-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
RPka91
tag
Sziasztok!
Meddig rangassak egy phenom 955ot egy 7770hez (1150/5500)?Koszi elore is!
-
Janou
őstag
válasz
gadosp #17496 üzenetére
Akkor próbáld meg Biosban Optimized defaults-ot (vagy valami hasonlót) betölteni, hátha úgy jó lesz. Lehet csak valami beállítás cseszi el.
Illetve szedd ki a kártyát és próbáld meg újra betenni a helyére. Lehet csak nem érintkezik jól, érdemes lehet megmozgatni kicsit. Most így ennyi jutott eszembe. -
NrolandK93
csendes tag
Srácok lehet hogy rossz helyen járok de hagy kérdezzem már meg hogy egy GTX 460 SE-t hogy lehet bepasztázni hogy halkabb legyen ? Kép is van róla. http://prohardver.hu/dl/upc/2013-11/25/376411_zu2ezgnpslo79wfg_fenykep0755.thumb.jpg Örülnék ha tudnátok segíteni
-
gadosp
tag
válasz
Tournament #17483 üzenetére
pci-e auto-n van, így mennie kéne mindkét meghajtónak.
attól félek ha kikapcsolom az alaplapit akkor már semmivel nem tudom használni. -
gadosp
tag
válasz
bandika0626 #17480 üzenetére
Teljesen új alaplap és bekapcsolás előtt nyomtam egy clear cmos-t.
-
gadosp
tag
Sziasztok!
Most szerelek össze egy gépet és az ASUS HD7790 kártyáját választottam, melyben nagy segítség volt ez a fórum.
Viszont van egy kis gondom. Mégpedig, hogy nem indul el valamiért a kártya és nem tudom mi lehet a baj.
Ha az alaplapi dvi-ra rakom a monitort akkor bejön a kép(bios), de ha a videókártyára teszem a monitort akkor nem jön be a kép, fel sem jön a monitor stand by-ból. A plusz táp csatit is rádugtam a kártyára.
Mi lehet a gond?
Előre is köszi -
Stonerice
őstag
válasz
Grave_444 #17476 üzenetére
Valószínűleg az erősebb vga miatt, jobb a késleltetésed. Tudom hogy röhelyes
60fps-el. 33-ra lőttem be, de lehet akkor sem játszanék vele ha legalább olyan nórmális lenne mint a most wanted-2012.
Azért írtam úgy "mintha az i7 lett volna kevés" mert i3->i5->i7 upgrade-re folyamatosan gyorsult a Megint csak a Most wanted 2012
(már gondolom unalmas, hogy mindig ezzel példálózom és a 7770-emmel)
i7-el érezhetőbben simábban fut, mint i5-el . Majdnem teljesen fix az ms a képkockák között. Míg i5-el ugrál 20-30 között, i3 al 25-45 között, addig i7-el 25 alatt van. Vagy a több szál, vagy a több cache teszi, nemtudom.
De a Riválsot nemhatja, meg. Olyan mintha gyenge lenne a cpu. Fagy csak a 30 fps-es korlát visszafogná a vga-t? Nemtudom mennyi a gpu kih.%, mert afterburner nem megy, és 2x 15 Rivals játszás közben 1x sem jutott eszembe más progit használni -
Stonerice
őstag
válasz
Stonerice #17474 üzenetére
Ja, és ezt:
-"Most wanted 2012-ben meg pont az ellenkezője volt. 40-50%-nál többet nemvolt hajlandó menni a proci, ha 4 szálat látott(Pl: i3). Ha csak 2 magot látott akkor már hajlandó volt akár 100%-on is menni".
Úgy értem, hogy 40-50%-os vga kihasználtság melett nemment mindig csutkán a gpu. i3 al volt néhány hely ahol lement 70% körülire is HD7770-el. És nem amiatt mert elérte a 60FPS-t
Ennnek ellenére szívesen játszottam vele.
-
Stonerice
őstag
válasz
dragonfx #17472 üzenetére
i7-em van már, és olyan fostalicsak az a játék, hogy még így sem megy egyenletesen, hiába megvan a 30fps. Lowon szintúgy
Mintha a The Run-t vették volna elő, és azt dolgozták volna át. Annak is nagy volt a cpu igénye
Most wanted 2012-ben meg pont az ellenkezője volt. 40-50%-nál többet nemvolt hajlandó menni a proci, ha 4 szálat látott(Pl: i3). Ha csak 2 magot látott akkor már hajlandó volt akár 100%-on is menni.
De legalább 60fps-el élvezhető volt. Szeritem a grafikája is sokkal jobb mint a Rivals-nakNemnagyon jön össze az NFS készítőknek ez a cpu kihasználtság dolog
.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #17465 üzenetére
Én csak Wot-al, meg rFactorral játszok. Most tettem fel a maffia2-őt, mivel még csak az első részt toltam végig, és most elővettem megint.
Amiket írtál igazándiból egyik sem érdekel, a BF4-et is csak azért tettem fel, hogy megnézzem mit bír a konfigom.
Esetleg akkor i5 meg egy 7790 lenne szerintem a jó páros.
Na most egy kicsit összezavarodtam milyen monitort vegyek. -
Tournament
aktív tag
ez a leguljabb beta driver látom javitotak nincs oc benne grat amd
-
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #17464 üzenetére
Nekem 1680x1050-ben minden highon-ultrán ment a 7770-el élsimítás nélkül egy I5 2300 mellett.
A 7750-hez ugye kisebb proci is elég és pont hogy nagy felbontáson nem lesz procilimited.
Far Cry 3 -al patch után tudnál játszani highon meg a Metroval is, Crysis 3 med-high keveréken menne kb.
Persze ahova erős proci kell az kis felbontáson is szarul megy... -
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444 #17462 üzenetére
Igen ezen is gondolkodtam, csak az a baj, hogy nem tudom mikor tudok i5-re és jobb vga-ra fejleszteni, lehet egy éven belül nem is, sőt biztos. Meg megmondom őszintén amivel most játszok, nem igazán igényli az i5-öt.
Így meg ha megveszem és nem fogja bírni a vga, akkor vehetek jobban vissza a beállításokból. -
Grave_444
nagyúr
válasz
hegegabi80 #17458 üzenetére
Szerintem vegyél egy 22".os monitort 1680x1050-es felbontással. 18-20K között vannak használtan, de olcsóbban is ki lehet fogni. Később egy I5 + erősebb vga mellett sem kell majd cserélned.
-
benvolio
őstag
válasz
hegegabi80 #17460 üzenetére
Ment pü!
-
benvolio
őstag
válasz
hegegabi80 #17458 üzenetére
Azt az LG-t szerintem "felecsd el". A procit meg húzd meg oszt jóvan.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Lacccca87 #17454 üzenetére
Dehogy CRT, TN paneles monitorom van.
Egy LG Flatron 1718S 17", ezt megvenné egy kollégám, én pedig vennék helyette egy másikat, pl nagyobbat. Ezért voltam kíváncsi, hogy mit bírna el a jelenlegi vga-m.
(#17457) benvolio: A jelenlegi monitoromon közepes/magas beállítások vannak, és még a leg részletesebb pályán is 40FPS van, de van olyan ahol 60 is van.
Akkor lehet nézek egy 1600x900 20" moncsit, és majd meglátom. Amúgy egy LG 1960TR LCD van használtan kiszemelve jelenleg.
-
benvolio
őstag
válasz
hegegabi80 #17452 üzenetére
Előre lépésnek teljesen megfelelő lesz. A WOT-ot FXAA-fejlesztett grafika és közepes/magas beállítások mellett simán vinni fogja. Mondjuk ez proci függő játék, de nem lesz gond.
-
Lacccca87
addikt
válasz
hegegabi80 #17452 üzenetére
Pedig ez a kérdés is ugyanolyan mint a tápegység vétel, ott sem hajlandóak rákölteni adott esetben 10K (ami kb tizede a teljes vételi árnak) aztán meg csodálkoznak hogy sok a kékhalál meg lehal a gép meg egymás utána mennek tönkre az alkatrészek.
Persze monitor nem számít ennyire de mégis a legfontosapp out put eszköze a PC-nek.
IPC panel pedig azért kell hogy ne csak pár árnyalatot láss a színekből hanem rendes átmeneteket (persze ze egy sarkított példa volt de így leglaább érthető), viszton neked nagyon szembetűnő lesz ha a jelenlegi CRT ről (ha jól gondolom) egy TN paneles monitorra váltassz. -
hegegabi80
addikt
válasz
Lacccca87 #17451 üzenetére
Sajnos olyan monitort biztos nem veszek, mert annyi keret nincs rá, és előreláthatólag nem is lesz. Eddig is elvoltam a kis monitorommal, akkor utána is elleszek. Még ha csak egy IPS panel nélkülit veszek akkor is. Nincsenek nagy igényeim amúgy. Jah mondjuk azt se tudom, hogy miért jó az IPS panel, de majd ki guglizom.
Ha a jelenlegi karim elviszi az 1600x900-at némi kompromisszummal, nekem az is megfelel. Csak WoT és rFactorral játszok. 40-50K nem vagyok hajlandó adni egy monitorért. A jelenlegi LG Flatron se egy nagy durranás, de még mindig tökéletes és hű társam (kopp-kopp-kopp). -
Lacccca87
addikt
válasz
hegegabi80 #17449 üzenetére
Abban a felbontásban már kompromisszumokkal de szerintem igen. Ha meg ahogy írtad is kissebb igényű játékokal szoktál akkor meg pláne.
Viszont monitoron nem spórolnék (olyan mitna a táp azt sem cserélni az ember minden évben) ha már vezsel akkor értelmes minőségűt IPS panel 5-8ms közötti G2G,LED, min 75hz,legyen rajta DVI. Persze ez nem lesz így olcsó de megéri szerintem. -
benvolio
őstag
válasz
hegegabi80 #17449 üzenetére
Itt is ez az ajánlott felbontás hozzá.
-
benvolio
őstag
válasz
hegegabi80 #17447 üzenetére
Ilyen monitort keres használtan ahhoz a kártyához!
Üdv! -
hegegabi80
addikt
válasz
pmheros #17445 üzenetére
Igaz, már teljesen belebonyolódtam ezekbe a felbontásokba.
Az 1440x900 felbontással viszont az a bajom, hogy ugyebár ez egy 19" monitornak a felbontása, ami nekem olyan kicsi hatása van, az 1280x1024 nagyobbnak tűnik ugyanúgy 19" átmérőnél. Bár ez is szerintem csak megszokás kérése.
Akkor legalább egy 20-21" kell 1680x1050 felbontással, de az már drágább, meg már lehet sok a vga karimnak.
Bár kipróbáltam a konfigommal a BF4-et (mondjuk nem igazán érdekel, csak teszt jelleggel), és a 17" moncsimon 1280x1024-be médiumon szépen elfutott. Ettől én csak kisebb igényű játékokkal játszok.Amúgy mindenképpen használtat nézegettem, az fér csak bele.
Akkor lehet érdemes lenne egy 16:10 moncsit beszerezni, max kompromisszumokkal használom, amíg nem fejlesztek.
-
pmheros
őstag
válasz
hegegabi80 #17444 üzenetére
(az 1024x 768 az 4:3,
az 1280x1024 az 5:4 képarány)1280x1024 -hez közel azonos pixelszám mellett egy 1440x900 -as moncsi megfontolandó lenne, mert a mostani játékok szélesebb(16:9, 16:10) "vászonra" vannak kitalálva. Nem olyan drágák ezek sem.
-
hegegabi80
addikt
Köszi!
Akkor maradok az 1280x1024-nél, végül is nekem ez is megfelel. Nem igazán akarok egyenlőre fejleszteni, annyi keret nincs rá. Bár egy i5 és egy jó VGA és készen is lenne.
Így csak a 17" moncsit cserélem egy 19"-ra, de maradok 4:3-nál.Mivel a régi monitoromra van most vevő.
-
Lacccca87
addikt
válasz
hegegabi80 #17440 üzenetére
Amíg nincs hozzá elegendő HW addig nem vennék nagyobb monitort.
Én annor megszívtam amikor váltottam a 19" os ról 23"-ra FHD ra csak éppen az 5770 kevésbé tolerálta teljesítmény ügyileg, felbontást meg nagyon ne mvolt érdemes alacsonyra venni mert ugy meg romlik a képminősége a monitornak (nem natív-on).Ettől eltekintve talán alacsony beállításokon elfuthatnak a játékok FHD-ba is, de nálad a CPU is nagyon gyenge.
-
Janou
őstag
válasz
hegegabi80 #17440 üzenetére
Játékfüggő is a dolog. Ha arra gondolsz a max alatt, hogy minden high-on legyen a játékban akkor szerintem a maximum 1440x900. De még lehet, hogy ezen a felbontáson is kompromisszumokra kényszerülsz. A Full HD felbontás 1920x 1080.
-
Lacccca87
addikt
válasz
dragonfx #17437 üzenetére
NV nél is van ilyen bőven.
Régebben is megesett az ilyen, és lehet hogy azért mert jobban kihasználja a GPU-t az új driver így jobban terhelve van ezért hamarabb eldobhatja magát tunnign alatt.Ha garancia kell a tunningra akkor vegyél gyári OC-set azt garantálják. A többi az meg szerencse kérdése.
-
hegegabi80
addikt
Újra! HD7750 milyen felbontással bír el max játék közben? PL 1680x1050 vagy 1440x900. Nem tudom, most a FHD-nak melyik a felbontása. 1280x1024-el tuti elbír kényelmesen, mert jelenleg olyan a monitorom.
-
dragonfx
veterán
válasz
bozont #17438 üzenetére
áhhh a proci kevés de hogy ennyire kicsontozza a 2 magot mikor eddig szinte mindent elvitt...99-100%on folyamatosan a cpu terhelés.az fps ezért esik be pedig amugy 30-35 lenne....
.így játszhatatlan
aki i5tel 7770nel nyomja a rivals irjon már léci pár sort mit tapasztal hogy megy neki ha beírja a 60fps.es limitet is.
-
bozont
veterán
válasz
dragonfx #17437 üzenetére
Mint mondtam, az AMD semmiféle garanciát nem vállal a tuningra. Viszont ritka hogy az egyik driver gyengébb tuningra mint a másik, nem sokszor fordult elő, hogy az adott kártyám újabb driver hatására nem bírta az addig stabil tuningot. De néha van ilyen, akkor vissza kell tenni egy olyat ami igen.
-
bozont
veterán
válasz
dragonfx #17435 üzenetére
Előfordul igen, de nem vagyok benne biztos hogy nV-nél ez máshogy van. Főleg egy ilyen lutri dolog miatt sírni, amire egyáltalán nem vállal semmi garanciát a cég.
Nem tudom amúgy mitől függ ez a dolog, de biztos nem direkt van. Nekem pl az XG féle 13.11 most stabil és a tuningot is picit jobban bírja a 7790 mint a 13.10b2-vel. 1200/1700-on néha fagyott, főleg BF3 alatt, most már nem.
-
dragonfx
veterán
nektek is voltmár olyan hogy adott driverrel magasabb orajelet is bírt a kártya mint az ujabbal?
nekeme ddig a 13.1es volt fenn. 1100/1400on ment.
felraktam az nfs rivals miatt a 13.9et mert vinnyogott 13.4es avgy ujabb kell neki.
erre 1090en befagy......gusztustalan.egy ilyne nagy cég mitn az ati ilyenek hofgy engedhet meg igy elbaxxák a drivert?lehet igaza van még mindig a haveromnak hogy nv a biztos pont?
valaki nyomja 7770nel a rivals.t combosabb procival?hány fps van nekik?be kell valljam a g860 2 magja folyamatos 98-100%on megy.hiába van 30fps....a 60as korlátra kiterjezstve....230nál olyna mintha 70nel mennék.ez gondolom itt a proci hibája nem? 4 magot hogy terhel a játék?
-
Atesz1978
senior tag
-
Stonerice
őstag
Megtaláltam ezt a játékmenet gyorsítót hozzá.
Konzolparancs: -GameTime.MaxSimFps 33
Fraps is 33-at ír
több fps-t nemnagyon éri meg írni, mert úg ymár nagyon gyors a áték.
Szerintem így is pocsék. Késleltetés, mintha ugyanolyan lenne. De pörgősebb a játék.
Így menne 60 fps-el -
Stonerice
őstag
Nekem az fps limit miatt a játék se tetszik. Sőt, a grafika sem a legjobb. A környezet még néhol el is megy, de az én felbontásomon elég recés a kép. Most Wanted jobb volt számomra
Remélem az Ubisoft-os The Crew jobb lesz !!
-
rostiron
őstag
válasz
Tournament #17425 üzenetére
Szinte bár hová állítom a grafikát ugyan az. Gondolod hogy a játékkal van a baj???
-
djdaniel
senior tag
válasz
Tournament #17425 üzenetére
az fps limit miatt szerintem, NFS: Rivals - Don't Unlock the 30FPS limit!!
-
Stonerice
őstag
Az a 270watt a táp hatásfokával (fogyasztásával) együtt értendő? Szóval ennyit mértél a konnektoron?
Ha igen, akkor az az érték amit a gép többi eleme elfogyasztott, az kb. 210-220watt lehetett. A tápegységek(pl:350w-os fsp), pedig nem csak a konnektorról mért 350wattot képes leadni. Mert valójában akkor járna 280wattnál a tápegység által átalakított egyenáram. Szóval az egyenáram,a tápegység gyártója által meghatározott maximális teljesítményét kell figyelembe venni egy tápegységnél.
Vagyis, 350wattnyi egyenáram leadásához 437 wattnyi váltóáram(konnektorról mért) szükséges 80%-os hatásfokkal számolva.
E-melett általában szokott lenni egy PEAK érték is a tápegységeknél meghatározva, amit rövid ideig elbírnak. +30-50watt -
keke69
őstag
Feltettem a 13.11 9.4-et eddig semmi gond nincs vele!
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Az új NFS játéknál, zsúfolt helyeken az fps lemegy 20 körülire, ilyenkor az msi afterburner szerint a gpu 70 % körül megy a cpu magok mind a négy 80% felett . Ez azt jelenti hogy kevés a cpu ??? Most 3500Mhz megy van értelme még húzni ??
-
talpas
aktív tag
válasz
djdaniel #17410 üzenetére
Nem kell érteni. Minőségbe kell hozza a várt eredményt és kész. Ha neked ez nem teljesült akkor gond.
Az egész világnak gyártanak, változás az alkatrészekben biztosan üzlet, beszerzés, tartani az árakat a többi gyártót is nézve, szerintem sokrétű a dolog. Csak ne érjen be a konténer gondolom nem állnak le a gépsorok, pakolnak bele samu helyett mást v. fordítva, hisz a vevő venni akar és nem várakozni. Szerintem. -
Janou
őstag
válasz
Grave_444 #17418 üzenetére
Annyi volt a műszer szerint. Persze az egy másik kérdés, hogy mennyire hiteles a műszer. De hangsúlyozom, ez monitorral, hangfalszettel, nyomtatóval együtt mért érték. És úgy hogy van 3 vinyó a gépben + videókártya + 2 hangkártya, tuner stb. Ezenkívül vedd még hozzá a táp hatásfokát ami olyan 80% környékén van...
-
asd0516
újonc
Sziasztok, van egy Gigabyte HD7750 OC-s videókarim, és egy Intel Pentium Dual Core G860 3.00GHz-es processzorom (LGA1155). Attól félek, hogy a processzorom nem tudja rendesen kihajtani a videókártyát. Lehetséges ez?
-
pbalu
aktív tag
Üdv!
Egy bármilyen 7770-es VGA már nem fog elindulni ezzel, mert nem tudok plusz tápot adni neki?
Köszi! -
TIT
veterán
Nekem hynix-es a his 7790 icooler turbo de mégis black screen-es.
Akkor bios frissítés kéne? -
stefi76
aktív tag
válasz
Tournament #17399 üzenetére
"sapinak 7790 dual-x oc 2 ventis elpida ramos"
Nekem speciel hynix van rajta.
-
hegegabi80
addikt
OK köszi. Akkor marad a régi felbontás. Aztán majd később fejlesztek max egy kicsit.
-
Janou
őstag
válasz
hegegabi80 #17404 üzenetére
7750 kevés a FullHD-hez. Minimum 7770 de inkább 7790 kellene. Persze ahhoz már elkelne egy erősebb proci is.
-
Darko_addict
őstag
válasz
hegegabi80 #17404 üzenetére
Szerintem csak jelentős kompromisszumokkal, alacsony grafika és kevés FPS mellett.
-
hegegabi80
addikt
Gyerekek a konfigom esetleg alkalmas lenne HD vagy FHD felbontásban játék futtatására? Esetleg némi kompromisszummal? Jelenleg 1280x1024-ben tolom, de lehet moncsi csere lesz.
-
Tournament
aktív tag
válasz
Steelmanus #17402 üzenetére
énis irtam neki privibe buta virus irto
tuti nem virusos
-
Steelmanus
addikt
Hamisan riaszt a virusirtod, VirusTotal-on ellenorizve. Tedd Kivetel listara a progit.
-
Tournament
aktív tag
válasz
Tournament #17399 üzenetére
jah és ez csak külfőldi oldalon van kint nálunk ami épp leesik az kerül boltba 50/50% hogy mit kapunk vram tekintetébe szőrnyü
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest