Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
válasz
kockaharcos #11694 üzenetére
Én futtatok szívesen, csak mondd meg, milyen órajelekkel!?
-
Colos1
őstag
válasz
ricshard444 #11693 üzenetére
Basszus, lehet hogy ez a gond
Én nem tettem újra, mert másik vinyón van, nem a C -n. A reinstall után csak elindítottam az exéjét. Úgy tudom, hogy vannak játékok, amelyek telepítéskor megvizsgálják a hardvert, és arra telepítik magukat.. Reinstallálom, és megnézem
-
Zoli54213
aktív tag
Nekem ez a 12.11 beta 4 egy rakás sz*r driver..... minden játékban fele FPS-t produkál mint a 12.8.
Moh Warfighter:
12.11 beta 4: 35FPS
12.8: 60-80FPSNo comment....
-
kockaharcos
senior tag
Valaki csinálna egy benchmarkot Dirt Showdown-al? 1920x1080-all max, a legnagyobb élsimítással, köszönöm
-
Colos1
őstag
válasz
ricshard444 #11691 üzenetére
A single nálam is, de a multi nagyon sz@r
Igazábol az FPS az Afterburner szerint megvan, de nagyon darabos, mintha nem szabályos időközönként dobálná a képeket. A BF3 50 FPS -en is sokkal folyamatosabb, mint ez 60 -on, vSync -el
-
Colos1
őstag
Pár hónapja volt itt egy kisebb vita. MaximumGame kiröhögte a Phenomomat, Cybertrone azt mondta, hogy egy i5-3570K -val csak pár FPS -t nyernék, meg még valaki mondta, hogy a max FPS csak picit nő, de minimumban sokat fog javulni. Nekem meg a BFBC2 -nél az volt a véleményem, hogy nem tetszik neki az új architektúra.
Mivel tovább szívatott az alaplapom, megvettem.
Örömmel jelentem, hogy mindenkinek igaza volt
A BF3 VGA limites lett és FPS hegyek vannak a régihez képest, a többi játékban pár FPS -t nőtt, valahol a MAX FPS maradt a minimum nőtt, a BFBC2 meg ugyanolyan szar mint akkor volt
-
válasz
SVLaller #11681 üzenetére
Igen úgy megy, de ha CF-be van, akkor 2D-be hibernálva van a 2. vga ezért az nem ad képet mintha ott se lenne.
(#11682) ricshard444 Akkor csak a tuning volt a ludas állt ilyen villogásoknál memória hiba szokott előjönni. Viszont érdekes mert a ramnak nem veszi vissza a feszt és, hogy azért villogna.
(#11684) ÁdiBá Ezt régebben én is akartam így, de nem néztem utána, hogy miért van ez viszont egyik nap filmezés előtt indítottam egy gémet és 680-al mind2 kijelzőn ment a játék. Nem tudom AMD-vel mit kell buherálni ehhez, de kiv vagyok rá én is.
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok. Van két darab FullHd kijelzőm, egyik monitor, másik tévén. Játékokban crossfire támogatást használók. Amikor elinditom számom kedvenét. Csak a monitoromon van kép, tévét egyből kikapcsolja. Asztalon jó mind két kijelző. Tudnatok segíteni hogy pontosan hogy kell beállítani a CCC-t hogy játék alatt is legyen két monitorom amin ugyan azt látok.
-
SVLaller
senior tag
válasz
ricshard444 #11678 üzenetére
az eyefinity megy csak 1 kártyáról a sima kiterjesztett asztalnak mennie kell külön is. nekem most a főképernyő megy a 7970-ről és van egy 17" segéd, azt a HD4000 hajtja.
-
válasz
ricshard444 #11678 üzenetére
Jaja az úgy nem működik a Master vga-ra kell kötni minden monitort. Viszont ha meg lesz a másik kártya akkor azzal elválik, hogy a mostanival van-e gond mer ugye filmezés közben a 2. Vga hibernálva van.
-
ricshard444
veterán
válasz
SzlobiG #11677 üzenetére
Próbáltam úgyis,az AB-t eddig nem is használtam most raktam fel,hogy monitorozzam az fps-t. Gpu gyorsítás nélkül is csinálja.Próbáltam már mindent,ezért reméltem,hogyha meglesz a Crossfire mehet úgy,hogy : 1-1 monitor az 1-1 vga-ról,de a kolléga aztmondta nem megy,csak ha az egyik vga-ra dugja a monitorokat
-
válasz
ricshard444 #11676 üzenetére
Lehet a HDMI kábel is a ludas, de inkább valami a vga körül lesz. Tuning nélkül is próbáltad mi?
AB is bekavarhat, ha ki kapcsolod a gpu gyorsítást akkor nem csinálja?
-
ricshard444
veterán
válasz
SzlobiG #11675 üzenetére
500/1650-n megy ugye 2D-ben, videó alatt 500/1375-n (ergo nem is gyorsítás,de nemtudtam máshogy kifejezni..) És ugyebár ilyenkor villan eggyet a 2ik monitor, minden 3-4ik villanásnál meghal a fő monitor és szép kis diszkót meghazuttoló villoddzások kezdődnek meg, bezárom akkor 5ből 2x visszajön, 3x meg csak a reset segít.Ilyen semelyik más kártyámmal nem volt még
-
válasz
ricshard444 #11673 üzenetére
Ez jó kérdés, ha már régóta akkor meg se kérdem a másik drivert...
Nekem ilyen nem volt az óra jelek felkapcsolnak? Mert ugye több monitorral nem 2D-be kell mennie.
-
ricshard444
veterán
válasz
SzlobiG #11670 üzenetére
Nem mellesleg mi lehet a baja a cuccomnak:
gpu gyorsításnál minden 3-4ik vidinél behal a fő monitor hdmi-n és vibrál pirosan vagy feketén vagy ahogy kedve tartja, majd ha leállítom 30% eséllyel visszajön,a második monitornak semmi gondja,rohadt idegesítő kezd lenni,már ez van vagy 4 hónapja....
Powerdvd alatt is behal 30% eséllyel -
Varázslóó
senior tag
Gondolkodtam egy új hűtésen HD7970 re.. mert elég durva verzióm van ..... szerintem bőven lenne benne.. csak melegedik a ref el
csak még nem szereltem ilyen hűtést...
-
haddent
addikt
Osszatok mar meg velem tuningos kollegak, ti mivel hutitek a VRM -et? Az rendben van, hogy 70C a GPU, de a VRM? Vagy csak lesajnaljatok, mert ay ugysem fontos?
Mert nekem alapon 0.9V-1.05V tud stabilan 1100/1575 MHz- et, de nem merem...
-
PIT888
tag
Így van, azért bele nem halok.
Egy 7970 CF-et egyébként maximálisan kihajtana egy i7-950 4Ghz-en?
-
-
Gerisz
addikt
Az Asus oldalán van kettő Bios a kártyához. Érdemes ezzel foglalkozni vagy nem?
Ha próbálom telepíteni akkor ezzel a hibával megáll. -
PIT888
tag
Nem tuningra, az tiszta sor, hogy esélytelen. Csak nem tudtam, hogy ilyenkor mi van, hogy mindenféle fesz emelésre ennyire negatívan reagál. De hát ez van, elvagyok vele ígyis teljesen, főleg az új driverrel.
-
PIT888
tag
Jaa, de nem az a probléma, toltam már neki többet is, baja nem lett, csak instabil a helyzet. Reménykedtem, hogy, ha még nem is egy tuningbetyár, de legalább az 1125/1575-öt kis fesz emeléssel bírni fogja...de
Gyakorlatilag semmilyen feszültség emelést nem bir. Ilyesmi nem lehet garanciális dolog?
-
PIT888
tag
1.125V az alapfeszem. 1060-ig bírja alap feszen stabilan, de hiába adok neki feszt efölött, instabil lesz
Lehet akkor jócskán csigabyte-szindróma ez is.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
ricshard444 #11647 üzenetére
amit visszaküldtem csigabyte-ot 1.175V-on 1050-ig volt stabil,felette fagyott..
-
PIT888
tag
Estét!
Az létezik, hogy annyira anti-tuning 7970-est fogtam ki, hogy alapfeszen 1060/1575-t viszi, de felette, ha feszt is állítok akkor sem bír többet?Se kevesebb, se több plussz feszültséggel nem akar stabil lenni.
-
Vigneau
félisten
válasz
Gerisz #11641 üzenetére
Ezek szerint mindketten elégedettek vagyunk.
Apropó, itt az alap 2D órajel 300/150? Anno két VGA esetén le kellett választanom mindig a második monitort (LCD TV), ha azt akartam, hogy használaton kívül ne tekerjen közepes órajelen a GTX 570. Itt viszont mintha mindkét megjelenítő esetében 2D-nél 300/150-en menne a VGA. Igaz, itt egy HDMI-t és egy DVI/D-SUB-ot használok.
-
Pala
veterán
7970-nél mi az a feszültség, ahol még teljes biztonsággal lehet használni a karit 24/7-ben?
Pl. nekem most 1.2V-on kereken 1200MHz-en fut a GPU és hetvenegypár fokosra melegszik terhelés alatt. Szabad így hagyni?
-
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #11639 üzenetére
Megtörtént
-
haddent
addikt
válasz
ricshard444 #11634 üzenetére
az mV akart lenni szerintem, vagy ha nem akkor még a géped környékére is csak gumicsizmában merészkedj, nehogy megvágjon a nagyfesz.
-
Vigneau
félisten
válasz
ricshard444 #11634 üzenetére
Nálam AB szerint 1093mV-os a mag, a gyári 810MHz-en. Meglátom majd, mikor fullad ki még épeszű határok mellett.
Valóban nem sok értelme volt azért a pár plusz MHz-ért annyi plusz feszt adnod neki, szépen elvagy így is a jelek szerint. Viszont jó lesz az eredményed nekem is viszonyítási alapnak.
-
Vigneau
félisten
válasz
Gerisz #11624 üzenetére
Én tegnap este voltam így a Sapphire HD 7950-emmel. Meglepődtem, hogy eddig igen halk a kártya, még a végén nem kell rajta hűtőt cserélnem. Kíváncsi leszek, 24/7 tuningban mit tudok majd kihozni belőle. Nézelődök feszültségek és frekvenciák terén, mire lehet számítani.
-
peterm711
aktív tag
Nálam nem veszi vissza az órajelet 500 MHz alá. 12.10 whql, idáig gyönyörűen váltogatott. Úgy néz ki, hogy jöttek a mellékhatások is az új driverrel
Nálatok nincs ilyen probléma?
-
Sontir Fel
őstag
Nekem megfagyott a bf, de aztan egy kis fesz emelessel megoldodott a dolog. Olyan nyugom viszont van vele, hogy idonkent nem ismeri fel a tvt rendesen, nem tudok ra hangot kitenni, ha a hangszororo ikonra a sarokban jobb gombot nyomok, akkor nem tortenik semmi majd percekkel kesobb ugrik elo az ablak, de nincs a tv az eszkozok kozott. Restart es utana ott van.
-
ricshard444
veterán
Itt semmi gond nincs az AMD oldalán lévő driverrel,mondjuk nekem 10 perc játék elég is volt
-
haddent
addikt
Valakinek sikerült már Lucid Virtu MVP -vel működésre bírni a karit? Ha átdugom alaplapi kimenetre, akkor egyszerűen úgy lelövi a karit, hogy nem is használja, hiába indítok el bármilyen játékot, csak az iGPU pörög
-
Gerisz
addikt
Reggel megérkezett a 7950 DCUII T-m. Még a dobozban pihen, de valami gyönyörű kártya.
-
Macka
veterán
Nekem holnap jön meg a MoH, megnézem majd. Bf3 megvan, csak nincs időm nagyon foglalkozni vele. Xcom-ozni szoktam,ott felvált.
-
haddent
addikt
válasz
Zoli54213 #11619 üzenetére
Hát.. azt mondta más játékkal is ezt csinálja... Nyilván lehetne, ha csak ezzel lenne, de az gyanús, hogy nem. Főleg, hogy másoknak ugyancsak 79xx kártyával (többek közt nekem is) tök jól elvan. De szerintem ezt senki nem tudja így megállapítani, próbálkozni kell aztán kiderül, hogy hol a gond
-
haddent
addikt
válasz
Zoli54213 #11617 üzenetére
Biztos, hogy jó, azaz nem lesz olyan... Ez nem szériahiba, de még csak nem is driver hiba, hiszen sokszor újraraktam, még a windowst is... Mindenképpen hardware, kérdés, hogy csak átmeneti és valami bezavar (ötletem sincs, hogy mivel "akadhat össze"), vagy pedig a vga maga..
-
mimic1979
aktív tag
Reggelt...Én is beszálltam a klubba egy HD7970-el
-
Macka
veterán
Ha teszek fel új drivert, akkor a régit előtte driver wseeperrel le kell szedni?
-
Varázslóó
senior tag
válasz
ricshard444 #11605 üzenetére
Stalker Coop ot megnéztem.... ott felvált...
mivan ezzel......
130fps minimum 360+ ra is felmegy... de Doom 3 nál és Moha nal miért szar ? -
Varázslóó
senior tag
válasz
subaruwrc #11603 üzenetére
Igen csukva, de ha nyitva van az se zavarja... megnéztem másik játkban is ez van e...
Doom 3 BFG megnéztem 300Mhz en futattja néha videónál felmegy 925Mhz re utána 300Mhz re vissza 1sec múlva.... 60-62fps el megy így is ez nem baj, de nem jó ez....mert ugye új melad meg ezek akadnak mint a xar
régi 12.8 drivert rakjam vissza ? vagy ez lehet driver hiba ?
ha 3. om driver el is rossz !
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest