- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gippo
senior tag
Sziasztok!
Win 8.1-en akadt már meg valakinek a catalyst telepítés? Nekem folyamatosan megáll, nem megy tovább és vége.... Van valami megoldás erre, azon kívül, hogy 3x újraindítom a gépet, miközben csökkentett módban kipucolom és társai?
-
Gippo
senior tag
Ejj, kaptam egy fagyást képernyőjel megszűnésével ahogy a gpuz-t megnyitottam... GPUz render test meg valamiért nem indul el most.
-
Gippo
senior tag
válasz ZetorGumi #27222 üzenetére
Jelenleg nem hiszem, hogy lenne ilyen lehetőségem, max belövöm az igp-t dvga helyett... de akkor egy napon keresztül legalább figyelni kellene, mert elég ritka. Persze akkor csak a vga-t tudom kizárni, de ha hibázik, akkor lehet még a kábel vagy akár a monitor is ludas... Azt várom, ha tényleg hiba van, akkor legyen gyakoribb ez a jelenség, mert így kb lóf*sz még garanciára is... főleg arra
[ Szerkesztve ]
-
Gippo
senior tag
Sziasztok!
Mi okozhatja azt, hogy néha beremeg a képernyő? Terhelés nélkül, terheléssel, akárhogy... Vga szemetel vagy kábel? Esetleg a monitor? A vga egy Sapphire 7950 egyébként
(#27218) Cole86: Nem tudom melyiknek örülnék jobban... talán a vga-nak, mert arra elvileg van garanciám... A monitor sem egy régi darab egyébként, de a vga az kb néhány hónapos
[ Szerkesztve ]
-
Gippo
senior tag
Erre az új driverre leszek én is kíváncsi... hátha nem lesz kompromisszumos cf-re költeni jobb vga helyett.
-
Gippo
senior tag
Meh, fullfull felhúzva(fxaa) minden - Tomb Raider elég szépen muzsikál a 7950-en
-
Gippo
senior tag
válasz Whit3Rav3n #23268 üzenetére
Ergo, ha baj van, küldhetem a gyártóhoz. Kb annyit rögzít, hogy mikor vettem, hogy a gyártó is tudja, hogy érvényes-e a gari. Vagy épp ő elintézi.. .vagy nem tudom... nem tudom. Mínusz 5 ropit nem akarok legközelebb spórolni ezen...
(#23270) radi8tor1: Nem nevezném rossz üzletfélnek ez alapján. Lehet szó nélkül cseréli a vga-t, ha baj van vele.Ezt szerintem lenyelem, aztán lehet, ha nem is lesz probléma, vagy ha lesz, akkor normális lesz a gariztatás.
[ Szerkesztve ]
-
Gippo
senior tag
Hát nagyon jó, mikor azt kérdezem, hogy kapok-e rendes garipapírt és igen a válasz.... És ezt kapom. Mert volt már mikor boltit kaptam aprós vételnél is. Na akkor... majd kiderül, bár remélem nem fog...
-
Gippo
senior tag
válasz fatal1ty1984 #23260 üzenetére
Nyilván magányszemély, mivel se cégnév, se semmi nincs rajta. Csak egy telefonszám és egy aláírás. Amit írtam, ezek vannak rajta. nyilván ahol nem idézet, ott az annak megfelelő adat van.
Lehet érvényes, illetve nem lesz gond a garanciális ügyintézéssel, ha netán szükség lenne rá, csak azért félek na.... Btw itt vettem Aprón.
[ Szerkesztve ]
-
Gippo
senior tag
Segítsetek. Kaptam egy garilevelet - végre! a vga-val nem lett elküldve - és érdeklődnék, hogy ez mennyire használható. Ez így bevett szokás itt aprón, hogy ilyen minimalista garipapírt kap az ember?
"Garancialevél
A garancia a garancialevélen feltüntetett keltezéstől a termék mögött feltüntetett időtartamra vonatkozik, és a termék megfelelő használatával együtt érvényes. A garancia a gyártó által vállalt garanciára szól, ezért a gyártó által megszabót (nem én írtam el ) feltételek érvényesek a termékre. Garanciális problémákkal a xxxxxxxxxxx telefonszámon lehet elérni."*Terméknév - 2év - szériaszám*
Dátum és aláírás.
-
Gippo
senior tag
válasz Snip3r_HUN #23238 üzenetére
A varázsszó!!!!!
-
Gippo
senior tag
Én lehúztam az effect quailtyt high-ra( különbséget se látok)... és tádám... 60 alá nem megy persze msaa még mindig offos.
Ilyenkor mindig eszembe jut a régi videojáték ipar, amikor még tudtak (akartak?) optimalizálni és csodálkoztál, hogy a konfigoddal milyen szép grafikán játszol...
[ Szerkesztve ]
-
Gippo
senior tag
Nyilván nem gyorsulást vártam, de ÉREZHETŐEN lassul be, nem csak úgy, hogy figyelem az fps-t Effect quality akkor vissza és akkor majdnem ugyanúgy játszom mint a 7850-en
-
Gippo
senior tag
Az mi már, hogy a bf3 ultra (-AA deferred) mellett néhány füst effektnél belassul 7950-el?
-
Gippo
senior tag
-
Gippo
senior tag
válasz Raggie #22620 üzenetére
70 körül maxol körülbelül benchmarknál, de lehet sokat is mondok.
(#22625) Hoorus: A fesz nálam mégis limitel 1,2 körül, de ha folyamatosnak állítom be, akkor idle felmegy a megfelelő értékig, terhelésnél viszont leesik... Nem lenne azért rossz egy kicsit még adni neki, nem hiszem hogy max 1.25 nagy probléma lenne... vagy 1.22 - 1.23... de hát nem működik úgy néz ki. Próbálkozom majd esetleg más biossal, de ha nem hát nem... akkor sem dől össze a világ
-
Gippo
senior tag
válasz DroiDMester #22616 üzenetére
Köszönöm. Nem olvastam annyira vissza, de nekem is rémlett.. közben kipróbáltam és más verziót is írt ki a program ^^ Mondjuk tudhattam volna, hogy nem jó, mivel a mérete sem ugyanaz volt
-
Gippo
senior tag
Ha egyik bios "slotra" nem működő biost flashelek, akkor azt hogy lehet visszacsinálni? Futás közben át lehet kapcsolni? :S
-
Gippo
senior tag
válasz fatal1ty1984 #22610 üzenetére
Akkor már csak ki kell találnom, hogy mi lehet a probléma, hogy leesik a fesz..
-
Gippo
senior tag
Diode, CHiL CHL8228 (ATI-Diode, 70h)
-
Gippo
senior tag
válasz DroiDMester #22603 üzenetére
1.: ettől féltem én is, bár nem olyan nagy baj, mert azért nem rossz eredmény így sem az 1200
2.: előfordulhat
VRM szabályzot aida64-nél hol nézem meg? Nem találom
-
Gippo
senior tag
válasz DroiDMester #22597 üzenetére
Hát.. akár hiszed, akár nem, így is 1.2 - 1.21 körül mozog Bár most idle beáll a magasabb értékre (az sem a pontos érték...) Elfogyna a power?
-
Gippo
senior tag
válasz DroiDMester #22595 üzenetére
Bios kapcsoló a kártyán maradjon a helyén? Tönkretenni ugye nem tudom? Ma jött meg
-
Gippo
senior tag
válasz DroiDMester #22591 üzenetére
Yepp, mondjuk trixx-el vagy épp asus gpu tweakkel csinálom, de igen, ez a probléma. Köszi, próbálom!! ^^
-
Gippo
senior tag
válasz DroiDMester #22589 üzenetére
Más biost én is néztem... elvileg jobban bírja az OC-t Amúgy nem lenne ezzel gond kicsit több kakaóval szerintem, csak hát nem megy feljebb a fesz a beállított értékre (1.21 körül maxol)
sku: 11196-16-40G[ Szerkesztve ]
-
Gippo
senior tag
válasz fatal1ty1984 #22581 üzenetére
Nem tudom, hogy más milyen beállításokkal szokott mérni, így mértem előtte a 7850-el is és össze akartam én is hasonlítani
(#22582) ricshard444: Gondolom nem sok esély lenne rá, hogy jobbat kapok. Ahogy néztem, más 1200 köré sem tudja húzni, marad 1100-on (külföldi fórumokon)
-
Gippo
senior tag
Battlefieldben core clock folyamatos, voltage is, bár nem a beállított érték. 1000mhz-en úgy néz ki viszi, persze stabilitáshoz többet kellene próbálni. Voltage 1.250 helyett 1.211 max
1150-en is megy úgy néz ki a bf3... full ultrán aligalig esik 60 alá, sőt... persze nyilván fullfull, bommbomm szerveren beeshet. Voltage maradt a régi... 1.210 körül lehet valami limit (most már ennyi )... +20%-ot is toltam a karinak pedig.
Amúgy a load, gpu clock, voltage droppok furmarknál voltak... érdekes
[ Szerkesztve ]
-
Gippo
senior tag
Trixx szerint a fesz 1,250, de 1,160-ig megy fel, illetve az OC-s érték is csak néha ugrik fel ahova kellene... ez lenne a boost?
-
Gippo
senior tag
Na adjak egy próbát a sapphire 7950-nek szerintetek? IGP-n vagyok még mindig, ott tartok, hogy ki van szedve a dobozból, de nem mertem még beszerelni....
(#22572) gaben82: Főleg így, gondolom...
[ Szerkesztve ]
-
Gippo
senior tag
Az antistatikus zacsin sincs semmi... (mármint leragasztás) hmm... igazából nekem teljesen m1, ha vállalja rá a 2 év garit innentől.
Néztem unboxing videót, nem is kell lennie, rajta van a fólia is, tehát új!
[ Szerkesztve ]
-
Gippo
senior tag
válasz Raggie #22559 üzenetére
Nem tudom, hogy hanyas lett volna, de új, tehát gondolom a rev 2 vagy 2.1... Ez boostos speciel. Hallottam már sapphire dualx voltage lockról is, bunkó meg nem vagyok, hogy kipróbáljam, majd úgy küldjem vissza... bááár....
(#22561) Tökmindegy:: Innen hardverapróról rendeltem egy arctól, csupa pirospontja van. BP-ről jött, én Szegedi vagyok. Nem én vettem át, mivel nem voltam itthon, plusz ugye csomagolva volt, így átvétel előtt megnézni sem tudtam volna. Nyilván ha visszaküldésre kerül a sor, akkor nem én leszek az aki emiatt szaladgálni fog, vagy fizetni is akármit.
Ja és írta előre, hogy garipapírt nem csomagolt hozzá, így majd küldi levélként. Én bizakodó vagyok, nem hiszem, hogy rosszat akart, csak hát.. figyelmetlen volt. Én megelégszem ezzel - lehet lemondok a +1 évről - ha a sapphire mondjuk jobb is akármiben. Azt tudom, hogy a gigabyte elég gyenge asic értékekkel is szokott jönni...
[ Szerkesztve ]
-
Gippo
senior tag
Sziasztok.... rendeltem egy gigabyte 7950-et és dualx, boost sapphire-t kaptam helyette.... Mit tegyek? 3 év gari vs 2 év, plusz a Giga hűtő ugye jobb... elvileg...
-
Gippo
senior tag
A voltage lock azt jelenti, hogy egyáltalán nem tudom állítani a feszültséget vagy csak egy bizonyos értékig?
-
Gippo
senior tag
Úgy néz ki, hogy az elérhető Gigabyte verzió OC+Boost, az MSI az csak OC, sapphire mind az, egyedül tán az ASUS nem az.... nagyon gáz ez a boost és/vagy oc dolog ezeknél? :S
[aprót ne linkeljünk plz.]
Azért nem akarok használtat nézni, mert kb ezek a full új árak nem sokkal drágábbak mint a használtak, aztán nyilván azért nem mindegy, hogy full gari idővel és teljesen újonnan kapom meg nagyon picit többért.[ Módosította: radi8tor ]
-
Gippo
senior tag
válasz pcsabat #22202 üzenetére
Teljesen újat vennék most, tehát lehet, hogy a rev2-t kapom :/
(#22203) fatal1ty1984: 7850-nél van a sapphirenél most venti zörgésem (a burkolat rezonál be), azért nem akartam sapphire-t venni. Úgy néz ki, hogy jó áron a dual-x-esből boost-os verzió érhető el, VaporX kissé drágábban meg OC-vel. Esetleg van még MSI... Szeretek (bizonyos határokon belül) tuningolni, így azért ez is fontos lenne nekem. Plusz ugye a +1 év gari a többinél.
[ Szerkesztve ]
-
Gippo
senior tag
Sziasztok!
Melyik gyártó 7950-ét ajánljátok leginkább? Néztem Sapphire Dualx-et boosttal, Vaporx-et boost nélkül, Asus-t is akár... Van ami kifejezetten problémás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest