákat látni a Heavenben is. A kombustor meg gyorsult vagy 15-20FPS-t. Eddig 110-112-vel ment, most meg 126-127FPS-sel. Felhúztam mindent ami a csövön kifért és ekkor teljesítette ezt az értéket. Ez persze sok lesz a karinak, mert 80C-os VRM-nél lekapcsoltam a dolgot. Nagyon örülök, Köszimégegyszer.
-
Gery0505
aktív tag
válasz
DroiDMester #20885 üzenetére
Akkor elcsesztem a telepítést? Win reinstall kéne? Az alaplap cuccait is a CD-ről telepítettem. Feltettem a Catalyst új driverét amit linkeltél, de nem javult a helyzet. Expressel uninstall, aztán újraindít, a vezérlőpultban is megnéztem, mindent letörölt-e a gépről. Leszedett mindent, feltelepítettem, de a helyzet nem javult. A heaven ugyanúgy rossz.
-
radi8tor1: Elnézést,megpróbálok jobban odafigyelni,kiment a fejemből!
-
válasz
DroiDMester #20889 üzenetére
Köszi,az expressel szedtem le, aztán restart és utána raktam fel amit linkeltél. A másik progit is kösz,10 dolcsi,lehet meg is veszem majd,nem sok érte,ha rendesen leszed minden szemetet.
SzlobiG: Én soha nem szoktam kibontani azokat,olyan állapotban van az összes,mint amikor becsomagolta a gyártó a dobozba.
Figyelj oda, hogy 5 percen belül szerkesztéssel adj hozzá még a mondandódhoz.
Utolsó alkalom, hogy megteszem helyetted.[ Módosította: radi8tor ]
-
válasz
I.T.E.M #20887 üzenetére
Ha szívni akarsz akkor nyugodtan használj Driversveeper -t
(mert olyan dolgokat is kitöröl a winből amit nem kéne, utána meg kapod sorba telepítésnél a hiba üzeneteket, a tudatlanok meg ilyenkor elkezdik szidni/anyázni az AMD -t meg hogy milyen sz@r a driver, közbe meg csak USER ERROR van)
Ha alapos akarsz lenni akkor először EXPRESS módba mindent leszedsz, Restart, és úgy fel a friss driver.
Ha meg már túl sok(5-10.db) Driver/VGA volt a gépen win telepítés óta, akkor érdemes ráengedni express uninstall után egy csökkentett módba indítást és DriverCleaner DotNET -el kitakarítani a maradványokat! (ez legalább nem töröl olyat amit nem kéne) -
válasz
Gery0505 #20884 üzenetére
Kár volt a gyári lemezről feltenni a KÓKÁNYOLT ASUS Driver -t valószínű fent maradt belőle valami hiába tetted fel a 13.3 -at és az kavar be
Próbáld meg EXPRESS uninstall módban leszedni, majd újra feltenni a 13.3b3 -at!
Gondolom akkor az ALAPLAP dolgait is a gyári lemezről tetted fel, ami szintén ELAVULT... attól is lehet ilyen hiba jelenség
-
Gery0505
aktív tag
válasz
DroiDMester #20882 üzenetére
Persze, de még csak most ismerkedem a cuccokkal, nem tudom mit hol kell megnézni, frissíteni stb. Feltettem a drivert, a valley benchmark szebb lett, nem hibázik, de a heaven ugyanúgy rossz, ugyanúgy csíkos a kép.
Szerk: Igen a gyári CD-ről telepítettem a drivereket.
-
-
Gery0505
aktív tag
válasz
DroiDMester #20878 üzenetére
Hát a valley sem az igazi, betűket dobál be a képbe amikor fut a benchmark. Köszi a tippet! Egyébként honnan tudod megállapítani, hogy a 12.6-os van fent? Én a GPU-Z-ben a 8.98-at látom. Ebben a 12.6-os Catalyst van beépítve?
-
-
pcsabat
őstag
válasz
DroiDMester #20878 üzenetére
Milyen ez az új driver? Próbáltátok?
-
válasz
Gery0505 #20872 üzenetére
Nem kell semmi féle BIOS CIRKUSZ egész egyszerűen túl régi a DRIVER 12.6. -os amit feltettél szedd le a Catalyst™ 13.3 Beta3 -ast és nem lesz ott semmi gond ha felteszed!
-
válasz
fatal1ty1984 #20871 üzenetére
Köszönjük emese..... Az árazásnak a teljesítményhez, felszereltséghez illik igazodnia. Normalis esetben így is van. A minőségnek illik alapnak lennie. Szóval csak okosan az "okosságokkal".....
-
HSM
félisten
válasz
fatal1ty1984 #20871 üzenetére
A refi 5850 3 évvel ezelőtt pont ugyanolyan árban volt, mint most a 7870-ek, bő 60k, aztán mégis sikerült 6900/7900-as refi szintű minőségre produkálni, ami igen magas...
Persze, azokból is jöttek egy idő után az olcsósított megoldások, mindenféle hűtőkkel, a refi árában, annak minőségétől igen távol...
Nem csodát várnék 60K-ért, meg prémium minőséget, csak épkézláb minőségű, tartós kártyákat. Nem BS-es Sapphire-t, meg helikopter-szindrómás MSI TwinFrozR-t...(#20872) Gery0505: Más progiban tapasztaltál hasonlót?
-
Gery0505
aktív tag
válasz
szasanyi #20870 üzenetére
Ettől féltem, jön a bios cirkusz...
Esetleg a Catalyst driver nem lehet az oka? Fesz emelés, power limit emelés, meg tuning mellett is ilyen a kép sajnos. Biost hogy lehet feltenni, és melyiket? Hogy tudom megnézni, hogy mennyire régi a bios? Ez játéknál is elő fog fordulni? Kérlek segítsetek kideríteni mi ez a probléma.
A GPU-Z-vel megnéztem a kártya adatait, és a driver verziószámát, jó ez?
-
válasz
RetepNyaraB #20862 üzenetére
Pont ezaz,lehet a benchmark lefut a játékokban meg beáll a fagyhalál..
-
HSM
félisten
válasz
fatal1ty1984 #20866 üzenetére
Nem a minőség miatt elsődleges gyártó, hanem a mennyiség miatt. Valóban, az olcsó és jó hűtésű karik kelendőek.
De ha elolvastad a hsz-em végét is, írtam, hogy akad jó is, csak nem árt óvatosnak lenni.Azért én eléggé ki lennék borulva ha egy ilyen 60 rugós "köztes kártyából" vennék egyet, és azt látnám, hogy ott spóroltak, ahol csak érték.
Azért 60 rugóért már én minőséget várnék egy VGA-tól, nem selejt kondikat...
Én is "köztes" kártyát vettem anno, egy refi 5850-et, és brutál magas volt a minősége. Nem véletlen, hogy eszembe se jutott se 6800-ra, se 6900-ra cserélni... -
Gery0505
aktív tag
Felraktam kipróbálni a Heaven 4 Benchmarkot, és futtatás alatt tiszta szálkás a kép, tele van képhibával az egész. Tuning nélkül is csinálja, és tuninggal is. Ha ráadok egy kis tessellation-t is, akkor még kék is kerül bele ott ahol hibázik. Mitől lehet ez szerintetek? Rossz a progi?
A Heaven 3 is ilyen.
-
HSM
félisten
válasz
szasanyi #20839 üzenetére
A Sapphire kártyák sose voltak a megbízhatóság mintapéldányai, pláne az árérzékeny termékeken, mint pl. a 6870 is. Nem véletlen, hogy náluk csak 2 év a gari, meg elég gyakran csúsznak be szériahibák (mint pl. most is a 7870-eknél is csak náluk volt tömegesen baj)...
Nem azt mondom, hogy rossz kártyák, hanem hogy rengeteg kiadást adnak egy csip köré is, és van, amelyik jól sikerül, de akad bőven silány minőségű, rosszul megtervezett is... Valahol meg kell fizetni az általában kitűnő hűtőt, és a kedvező árakat. -
ZozzHUN
addikt
Felraktam Trixx-et újra, és be van ragadva tőle a force constant voltage, nem tudjátok hogy lehet kilőni valahogy? Nincs bepipálva, nem is volt, most raktam fel, és máris az állandó load voltage-t nyomatja...
-
-
-
szasanyi
félisten
válasz
haddent #20857 üzenetére
Itt szvsz nincs olcsó csak drága és még drágább! Mi pedig a "frankó" forintunkkal halmozottan hátrányos helyzetben vagyunk. Meg még mással is, de azt most hagyjuk...
Egyébként igen, és az NV valszeg azért is zárt ilyen jól pénzügyileg, mert drágák a termékei és viszonylag alacsony lehet az előállítás (legalábbis a ránézésre, ahol egyik-másik kártyájuk félig csupasz). -
E1even
senior tag
válasz
I.T.E.M #20856 üzenetére
Igen, stabilan annyit ment Heaven 3.0 alatt többször is.
Feljebb már nem volt stabil.
Perszer ment 1220-at is, de azt csak 2-3 körig bírta.
A memóriája viszont valami eszméletlenül jól bírta a tuningot, csak sajna az "nem hoz annyit a konyhára", mint a GPU.
Nálad meddig bírja? -
SzlobiG
félisten
Asszem meg lett a hiba a VRM melegedésre boostos bios annyira melegítette, na meg a gyári régi alap bios is. Most feltettem egy újat (non boost) ezzel 1150/1500-on most jónak tűnik nem volt se fagyás se semmi NFS-be is 80fokig megy csak fel a VRM a 110 helyett.
Zozzhun: Igazad volt az új AB-vel kapcsolatba tényleg nem vibrál a kép, csak be kellett pipálni az unoffical-t, hogy lecserélje a profilt így már működik rendesen a tuning.
-
haddent
addikt
válasz
szasanyi #20855 üzenetére
Persze, hogy az. Én csak azt próbáltam szemléltetni, hogy ha a 680 annyi amennyi, akkor tulajdonképpen nem a 7970/50 a drága, hanem az egész piac. Tehát nem kellene csak az AMD -re fogni, hogy felviszi az árakat. Jobb teljesítmény olcsóbban még mindig, de szerencsére kezdi levetni az AMD az "ócsó szar" jelzőket, mindkettőt. Nagyon helyesen.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
ricshard444 #20852 üzenetére
1 igen
-
E1even
senior tag
válasz
haddent #20851 üzenetére
Na, az végkép megér egy misét (680). Ilyen "végletekig lebutított", brutálisan magas haszonnal árusított csúcs egymagos kártya még nem is volt a piacon.
A 7970 Matrix meg egy nagy csalódás, mert az ember ilyen kártyát tuningra vesz, és mondja azt, hogy 1160MHz volt a vége a GPU-nak???WTF???
-
Vapor X boost 950 ennek elv az egyik bios-a nem boost-s. Csak igent vagy nemet kérek nem kell a Boost körüli duma!
-
E1even
senior tag
válasz
Maotun #20842 üzenetére
Igen, nem szabad annyit adni érte, mint ahogy a 7970 Matrix sem ért 125-130 ezer forintot.
Inkább az aprón kell szétnézni, mert lehet jó áron kifogni jó kártyákat.
Én a linkelt kártyát vettem meg a múlt héten 100k-ért, zsír újan, 3 év garival. -
Maotun
őstag
Köszi a válaszokat ! kezd tisztulni a kép ....várok picit az árfolyam miatt is...de ez már politika az off offja
-
szasanyi
félisten
válasz
Maotun #20842 üzenetére
Nekem még soha, egyik hw meghibásodás és cseréje után sem mondták meg, mi volt a meghibásodás oka. Még abban sem vagyok biztos, hogy az esetek többségében meg tudják állapítani... sőt.
Ezt pedig arra alapozom, hogy néhány alkalommal amikor rákérdeztem (többnyire nagykerben, legutóbb pedig PCX alaplap gari után) és vagy azt mondták nem tudják pontosan, vagy mint két esetben gyári hibás volt a termék, ami azt jelenti, hogy egy percet sem működött úgy, ahogyan kellett volna (vagy egyáltalán sehogy, mint pölö az említett lap).
Éppen ezért (is) szoktak többen gariztatni, ha nem akarják olcsón eladni.De ezt csak halkan mondtam, mer' ez fújjrossz, és példát sem mondok. Az biztos, hogy a hw egyértelműen rossz ilyen esetben, így muszáj garban cserélni holott a hiba okát nem is tudják megállapítani. Legalábbis itthon, de azt én már nem tudom mi történik aztán a hibás, kicserélt hw-rel.
-
Van új GPU-Z 0.69
0.6.9
Fixed shader count on AMD Radeon HD 7790
Added support for AMD Radeon HD 8870M
Added support for NVIDIA GeForce GTX 650 Ti Boost, GT 415, GT 750M
Changed NVIDIA Kepler DirectX support to 11.0
Fixed OpenCL detection showing double error message
Added tooltips for GPU vendor logo, save bios, render test, screenshot button -
Maotun
őstag
válasz
ricshard444 #20844 üzenetére
igaz... de gyakorlok szorgalmasan
-
-
Maotun
őstag
vazzz +22k a gyári tuning az asusnál
[+75 Mhz.-ért sok , nem?]
-
Gery0505
aktív tag
válasz
Cifu, Szasanyi: Azt megtudtátok, hogy miért halt meg a kártyátok? Mi volt a baja? Egyébként gyanítom, hogy a csodás ólommentes forrasztás volt az oka, az sokkal kevésbé bírja a gyűrődést mint a régi jó ólmos... Egyszerűen eltörnek a forrasztások, mert szinte tiszta ónnal (némi ötvözőanyag azért van benne) forrasztják a cuccokat és az egy eléggé rideg anyag.
-
válasz
Hozzá kell tenni, hogy pro és kontra persze vannak példák, anno azért a Radeon kártyákkal nem nagyon volt gond, a Radeon 32Mbyte DDR és a Radeon 8500LE kártyám elpusztíthatatlan volt.
És ez nem "ATi/AMD vs. nVidia" kérdés, mert volt megpusztult GeForce 7900-am és bedöglött HDMI-csatis GeForce GT460-am is.
-
-
-
Gery0505
aktív tag
válasz
haddent #20829 üzenetére
ZozzHUN: Hát ez igen valószínű, hogy az AMD nem szeretné gariban cserélni a kártyáit, mert elszáll a tuning miatt. Viszont szerintem ráfeküdhetnének arra, hogy az emberek akik AMD-t vesznek tuningolhassák a kártyájukat, kihozhassák belőle a maximumot, ha szeretnék, és ehhez ne kelljen megvenni a 150.000Ft-ért a Matrix-ot. Igen valószínű, hogy ez az órajel ugrálási cirkusz is emiatt van beépítve, hogy minél kevésbé melegedjen a kari, és hogy ne szálljon el a melegedéstől.
Haddent: Az MSI afterben úgy tudtam beállítani a tuningot, hogy az órajelet feltettem 1100MHz-re, a Power Limitet +20%-ra, a memória 1575MHz-en ment, és a fesz 1,097V-ra volt állítva. Ekkor 73C volt a GPU, és 77C a VRM kb. 12perc kombustor után. A ventit feljebb kellett tekerni 60%-ra, és így állt be ez a termikus egyensúly. Ja és a gép oldalát le kellett vennem, hogy kapjon friss levegőt. (Még nem az igazi a házam szellőzése.) Valószínű, hogy ez a tuning beállítás már sok lenne 24/7 használat esetén, főleg nyáron, de szerintem kb 1000-1050MHz-es beállítás mellett jó lehet. Ez persze csak az én kártyámra igaz, Neked lehet hogy más beállítás fog beválni. Még játékkal nem teszteltem, csak ezekkel a nyúzó progikkal, azért mondom, hogy ezt még finomítani kell, hogy meglegyen a jó beállítás, amit még kibír a kari minden körülmények közt.
-
-
haddent
addikt
Hány Volt mehet 24/7 -re biztonságosan, ha azt akarom, hogy olyan 3-4 évig ne haljon meg? Nyilván megfelelő hűtéssel (nyáron sem engedem tartósan 80-85C fölé) ?
-
Gery0505
aktív tag
De ha a Trixx és az MSI After meg tudja csinálni jól a Power tune-t az AMD miért nem képes erre? Hiszen ő ismeri jól a hardvert nem? Ha ennyivel jobbak a 3rd party programok, akkor az AMD miért nem tudja jól megcsinálni, hogy menjen rendesen a tuning? Vagy az AMD nagyon félti a hardvert? Mondok egy példát: Én az AMD saját szoftverével a GPU tweak-kel, csak 970MHz-ig tudtam felhúzni a GPU órajelét, míg az MSI Afterrel pedig vígan fütyörészve ment 1100MHz-en is. Igaz rendesen melegedett minden, de vitte. Csak megfelelő hűtés kéne rá. Sokkal jobb lenne, ha az AMD saját szoftvereit tudnánk használni, és nem kellene más gyártó programja. Kérlek segíts ezt megmagyarázni, mert nem értem.
-
haddent
addikt
válasz
szasanyi #20821 üzenetére
#20822 radi8tor1 & #20821 szasanyi Mint kiderült hiába jó a Furmark 12.8 bétával, egy rakás szar az a kiadás, enyhén, irodalmi nyelven szólva
13.3 beta 2-vel máris megvan a jól ismert és elvárt 11.000+ (11374 graphics score). Szvsz. ez már reális eredmény, vagy még ez sem?
#20824 Abu85 Gondolom szimpatizál is velük az AMD, mint az egyik legnagyobb, legjobb, legmegbízhatóbb és AMD exkluzív gyártó, nem?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
SzlobiG #20817 üzenetére
A Trixxx meg a többi másik program más Powertunet használ. Mivel nincs kiadva senkinek a specifikáció, így mindenki más profilt készít, mert nem tudják, hogy mi a jó a hardvernek. Egyszerűen csak kísérleteznek. Valamelyik profil jobban működhet, de biztos, hogy a gyári profil a legjobb, mert az AMD ismeri a hardver működését.
-
haddent
addikt
HD7970 1150MHz / 1800 MHz -el 10147 Graphics score 3Dmark11 -ben nem kevés egy kicsit?
Régen ilyen órajellel 11.000 felett volt -
haddent
addikt
Nekem miért fut simán a Furmark?
Win 8 x64, 13.2 beta CCC, HD7970Sem hiba, sem kilépés, sem órajel dobálás, semmi... Bár WHQL -el nem ment, és a 13.3 -al sem.
#20816 Asbee Na mondjuk nVidia- ról jöttem át (vissza megint
), és előszőr WHQL -el és 13.3 -al egyszerűen még az OpenCL -t sem látta a GPU-Z pl., tehát van itt baj azért rendesen..
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
SzlobiG #20812 üzenetére
Mert 3D-ban az órajelek megnőnek. A 2D-s profil az nagyon az energiaspórolásra van szabva, és ahhoz nagyon a Catalyst saját PowerTune profilja illik. Amíg nincs kiadva a specifikációja ennek a többi szoftverfejlesztőnek, addig ez ellen úgy lehet védekezni, hogy állandóan 3D órajeleket kérsz.
Tényleg fontos, hogy az AMD-n kívül senki sem ismeri, hogy hogyan működik a PowerTune, bármilyen 3rd party profil csak megközelítőleg tudja a rendszert működtetni, így elfordulhatnak hibák, például ugráló kép. Ezek ellen tehet az AMD, csak nem biztos, hogy akarja követni az after fejlesztését. -
SzlobiG
félisten
Az mitől lehet ha AB-vel állítok akár 1Mhz-et is, akkor elkezd ugrálni a kép? Ha indítok 3D alkalmazást utána megjavul.
-
válasz
radi8tor #20805 üzenetére
Ezzel azért lehet vitatkozni. Először is sok kártya eleve 1000Mhz vagy a feletti frekin fut gyárilag, másfelől nem is a freki, mint inkább a fesz az, ami káros lehet. Márpedig ugye nem egy és nem két 79x0 kártya eleve 1 volt feletti, sőt egyes esetekben 1,1V feletti Vcore fesszel kerül a boltokba.
Annyi tény, hogy a Kombustor egy irreális terhelésnek teszi ki a kártyát, de az is tény, hogy azért a legtöbb esetben bőven határérték alatti hőterhelést kapnak a kártyák. Ha ilyen szintű tuningtól elszállhatna a kártya, akkor tömegével tönkrement Radeon 79x0 kártyáktól lennének hangos a PC-s fórumok és oldalak. Amennyire én tudom viszont, erre nincs példa (vagy max. egy-két szélsőséges eset).
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ZozzHUN #20807 üzenetére
Ha a Catalyst overdriver modulja fut, akkor a Radeonokat ezekkel a programokkal nem lehet kinyírni. Ezért nem fejleszti már JegX a Furmarkot Radeonra, mert az AMD hardverből védekezik a túlterhelés ellen. A programfuttatással kapcsolatos problémák is ebből erednek. Szimplán a GeForce-ra koncentrál, mert az NV még félig szoftveresen védekezik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
poli27 #20800 üzenetére
Szedj le egy régi drivert. 12.11 körülit, vagy 13.1-et. Abban van egy atioglxx.dl_. Szimplán csak csomagold ki a drivert, de ne telepítsd. Gyakorlatilag amikor kiválasztod a telepítés típusát, akkor a mégse lenyomásával lépj ki a telepítőből.
A kicsomagolt fájlok ezzel megmaradnak. Keresd meg parancssorban az atioglxx.dl_ fájlt. Ez lesz a neve. Ad ki az "EXPAND atioglxx.dl_ C:\valahova\atioglxx.dll" parancsot. Ezzel a fájlt kicsomagoltad, és szimplán másold bele ezeknek a programoknak a gyökérkönyvtárába, ahol van a futtatást végző állomány. Ezzel visszakapod azt az OpenGL kiterjesztést, amit az AMD kivett az újabb driverekből. Esetleg várd meg, amíg az említett programok frissülnek, és az új opengl drivert is képesek lesznek használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- The First Berserker: Khazan
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest