-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
miresz
veterán
válasz
hegegabi80 #17187 üzenetére
Én egy AMD 5600K-val ami 4Ghz-n van. Én a 2 Gigásat venném a helyében 1680x1050-re is.
-
R3nts
senior tag
válasz
TaylorXIII #17195 üzenetére
Rendben,igazad van!!
Lemértem....kell egy kis varia majd,de bemegy....
-
R3nts
senior tag
válasz
TaylorXIII #17193 üzenetére
Az a baj, hogy már megrendeltem konkrétan azt a fajtát...!
-
TaylorXIII
őstag
Hát a az XFX GT 240 elvileg kb 140 mm hosszú és amit kinéztél az meg kb 236mm hosszú és a tápcsatlakozója is valószínűleg hátul van és nem oldalt. Azt, hogy befér-e csak te tudod lemérni de 4-5 centivel rövidebb 7770 karik is vannak. Jó lesz a 7770, működni fog még ha marad is még benne teljesítmény. Oprendszer újrarakás sajnos elképzelhető, hogy szükséges lesz.
-
R3nts
senior tag
Sziasztok!Légyszi segítsetek nekem,mert tiszta ideg vagyok...
A profilomban lévő konfigban cserélek VGA-t....itt a megfelelő fórumokon,elsöprő arányban azt a választ kaptam a kérdésemre (miszerint : mekkora max az a kártya,amit még beletehetek,mert nem lesz kevés neki a tápom,és a CPU-m) hogy egy HD7770-es simán belemegy, de annál erősebbet ne rakjak bele....Namost : Ebbe[link] az Asus Vento házba (3db vinyó mellé/alá) be tudom e szuszakolni , ezt [link] a kártyát...??már tegnap megrendeltem neten,és most tiszta ideg vagyok,befér-e a házba, illetve nem-e rúl nagy kártya teljesítményben a konfigomhoz....Félek kidobtam a pénzt az ablakon...
Az OK, hogy "kihajtva" biztos nem lesz a kari, de működni fog mindenem,ahogy eddig a rendszeremen...? Plusz kérdés : ha egy XFX GT240-es NVIDIA-t cserélek erre a karira, ugye nem kell újraraknom a teljes Win-t...?
-
Gainka
őstag
válasz
picur10 #17190 üzenetére
A powercolornak és a saphirenak is van low profilu kàrtyàja. Csak épp majdnem 7790 àron. Miértnem raksz egy apu-t a gépbe vagy miertnem veszel nagyobb géphàzat?
http://ipon.hu/webshop/product/powercolor_ax7750_1gbd5_dh_hd7750_1gb_gddr5_pcie/204461http://ipon.hu/webshop/product/sapphire_11202_10_20g_hd7750_lowprofile_1gb_gddr5_pcie/264821
(telorol vagyok)
Olvasd el akommenteket
-
picur10
aktív tag
válasz
Gainka #17188 üzenetére
Szia!
Azért gondoltam a passzívra, mert a gép itt van közvetlenül a monitor mellett és félek hogy hangos lenne. Sajnos a linket típus nekem nem jó, mert nem fér a házba: [link]
Csak egy slot kivezetés van hátul.
Közben ellenőriztem a fenti passzív kártyát, de az is kiesett, mert csak 18cm hosszú kártya fér a gépbe.
Kiegyeznék egy csöndes rövid kártyával is. -
Lacccca87
addikt
-
Gainka
őstag
válasz
picur10 #17179 üzenetére
Szia
Nekem ilyenem volt:[link]
És egy csepp hangja sem volt és 50fokot egyszersem láttam. Hogy bemered e vállalni a passzivot azt te tudod én ne nagyon láttam pssziv 7750öl véleményt mostanában. Én nem vállalnám be, főleg így hogy tudom a sapphire 7750 esnek semmi hangja nem volt. -
Rihard83
tag
válasz
Tournament #17181 üzenetére
Mi az a ccc? Én a 197megás catalyst-et tettem fel legutóbb és lehet azóta van ez hogy lefagyogat mert régebben müködött. Tegyem fel egy előző drivert 13.4-et ha jól látom az az előző báris az oldalukon.
-
miresz
veterán
válasz
hegegabi80 #17184 üzenetére
Én most tesztelek egy 2Gb-os 7790-et. Pl Bf4 alatt elég szépen megtelik a memória 1,7Gb-ot megeszik a kétgigás kártyáról. Szerintem fullHD-ra a 7790-ből is ajánlott a 2Gb-os verzió.
-
hegegabi80
addikt
válasz
keke69 #17183 üzenetére
Akkor gondolom a 7850 erősebb is a 7790-től. Bár ahogy néztem a gpu és memória órajele a7850nek kisebb, mint a 7790nek, viszont a 7850 256bit-es, gondolom emiatt gyorsabb is.
Egy i5-3470 (1155) vagy i5-4570 (1150) proci mellé kellene hű társnak. De valszeg csak a 7790 fog beleférni a keretbe.
-
keke69
őstag
válasz
hegegabi80 #17182 üzenetére
Hát persze!
7790-ből elég az 1Gb-os változat a 7850 inkább a 2Gb-os! -
-
Tournament
aktív tag
-
Rihard83
tag
Üdv!
Van nekem egy powercolor 7770-esem és furcsa dolgokat művel, az első az hogy beindítom a gépet van kép de mielőtt beindulna desktop alá egyszerűen elsötétül a kép és ki kell kapcsolnom a monitort majd be kell kapcsolni akkor jön vissza a kép. Emigy hdmi 1.4-es kábellel van összekötve az LG 3d-s tévével az elején nem volt gond, csak néha fagyogatott mikor 3d-be kapcsoltam, de most már allandóan lefagy ha 3d-re kapcsolok a pc és reset-elnem kell, másra nem reagál. Valakinek esetleg ilyen problémája volt, vagy van ötlete mi a gubanc. Már eleve nem tetszik hogy nincs kép amikor beindul a pc.
-
picur10
aktív tag
Sziasztok!
Egy csöndes HD7750 kártyát keresek és kinéztem ezt: [link]
Mennyire melegszik? Egy kis házba (részletek az adatlapomon) szeretném tenni egy nagyobb, passzív cpu hűtő mellé és csak egy halk 120-as házhűtőt használnék. Szerintetek nem lenne túl melege, főleg nyáron? -
krolwax
csendes tag
Köszönöm szépen mindenkinek!
-
PlayMax
nagyúr
-
krolwax
csendes tag
Köszönöm szépen. Egyébként úgy mik a tapasztalataid a kártyával kapcsolatban? Mennyire bírja a mai játékokat? Elég lehet neki egy i3 3240 (2mag, 4 szál) arra, hogy BF-ezni meg GW2-zni tudjak valami értelmes felbontáson és részletességen? Illetve mennyire zajos?
-
Atesz1978
senior tag
válasz
krolwax #17166 üzenetére
A Sapphire 7790 Dual-X OC változata is ugyanazon az órajeleken jár mint az XFX. Szerintem is a Sapphire-t válaszd a +1év garancia miatt, amúgy én is ilyen kártyát használok és meg vagyok vele elégedve de az egy ventis alacsonyabb órajelű változata is jó választás ami nagy valószínűséggel tudja az OC változat órajelét!
-
miresz
veterán
válasz
Tournament #17167 üzenetére
Nálam a legutolsó bétával nem emeli fel az órajelet játék alatt. Használhatatlan. Most fel tettem ezt:AMD Radeon™ HD7790 Catalyst™ Performance Driver Ezzel eddig jó,de most sem kerek minden. Nektek mekkora az alap idle órajel?
Gondolkodtam én is,hogy meg kellene próbálni az R7 260-as biosát rátenni hátha működik,csk sehol sem találom a Gigabyte R7 260 GV-R726XWF2-2GD biosát. Mert szerintem ez a 260X ugyan az mint a GV-R779OC-2GD Gigabyte 7790 2Gb
-
krolwax
csendes tag
Sziasztok!
Nagy dilemma ütötte fel a fejét vásárlás ügyben nálam, ehhez kérném a segítségeteket.
A kiszemelt kártya mindenképpen egy HD7790. Ezen belül pedig 2 gyártó jöhet szóba: a Sapphire és az XFX. Na már most....
1. Az XFX valamivel erősebb. Az XFX 1075/6400-on ketyeg, míg a Sapphire 1000/6000-en. Ez pontosan mekkora teljesítmény növekedés az XFX javára. Ügyebár itt az jönne, hogy akkor XFX. Viszont az XFX sokkal zajosabb, illetve úgy tudom, hogy a Sapphire-t is fel lehet húzni az XFX szintjére valahogyan (ehhez sajnos nem értek.)
Tehát ebben kérném a segítségetek. XFX vagy Sapphire? -
miresz
veterán
A 7790-hez ki milyen drivert használ? A leggutólsó béta nálam nem akarja az igazságot.
-
djdaniel
senior tag
válasz
Tournament #17160 üzenetére
nekem anno az xp-vel semmi gondom nem volt
max párszor belerúgtam a gépbe mert lassú volt -
Stonerice
őstag
válasz
Tournament #17160 üzenetére
Az csak a nagyon nyugodt embereknek való
. Valami jófajta vírusírtóval lehet eldöcögne még
Bitdefenderrel például. Vagy Forti Clientel.
-
MrBrook
aktív tag
új béta driver egy érdekes tartalommal
:
DirectX 11.2 - Tier 1 Tiled Resources now supported on the following products
-
Dickinson
tag
Sziasztok. Az adatlapomon található konfigomat szeretném VGA téren izmosítani és arra gondoltam, hogy a mostani 7990 mellé veszek egy ikertesót, hohy ne unatkozzon. Ahogy néztem árban is és teljesitményben is jó lesz a dolog, lenyelve a békát, hogy nem minden game szereti a crossfiret.
Ebben szeretném kikérni a véleményeteket, hátha valami elkerülte a figyelmem. Köszi -
PlayMax
nagyúr
válasz
Steelmanus #17143 üzenetére
Jolvan na,ki szólt hozzád!
-
Steelmanus
addikt
válasz
PlayMax #17142 üzenetére
Mert nem olvastad az elejetol a vegeig a topikot mint en, amikor a 7790-re adtam a fejem. Tobb mint egy hetig olvastam es jol emlekszem mikor ki panaszkodott a kulonbozo (Giga - Asus - stb) karijara.
Es ne hozzuk ide az NVidia kartyakat, mert ez a topik nem az a topik. -
zsizsef
senior tag
válasz
TaylorXIII #17113 üzenetére
Pedig van. Az enyém most van garanciális ügyintézés alatt black miatt. Asus.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Steelmanus #17135 üzenetére
akkor azt hiszem meg is lett válaszolva minden kérdés, amit nem tettem fel. köszi. ezt mintha nekem írtad volna
-
Steelmanus
addikt
válasz
rayoliviero #17133 üzenetére
Nagyon halk viszont jobban melegszik. Nem lehet csodat varni, az csak marketingfogas hogy gyarilag alacsonyabb fordulatra lovik be a ventiket, azutan terhelesre jobban melegszik a kari.
Ugyan ezt csinalom en is a ventiket a CCC-ben kezivezerlesre allitom es megszabom a felsohatart 30%-ban, igy sosem lesz hangos, viszont kicsit jobban fog melegedni ez nagyjabol 2-3 fok max. Mivel altalaban nem jatszom igy idle-ben sosem hallom, de nagyritkan ha jatszom akkor sem.
Nekem egy egyventis Sapphire 7790-em van. -
djdaniel
senior tag
válasz
rayoliviero #17130 üzenetére
nem, mert a 7850-esen a bal oldali ventilátoron 9 lapát van, a jobbon meg 11, tehát 2 különböző.
7790-esen mind2 ventilátor ugyan olyan, tehát mind2őn 11 lapát van. -
bozont
veterán
válasz
PlayMax #17099 üzenetére
Kivéve persze ha az adott játék nem memóriaigényes, mert GPU terén csak kicsit van lemaradva a 7850-től.
Az enyém is megy 1200/1700MHz-en és ahogy figyelgettem sok 7790 viszi az 1200-as órajelet. Aki meg szeretné fesz emeléssel tovább is mehet.De elmondható hogy általánosan 7770-től kb 30%-zal gyorsabb, míg a 7850-től 20%-kal lassabb. Mindenképpen megéri a felárat a 7770-hez képest.
mod.: A hűtés szempontjából, az sem mindegy, hogy milyen a ház hűtés. Nekem a 7790 Dual-X még nem ment 2000RPM fölé és ott még alig hallani a hangját, max ha nagyon fülelek. De lehet szabályozni, ha valakit nem zavar hogy 70-80C° a gpu hőmérséklete.
-
rayoliviero
veterán
Az Asus 7790 DCII-n ugyanaz a venti van egy az egyben, mint az Asus 7850 DCII-n?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
PlayMax #17126 üzenetére
de én sok régebbi aaa címmel játszom, sőt, inkább csak azokkal
de megdumáltatok
már úgy is megrendeltem, csak gondoltam lemondom, ha úgy van.
djdaniel:
nekem eddig egy használt vga vásárlásom volt, ott dolgozik öcsém gépében, lekopogom, de eddig semmi gond nincs vele, pedig elég régi, egy 4830, és azt hiszem 3. tulaj vagyok már. sapphire
-
Atesz1978
senior tag
válasz
rayoliviero #17116 üzenetére
Asus a halkabb és a garanciaideje is hosszabb! Én a Sapphire-ban eddig még nem csalódtam pedig már volt egy pár kártyám ettől a gyártótól!
-
PlayMax
nagyúr
válasz
hoffman_ #17120 üzenetére
7790 Kb. 6870 szintjén mozog,ráadásul sokkal kevesebbet fogyaszt,sokkal hűvösebb és sokkal több a gari.
(#17121) Stonerice Nehogy azt hidd,kérdezd csak meg LeC barátomat havonta hány db XFX kártya elfogy....!
Következő kártyám is XFX lesz,abban is biztos vagyok,ráadásul egy 7870 szintén LeC kollégától.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
djdaniel #17114 üzenetére
köszi a tapasztalatokat
nekem eddig játékra 2 vga-m volt, egy g80-as 8800gts, a kedvenc kártyám a mai napig, meg a 4850, a stock kúlere mindkettőnek hagyott kívánni valót maga után, a 4850 konkrétan hulladék ugye
egy ac s1 viszont majdnem passzívan elvitte 50 fokon, így megszoktam a kényelmet, és a csendet. de ez a sapphire 7-es széria ígéretes.
kérdésem, ami felvetődött közben: ne vegyek inkább 6850-et?
igaz, hogy csak fél év garisat találok már és többet is kajázik, de combosabb
van valami érv a 7790 mellett? ja, és a 6850 egy 10-essel olcsóbb, az se mindegy.
-
djdaniel
senior tag
válasz
rayoliviero #17118 üzenetére
asus mellet szóljon hogy plusz 1 év garancia van rá, ami azért számít.
-
rayoliviero
veterán
válasz
PlayMax #17117 üzenetére
Hát csak XFX nincs Debrecenben. Asus és Dual X van és annak is örülni kell ebben a porfészekben.
A Dual X-et viszont 34-ért adják, mint Pesten, szóval jó áron van.
Nem a kétventis Sapphire a halkabb?
Eddig azt olvastam...
És az Asus halkabb a Sapphire-tól? Jelenleg majdnem néma a gépem...
-
PlayMax
nagyúr
válasz
rayoliviero #17112 üzenetére
Jól látod,valóban a 7770 tapasztalatok alapján sokkal stabilabb széria volt. 7790 érzékenyebb és problémásabb,főleg Asus háza táján (mondjuk az Asus 7770 sem volt mindegyik tökéletes,visszaolvasva a fórumot).
Viszont,XFX kártyákra még 1 panasz sem jött,amit nem is csodálok.
Szerk.: 1 ventis Sapphire 7790-t vedd,sztem az halkabb,és max. 65 fokig melegszik,nem lesz vele gondod.
DE ha nincs más választásod,Dual X sem egy vetni való kártya,biztosan jó lesz. -
Grave_444
nagyúr
válasz
7790-el nincs baj és már a 7850-el sem, az egy rossz sorozat volt de hamar kijavították.
-
djdaniel
senior tag
válasz
hoffman_ #17111 üzenetére
én 0%-ra levettem kíváncsiságból, jó 1 órát netteztem és 28°C-fokról 35°C-fokra ment fel a hőmérséklet.
100%-on elégé hangos a ventilátorja kb 21dba ( mint egy ledes 8cm-is revoltec ventilátor)régen volt egy SAPPHIRE HD 4870 QP kártyám annak 100%-on olyan halk volt a ventilátorja, szinte rá kellet nézni hogy megy-e.
-
TaylorXIII
őstag
válasz
7790nél black screen? Én még sosem olvastam 7790nél ilyet. Az régebben volt a 7850 és 7870 kártáyknál és nem csak sapphirenél. Volt MSI, ASUS is. A rövidebb nyákos sapphire 7870 karik pl a javítottak közé tartozók tudtommal.
-
rayoliviero
veterán
Olvasgatva a topikot elég sok a probléma a 7790-el, főleg a Sapphire-al. Ez egy kicsit elbizonytalanít, mert nincs kedvem azon görcsölni, hogy vajon black screeenest fogok-e ki, mint a 7850-eknél volt egy csomó olyan (nem tudom még jellemző-e).
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Atesz1978 #17106 üzenetére
igen, ezt tőled már olvastam régebben, köszönöm
közben megrendeltem egy alapverziós sapphire-t, szerintem azzal sem lesz gondom. igazából napi 8-10 órát megy a gép, de idle, és az olvasottak alapján bízom abban, hogy úgy nem lesz hangja és az a lényeg.
amúgy catalyst alól nem lehet szabályozni a ventit? minek trixx? én profilokat használtam mindig is, gyorsgombbal, annál egyszerűbb szerintem nincs, legalábbis nekem
-
Atesz1978
senior tag
válasz
hoffman_ #17105 üzenetére
Nekem Sapphire 7790 Dual-X-em van és ami a hangot illeti idle 1200-at forog teljesen hangtalanul de játék alatt megjön a hangja amikor már 2500-at is forog gyári vezérléssel! Igazából 2000-es fordulat felett jön meg a hangja de a Sapphire Trixx-el úgy állítód be a fordulatot ahogy szeretnéd mert nem indokolt a magas fordulat mert nem nagyon melegszik!
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Nagya21 #17104 üzenetére
köszi neked is!
igazából az árakon agyalok most. alapvetően 7770-et akartam, 20 körül, aztán gondoltam, hogy legyen rajta normális hűtés. de igazából lehetne 7790 is, nem árt az a +30% fps. viszint az meg jó hűtővel boltból 34k, használtan se nagyon van 30 alatt. annyit meg nem tudok/akarok most rászánni. szóval guglizok épp ezerrel
-
hoffman_
nagyúr
válasz
djdaniel #17102 üzenetére
jogos, köszönöm. ahogy nézem gyakorlatilag tök mindegy
az a 2100rpm nagyon vad egy 5v-ra szabályzott 12 centis házventi után... na mindegy, valamit valamiért. a végé megint az lesz, hogy veszek egy accelero s1 plust basszus.
ui.:
az asus-t eldbotam a tapasztalatok alapján, marad a single ventis 7790 vagy a dual x, köszönöm! utólag is a tulajoknak
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #17100 üzenetére
esetleg még az asus directcu II verzió jöhet szóba. a három között vajon van számottevő különbség hangban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest