-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gainka
őstag
Arra pont nem mert azért az ár ért már 7790-es is van
Az 5770 kb 7750 szint. Tehát előre lépés meg lenne de ha ennyi a keret akkor inkább 7790Less rá ezekre : asus 7790
sapphire 7790 -
JamesHun
addikt
Sziasztok
5770-es Ati-m van és érik a csere, mert már lassan semmire sem elég ez a széria :S
Megéri egy jobb 7770-re lecserélni,pl egy ilyenre?
i3 2120 van mellé 8 gm ram al -
Tournament
aktív tag
UEFI-s biosok vannak csinálva video karikhoz csak zappire kártyákhoz nem tudják megcsinálni TPU-n
[link] tők 1xü de persze saját felelőségre csinálja mindenki
nekem sajna 36 verzio van ahoz nem mükődik mivel csikoz ultra fast bootba mert a uefi gop része nem az oc verziomhoz valo sajnos .. de 32 verzán ment a srácnak
[link] itt a szép lista de sajna ez csak annak jó akinek a régi biosos karija van
ez a baj powercolor kártya alapbol uefis de nálunk az +10 K drágább mert senki nem veszi
-
keke69
őstag
válasz
Tournament #16190 üzenetére
Szia!
Ezt az UEFI-t hol tudom kell beállítani???Az alaplapomon is van valami ilyesmi!
Köszi! -
MrBrook
aktív tag
válasz
Tournament #16194 üzenetére
oksa, köszi
, alszok még azért rá egy-kettőt, meg megvárom ,hogy legyen proci hűtőm rendes, csak szerettem volna tudni, hogy mit hogy kéne tennem, ha szeretnék kisérletezni biztonságos kereteken belül.
-
Tournament
aktív tag
válasz
MrBrook #16191 üzenetére
msi cfg fájlát kell szerkeszteni
nkeme behülyült a huzás nélkül csikozot msi progija ati driverel szoval elég veszélyes dolog
azonal formatoltam és reinstall a 8.1 a gépen
mert inditáskor a CCC szétőlte MSI aftern burn
most CCC frisen fel rakva nincs gond huzást nem rizikozom csak amit tud a kari 1200/1600
1200//1700 ig stabil amugy igy van de csak 1x hülyüljőn meg a VGA szétőli a karit a huzástol
de ha vibrálást vagy bármit tapasztalsz akkor gáz van nem kicsit
-
t1
veterán
Sziasztok!
Adott egy ATi HD 7790 videókártya, egy 22' Full HD monitor, illetve egy 26' LCD TV ( HD Ready ) .
A kérdésem az lenne, hogyan kéne beállítanom a dolgokat, hogy mind a kettő kijelzőn legyen kép, de a monitoron fhd legyen a tvn meg 720p. A monitor DVI kábellel csatlakozik, a TVhez vettem HDMI kábelt.
A tanácsokat köszönöm -
MrBrook
aktív tag
válasz
Tournament #16190 üzenetére
"VER015.032.000.001.000000 első biosa ez volt március 22. ez a bios birja a gyári huzáson felül"
vagy csak a szerencsén múlik, hogy ccc-ben lehet v. sem? nem értem most ezt, hogy mire írtad. mintha valami régebbi hozzászólásban azt írtad volna ,de lehet ,h más hogy 1400/1800ig beleírtad hexaba vagy mi...jah hát nekem csak annyi kéne mondom, hogy 1200/1700 hogy 110Gb/s legyen a memória sávszél, de akkor mindegy, nem baszogatlak ezzel
aszittem nem bonyolult.
afterburnerrel sem engedi tovább húzni, mint cccben szal, szopó. vagy van valami trükk esetleg?
-
Tournament
aktív tag
válasz
MrBrook #16189 üzenetére
uefi nem huzzásra van az UEFI GOP = ultra fast boot hoz
aki meg azt irja SSD kell U.F.B.-hez nagyot téved... alaplap / VGA a lényeg ...* SSD nem feltétel tévedésés oltári baromság...
huzzásra csak MSI Afternburn jó
biosilag nem huznám... mivel nekem se a GPU / VRAM részt nincs kedvem szétsütni amugy 1350/1800 tudja addig huztam egy teszt erejéig
-
MrBrook
aktív tag
válasz
Tournament #16188 üzenetére
válaszolnál már végre, hogy hogy lehet húzni azzal az uefivel? pls?
ez a biosom van, amire azt mondtad, hogy lehet vele valamit kezdeni(1700ig vinném a memóriát, más nem kéne), de amúgy néztem netes teszteket(ahol húzták ezt a dual-x-t) és a bios végén a zórójelnek is a végén -x003 van amit neten néztem emg x002
-
Tournament
aktív tag
nem adtak HDMi kábelt
flashelés vissza fele nem ajánlott régebbi biosra ! FEKETE KÉP VGA nem indul ...
nem véletlenül van új bios rajta hogy ne tákoljuk bele a uefi ready támogatást ezzel oldota meg a zappi ... rohadjon meg ezért arra nem képest hogy biost adjon !! de arra van essze hogy te se rakj rá mást
csak 6 pines táp kábel volt ,és a átalakitó a monitorhoz , cd a driverel meg progikal ami kb ajándék frizbinek, meg leirásai ,
illetve a vga a gyáricsomagolásos dobozba
-
TommyGun
őstag
válasz
pdev1811 #16175 üzenetére
Nagyon egyszerű, egy 300w-os 80+-os táp ilyen 240-50w-ot adhat le KB, de ahogy tellik az idő öregszenek az alkatrészek nem lesz mindig ez fix. Elvileg elég de ha mégsem akkor szopi, és puszira vettél egy kis teljesítményű tápot...Arról meg ne is beszéljünk hogy nem csak ezen múlik, hanem hogy mennyire fix is az a 12v amit lead a táp ésatöbbi, én nem centizném ki
-
t1
veterán
válasz
Tournament #16149 üzenetére
Neked adtak HDMi kábelt a dobozba?
"VER015.036.000.004.000000 ez pedig a mostani junius 15 ez a bios nem birja a gyári huzáson felül"
sajnos ez a bios van fent, fel lehet rá rakni a régebbit is?
-
pdev1811
tag
válasz
TommyGun #16174 üzenetére
De ha mondjuk egy T-s intel procival számolunk, max 45 W TDP. A 2 kártya 110 W. Összesen a rendszer 200 W. Akkor minek a 400-as táp?
Csak azért merengek ezen, mert van egy olyan elvetemült tervem h egy slim házba (keskenyebb mint 10 cm és 1 db 8 centis venti fér bele), egy i7+7750 Low Profile Crossfire combo
Egy FSP 300-as SFX táppal. Vagy max egy 350-es BeQuiet táp menne bele ami SFX még.
Lehet meleg lenne bentmax leveszem az oldalát.
-
TommyGun
őstag
válasz
pdev1811 #16173 üzenetére
Szerintem amúgy egy minőségi 300w-os erre nem elég. Még ha 80+-os akkor is épp hogy annyit ad le amennyi egy ilyen konfignak kell. Inkább egy minőségi 350 de inkább egy 400-as már viszont bőven elégnek kell lennie. Én most vettem egy 550-es FSP-t 14-ért, ami nem drága és ez 80+-os minőségi belsővel rendelkezik.
-
pdev1811
tag
Kérdés:
Adott 2 7750. TDP: 55 W Crossfire-be akkor 110 W. Akkor miért ír elő a gyártó 500 Wattos tápot? Nem elég neki egy minőségi 300-as? Még ha egy i7 is van mellette 100 körüli TDP-vel, plusz a többi dolog, akkor is csak max 250 az egész rendszerre vetítve.Kicsit off:
Az alaplapi tápcsati, ami 4 v 8 pines az csak a CPU-t táplálja? A PCI slotok a 24 pinestől kapják? -
Stonerice
őstag
MSI AB-vel tudja valaki hogy kell a feszemelés lehetőségét engedélyezni? Illetve kitolni a limitet?
Működő megoldás érdekelne
Köszi előre is! -
BRIKLY
veterán
-
TommyGun
őstag
válasz
Lacccca87 #16163 üzenetére
Igazság szerint régóta nem néztem már CCC-t, amikor ATT-ni kezdtem akkor még fapad volt, és megszerettem nem is foglalkoztam a CCC-vel.
Akkor viszont tudnátok egy olyan pici egyszerű progit ajánlani ami kiírja egyik sarokba fps/core/mem/Celsiust ha 3D-be kapcsol a kártya? Tehát játékok alatt, köszi!
-
Lacccca87
addikt
válasz
TommyGun #16162 üzenetére
Ezer éves program. Már régebben is csak a baj volt vele, ne használd.
Egyébként is mire? Ott a CCC beállítod magadnak a tunning órajelet ha akarod aztán kalap kabát.
2D- hez minke állítanál órajelet? Megcsinálja helyetted a driver maga, 2d-3d váltásoknál szintén, filmnézéshez böngésző HW-s gyorsításához szintén. Alaphelyetbe ha jól tudom legalább 8 előre definiált profil van a kártyában. -
TommyGun
őstag
Sziasztok
Segítséget kérnék. Most váltottam 4870-ről egy saphire 7790 dualX-OC-re.
Problémám az Ati Tray Tools-al lenne, remélem használja itt vki. Nagy megelégedéssel használtam a régi kártyával. De sajnos jelenleg nem akar működni. Indításnál elszáll >>
Can not initialize ATIPDLXX library! Exiting now….
Nos rákerestem a problémára és azt találtam hibának hogy a kb 1 éve ezt a fájlt az AMD kihagyja a driverből...ne kérdezd akkor miért nincs megoldva ez az alkalmazásban. Elvileg javítható, kell szerezni egy ilyen DLL-t és bemásolni az Aty tray tools mappába és voálá. Nos ezt kipróbálva a win7-em indításnál dumpol.
Gondolom a driver nem komázza hogy egy 1 éves driver dll-t hív meg a program...Használja még ezt a progit vki? Van helyette vmi használható? Felraktam ezt a saphire trixx nevú szart, dehát ez nem egy nagy durranás, van 3 csúszka húzni meg még1 fant vacakolni vele, elmenteni pár profilt de ennél az ATT jóval többet tudott. Automatikusan 2D-nél betudtam állítani az órajeleket és 3D-ben is, de külön alkalmazásokat indítva lehetett menteni profilokat, tehát más más órajel 1-1 játéknak és mindenzt automatán, nem kelett megnyitnom klikkelni ésatöbbi...Van vmi hasonló?
Köszönöm!
-
törölt tag
Az létezik, hogy a YouTube dedikált (7790) VGA-val (Intel G840 IGP-t váltva) gyorsabb vagy csak szemfényvesztés?
-
bandika0626
senior tag
válasz
Steelmanus #16159 üzenetére
Egy windows8 újratelepítés megoldotta a problémát. Köszi mindenkinek.
-
Steelmanus
addikt
válasz
bandika0626 #16155 üzenetére
Bocsanat tevedtem, a 13.10-nek volt B2 valtozata, AMD Catalyst 13.10 Beta 2 es azt hasznaltam. De most feltettem a amd_catalyst_13.11_betav1 -et, es az alatt sem valt 3D orajelre (GPU 1000) a 7790, javaslom hogy a Catalyst Beallitasok alatt kattints egy gyari beallitasok visszaallitasa opciot.
-
Lacccca87
addikt
válasz
bandika0626 #16156 üzenetére
Valami ott fut neked(meg akinek még ez a hiba van) ami nem engedi idle-be váltani.
Régebben az AIDA csinált ilyen ha használtad az OSD funkciót vagy egyéb hasonló OSD vel rendelkező VGA monitorozó progi. Vagy Win7 asztali alkalmazások (gadget) is okozhatják, de bármelyik állandóan futó program ami használhatja a GPU-t mint HW-s gyorsító.
Egy friss winnel meg is tudod nézni esetleg hogy tényeg így van e. De ha ott se veszi vissza az órajelet akkor írni a VGA gyártójának a supportra. -
Steelmanus
addikt
válasz
bandika0626 #16155 üzenetére
Teves
-
bandika0626
senior tag
Catalyst nélkül telepítettem fel most és akkor is 1000-ren megy. És a régi drivert is leszedtem.
-
bandika0626
senior tag
válasz
Steelmanus #16151 üzenetére
Ugyanez a kártya van nekem is. De van b2 változat is a 13.11-ből?
-
zsizsef
senior tag
Urak!
Az asus gpu tweak-el kapcsolatban lenne egy kérdésem. Mégpedig a core voltage állításával kapcsolatban. RivaTuner + HWinfo64 segítségével játék közben kitettem a vddc értéket. A gpu tweakban beállított feszültséget a kártya nem veszi fel, csak a biosban beállítottal működik. De a gpu tweak úgy jelzi, hogy megemeltem a feszültséget. A gpu és a memória órajele azt valóban változik.
Másnál is így van? -
MrBrook
aktív tag
válasz
Tournament #16152 üzenetére
én úgy gondoltam ,hogy nekem is a márciusi bios dual-x van és hogy hogy lehet még tuningolni a gyárin kívül, azzal az uefivel, ahoz nem értek még
-
Steelmanus
addikt
válasz
bandika0626 #16142 üzenetére
Melyik gyarto kartyajat hasznalod, nalam egy SAPPHIRE HD 7790 1GB GDDR5 muzsikal, es eddig nem hibazott a 13.11 b2 driver. Regebbi Beta driverrel volt nekem is hogy megemelt orajel volt a jutalmam, de most hirtelen nem tudom melyik volt, remelem nem ra telepitetted a regebbi driverre az ujabbat mert az nem nyero.
-
MrBrook
aktív tag
válasz
Tournament #16149 üzenetére
nekem a márciusis van, de hogy lehet?
-
Tournament
aktív tag
válasz
hello bandika0626
1xü megoldás felraktad a CCC utána told fel 1200/1600ra semmi mást ne állits...
a kővetkező inditáskor pedig reinstaláld a CCC "ne uninstalláld" a beállitások megmaradnak igy kővetkező restart után már jól fog muzsikálni
mulhét péntek ota vagyok dual-x tulajdonos és ma jőttem erre rá CCC enyit ér... igy fog normálisan menni
ha belepiszkálsz akkor meghülyül
hello t1
VER015.032.000.001.000000 első biosa ez volt március 22. ez a bios birja a gyári huzáson felül
VER015.036.000.004.000000 ez pedig a mostani junius 15 ez a bios nem birja a gyári huzáson felül
7790 dual-x VER015.036.000.004.000000 erre a biosu kártyára senki ne rakjon rá másik biost mert egyből halál a karinak nem fog betőlteni utána a gép a karival
-
Gainka
őstag
Te jó ég ki fogja ezt ennyiért venni? még indulonak is sok!
15 ezerrel olcsóbb a 7790. [link]
Arról ne is beszélve hogy az egy gigás 7850 40 k -
MrSpock
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg 22ezer-ért van 7750 és 26ezerért 7770. Az új AMD kártyák megjelenésével fog még lejjebb menni az áruk szerintetek?
Megéri még várni a vásárlással? -
t1
veterán
Sziasztok!
Nemsokàra tulajdonosa leszek egy Sapphire Radeon HD7790 1GB DUAL OC-X kàrtyànak.
A kérdésem az lenne mennyire bìrjàk az utòlagos tuningot ? -
pdev1811
tag
válasz
Én mindig az aktuális stabil verziót raknám fel, nem kísérleteznék bétákkal, mert pl egy 7770-nél, ami nem egy csúcs kártya, úgysem hoz sokat teljesítményben. Bár sokaknak gond nélkül megy a béta is.
Az ultrafos, igénytelen, bugos Trixx helyett meg inkább az msi afterburnert ajánlom.
-
bandika0626
senior tag
Sziasztok.
Feltelepítettem ezt a 13.11 bétát és folyamatosan 1000MHz-n fut a gpu. 7790-es kártyám van.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Nagya21 #16134 üzenetére
Nekem már nem mai win em volt és catalyst okat is csak egymásra dobáltam össze-vissza. Amikor wint újrahúztam, akkor tettel fel azt ami most van (nem is tudom melyik, ha megmondod hol nézhetem meg, megmondom
), azóta jó. Hogy win reinst vagy driver csere oldotta meg, nemtom...
-
Nagya21
addikt
válasz
Peaceliker #16133 üzenetére
Hali!!
Vazz,eddig is ati volt fenn,(legyalulva ati által), és most is az van fenn, nehommá ujrakelljen húzni az egész winfost........
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
HAli!!
13.11b-vel is ha elmegy alvóba, nem mindég akar visszajönni,csak az ujraindítás segít.
Mit állítsak hova, hogy ez ne forduljon elő??
Üdv Nagya -
Steelmanus
addikt
válasz
#59070464 #16125 üzenetére
Nekem 7790-em van es a 13.9 telepitese utan nem mukodott a restart opcio, a rendszer kilepett ugyan, fekete kijelzo, az allapotjelzo a kijelzon elkezdett villogni, a hardver mukodott ( vincsi venti stb.) vagyis ugy nezett ki hogy alvo uzemmodba valtott, es ott is maradt. Vagy kikapcsoltam a gepet, vagy hardreset lett, es akkor ujraindult, es be is toltott a rendszer, de egy ujabb szoftos restart ujra "szallitotta" a hibajelenseget.
Most 13.11v2-ot hasznalok, semmi hiba.(#16127) Beldar Mert annyit kepes meghajtani.
-
Beldar
tag
Abban segítsetek kérlek, hogy a Catalyst miért mutat 6 video kimenetet? 7770-es kártyám van...
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
HD7770-hez 13.9 vagy a 13.11 béta a jobb? illetve 13.9 bétáról érdemes egyáltalán frissíteni?
Köszönöm!jajj... de jó, h már nem járok ide, van, ami nem változik
-
skayline
tag
válasz
Tournament #16120 üzenetére
Én veled vagyok! Nagyon sok játékot játszok magas beállítás alatt FHD-ban!
-
törölt tag
válasz
Tournament #16120 üzenetére
Biztos nem megy BF3 ultrán 7790-el fix 60 fps-el (legalább is multiban és illik erről a játékról így beszélni). Nekem anno i5-3450-el a végletekig tuningolt 7770-el is átlag medium beállításokon tudtam normálisan játszani (valami low, valami ultra volt, minden élsimítás off).
-
Gainka
őstag
Értem.
De azt még mindig nem hogy, most videocardz-on össze hasonlítottam az r7 250est és a 7750et. Az r7 250 es gyengébb mint a 7750, és most ugy állunk hogy van r7 250 (ami gyengébb a 7750nél is) és r7 260x( ami 7790 szint) . Akkor most mi lesz a nagy szakadékban? r7 250x vagy r7 260 ? -
Gainka
őstag
válasz
Tournament #16115 üzenetére
Ezek az asusok szóval egy sapphire 260x 40 alatt is kezdhet ami ha azt nézzük nem rosz mert ugy is menni fog lejjebb az ára
Lenne egy olyan kérdésem hogy:
Van valakinek 2 gigás HD 7790 e és bf3-bf4 multiban sem elöny a 2gigás, vagy lényegtelen ott is elfogy az ereje? Mert ugye tesztet már láttunk, de azok közt nincs multi. -
Tournament
aktív tag
A hazai ajánlott bruttó végfelhasználói árak a következőképp alakulnak:
- R9 280X-DC2T-3GD5: 92 390Ft
- R9 280X-DC2-3GD5: 88 900 Ft
- R9 270X-DC2T-2GD5: 62 990 Ft
- R9 270X-DC2-2GD5: 59 900 Ft
- R7 260-DC2OC-2GD5: 45 990 Ft
- R7 260-DC2-2GD5: 42 890 Ft
én ezzeket találtam 2 napos árak
-
Gainka
őstag
válasz
Tournament #16113 üzenetére
Igazad van. Iponon 25 ezer az r7 250
-
Tournament
aktív tag
válasz
Gainka #16110 üzenetére
SAPPHIRE RADEON R7 260X OC, 2048 MB DDR5, DP, HDMI, DVI ugyan anyi mint a HD szeria a 2gb-os csak itt adják anyiért
néz kürül az oldalon van amin +10 ezres árés van a bolti áruk kőzt.. más boltokal szembe szemben
nem anyiba kerülnek a karik csak ők enyiért árulják
38K kéne adniuk a zappi 2gb de nem adják ők anyiba
-
törölt tag
válasz
Lacccca87 #16109 üzenetére
Doom9 fóruma szerint gyenge lenne a madVR algoritmusokhoz, a 7750 az abszolút minimum, de egyöntetűen a 7770 volt ajánlott annak ellenére, hogy az egyik itteni fórumtársnak 30-40% közötti terheltséget mutatott. Nagyon kicsi az árkülönbség a 7750 és 7770 között, a 7790 pedig jó áras volt (használtat vettem végül).
-
Gainka
őstag
Nem is szabad megvenni a 260x-et még vagy 3 hónapig hanem fél évig -.-
MSI R7 250 [link] 33ezer
-.- Sima 260as nem lesz? Mert most igy van egy 250esünk ami 33ezren kezd meg van egy 260x-ünk ami 45ezren
-
Gainka
őstag
r7 260x 45 ezer
ennyiért senki nem fogja venni
A 7790 mennyin kezdett 40 ? Most 31 ugyan az a teljesitmény. -
oliba
őstag
Ez az Alan Wake's American Nightmare elég jó memóriagyilkos progi. Úgy dobta el a korábban stabilnak hitt 1450MHz-es értéket, hogy szürke és vörös csíkosra fagyott a képernyő
1425 után már 1400-nál járok
-
Mirman
őstag
Sziasztok, ha már az APU topikban nem találtam válaszolót remélem itt nagyobb sikerrel járok. A kérdésem az lenne hogy aki 7790-et használ A10 vagy hasonló erősségű proci mellé az tudna mondani nekem pár FPS -értéket különböző játékok multijából ? Gondolok itt Battlefield 3-ra , Cod Black ops 2-re és hasonlókra. Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest