-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TTomax
félisten
válasz SVLaller #26797 üzenetére
Nem ,nem csak azt támogatja![link]
(#26799) haddent
Már leírtam ... Na de én megyek is,annyi itt a "szakember" elég osztást kaptam már a semmiért...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Cole86
senior tag
válasz SVLaller #26794 üzenetére
Ez jó..
A "szakember" átjött kicsit fényezni az nv-t.. nem sok sikerrel
(#26795) TTomax :
3dből van passzív, aktív, softveres és hardveres is... nem mind1.. konkrétumokról nem volt szó itt..
[ Szerkesztve ]
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
TTomax
félisten
válasz SVLaller #26794 üzenetére
Kár,hogy nem azt nézted meg amiről szó volt...
(#26796) Cole86
Olvass kicsit vissza,nekem egyértelmű volt...légy szíves most linkeld ide ahol fényeztem valamit![ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
szasanyi
félisten
válasz SVLaller #26784 üzenetére
Vicces... Mint mondtam nem szakértem a témát, ezért kérdezem. Ez mi, és mit köll itt látnom?
TTomax: a kérdésedből ítélve nem mind1... annyit tudok, hogy ilyen a monitor amit használ.
-
szasanyi
félisten
válasz SVLaller #26083 üzenetére
Remek párosítás a kisebb teljesítmény nagyobb fogyasztással. Én ezért nem vettem anno HD7870XT kártyát, mert állítgatni, tesztelgetni kell, hogy a fogyasztása arányban legyen a teljesítménnyel, amihez se kedvem se időm. És gondolom ekkor is kétes az eredmény, mert nem mind ugyanúgy reagál, hasonlóan a tuninghoz.
-
HSM
félisten
válasz SVLaller #25752 üzenetére
Hű, az jó sok! Bár nem írod, milyen beállításokon... Nekem a 7870XT még kevesebbet evett picivel, mint a 7950, ha mindkettőt alulfeszeltem... Mondjuk nagyon sokat számít, hogy használod, pl. sniper benchben nekem majdnem duplaannyit fogyasztott "alapfeszen" 1,256V-on 1200Mhz GPU-val, mint a gyári 975Mhz-en alulfeszelve 1,038V-on: [link] (A kép a logout tesztemből való, ha valaki kíváncsi többre, ott még vannak infók.)
Csak azért ON-ban, mert az összes Tahiti kártya így viselkedik...(#25754) Erdei88: Ha valaki félévente cseréli a gépet, akkor nem baj, csak erős tápegység kell. Ha valaki azt szeretné, hogy az is boldog legyen, aki használt dolgait megveszi, akkor már nem okés.
A kedvencem amúgy ez a napokból: [link] . Gondoltam belinkelem elrettentő példának... De rendszeresen látni hasonlókat...[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
válasz SVLaller #15384 üzenetére
feltoltam cccben, valoban nem villodzott, csak az a gond hogy vantagenél kifagy egyből, röhej hogy nem birja az 1200as orajelet 1,25V-on, sztem kifogtam az évszázad legszarabb 7970esét
most néztem meg az asic qualityt az is 58%, no comment....no sebaj, elvegetálok majd 1100/1500ön, tudod ha nincs ló jó a szamár is alapon
-
kockaharcos
senior tag
válasz SVLaller #15231 üzenetére
Én már a 7870 CF-el is CPU limitbe ütköztem 1-2 címnél, pedig az én procimat lehet húzni, 4,8GHz-en is voltak bajai Back To Karkand Mapokon BF3 64-es szerókon, pedig minden max volt, ami csak lehetett.
Jó 60 alá nem ment az fps, de a két kártya kihasználtsága 60% körül mozgott, de egy Bandart Desert-en sima 99/99% volt[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz SVLaller #15220 üzenetére
Most átrakom a zenét, és megtudod majd nézni... engem is bosszant hogy kint, mindent letilt...
ricshard444: Mikorra várható a teszt engem már érdekel ?
[ Szerkesztve ]
► Ryzen 7 9800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Dominator DDR-5 32GB/7200 CL34 ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
senior tag
válasz SVLaller #15218 üzenetére
Miért ne lehetne felrakni ''mert németbe le van tiltva'' ? amúgy ez most itthonról van
Mikorra várható új driver ? nem úgy volt 15. körül jön ?
[ Szerkesztve ]
► Ryzen 7 9800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Dominator DDR-5 32GB/7200 CL34 ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
Tomix24
addikt
válasz SVLaller #15170 üzenetére
7970 oc - Az a gyári alap órajel egyes modelleknél. Az enyém is 7950 oc alapból(Vagyis egy alap tuning amit a gyártó állított be) Azonos órajel mellett meglenne a 10% különbség(vagy ki tudja) . A lényeg, meghúztam eléggé, és megvan a 7970oc szintje, nem az azonos órajelen meghúzotté, hisz az lehetetlen , főleg a Sniper V2 esetén.
Végülis minden félre érthető sajna. Részletesebben kell fogalmaznom max. Mindegy, akkor várom a kolléga 7950/7970 tesztjét, onnan megtudom a pontos számot. Peace
-
-
senior tag
válasz SVLaller #15162 üzenetére
Aha tök véletlen raknak rá... cuccokat én érzem csak a HD6950 nél is eljátszották ezt páran....
Felmoddolták és jópár embernek kisült a VGA ja mert x % a nem volt jól moddolható[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
válasz SVLaller #15162 üzenetére
Mindenki sajátjának örül. Biztosan sok embert sikerélménnyel tölt el az hogy a 7950 könnyedén viszi a 7970 órajeleit.
Ennyi az egész.
Természetesen mind két fél, a 7970 illetve a 7950 tulajoknak is igazuk van.
Mindenkinek a maga vásárolt hardvere a legjobb... ennyi az egész.ÁdiBá
-
ZozzHUN
addikt
válasz SVLaller #14790 üzenetére
Nem derült ki, mivel számlán-garilevélen is az volt, Sapphire-t kértem, GHZ Editiont. Azt kaptam. Amikor leszedtem a hűtést, hogy lefényképezzem a PCB-t a topik lakóknak és magamnak, akkor láttam, hogy 8 VRAM hűtésből 4 van fent, és VRM hűtés egyáltalán nincs, utána néztem, és akkor láttam, hogy én a Dual-X-et kaptam, nem pedig azt amin rendesen van PCB hűtés. Netes képen is a doboz stimmelt, aztán akkor láttam meg, hogy egy mini DualX matricát is kaptam. A kártyával használatban semmi probléma nem volt, de átverve éreztem magam, szerintem teljesen jogosan. Nehogy már én hibám legyen, hogy nem azt kapom amit rendelek...
-
pityu8611
tag
válasz SVLaller #14779 üzenetére
Az ára annyira nem érdekel csak az h tegye rendesen és HALKAN a dolgát!!Jó a ref de kikészít aza süvítés!!
Gigabyte B660m/Intel Core i5 13400f/ COOLERMASTER MasterLiquid ML120L/Kingston Hyperx Fury 3200mhz 16gb/ASUS TUF-RX7800XT-O16G-GAMING/CoolerMaster MB510l/COOLERMASTER Elite V4 600W/KINGSTON 2TB NV2 M.2 PCIe M.2 2280
-
ricshard444
veterán
válasz SVLaller #14669 üzenetére
Na igen,de nem éri meg a 70CF,hiába lenne presztizs értéke nem sokra mennek vele,akkor inkább 7950CF azzal ugyanúgy elvegetálnék,csak legyen tuningos mindkettő
Sajnos vége azoknak az időknek már elég régóta,hogy megengedhessem magamnak ezeket a kemény cuccokat,telefonom sincs szvsz
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ZozzHUN
addikt
válasz SVLaller #14514 üzenetére
Sima első szériás Gagyibájt HD7950 rev 1.0 nyákom van, rajta ugyan azzal a Hynix ramokkal ami a legtöbb HD7950esen van. Gyártója válogatja, hogy milyen feszültséget adnak a memóriáknak. HD7970eseknél 1.6v, HD7950-nél eltérő.
DroiDMester:
Már egyre inkább gyanakszom a memóriákra, meg fogom próbálni az az 1.6v-t. GPU feszt 1250mV-re fogom állítani, azon se múljon. MSI AB-t nem tudom kilőni, mert akkor lőttek a log-nak és a fix 60 fps-nek, fix 60 fps nélkül pedig játszhatatlan a dead space irányítása.
Megnéztem, gyári bios-szal is 1.5v a memória fesz.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz SVLaller #14514 üzenetére
Általában a Hynix ramos VGA -k 1,500.v ot kapnak, azok szoknak 1,600.v on járni amin Elpida vagy Samsung Memória chip -ek vannak! De azért találkoztam már Hynix es VGA -val is ami gyárilag 1,60.v on ment szóval gyártótól függ mennyire lövi be!
ZozzHUN én meg próbálnám egy ilyen beállításon GPU: 925.MHz->1,175.v, Memória: 1250.MHz->1,60.v(már ha engedi a memót is állítani) és az MSi AB -t lődd ki teszt idejére mert olykor az is szok fagyásokat okozniCCC -ben kapcsold ki az OverDrive -ot és belővöd az órajeleket/fesz msi ab ben és kilépsz belőle meg kell maradnia az értékeknek ezután is legalábbis nálam megjegyzi a VGA ha kilépek ab -ből és a ccc -ben sincs engedve az overdrive, de azért ellenőrizd GPU-Z nél indíts egy Render Teszt et hogy azok az órajelek/feszek látszódnak -e terhelés alatt
-
ZozzHUN
addikt
válasz SVLaller #14485 üzenetére
Nekem is volt ez a tippem, de akkor sem tartom normálisnak. Crysis 2 1.5-2 órát simán megy, ott 95% felett megy a gpu usage végig.
Sajnos Dead Space-ben nagyon rossz az irányítás, ha nem fixálom 60 FPS-re. Amúgy afterburner frame limitert használok. És nem is szeretném nem használni, mivel ha nem muszáj akkor nem pörgetném a VGA-t, kevesebb a fogyasztás, zaj, és élettartama is jobb így. Úgy tudom még megoldani a dolgot, hogy kikapcsolom a power save-t afterburnerrel, hogy végig 1000/1250-en menjen, de az szintén melegedés-zaj-fogyasztás lenne idle... Rohadt zavaró tud lenni, hogy december 5-e óta szopok a vga-kkal... Sapphire 7950 flex boost oc, most meg ez...
-
-Solt-
veterán
válasz SVLaller #14314 üzenetére
Szerintem egyes programokban a vsync nem működik rendesen. Monitorozás közben vettem észre, hogy nem fix 60 az fps, hiába van bekapcsolva a vsync... 59 és 63 között ingadozott, holott elvileg nem kéne neki.
Ha bekapcsolom az AB-ben a framelimitert is, akkor meg csontra beáll 60-ra, nem ingadozik (ezzel a frametime is egyenletesebb), és megszűnik az akadozás is.
Szerintem maga a microstutter jelenség is a vsync hibás működése miatt lehet, ezért van az, hogy bármilyen konfigon előfordulhat...
(persze, hogy nem hátrány a vsync, én például képtelen vagyok nélküle játszani... )
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
ÁdiBá
veterán
válasz SVLaller #14288 üzenetére
Nekem volt mindkét oldalon problémám.
Több 580GTX, illetve még 680GTX is megfordult a kezeim alatt.
Szintén SLi-ben is kiprobáltam az új jövevényeket, és szó ami szó, találkoztam olyan programmal ahol az sli egyszerűen használhatatlan volt, illetve voltak kemény hibázások alapórajelen, de ezt beláttuk jelenlegi drivereknek. Míg radeonnál is találkoztam ilyennel.
Úgy hogy nekem ne akarja megmagyarázni senki szerintem hogy AMD driveresen szarrabb mint az nvidia, mert csak a szomszédból kell elhoznom két 680 ast hogy megmutassam srácoknak, itt miért nem megy Sli, meg miért csinál anonimákat régi driverekkel?! Hm...?!
Erről ennnyit.ÁdiBá
-
laca000
őstag
válasz SVLaller #14286 üzenetére
Na, most akkor ki kelti a feszültséget?
Istenem, te is egy vagy a sok közül, aki nem ért.
Én a homlokomra csaptam, azt elhiheted!
Ha te nem, az a saját szubjektív döntésed.
Majd, talán egyszer.
Nem erről beszélek, semmi düh, semmi harag!
Örülök, hogy megszabadultam a micro lag-tól, beakadástól, driver gondoktól, kompatibilitási problémáktól..Ezt is meg kell osztani, nem?
Senki nem mondta, hogy debil, ostoba, vagy kisebbrendű lennél.
Sok egészséget az ATI kártyádhoz!
Koncentráljunk a karácsonyra szerintem, hagyjuk ezt a témát
[ Szerkesztve ]
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
laca000
őstag
-
ricshard444
veterán
válasz SVLaller #14240 üzenetére
Volt sok zöld kártyám nem kell bemutatni,azért is mondom egyik sem rosszabb a másiknál,zöld oldalon is várni kellett sokszor a normális driverre és ugyanúgy becrashelt ha úgygondolta,csak a piros oldal jobban van fikázva,mert ez van a köztudatban,de az elmúlt években azért közelsem rossz a helyzet.
Igen,mert sokat evett,és nem volt érdemi gyorsulás a 925-n hajtott 5970 után
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
törölt tag
válasz SVLaller #14122 üzenetére
Igen tudom. Az általános vga topicban már a 7870ről is azt mondták, h vszínűleg itt-ott kevés lesz a proci, ezért a vétel után el kell kezdenem kigondolkodni egy erősebb inteles itx-es konfigot.
Örülök, hogy egyöntetű válaszokat adtatok, így nem merülnek fel bennem további kétségek. Szerencsére még lehet kapni pár helyen ref karit, úgyh bele is ugrok, amint tehetem. Ha meglesz, letesztelem, és megírom, h milyet sikerült kifognom.
Köszi a válaszokat!! -
Pug
veterán
válasz SVLaller #14098 üzenetére
Epp az, hogy opcio, egy lehetoseg melyet nem vagy koteles elfogadni. Ha nem veszed igenybe, akkor kotelesek a vetelarat visszateriteni. Ja es hiaba irja le a szamlara az ipon az "ertekvesztest", ilyen MO-n az aktualis torvenykezes szerint nem letezik. Vagy javitja a vasarolt termekemet, vagy ha nem tudja akkor tipusazonos csere, vagy ha ezt sem akkor megegyezes levasarlas CSAK ha elfogadom, ha nem, akkor eredeti vetelar visszafizetese.
-
-Solt-
veterán
válasz SVLaller #14105 üzenetére
De érdekli, erre van a fogyasztó védelem! A Te dolgod, én nem akarlak győzködni, de, ha egyszer van egy ilyen kikötés,
"Sem kicserélés, sem elállás esetén nem vagyunk kötelesek a terméknek azt az értékcsökkenését megtéríteni, amely a rendeltetésszerű használat következménye."
akkor miért lennénk kötelesek azt megfizetni, hogy adott termék ára felment? Főleg, ha van a kínálatukban...
Egy biztos, én elsőre ezt tuti nem fogadtam volna el...
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
nagyúr
-
-
-
nagyúr
válasz SVLaller #13521 üzenetére
az új 12.11b driver -ek +20-30.W ot kérnek pluszba a VGA -tól (7850 nél is 10-15.w al evett többet a 12.10 és a 12.11b4 nél)
BF3 annyira nem terheli le ott én is ilyen 340-350.W ot mérek eddig az FC3 az ami 400.W fölé tudja vinni a gépemet még a Hitman se terheli meg ennyire ott 370-380.at mértem de ez látszik is a VGA -n is mert FC3 ban 70-72-fokig is felmegy az összes többi játéknál csak 62-64.ig ment fel a GPU hőfoka
-
Cole86
senior tag
válasz SVLaller #13207 üzenetére
Ohh.. értem abszolút!
Mennyin ment a karid? full alapon? Elvileg a vga pont a kártya ereje, a combined meg az átlag fps vagy az utolsó teszt?
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
Cole86
senior tag
válasz SVLaller #13205 üzenetére
Passz .. köszi az infót.
Szerintem ez más kártyáknál is így volt..
Esetleg kevés lenne a 630W-os TT tápom? nem hinném
-
SzlobiG
félisten
válasz SVLaller #13083 üzenetére
Nem képes feltenni a beta 8-as drivert az utolsó cappal együtt szal így nem is lesz jó nála.
(#13086) pityu8611 Viszlát.
(#13090) Macka De ha tudod, hogy a WHQL driverrel nem jó, akkor miért lepődsz meg azon hogy kevés az fps? Másnál jól megy a CF a beta driverrel meg az utolsó cappel.
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz SVLaller #13059 üzenetére
De. Csak aztán nézelődtem, és jelenleg egy szinten van tulajdonképpen a 670 húzva, a 680 és HD7970. És a HD7970 a technológiai fölény miatt talán "future proof"-abb lehet. Mindenesetre rosszabb, sokkal, biztosan nem lesz.
Nem tudom, hogy milyen VRM és VRAM hűtést adnak az Accelerohoz, de sokkal jobb nem lehet, mint egy Giga vagy Sapphire megoldás, hiszen nincs hely egyszerűen... Csak az lenne megoldás, ha a fő, nagy borda érne azokhoz is hozzá... És az nekem is 75C körül volt normál játék alatt... Csak egy icipici oc, power limit kitolva, és máris 110C -on throttlezett...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz SVLaller #12889 üzenetére
no akkor ezzel tényleg befejezem.
SVLaller: abszolút igazad van, játsszál 35fps-sel. nVidia szar 27fps-sel.
hogy az utolsó paragrafust honnan a fenéből szedted, azt nem tudom. eddig is azt mondtam, hogy 12.11b rulez.Pug: neked is igazad van, örülni kell az ingyen 30%-os teljesítménynövekedésnek - hogy feljönnek 9 hónap után a konkurencia szintjére. hail!
az objektivitásról szóló komment tőled mondjuk kifejezetten vicces, de ebben is igazad van. vettem egy nvidia kártya helyett egy másikat, és hirtelen megszűntem objektív lenni. teljesen reális.Abu: és neked is igazad van, én próbálok egy nagyon is valós problémát több tonna irreleváns faktoid mögé rejteni. ismét működött a kifárasztós technika, én adom fel hamarabb
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz SVLaller #12821 üzenetére
a probléma létezik. a DX11.1 viszont a gyakorlatban nem. várom szeretettel az első DX11.1-es játéktesztet - utána felveszem a problémalistára
PS: azt meg felesleges felhozni, hogy az nVidia mekkora büdös paraszt ezzel a kommunikációs svindlivel, mert ezt eddig is tudtuk.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
-
reimerm
csendes tag
válasz SVLaller #11939 üzenetére
Addig eljutottam h a CCC-vel lehet valami. Mert ha uninstalálom és elindítom ugyanazt a filmet akkor nincs hiba. De ha újratelepítem akár a 12.10 vagy 12.11 verziót újra előjön a hiba, hogy hol van van hol nincs. Szükségeltetik egyáltalán a ccc? vagy most mit tudok csinálni?
-
-
SzlobiG
félisten
válasz SVLaller #11681 üzenetére
Igen úgy megy, de ha CF-be van, akkor 2D-be hibernálva van a 2. vga ezért az nem ad képet mintha ott se lenne.
(#11682) ricshard444 Akkor csak a tuning volt a ludas állt ilyen villogásoknál memória hiba szokott előjönni. Viszont érdekes mert a ramnak nem veszi vissza a feszt és, hogy azért villogna.
(#11684) ÁdiBá Ezt régebben én is akartam így, de nem néztem utána, hogy miért van ez viszont egyik nap filmezés előtt indítottam egy gémet és 680-al mind2 kijelzőn ment a játék. Nem tudom AMD-vel mit kell buherálni ehhez, de kiv vagyok rá én is.
[ Szerkesztve ]
-
SVLaller
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus Tuf 3080ti 12gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest