- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Az ár teljesítményt sose tudod nézni márka nélkül.
Mondok egy példát. Anno 6-7-10 éve az Asrock kifejezetten tiltott márka volt. Orbitál gagyi alaplapokat adtak. És csak a legolcsóbb Tesco-s gépeket szerelték vele. Sok bedöglött, meghalt rövid időn belül. Kifejezett nem ajánlott kategória volt akkoriban.
Ellenben ez volt a legolcsóbb márka. Azonos kategóriában mikor megkaptál egy Asus vagy Abit-et 14-18k-ért ott az Asrock került kb 8k-ba. És elvileg u.a.-t nyújtotta. Csak kérdés mikor pusztul meg.Másik példa. Ha csak ezt nézed, akkor mikor rákeresel egy vga-ra pl 270x, akkor ott a legolcsóbbat kellene megvenned. Kizárólag. Hiszen a teljesítmény nagyjából u.a. vagy húzható és árban ugye a legolcsóbb a lényeg. No, nálam nem. Legalábbis ilyen szinten biztosan nem.
Itt most 50-60k-s kártyákról beszélünk amit azért a többségünk nem pár hónapra vesz, hanem minimum 1-2 évre, de én általában többre. Így ha csak 1% esély is van arra, hogy az Asus márkás termék akár csak 1%-kal is jobb, mint a Gigabyte vagy a Sapphire vagy az MSI már megéri azt a kemény 3-4 ezer forintos többletet.
No, én így gondolkodom. És igazából még nem is volt nagyon problémám garanciálisan.
Eddig egyetlen egy MSI VGA-m egy 8800GTS ami meghalt 2 éven belül, de azis csak azért mert 2 éven át durván 25-30%-os OC-val ment plusz extra hűtés nélkül. A végén már a hátlapi alu panel elkormozódott a brutális hőtől.Mintha öngyújtóval égettem volna meg az alut, ilyen hullámokban barnult / feketedett meg az alu... Szóval nem csodálkoztam, mikor 2 év után meghalt. =)
De ezen kívül soha nem volt semmilyen komolyabb garis ügyem PC-s területen.Szóval itt azt kell észrevenni, hogy van némi különbség a márkák között. Nem sok, de van. Persze Asus is tud gagyit gyártani szó se róla. De a lényeg az esélyeken és valószínűségeken van. Sokkal kisebb a valószínűsége, hogy az Asus gyárt gagyi, mint a Gigabyte. De ha nem is sokkal a mérleg nyelve az Asusnak kedvez. Innentől kezdve pedig megintcsak megéri azt a plusz párezer forintot. Nekem.
-
Dany007
veterán
Egy liter forralbor után mit vársz?
Oh az Asrock külön téma nálam.Hadd legyek primitív és hadd mondjam azt, hogy utálom azt a márkát. Ennyi. Ellenszenves. Sokaknak jó, sokan szívtak már vele. Nekem pár ezer forinttal többet megért az Asus deszka. Már csak elvből se vennék Asrockot.
@swagger55:
Nem tudom. Nekem az olyan semmilyen márka. Eddig szinte csak Asus meg MSI cuccaim voltak az elmúlt 10 évben. Jó, meg volt egy Giga VGA-m. Soha semmi csalódás nem volt.
Most is Asus alaplapom van Asus hangkártyával, jó lenne egy Asus vga is bele.
Egyébként azért valamivel minőségibb az Asus és MSI. De ez nem feltétlenül jelent bármit is. Egyszerűen megszokás. Plusz eleve párezer forint csak a különbség. Ilyenen nem fog múlni ha az ember több évre tervez. -
Cseneles
őstag
-
rayoliviero
veterán
Nyomtam. amikor AB még fent sem volt már ennyit írt a Gpu-z.... Catalystban is nyomtam deafult-ot, de nem volt változás. az 100/1200-őt írt, mint ahogy az Afterburner is. A Gpu-z ír többet, meg az Aida, amit beszúrtam képet.
Semmilyen tuning progit nem raktam fel. Próbáltam úgyis, hogy még csak driverek voltak fent és ennyit írt már akkor.
-
rayoliviero
veterán
Hát ott néztem először.
Default: 1000/1200
Gpu: 1100/1250asdxv: Nem TOP-ot vettem, az sokkal drágább volt. Ez tuti az alap, dobozán sincs ráírva, hogy top.
Remélem nem a nagykerben tettek rá msáik BIOS-t vagy a gyárban tettek volna rá véletlenül TOP BIOS-t, már nem tudok mire gondolni. -
edeleny
őstag
A kártya még alig 24 órája van gépben! Szal a jó működésről még nincsenek megfelelő infóim. Idáig hozza az elvárásokat!
Alaplapi BIOS-t már sokat frissítettem, többféle módon is. TV kártya Eprom csere, firmware cserék, konkrétan VGA-t még nem csináltam. Mivel az előző kari cirka 5 éves így bizton állíthatom, hogy az elmúlt pár nap kivételével, az elmúlt 4 évben nem foglalkoztam VGA húzással!
Meg is változott azóta sok minden!
(a CPU tuningnál is meg kellett tanulnom újra "járni")Mivel lehetne megnézni, hogy amikor lekapcsol a monitor, le áll e a kártya. Elvileg az órajeleket szépen vissza veszi! (meglepetésre a RAM-t is)
-
bozont
veterán
Jó, de ha a 270X-et meghúzza, akkor az meg 7950 szint, vagyis hozza a GTX760 szintet. Például az MSI Hawk, a tesztek alapján egy szinten van ezekkel és valamivel olcsóbb. De persze a 760-t is lehet húzni. Én is e két kártya között gondolkozom. Inkább az a kérdés, hogy mi a fontosabb Physx vagy Mantle. Utóbbiról sajnos még várni kell tesztekre pár hónapot.
-
csacsa89
csendes tag
Az a baj, hogy nem az van a képen amit én látok !
Értsd úgy, hogy amikor megnyomom az Esc-et, akkor hirtelen összehúzódik a kép, és szét.. és jobb oldalt a kép szélén fut fel alá egy hullám, bal oldalt meg kék az egész kép széle.. és mindig kék, nem csak akkor amikor kék lámpa van. Amikor a tengeren vagyok, és kilépek akkor is ugrál a kép.. és hullámzik..
-
-
-
Grave_444
nagyúr
Nekem is bírja az 1150/1300-at 1.175V-on, akkor ha folyton így megy nem lesz baja igaz?
Tudom hogy nem, de mégiscsak új kari egy megerősítő választ azért kérek.
A Power Limit +20%-on van ettől nem fogyaszt többet csak ha ténylegesen kell a vga-nak még több?
70-75 fokig felengedhetem? -
Devid_81
félisten
Biztos vagyok benne, hogy az anyagiak felol is fujt a szel amikor elkeszult (keszuloben volt) a jatek, ugye ez mindket oldalra igaz, szoval nem hibaztatom en most itt egyik felet sem.
Viszont a netes tesztek alapjan, ahol FHD-ban teszteltek es egesz barati 30-40FPS-eseket is kaptak ilyen kartyaval....haat nem is tudom...kisse ketelkedem, vagy a fix palyan amin teszteltek ott epp olyanok voltak a korulmenyek, hogy tudta a kartya.
Csak probakeppen 1080ban megneztem (felkonvertal a projector, de ugye ez egyenlo a nullaval, mert nincs annyi fizikailag megjenelitett pixel) 20-22 fps-ekre esett le, es 2x elmosas, shadows=high minden mas very high beallitasok mellett.
Amig boven alatta van a jatszatonak szvsz.
Nincs ezzel semmi gond, a kartya nagyon jo, es halk, es gyors, csak inkabb furcsa a tesztekhez kepest, ezek utan a Metro 2033-at inkabb latni sem akarom -
Foxmulder89
senior tag
Csak ne centizd ki, egyes programok/játékok több feszt igényelhetnek a stabil működéshez mint mások. Én úgy szoktam, hogy ahol elöször hibázik arra az értékre rádobok 0.05-0.062 voltot és nem lesz gond utána vele sehol.
Ha fogyasztást akarsz csökkenteni ne járasd maxon a gpu-t, az utolsó pár 10mhz-ért kéri a legtöbb +feszt. -
Thronks.90
tag
Éppen most olvastam az írásodat, (Tahiti LE- re vonatkozó részt) és megnéztem a VRM értékeket. 82-83foknál tetőzik 1200MHZ- en, úgy hogy 100%on járattam a Twin Turbo II- t... GPU 70fok környékén stabilizálódott, ez nem is zavar, de szerintem a VRMek nagyon melegek. Nem akarom megsütni. Úgy érzem ebből ház/hűtésmódosítás lesz
. Szerintetek elég lenne ha szellősebb a VGA környékén a levegő? +1db 12centis ventire gondoltam az oldalába, hogy befújja neki a hideg levegőt.
-
-
joshua7
veterán
A 3dmark topikba linkelés után gondoltam, h megnézem a sajátomat is végre tuningban. De rögtön van is 1 problémám.
Szóval adott egy HD7850 Dual-X kártya. Alapfeszen 1100/1400-at biztosan tud, teljesen elégedett vagyok vele. Viszont az órajelek kitolásával gondom van. CCC-ben 1050 a gpu max, Trixx engedi 1200-ig is, de több kéne. Megtaláltam DroiDMester ezen hsz-át, de Gputweak-ben nekem 1050Mhz a max (mint CCC-ben) és nincs meg a bekeretezett opció. Néztem több verzióval is, mindnél ez van. Cata 13.6, Win7 x64.
Ötletek/tippek? -
-
-
-
soultrapp
senior tag
asdxv: de a vsync-et nem akarom bekapcsolni direkt az fps miatt.
nem tudom,hogy recésebbek lettek-e valamivel.
De akkor is csak jobb,hogy digitális a jel nem analóg.+ így most már majd a tv-t is hagyhatom a gépre kötve,mert eddig a d-sub miatt olyan csíkos lett a kép,hogy az zavaró volt. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Geforce RTX 3090 Zotac Gaming Trinity OC edition
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest